*Gajowa* Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Lemoniada napisał(a):Kora w schronisku przebywa od maja tego roku. Uszy są chore, ma stan zapalny, nie słyszy zbyt wyraźnie. Pewnie to jest powodem, że inne psy nad nią dominują i nie dopuszczają do jedzenia... Kora jest przeraźliwie chuda i zalękniona, dla niej zima może okazać się tragiczna w skutkach:( To już sześć miesięcy... co taka piękna sunia robi tyle czasu w schronie. Gdzie ona jest ? Niestety DT mam zajete /mam aktualnie Kenię/ o ile się zwolni a Kora bedzie dalej w potrzebie to mogę ewentualnie jej pomóc. Będe śledzić jej losy... Quote
Anashar Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Kora na stronie adopcyjnej Owczarków: http://owczarki.eu/index.php?id=kora3 Przydałyby się jednak lepsze zdjęcia - to podstawa w adopjach psów. Quote
akucha Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Popytam o lepsze zdjęcia, dziękujemy! Leć Kora, niech ktoś cię pokocha! Anashar, piękną masz stronkę!!!! Quote
Celina12 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 :shake:-Biedulka....wykorzystana i porzucona...jakie to smutne i straszne....:-( Quote
olenka_f Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Korunia w górę dziewczynko śliczna:loveu: Quote
Lemoniada Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Nazwy leku nie znam. Oleńko, nie wiem jakie te krople dostaje, gdybyś mogła nam przesłać swoje - Korunia byłaby bardzo wdzięczna:loveu: Quote
olenka_f Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 oczywiście że mogę jutro wysyłam są dobre i powinny jej przynieść ulę Quote
Lemoniada Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Kopiuję wiadomość ARKI: "Kasia, wetka powiedzial,ze robila jej wymaz z uszu-ze to gronkowiec....robila to w ludzkim lab, w Skierniewicach a ja w takie wyniki nie wierze, nie sa wiarygodne...Trzeba jej wymaz zrobic i zbadac w weterynaryjnym lab i zastosowac odpowiedni antybityk, wtedy..Takie leczenie to tylko w warunkach domowych! Obecnie daj jej surolan..to nie ma sensu zbytniego ani dawanie czegos co kogos psu pomaga:( napisz to Olence. Musi byc diagnoza prawidlowa i dokladne leczenie... chce ten wymaz zabrac do lab weterynaryjnego..tylko musza surolan odstawic na tydzien...." Quote
olenka_f Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Arka wie co mówi, te leki dla Baska są na grzyba gdyby zapisali to samo to ja chętnie będę przysyłać Quote
akucha Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Moja suka przy gronkowcu miała również grzyby. Leczenie nie jest skomplikowane, wymaga dobrej diagnozy i odpowiedniego dobrania antybiotyku, najważniejszy jest nowy dom, bo Kora bardzo źle znosi schronisko. W górę śliczna, szukamy! Quote
akucha Posted October 27, 2007 Author Posted October 27, 2007 W górę Kora, szukamy dobrego domu!!!! Quote
*Gajowa* Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Czy jest szansa na sterylizację Kory w schronie ? Quote
Lemoniada Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Pewnie tak, ale póki co w pierwszej kolejności idą sunie zaciążone. Zastanawiam się jak ona zniesie zabieg w takim stanie.. Quote
*Gajowa* Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Najlepiej byłoby najpierw odkarmić a póżniej ciąć . A czy w schronisku nie da się jej podac dodatkowego jedzonka ? Quote
Peter Beny Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Kochani Kora jutro jedzie do wspaniałego nowego domku :lol::lol::lol: Owczarkomaniaczka Gosia z Piły koło Poznania ją bierze do siebie :multi::multi::multi::multi::multi: Poproszę o pilny kontakt Skierniewice i cioteczki stamtąd bo jako że ja jestem osobą transportującą :lol: to muszę wiedzieć gdzie jechać ;) Podaję nr tel . 604160699 lub gg 1592079 . Jutro koło 9 powinienem być :lol: Jak ktoś jest chętny na towarzyszenie mi w podróży to zapraszam :lol::lol::lol: Quote
beka Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Gosiu :buzi: Peter :loveu: To cudownie że bedzie juz u siebie ... Pod troskliwym okiem Gosi w mig dojdzie do formy Quote
olenka_f Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 wspaniałe wieści:multi::multi::multi::multi::multi: choć jedna cudowna wiadomość dziś:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Guest monia3a Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Wspaniałe wieści :multi: Miałam przeczucie że ONka nie będzie długo czekać :multi: :multi: Quote
Peter Beny Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 No fajno ale ja muszę wiedzieć gdzie jutro jadę :cool3::cool3::cool3::cool3: Quote
*Gajowa* Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Peter Beny napisał(a):No fajno ale ja muszę wiedzieć gdzie jutro jadę :cool3::cool3::cool3::cool3: Napewo dziewczyny sie odezwą wkrótce... Bardzo się cieszę :multi:.Czy Kora bedzie miała u Gosi domek stały? Quote
akucha Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 Peter ma już kontakt. Dziękujemy za dom dla Kory i transport do Poznania:loveu::loveu::loveu: Sunia jedzie do domu stałego, podobno do wspaniałej Panci, hurrra!!!!!! Mordeczka odetchnie i pewnie niedługo zacznie się już uśmiechać, cudownie! :multi::multi::multi::multi::multi: Arka prosiła, aby przekazać, ze pani Ewa ze schroniska już wie, że Kora jutro jedzie i bardzo się z tego cieszy :lol: Quote
Ziutka Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Wow.........nie było mnie od wczoraj od południa na dogo a tu takie wieści :multi: Wspaniale, że KORA będzie miała super domek.....:lol: Quote
akucha Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Wieści z nowego domu: Kora już jest w domu. Zjadła 3 kubki suchej karmy( tak łapczywie, jakby nigdy nie jadła). Skonsumowała już zawartość kociej kuwety. Reks jest nią bardzo zainteresowany ,ona nie. Garfield ją pogonił, Mysia obwąchała mordkę. Chyba się dogadają. Dzięki Piotrze za transport. Jesteś wspaniały! Zdjęcia wkleję później . Muszę się nauczyć. I muszę zmienić tytuł." droga pantoflową :lol: Czekamy na nowa właścicielkę i fotorelację! :multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts