Fela Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Niestety, nie mam jej aktualnych fot. Te, które miałam, szklag trafił razem z całym kompem. Suka jest chora, cały czas jedzie na sterydach, mimo to (podobno) pojawiają się problemy skórne, ma zapewne rozwaloną sterydami wątrobę i nerki, ale tego nie wiem,y bo szanowna pani nie pójdzie z nią do lekarza. Miejsca w hotelu nie ma ani pół. Osobiście zaraz sobie palnę w łeb. Boję się wracać do domu, bo ona może już tam być przywiązana do ogrodzenia. Hera + Ściema = krwawa jadka. Quote
ronja Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='ludwa']Ronja a zajrzysz jeszcze w sprawie ogłoszeń tutaj:? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118330 Kolejna rozpaczliwa sytuacja ok, dziś zrobię bazarek i Elzę (wezmę stare fotki) jutro mogę zrobić Marka, bi nie dam rady wszystkiego na raz Quote
andzia69 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Fela napisał(a):Ratunku! Dziś natychmiast mam zabrać Herę (Elzę) z domu, który - miałam nadzieję - okaże się jednak domem stałym. Niestety... Robert, który cały czas o nią dbał (i kochał) wyjechał do pracy za granicą. Na długo. Jego żona właśnie do mnie dzwoniła. Jeśli psa natychmiast, dziś, nie zabiorę, uwiąże mi ją przy furtce albo zawiezie do schrniska. Hera ma teraz problemy z nietrzymaniem moczu (prawdopodobnie na skutek kuracji sterydowej), sika co chwila, tam gdzie stoi. Ona jej nie będzie trzymać ani chwili dłużej w domu. Nie ma absolutnie rozmowy o leczeniu ani o tym, żeby jeszcze przez chwilę została u niej w domu. Jestem bezradna. Kompletnie.:placz: okropne...wysyp bullowatych, zero miejsca w hotelikach, chętnych do adopcji zero...i jak tu pomagać:placz::placz::placz: Quote
kiiniaa Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Dobra, mamy cztery dni, udało mi się nakłonić opiekunkę Herki na przetrzymanie jej do poniedziałku, a co dalej... będziemy uprawiać mój ulubiony sport czyli stawanie na rzęsach:diabloti: dzisiaj jadę ugadywać płatny DT ale mam wątpliwości ze względu na sikanie... To jest super pies do super domu, a steryd z tego co wiem w tabletkach więc nie aż takie wyzwanie dla przyszłych właścicieli Quote
idusiek Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 kiiniaa niech ci się uda z tym domem .....kurdę :-( jakaś masakra się zaczyna dziać........:placz: może ona sika np z tęsknoty - tzn mści się na tej babie, bo ona go nie kocha a nie ma jej prawdziwego właściciela ?:roll: Quote
ronja Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 sterydy są moczopędne. Rudzia jak była na encortonie przez 2 tyg sikała chyba co pół godz wielkie kałuże Quote
beka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 A miała sprawdzana tarczycę?? Moja suka ma problemy skórne przez niski poziom T4 Quote
Fela Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Suka nie jest wysterylizowan, niestety. Sterylka miała być latem, jak się przeniosą na działkę, żeby nie było problemu z noszeniem jej z czwratego piętra zaraz po operacji. No ale niestety... Hera była pod opieką dr Dembele, wezmę z Białobrzeskiej jej historię, ale wątpię, czy była badana tarczyca. Na problemy skórne dostaje właśnie encorton, stąd pewnie sikanie. Quote
Igusia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Fela napisał(a):Suka nie jest wysterylizowan, niestety. Sterylka miała być latem, jak się przeniosą na działkę, żeby nie było problemu z noszeniem jej z czwratego piętra zaraz po operacji. No ale niestety... Hera była pod opieką dr Dembele, wezmę z Białobrzeskiej jej historię, ale wątpię, czy była badana tarczyca. Na problemy skórne dostaje właśnie encorton, stąd pewnie sikanie. Felu po sterylce powinno jej sie poprawic a podawanie ciagle sterydow jest niekorzystne dla jej zdrowia... Moge sie skontaktowac z pania doktor ktora moja alergiczna jamniczke prowadzila...Sterylka uspokoila hormony , jadla karme jedna i mala miala sie o wiele lepiej. Quote
malagos Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 moja bokserka jest juz 5 rok na sterydach, zastrzyki co 16-20 dni, jest na osłonie watroby i nerek, siusia często tylko 1 dzień po zastrzyku, a wg dra Dembele miała przeżyc tylko rok ;), a ona sie do odejscia nie zbiera :lol: Czyli: zmienić leki! Quote
Fela Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Zmienić leki, zmienić doktora (iść w ogóle z nią do doktora!), sterylizować. Ale przede wszystkim KONIECZNIE znaleźć jakieś lokum na JUŻ. Suka do poniedziałku zostaje tam gdzie była, ale większość czasu spędza zamknięta na balkonie :-( Nie miałam pojęcia, że są problemy, wiedziałam tylko o odkładanej (ale na bliską przyszłość) sterylizacji. A w zasadzie problem tak naprawdę nie jest z psem, tylko z osobą, która się Herą opiekuje po tym jak wyjechał jej rzeczywisty opiekun. Quote
andzia69 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Faktycznie nie do poznania:loveu::loveu::loveu: szkoda jej...:-( Quote
idusiek Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 jaka ona ładna ...kurdę, zycie jest niesprawiedliwe :-( Quote
andzia69 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Czy ktoś porobił suni ogłoszenia???? Jak nie to moze jakiś tekscik i spróbujemy... Quote
kiiniaa Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 właśnie robię allgro ale nie mogę znależć zdjęcia ze schronu (tego w "niebieskim pokoju") a jest mi bardzo potrzebne:angryy: Quote
idusiek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Toć ono w pierwszym poście jest :cool3: skopiuj sobie na pulpit i wstawiaj ;) Quote
kiiniaa Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Nie wyświetliło mi się:oops: Już je mam;) Quote
kiiniaa Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Herka ma allegro, czy możecie zrobić ogłoszenia na innych portalach? http://www.allegro.pl/item426099558_smutna_hera_pokochasz_ja.html Quote
idusiek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 i jakl z Herką? ktoś dzownił, pytał...?:roll: Quote
kiiniaa Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Głuuucha cisza, ale obserwujący są a to mnie nastraja pozytywnie;) Quote
Recommended Posts