Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie zdążyłam znaleźć domu.... Jego słabe serce odmówiło posłuszeństwa....
Biegaj maluchu za tęczowym mostem.... :placz:

Bakuś jest pieskiem - staruszkiem. Ma 13 lat. Niewielki - sięga do połowy łydki.
W lipcu został wyrzucony z okna katowickiej kamienicy. Trafił do mnie. Miał złamane zebra, pękniętą wargę, odbite płuca i odmę która męczyła go przez blisko 6 tygodni. Był bardzo chudy - nie jadł chyba regularnie.... Był takze odwodniony - nie pił jak mówił lekarz od 7 dni co najmniej.
Chodził malutek w opatrunku na żebra i pomalutku zdrowiał.
Stał się bohaterem programu w telewizji regionalnej, w Gazecie Wyborczej.
Od lipca toczy sie postępowanie w jego sprawie , policja pracuje, zbiera dowody itd. Czekamy na rozprawę sadową.

Początkowo zgłosiło sie kilka domków które chciały Bakusiowi dać dożywocie u siebie, ponieważ jednak oficjalnie nie mogę go wyadoptować bo był i jest on "dowodem w sprawie" - zainteresowanie minęło.

Ja ma w domu oprócz Bakiego 2 kochanie - pieska i sunie. O ile z sunią nie ma problemy to z psem od czasu jak "lotnik" ozdrowiał - są starcia.

Baki - jest silny, rozrywkowy i bardzo energiczny. Kocha spacerki, kanapę i jedzenie. Koty mu nie przeszkadzają. Symbioza!
Problem - bo znaczy teren - obsikuje mój przedpokój , bo Dyziu - pies nr 2 tez znaczy. Walczą o terytorium - CYRK!

PROSZĘ!!!!
Mozę ktoś zechce dać mu dom - mając na uwadze ze sprawa sie toczy i wszystko może sie zdarzyć?

Błagam - niech ktoś da mu dom tymczasowy, niech da mu dom gdzie będzie tylko on lub on i suczka.

U mnie dzieją sie straszne sceny - za duże zagęszczenie a sprawa sądowa sie przeciąga, wlecze.

Zdjęcia pochodzą z lipca.
Obecnie Baki jest pięknym długowłosym "miniaturowym seterem irlandzkim".

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kto może dać Bakusiowi dom tymczasowy o nieokreślonym terminie? Dogomaniacy, szukajcie! On u Amikat doprowadza do niezwykle trudnych sytuacji! Pomogła tylu zwierzakom, teraz ona potrzebuje pomocy.

Posted

Anetko, a może "krakowskim zwyczajem" dać ogłoszenie do gazety w poszukiwaniu DT.

Może zgłosi się kilka osób i przybędzie nam DT.

Inna sprawa to jak to zrobić by w gazecie zechcieli to za darmochę zrobić!

Posted

no i właśnie- mój Dyzio nawet przejść koło Bakiego nie może . Próbował wziąć piłkę która sie potoczyła koło posłania Bakiego i jak ten wystartował z zębiskami!!!! całkiem dziarski staruszek! Tak nie może być. Pomocy!!! domek pilnie poszukiwany - dziewczyny pomóżcie mi go wystawić! Może ktoś sie zlituje...

Posted

czy on jest juz poogłaszany w necie? Danka oferowala taka swoja pomoc to jej podesle 1sze zadanie...oj Anetko cos te tymczasiki maja zawsze te same problemy...bardzo mi przykro - podejrzewam jak nerwowo musisz miec w domku

Posted

bo tylko wariat bierze 2 piesy i jeszcze je oba pieszczocha jak może. I potem faceci są nerwowi i zazdrośni. Fajny tym-czas - 3 miesiące prawie hehehe!

Posted

Prosimy o tymczas dla Bakiego!
Anetka ma w domu już małe zoo-4 psy, Baki i Dyzio walczą o terytiorium, szukamy pilnie jakiejś czasowej przystani dla pięknego Bakiego.

Proszę, pytajcie, pomóżcie nam :placz:

Posted

No i nic niestety - rodzina która chciała Bakusia wczoraj zadzwoniła ze definitywnie nie, bo nie chcą sie przyzwyczajać - żadne tłumaczenie ze powrót osa do właścicieli byłych nie wchodzi w grę - nie działało. Tak naprawdę to problemem dla nich jest to ze Baki ma 13 lat - i nie słuchaja ze ma zdrowie końskie i ze biega lepiej niż niejeden 5 latek.

Dzisiaj jeszcze jedna rodzina z Mysłowic ma dać odpowiedź - ale ja pomału tracę nadzieję.

To byli ludzie którzy sie odezwali w sierpniu - po artykule w wyborczej o Bakusiu. Przypomniałam im sie po prostu.

Ja to sobie myślę ze wtedy poczuli się lepsi a teraz im przeszło. Boję sie zę zostane z Bakim na wieki wieków - tylko ze moje psiaki "domowe" tego chyba nie zniosą.

Co robić??? Błagam ludzie - dajcie mu tymczas ..... prosze....