Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja do Wrocka tez mam daleko(150 km) ale w przeciągu kilku ostatnich msc czesto tam jeździłam(odwiedzanie szczeniaka,odbiór młodej,wystawa) i jakoś dużo mi sie teraz nie wydaje te 3 godz w pociagu w jedną strone :D

Z Luną bede jeździć to czemu jak jest okazja z Dżekiem nie pojechać :D

Tylko problem mam z powrotem ostatni pociąg 15 ileś... ale trudno,Dżek już zgłoszony.

Własnie czy jest to daleko od dworca pkp i jakim tramwajem/autobusem tam dojechać ?

Paulina,pytam bo ktoś sie wcześniej pytał coś o grupy no to jak na grupy to moze też na pseudorasy,ale tak czy siak bedzie dobrze :D

I wcale nie chodiz o to ze wyróznione tylko o to ze łatwiej bedzie ooceniać...ale i tak zalezy od ilosci psów.

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Natdzenellun napisał(a):

Własnie czy jest to daleko od dworca pkp i jakim tramwajem/autobusem tam dojechać ?

byłybyśmy wdzięczne, jakby ktoś nam powiedział:loveu:

z tego co patrzyłam to pociąg bym miała super:placz: pociąg o 4:51 z przesiadką... :( rodzicie się zapewne nie zgodzą na taki układ... :( ale spróbuje namówić.. ;)

Posted

izabela.szczepaniak napisał(a):
A jaki my mamy numerek ????:roll:

Love-Wab napisał(a):
A ja jaki mam ??

Narazie jeszcze Wam nie podam,bo musi być zakończony termin przyjmowania zgłoszeń,dostaniecie na malia kod który musicie podać przy odbiorze numerku

Natdzenellun napisał(a):
Ja chyba mojego "shih tzu" zgłosze,tylko włos ma za krótki....
Mam pytanie jak bedzie wygladało ocenianie?Tych bezrodowodu
Bedzie na grupy? Potem na rasy i który bardziej do podobny do danej rasy?Co bedzie oceniane? Tak jak na normalnej,statyka, bieg?

Ja moge zgłosić się na sedziego,tylko mam 15 lat ale o co w wystawach chodzi to wiem.No i sie raczej na psach znam.Wiec jak wiek nie gra roli to jestem na 100 % Tylko zeby nie było tak ze wypadło by mi sędziowanie mojego psa z którym bede biegać.
Najbardziej orientuje się w 1/2/3/10 grupie no i oczywiście 9. Reszta tez mi nie straszna :D

Możesz się zgłosić na sędziego odezwij się do mnie na PW ;-).

Paulina87 napisał(a):
Ja też już mogę potwierdzić chęć sędziowania. Chyba, że zdarzy się coś nieoczekiwanego i nie dojadę, ale to mało możliwe.

A co do wystawy. to wydaje mi się, że nie będzie podziału na w typie rasy i na kundelki, bo psy w typie rasy to też kundelki wiec dlaczego miałyby być wyróżnione.

Większość własciceli woli oddzielne ringi dla psów w typi rasy,bte rasowe będziemy oceniać według przyblizenia do rasy i dla kundelków będize osbny BIS i dla psów w typie ras będize osbny ;)

Natdzenellun napisał(a):
Ja do Wrocka tez mam daleko(150 km) ale w przeciągu kilku ostatnich msc czesto tam jeździłam(odwiedzanie szczeniaka,odbiór młodej,wystawa) i jakoś dużo mi sie teraz nie wydaje te 3 godz w pociagu w jedną strone :D

Z Luną bede jeździć to czemu jak jest okazja z Dżekiem nie pojechać :D

Tylko problem mam z powrotem ostatni pociąg 15 ileś... ale trudno,Dżek już zgłoszony.

Paulina,pytam bo ktoś sie wcześniej pytał coś o grupy no to jak na grupy to moze też na pseudorasy,ale tak czy siak bedzie dobrze :D

I wcale nie chodiz o to ze wyróznione tylko o to ze łatwiej bedzie ooceniać...ale i tak zalezy od ilosci psów.

basia bonnie napisał(a):
jejku..do Wrocławia mam ponad 300km;/ chyba, że... daleko do tej wystawy jest od dworca pkp?...

Klecina nie jest tak daleko od dworca...

Myślę,że rano w jakieś 15 min. dostaniesz się jak nie będzie korków,dojazd autobus D ,i tramwaj 17 :lol:

basia bonnie napisał(a):
byłybyśmy wdzięczne, jakby ktoś nam powiedział:loveu:

z tego co patrzyłam to pociąg bym miała super:placz: pociąg o 4:51 z przesiadką... :( rodzicie się zapewne nie zgodzą na taki układ... :( ale spróbuje namówić.. ;)

próbuj,próbuj wystawy kundelków są rzadko ;)

Posted

Ja mam fajny pociąg. Wsiadam w Tarn. Gorach o 6,jade do Opola,w Opolu zaraz przesiadka i o 9 jestem we Wrocku :D

"Louneliness" napisał(a):

Myślę,że rano w jakieś 15 min. dostaniesz się jak nie będzie korków,dojazd autobus D ,i tramwaj 17 :lol:

Dzięki Wielkie! Bedziemy na pewno!

Posted

<b>Paulina</b>i wszyscy sędziowie, porozstrzygajcie między sobą po jakich grupach chcie się podzielić, wszyscy Ci co podjęli decyzje na 100 % niech piszą na PW,ty Paulina nie musisz juz Cię zapisałam,ale jakbys mogla to przeslij mi tu lub na PW nazwisko abym napisala kto ocenia daną grupę ;-)
A i sędziów zapraszamy na godz. 10.00 ;-)

Posted

Kto chcę sędziować niech pisze najlepiej do jutra wieczór na PW ogólnie nie ma ograniczeń wiekowych ,najlepiej od 14 lat,i jak wiadomo na psach trzeba się znać-wystawach przede wszystkim.

Jakoś jutro wieczorem jak już skończy się nabór sędziów dam wam jakos rozpiskę ;-)

Posted

Natdzenellun napisał(a):
4 zł bilet dla psa

JAkbys sie jakoś do Tarnowskich Gór dostała to byśy potem mogły razem jechać :D

dzięki!!

a o której masz pociąg z Tarnowskich Gór? :cool3:
edit: ale nie, nie pasuje mi.. :( bo bym musiała z Bielska do Tarnowskich Gór pociagiem czyli też jakieś 3 godz. a z Bielska do Wrocka mam ok. 4 ... :)

p.s.ja mam 13 lat...:oops:

Posted

basia bonnie napisał(a):
a jest coś takiego, że np. max może zgłosić się ileś tam psów??? :)

Nie ma narazie ograniczeń :lol:

Paulina87 napisał(a):
Paulina Malińska - kontakt do mnie 693-545-982

Czy dostaniemy jakieś wytyczne co do oceniania psów?

Dzięki,jutro wieczorem napiszę wam rospiskę co do sędziowania

basia bonnie napisał(a):
przepraszam, że zawalam tak pytaniami, ale czy niepełnoletni też mogą wystawiać?? :roll:
i czy to jest na jakiejś hali czy na boisku?? :) bo może być śnieg :)

Oczywiście,że mogą wystawa będzie na boisku,ale będZie odśnieżane ;)(jeżeli będzie śnieg)I pytaj się do woli:lol:

Posted

a czy mogę mieć np zamiast grupy IV grupę V bo na szpicach się znam badziej bardziej bo sama mam husky.
ale oczywiście jeśli np już tak jest przydzielone to tak może zostać.

I cieszę się, że będę mieć kundelki :loveu: