Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam z Łatkiem w sobotę w Wieliczce u weterynarza. Akurat jak już podałam leki Misiowi i zajęłam sie Łatkiem przyszła w odwiedziny do Łatka dziewczyna, która go znalazła :-). Bardzo fajnie się złożyło, bo razem udało nam się mu podać leki i zakropić uszy, co w pojedynkę okazuje się być dosyć skomplikowanym zadaniem. We wtorek postaram się mu przynieść trochę jakichś smakołyków, żeby można mu było w nich te leki podawać.
U weterynarza dostał antybiotyki i leki przeciwbólowe, bo te uszka bardzo bolą i strasznie panikuje przy próbie ich czyszczenia. W środę powinien przyjść do kontroli.

Bidulek strasznie się wszystkiego boi. Dla niego przydałby się jakiś spokojny dom, chyba najlepiej bez psów albo z takimi które by go nie zaczepiały, by mógł spokojnie dojść do siebie i poczuć się pewniej.

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biduś :( Ja właśnie nawet myślałam nad DT dla niego ale u mnie spokoju od psów by nie zaznał :shake: Dirki jest wielka i zaczepia do zabawy, bardzo jest gwałtowna i niestety mało delikatna w swoich zalotach. Ma jak najlepsze zamiary ale może przestraszyć. No a Bunia też duża i w początkowej fazie mało przyjazna, będzie warczeć i go straszyć. To nie są warunki dla rekonwalescenta :shake:

Posted

.Aniu. , o której będziesz jechać do niego we wtorek ? Może bym się zabrała i zrobiła mu ładne zdjęcia?

Mówiłyscie u weta , że płacze przy wypróżnianiu ? to mogą byc zatkane gruczoły okołoodbytowe .

Posted

Tło niezbyt korzystne przy łatkowych kolorach ale już przynajmniej jakieś fotki mamy . Jeszcze przydałoby się zrobić w ciągu dnia , na trawce:roll:

Posted

Łaciu jest fantastyczny!!
kochana mordeczka, nic tylko by sie tyulil
idzie slepaczek przed siebie noskiem ryje jak krecik :loveyou:
ciagle chce sie glaskac i tulic, kochana mordusia!!
dzisiaj bylysmy z p Ola z nim u weta, dostal kolejna serie antybiotykow na uszka bo ciagle ma stan zapalny, na ziwyte zaplacila znow p Ola!

Posted

Patia piękne piekne fotki!!!! pomyslę dziś nad tekstem na plakat i Kiwi może byś zrobiła? ja mogę rozwieszać...

Posted

Magda była w hotelu i nakręciła o nim... gdyby filmik w 'Kundlu" nic nie dał (odpukać) to trzeba zrobic plakaty..

Posted

Cioteczki co z tym zakraplaniem oczu? Może napisac Panu Tomkowi na kartce instrukcje, tak jak dla MIśka, zeby wiedział co i kiedy, bo mówi, ze są jakieś leki w siatce, ale on nie wie jak je podawać...

Posted

Dziwny jest ten świat.... Przeklejam mój post z innego wątku:

Ponieważ brałam udział w aukcji charytartywnej na rzecz niewidomego Łatka, dostałam dzisiaj taki list od użytkownika Allegro:
Treść wiadomości:
"witam mam na imie Paweł otóż borykam sie z bardzo nie milym dla mnie problemem co zaraz bede próbowal panstwu uzasadnic, a mianowicie posiadam psa rasy owczarek niemiecki którego dostalem od dobrego kolegi jako szczeniaka, ma już on 4 miesiące a idzie zima mój ojciec go od samego początku nie tolerowal a dla mnie ta rasa zawsze byla marzeniem i korzystając z okazji nie wachalem sie go przygarnąć jak kolega powiedzial ze jezeli nie znajdą sie chętni bedzie musial sie go pozbyc ( zabic,zakopac ) tak moze to są straszne fakty ale jak bardzo codzienne, iz ludzie nie potrafią zapanowac nad rozmnazeniem zwierząt po czym muszą je zabijac :-(
Nie pozwolilem na to i wziolem go do siebie. Do czego zmierzam otóż wstyd mi sie przyznac ale to jest plaga takich zachowan jezeli jest maly a potem zaczyna rosnąć porzucamy zwierzeta zaczynamy sie ich pozbywac. Mój problem jest ten sam otóz mam 18 lat i uczę sie i nie mam wystarczjącej ilości pieniędzy na zasponsorowanie mu nowej cieple j budy na zime. Zostalo juz mi nie wiele czasu i ojciec ostrzegl mnie ze jezeli nie zrobie budy do zimy pojedzie i uspi psa ;( Aktualnie MAX śpi umnie w pokoju ale przez to są awantury bardzo z nim sie zaprzyjaznilem nie pozwólcie i pomózcie mi :-( Mój ojciec jest na ogól dobrym czlowiekiem ale wiadomo nie kazdy toleruje jak ktos chce zeby bylo zwierze jak najblizej czlowieka w moim przypadku pokój :-(
POMÓŻCIE MI NAZBIERAC WYSTARCZJĄCĄ ILOSC PIENIEDZY NA NOWĄ BUDE DLA (MAXA) KAŻDA ZŁOTÓWKA TO GWÓZDZ DO JEGO DOMU A IDZIE ZIMA :-( "

To wszystko pisał mój kolega "Pawel" który nie ma intrnetu i jest bardzo biedny pomagam mu w ten sposób rozsyłając te maile. Bardzo zwracam sie z prosbą w imieniu "Pawla" o pomoc i z góry dziekuje.

Poza tym są podane imię i nazwisko oraz numer konta. I tyle. No forum nie będę podawać jego danych - kto wie, może rzeczywiście chce pomóc koledze, ale jak dla mnie to mało wiarygodne. Dla zainteresowanych - pw.

Posted

karusiap napisał(a):
dziewczyny niech ktoras z Was zaproponuje mu bude(ze zbierze np kase i kupi) lub pomoc w zrobieniu...zobaczymy jak zareaguje,cos by podejsc czlowieka

jestem za zeby zaproponować mu budę. można wtedy przy ew. dowozie sprawdzić czy rzeczywiście ma tą psinę!!

Posted

AgaG napisał(a):
Magda była w hotelu i nakręciła o nim... gdyby filmik w 'Kundlu" nic nie dał (odpukać) to trzeba zrobic plakaty..

Aga on ma plakat zrobiony tylko ze starymi zdjęciami i nie wydrukowany. Jest w... autoryzacji u Kiwi.