Erhan Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Tekla64']... masz fajnego Barnabe[/QUOTE] Barnaba to kot sąsiadów mojego kolegi, z charakteru to kotopies powsinoga :-D [quote name='Tekla64']ale jajecki mial w gorze !!!![/QUOTE] Jajecki do słonecka wystawiał :-D Quote
Tekla64 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 a tu cisza!!! ani zadnych zdjeciow przegrzane jajecki nie sluza zdrowiu hihihi Quote
Erhan Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Zaraz tam przegrzane :lol: wczoraj zima przyszła, 3 na minusie i sypie :roll: Platonciu się schował pod kocyk :razz: i dzisiejszy poranny spacerek Quote
Tekla64 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 lomatko a kysz zima a kysz nie topiles marzannyi dlatego zima nie chce od was odejsc?! no nie to ja mam wiosne!!! nie dziwie sie Platonowi tyz bym sie zakopala w kocyki Quote
Erhan Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Chmura poszła sobie na południe, wyszło słonko, 1 na plusie, śnieg topnieje w oczach, wiosna nadchodzi ;-) Quote
azalia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Platon jest piękny zawsze,ale dla mnie najpiękniejszy jest kułaty-uwielbiam kudłacze-drapanko głaskanko dka chłopaka.Pozdrawiam! Quote
wilczy zew Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Świetny jest z tym językiem :loveu: [img=http://img839.imageshack.us/img839/4751/dsc00604s.jpg] Quote
Erhan Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 W związku z tym, że Erhanio ma spore problemy z tylnymi łapami dojrzeliśmy do tematu wózka inwalidzkiego, a jako że gotowe lub robione na zamówienie mają ceny z kosmosu, to postanowiłem zbudować wózeczek samodzielnie. Na dziś zostało zrobione: - zapoznałem się z wzorem wózka dla psa made in USA, który najbardziej mi się podobał (cena jak dla Erhanka ok 600 $ nie licząc przesyłki i ew. cła); - dokonałem niezbędnych pomiarów psa; - w h-markiecie zakupiłem drabinę 3 szczeblową aluminiową składaną a 50PLN ;-) - rozebrałem drabinę na części pierwsze, przy użyciu wiertarki i szlifierki kątowej; - przyciąłem elementy drabiny na potrzebne długości; CDN. Quote
Erhan Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Biorąc pod uwagę wiek Erhana (13lat i 7m-cy), jego wagę ok.60kg, duże nieuleczalne zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa, które powodują niedowład tyłu, to że jest prawie kompletnie ślepy, schodzi z 3 piętra samodzielnie a do góry trzeba mu trochę pomóc, ma przerośnięte serducho (z nadmiaru miłości do nas i nawzajem ;-) ), to mógłbym powiedzieć, że Erhanio ma się całkiem nieźle i mam nadzieję, że zbuduję mu ten wózek zanim nas opuści przenosząc się za TM, bo żaden wet nie dawał mu tyle życia i wszyscy mówią że już każdy jego następny dzień to cud ;) Quote
Tekla64 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 ales ty dzielny ale Erhan jest jeszcze dzielnijeszy i jak widac bardzo chce zyc trzymam za powodzenie akcji budowlanokonstukcyjnej mocno kciuki!!!! Quote
Erhan Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Teraz otworzyłem butelkę rudej :drinka: i pracuję koncepcyjnie. Przeglądałem kółka dostępne w sprzedaży i jest troszku paskudnie, bo łożyskowane koła transportowe z oponą i dętką o średnicy ok 25-30cm jakie chciałbym zastosować, aby nie było problemów z podjazdem pod krawężniki i na trawnikach są chyba za ciężkie ok 1kg szt., a chciałbym aby wózek był możliwie jak najlżejszy - góra 2,5kg całość :shake: ma ktoś pomysł z czego wziąć kółka? :roll: Platon zaplątany wielkonocnie :cool3: :evil_lol: Dziadek Erhanio ;) Platoniaste końcówki :evil_lol: i dziadek jeszcze raz ;) no dwa razy :evil_lol: ;) Quote
Tekla64 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 ja sie nie znam ale patryzles na kolka wozkow dla dzieci zwlaszcza tych sportowych??? a te ruda to jaka pijasz ? bo ja tyz lubie te rude hihihi ale ja dosc czesto zmieniam hihih Quote
Erhan Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Dziś płynie Ballantines z lodem;), a wózek dziecięcy to może być dobry pomysł, muszę poszukać na alledrogo, może coś się nada;);) Quote
Tekla64 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 malo ze skleroza to jeszcze slepota nagla mnie ogarnela nie widzialam wczeniej zdjec koncowki poplatane czy sa oki zwlaszcza ze jajecki blyskaja hihihi Staruszek dalej wyglada mocno dzirsko jak samuraj z ta kitka hihihi no to zdrowko !!! za was wszystkich chrapiacych czy nie hihihi Quote
Erhan Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Zdrówko, choć to tak niepobożemu w środku tygodnia, ale ja mam zeszłoroczą końcówkę urlopu ;) A staruszek jest jest najlepszy ;) Quote
Tekla64 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 i co ??? popatrzyles w necie za tymi koleczkmi cos znajdziesz dopasujesz??? da sie? cos dzis nas wspominkowo wzielo a jutro prima aprillis Quote
malawaszka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Erhanek wreszcie :loveu: nie wiem czemu nie było mnie tu tyle czasu???!!!! ktoś wie? wessała mnie jakas dziura czasowa... dziś rano myslałam, że jest środa, a teraz byłam święcie przekonana, że już piątek :mdleje: haha Trzymam kciuki za budowę wózka!!!! mozna kupić same kółka: http://www.duda.win.pl/ http://www.zabi.pl/polski.php?kola=pl_oferta http://www.acme.pl/szukaj.html http://www.abcwheels.pl/ http://www.wieslaw.pl/oferta.html wow i od groma jeszcze :mdleje: Quote
Erhan Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Buziaki dziewczątka :Rose: chyba coś wybiorę, siostra proponuje mi jeszcze jowej po szkodnikach :roll: muszę się z tym przespać :diabloti: Quote
Tekla64 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 no to ja zaraz tyz wypije za powodzenie przedsiewziecia!!! Quote
Erhan Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Wzorowo od początku znajomości ;) Głowa mnie nie boli :multi: Quote
weszka Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 No nieee! Tekla pijesz z Erhanem na kolejnym topiku :diabloti::eviltong: Nie dołącze się bo rudych do picia nie lubię :roll: Jestem pod wrażeniem koncepcji budowlanych wózka i tego z czego powstanie! Kółka sa jeszcze takie do klatek kennelowych. Ale coś tam widze malawaszka-wszystkowiedząca powstawiała to pewnie wybierzesz :cool3: A dziadeczek Erhanio śliczny jak zawsze :loveu: i końcóweczki jego też :loveu: Quote
Recommended Posts