Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety, nie mam jej aktualnych fot. Te, które miałam, szklag trafił razem z całym kompem. Suka jest chora, cały czas jedzie na sterydach, mimo to (podobno) pojawiają się problemy skórne, ma zapewne rozwaloną sterydami wątrobę i nerki, ale tego nie wiem,y bo szanowna pani nie pójdzie z nią do lekarza.
Miejsca w hotelu nie ma ani pół.
Osobiście zaraz sobie palnę w łeb. Boję się wracać do domu, bo ona może już tam być przywiązana do ogrodzenia. Hera + Ściema = krwawa jadka.

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fela napisał(a):
Ratunku!

Dziś natychmiast mam zabrać Herę (Elzę) z domu, który - miałam nadzieję - okaże się jednak domem stałym. Niestety... Robert, który cały czas o nią dbał (i kochał) wyjechał do pracy za granicą. Na długo. Jego żona właśnie do mnie dzwoniła. Jeśli psa natychmiast, dziś, nie zabiorę, uwiąże mi ją przy furtce albo zawiezie do schrniska.
Hera ma teraz problemy z nietrzymaniem moczu (prawdopodobnie na skutek kuracji sterydowej), sika co chwila, tam gdzie stoi. Ona jej nie będzie trzymać ani chwili dłużej w domu. Nie ma absolutnie rozmowy o leczeniu ani o tym, żeby jeszcze przez chwilę została u niej w domu.

Jestem bezradna. Kompletnie.:placz:

okropne...wysyp bullowatych, zero miejsca w hotelikach, chętnych do adopcji zero...i jak tu pomagać:placz::placz::placz:

Posted

Dobra, mamy cztery dni, udało mi się nakłonić opiekunkę Herki na przetrzymanie jej do poniedziałku, a co dalej... będziemy uprawiać mój ulubiony sport czyli stawanie na rzęsach:diabloti: dzisiaj jadę ugadywać płatny DT ale mam wątpliwości ze względu na sikanie... To jest super pies do super domu, a steryd z tego co wiem w tabletkach więc nie aż takie wyzwanie dla przyszłych właścicieli

Posted

kiiniaa niech ci się uda z tym domem .....kurdę :-(

jakaś masakra się zaczyna dziać........:placz:

może ona sika np z tęsknoty - tzn mści się na tej babie, bo ona go nie kocha a nie ma jej prawdziwego właściciela ?:roll:

Posted

Suka nie jest wysterylizowan, niestety. Sterylka miała być latem, jak się przeniosą na działkę, żeby nie było problemu z noszeniem jej z czwratego piętra zaraz po operacji. No ale niestety...
Hera była pod opieką dr Dembele, wezmę z Białobrzeskiej jej historię, ale wątpię, czy była badana tarczyca. Na problemy skórne dostaje właśnie encorton, stąd pewnie sikanie.

Posted

Fela napisał(a):
Suka nie jest wysterylizowan, niestety. Sterylka miała być latem, jak się przeniosą na działkę, żeby nie było problemu z noszeniem jej z czwratego piętra zaraz po operacji. No ale niestety...
Hera była pod opieką dr Dembele, wezmę z Białobrzeskiej jej historię, ale wątpię, czy była badana tarczyca. Na problemy skórne dostaje właśnie encorton, stąd pewnie sikanie.

Felu po sterylce powinno jej sie poprawic a podawanie ciagle sterydow jest niekorzystne dla jej zdrowia...
Moge sie skontaktowac z pania doktor ktora moja alergiczna jamniczke prowadzila...Sterylka uspokoila hormony , jadla karme jedna i mala miala sie o wiele lepiej.

Posted

moja bokserka jest juz 5 rok na sterydach, zastrzyki co 16-20 dni, jest na osłonie watroby i nerek, siusia często tylko 1 dzień po zastrzyku, a wg dra Dembele miała przeżyc tylko rok ;), a ona sie do odejscia nie zbiera :lol:
Czyli: zmienić leki!

Posted

Zmienić leki, zmienić doktora (iść w ogóle z nią do doktora!), sterylizować. Ale przede wszystkim KONIECZNIE znaleźć jakieś lokum na JUŻ. Suka do poniedziałku zostaje tam gdzie była, ale większość czasu spędza zamknięta na balkonie :-(

Nie miałam pojęcia, że są problemy, wiedziałam tylko o odkładanej (ale na bliską przyszłość) sterylizacji. A w zasadzie problem tak naprawdę nie jest z psem, tylko z osobą, która się Herą opiekuje po tym jak wyjechał jej rzeczywisty opiekun.