amikat Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Nie zdążyłam znaleźć domu.... Jego słabe serce odmówiło posłuszeństwa.... Biegaj maluchu za tęczowym mostem.... :placz: Bakuś jest pieskiem - staruszkiem. Ma 13 lat. Niewielki - sięga do połowy łydki. W lipcu został wyrzucony z okna katowickiej kamienicy. Trafił do mnie. Miał złamane zebra, pękniętą wargę, odbite płuca i odmę która męczyła go przez blisko 6 tygodni. Był bardzo chudy - nie jadł chyba regularnie.... Był takze odwodniony - nie pił jak mówił lekarz od 7 dni co najmniej. Chodził malutek w opatrunku na żebra i pomalutku zdrowiał. Stał się bohaterem programu w telewizji regionalnej, w Gazecie Wyborczej. Od lipca toczy sie postępowanie w jego sprawie , policja pracuje, zbiera dowody itd. Czekamy na rozprawę sadową. Początkowo zgłosiło sie kilka domków które chciały Bakusiowi dać dożywocie u siebie, ponieważ jednak oficjalnie nie mogę go wyadoptować bo był i jest on "dowodem w sprawie" - zainteresowanie minęło. Ja ma w domu oprócz Bakiego 2 kochanie - pieska i sunie. O ile z sunią nie ma problemy to z psem od czasu jak "lotnik" ozdrowiał - są starcia. Baki - jest silny, rozrywkowy i bardzo energiczny. Kocha spacerki, kanapę i jedzenie. Koty mu nie przeszkadzają. Symbioza! Problem - bo znaczy teren - obsikuje mój przedpokój , bo Dyziu - pies nr 2 tez znaczy. Walczą o terytorium - CYRK! PROSZĘ!!!! Mozę ktoś zechce dać mu dom - mając na uwadze ze sprawa sie toczy i wszystko może sie zdarzyć? Błagam - niech ktoś da mu dom tymczasowy, niech da mu dom gdzie będzie tylko on lub on i suczka. U mnie dzieją sie straszne sceny - za duże zagęszczenie a sprawa sądowa sie przeciąga, wlecze. Zdjęcia pochodzą z lipca. Obecnie Baki jest pięknym długowłosym "miniaturowym seterem irlandzkim". Quote
Ambra Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 podnosze w poszukiwaniu domku, piesek nie moze dłuzej zostać u Amikat - pilne!! Quote
jotka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Kto może dać Bakusiowi dom tymczasowy o nieokreślonym terminie? Dogomaniacy, szukajcie! On u Amikat doprowadza do niezwykle trudnych sytuacji! Pomogła tylu zwierzakom, teraz ona potrzebuje pomocy. Quote
lena_zet Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 ło matko, wreszcie mam okazje poznać tego przystojniaka! Wiem, sytuacja podbramkowa, koniecznościa jest to co pisze Anetka-tymczas bez drugiego samca, suczka może być!! Quote
amikat Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 wskakuj na 1 stronę. Może ktoś da tymczas? Quote
grazyna9915 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Anetko, a może "krakowskim zwyczajem" dać ogłoszenie do gazety w poszukiwaniu DT. Może zgłosi się kilka osób i przybędzie nam DT. Inna sprawa to jak to zrobić by w gazecie zechcieli to za darmochę zrobić! Quote
muro Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 pewnie sie nie zmienila wiec podnosze!!!psiak szuka domu choc dt!!! Quote
amikat Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 domek poszukiwany - PILNIE Ratunku! Top kochany i śliczny psiak - ale na solówkę! Quote
amikat Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 no i właśnie- mój Dyzio nawet przejść koło Bakiego nie może . Próbował wziąć piłkę która sie potoczyła koło posłania Bakiego i jak ten wystartował z zębiskami!!!! całkiem dziarski staruszek! Tak nie może być. Pomocy!!! domek pilnie poszukiwany - dziewczyny pomóżcie mi go wystawić! Może ktoś sie zlituje... Quote
maciaszek Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Podnoszę !!! Amikat, a może w podpis wrzuć sobie info, że Baki szuka PILNIE domu? Quote
Ambra Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 czy on jest juz poogłaszany w necie? Danka oferowala taka swoja pomoc to jej podesle 1sze zadanie...oj Anetko cos te tymczasiki maja zawsze te same problemy...bardzo mi przykro - podejrzewam jak nerwowo musisz miec w domku Quote
amikat Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 bo tylko wariat bierze 2 piesy i jeszcze je oba pieszczocha jak może. I potem faceci są nerwowi i zazdrośni. Fajny tym-czas - 3 miesiące prawie hehehe! Quote
lena_zet Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Prosimy o tymczas dla Bakiego! Anetka ma w domu już małe zoo-4 psy, Baki i Dyzio walczą o terytiorium, szukamy pilnie jakiejś czasowej przystani dla pięknego Bakiego. Proszę, pytajcie, pomóżcie nam :placz: Quote
maciaszek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Podnoszę i popieram prośbę !!!! Porozglądam się... Quote
maciaszek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Podnoszę. Jakoś mało osób tu zagląda... Quote
halbina Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 niestety... Platon też dominant... :shake: Quote
amikat Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 No i nic niestety - rodzina która chciała Bakusia wczoraj zadzwoniła ze definitywnie nie, bo nie chcą sie przyzwyczajać - żadne tłumaczenie ze powrót osa do właścicieli byłych nie wchodzi w grę - nie działało. Tak naprawdę to problemem dla nich jest to ze Baki ma 13 lat - i nie słuchaja ze ma zdrowie końskie i ze biega lepiej niż niejeden 5 latek. Dzisiaj jeszcze jedna rodzina z Mysłowic ma dać odpowiedź - ale ja pomału tracę nadzieję. To byli ludzie którzy sie odezwali w sierpniu - po artykule w wyborczej o Bakusiu. Przypomniałam im sie po prostu. Ja to sobie myślę ze wtedy poczuli się lepsi a teraz im przeszło. Boję sie zę zostane z Bakim na wieki wieków - tylko ze moje psiaki "domowe" tego chyba nie zniosą. Co robić??? Błagam ludzie - dajcie mu tymczas ..... prosze.... Quote
amikat Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 Prosże o pomoc dla siebie - ale głównie dla Bakusia!!! Quote
Recommended Posts