agula Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Piszę na prośbę mojej kuzynki, która dzisiaj znalazła 3 małe kotki. Ramo gdy szła na uczelnię w okolicy ulicy fabryczej na łące znalazła 3 małe kotki. 2 w tej chwili są u niej jednego prawdopodobnie ktos przygarnoł. Niestety problem w tym że ona mieszka na stancji jeszcze z 2 koleżenkami. Kotki mie moga długo u nich zostac. Dlatego prosze o pomoc. Kotki maja ok 4 tygodni sa zdrowe. Quote
Estera Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 agula- temat przenoszę do działu "inne zwierzęta". Tutaj umieszczamy ogłoszenia tylko o psach ;) Trzymam kciuki za maluchy! Quote
agula Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Ok dzieki. Piszę z telefonu i mam troche ograniczone możliwosci Quote
agula Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Ostatnie wieści: prawdopodomnie kotki były wyprzucane partiami. Tubylcy słyszeli i widzieli kociaki jeszcze w innym miejscu. Podobno straszne płacze. Help- ciechanów Quote
malagos Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Pisz do mychy101, moze ona pomoze, ktos ze znajomych, sasiadów! Quote
agula Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 czy dogomaniacy z Ciechanowa moga pomóc. :crazyeye: Kociaczki wczoraj były u waterynarza, sa zdrowe, maja ok 4 tygoni, prawdopodobnie reszta rodzeństwa zaostała zostawiona w innym miejscu, ludzie z okolicznych bloków mówili, że widzieli jakiegos typaka, ktory je wywalał. One zgina same w zaroslach :-( help:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
agula Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 HELP:placz: MALUSZKI W POTRZEBIE:-( problem:shake: dzisiaj kuzynka musi wracac do domu, po zajeciach na uczelni autobus ma ok. 17:00 nie ma co z nimi zrobić, wszyscy wracaja do domów potrzebny domek dla 2 kotków :placz: Quote
mycha101 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 niestety nie wiem jak pomóc. spróbuj z ogłoszeniami. powieś ogłoszenia w ciechanowskich lecznicach. nie mam nikogo kto mógłby je przetrzymać, poza tym to za mało czasu żeby kogoś znaleźć, a w szczególności w Ciecha. Koleżanka miszka na stancji u jakiejś babci, czy z młodymi ludźmi? Nie wiem czy mozna je zostawić na dwa dni same z zapasem jedzenie, to już niech kociarze się wypowiedzą. Proponuję też wątek na miau. Quote
agula Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Dziewczyny mieszkaja same w mieszkaniu i jak wracaja to mieszkanie jest puste. Co robić:shake: one maja 4 tygodnie chyba sa zbyt małe aby zostały same. Quote
mycha101 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 ale jak nie będziecie miały co z nimi zrobić, to lepiej żeby zostały dwa dni same. Quote
agula Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 nie wiem co ostatecznie postanowiła, dowiem sie jak wyjdzie z zajęć może ok 13:00 Pozostaje nadal kwestia pozostałych kociaków:placz: Quote
agula Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 mycha101 napisał(a):a czy pozostałe już znalazła? nie :-( wczoraj wieczorem jak zabierała znalezione kotki rozmawiała z mieszkańcami pobliskiego bloku i to oni opowiedziali o całej sytuacji. Było juz ciemno i póżno i to chyba jest gdzieś dalej bo ona ich nie słyszała:shake: Quote
agula Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 naprawdę nikt sie nie znajdzie z Ciechanowa????????????????????????? Quote
Estera Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Ja jestem z Bydgoszczy, nie wiem gdzie jest Ciechanow, ale mogę "coś" wziąć na tymczas jak już nic innego nie będzie wchodziło w grę... Quote
agula Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Estera napisał(a):Ja jestem z Bydgoszczy, nie wiem gdzie jest Ciechanow, ale mogę "coś" wziąć na tymczas jak już nic innego nie będzie wchodziło w grę... dzieki. musze sprawdzic jak to dalek. Obecnie mam po 14:00 dzwonić i dowiedziec sie co wymyśliły. Quote
Estera Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 agula no to daj znać co i jak. Bydgoszcz jest koło Torunia jeśli coś Ci to mówi ;) Quote
agula Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 poszukuję obób z Ciechanowa do sprawdzenia terenu kolo torów przy ul. Fabrycznej, prawdopodonie błakaja sie tam maleńkie kotki. Quote
agula Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Estera napisał(a):agula no to daj znać co i jak. Bydgoszcz jest koło Torunia jeśli coś Ci to mówi ;) dzięki Estera:lol: narazie tj. do poniedziałku maluchy zostaja pod opieka sasiadów. Dziewczyny dały ogłoszenia na uczelni więc może ktoś się znajdzie. Bydgoszcz jest dość daleko:shake: a tak dokładnie to kotki sa w Ciechanowie a my mieszkmy koło Płocka więc jeszcze dalej. Quote
agula Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Kolejne wieści: koteczki dokazują, mają wielki apetyt, zaczeły robic do kuwety, są słodkie. Czesia ma strupy na pyszczku ale naszczescie ładnie sie goi. Quote
agula Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Czesia prawdopodobnie dzisiaj jeszie do nowego domku:p Bedzie mieszkać na wsi u pewnego pana który kocha koty. Z Czesiem natomiest nie jest dobrze. Wczoraj Monika pojeczhała do Ciechanowa i natychmiast zabrała kotki od sąsiadów. Okazało się, że cześkowi strasznie ropieja oczka oraz kuleje:shake:. Quote
mycha101 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Najlepiej zabierzcie Cześka do weta. Na pewno dostanie kropelki do oczu i trzeba będzie mu zapuszczać. Zrób może foty Cześkowi, jakieś allegro zrobimy. Quote
agula Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Czesiek był u weta pierwszego dnia dostał coś do przemywania oczek i miało być po 3 dniach lepiej:shake: a tu żadnej poprawy wręcz sie pogorszenie:-( Dzisiaj po zajeciach maja iść do apteki. Zdjęcia mam jeszcze nie zgrane do kompa. Quote
mycha101 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 agula napisał(a):Czesiek był u weta pierwszego dnia dostał coś do przemywania oczek i miało być po 3 dniach lepiej:shake: a tu żadnej poprawy wręcz sie pogorszenie:-( Dzisiaj po zajeciach maja iść do apteki. Zdjęcia mam jeszcze nie zgrane do kompa. Czy mogę wiedzieć, u którego weta byłyście? Mam jakieś krople, tak mi się przynamniej wydaje, sprawdzę wieczorem. Oczywiście najpierw konsultacja z wetem, czy mozna te krople mu podawać. Quote
agula Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Teraz nie odbiera telefonu, bo jest na zajeciach, jak wyjdzie to zaraz napisze co i jak. Quote
Recommended Posts