Eden Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Charcica ze Staszowa już grzeje doopkę u Izabelki Quote
1izabelka1 Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 na razie sunia będzie u mnie trzeba jej zrobić oględziny u weterynarza ,*Gajowa * dziękujemy za propozycję pomocy dla dziewczynki :) Quote
*Gajowa* Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Cieszę się, że sunia już u Ciebie 1izabelka1. Mam nadzieję, że się nią wkrótce pochwalisz. Quote
1izabelka1 Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 oczywiście że się pochwalę :) będę próbowała rozgryź jak się zakłada nowy temat i dziewczyna będzie do wglądu, jest bardzo wystraszona i kompletnie nie wie co się dzieje ,odizolowana na chwilę obecną bo była okropnie zapchlona , chciałam podziękować Agusi W że dała znać o tej biedzie ,żeby nie ona nie wiem jak by ta zima się dla tej suni skończyła Quote
AgusiaW Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 1izabelka1 napisał(a):oczywiście że się pochwalę :) będę próbowała rozgryź jak się zakłada nowy temat i dziewczyna będzie do wglądu, jest bardzo wystraszona i kompletnie nie wie co się dzieje ,odizolowana na chwilę obecną bo była okropnie zapchlona , chciałam podziękować Agusi W że dała znać o tej biedzie ,żeby nie ona nie wiem jak by ta zima się dla tej suni skończyła aż miło przeczytać że sunia jest w ciepłym miejscu bo za oknem prawdziwa zima,Izabelko zdążyłaś przygarnąć sunię tuz przed wielkim śniegiem także cała zasługa w ocaleniu suni leży po Twojej stronie,dziękuję!!!Temat mogę z kolei ja założyć tylko mam problem za wstawianiem nowych zdjęć, ale może na chwilę obecną wystarcza te niedawno zamieszczane. Quote
wollygator Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='1izabelka1'] będę próbowała rozgryź jak się zakłada nowy temat i dziewczyna będzie do wglądu Aby rozpocząć nowy wątek trzeba wejść do do działu, w którym ma być wątek umieszczony i kliknąć przycisk 'Napisz nowy temat' :) TO WSZYSTKO :) np. tutaj http://www.dogomania.pl/forum/forums/28-Psy-do-adopcji-znalezione Quote
1izabelka1 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 wollygator napisał(a):Aby rozpocząć nowy wątek trzeba wejść do do działu, w którym ma być wątek umieszczony i kliknąć przycisk 'Napisz nowy temat' :) TO WSZYSTKO :) dzięki :) już dziewczynka jest do wglądu Quote
1izabelka1 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 sorki :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/234500-Uratowana-przed-zim%C4%85-charcica-ze-staszowa Quote
1izabelka1 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 andzia69 napisał(a):W Staszowie jest kolejny chart albo charcica i na dodatek ze świerzbem...Jak tylko będę coś więcej wiedziala to dam znac - na razie tyle wiem od osoby prowadzącej hotel, do której gmina chyba zglosiła się z zapytaniem, czy może ją od nich zabrać:( czy już coś wiadomo o tej suni? jest możliwość uzyskać jakieś zdjęcie ? Quote
elisse Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 wieść z DT o Homerze (wrześniej Hormon) chłopak to typowy chart-panikarz,do tego bardzo delikatny: za zimno-źle,deszcz pada-źle,ca ciepło-żle,koń stoi za bliko-pisk itd na fotelu za to czuje się świetnie! mieszka z dużymi psami,gdzie hierarchia jest już ustalona,dopasował się i szaleje z Janis - młoda suczką wilczarza razem kopią doły,razem psocą- ostatnio pożarli drewnianą metrówkę i ukradzione z samochodu choinki zapachowe w domu ani razu siku nie zrobił,zdarzyły się 2 wpadki z kupą,ale podejrzanych jest dwoje-Homer i Janis ;-) był w pracy ze swoją tymczasową opiekunką,ale ją olał i cały czas spędził przy biurku innej pani,zdrajca jeden! dopóki pogoda pozwala to psy zostają w godzinach pracy na dworze,bo młody mógłby nie wytrzymać tych 8-9 godzin,jak znudzi mu się zabawa to idzie do stajni,zakopuje się w słomie i śpi musimy go jeszcze sprawdzić do kotów,dzieci i na zostawianie w domu......dopiero potem zaczniemy chłopka oglaszać :-) Quote
1izabelka1 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 dobrze wiedzieć że chłopak nie sprawia większych kłopotów ,one są niesamowite z tą wrażliwością na pogodę zachowują się jak by było co najmniej z -20 trzęsą tymi doopkami jak osika :) Quote
andzia69 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 kolejny chart ze Staszowa trafił do Słodkokwaśnej, okazal się być psem, mega zachudzonym i nie ze świerzbem, a nużycą...wygląda tak: [IMG]http://img20.imageshack.us/img20/6358/img5051y.jpg[/IMG] [IMG]http://img521.imageshack.us/img521/6075/img5023e.jpg[/IMG] Edyta tak o nim pisze: Huzar,przemiły ,kontaktowy i grzeczny psiak ....a tak skrzywdzony przez człowieka. Jego stan dzisiejszy podobno jest o niebo lepszy niż był..........ja osobiście sobie nie wyobrażam.:shake: Prawdopodobnie znaleziony został na terenie cegielni w stanie agonalnym. Skóra(tak naprawdę to nie było widać skóry ,tylko jeden wielki chudy strup) kości . Miał nużycę w stanie zaawansowanym . Teraz ma nużycę-końcówkę i atopię skóry ,która się pokazała w trakcie leczenia. Psiak na zdjęciach jest już po 3 posiłkach,ale jak przyjechał wczoraj wieczorem ,to latał od wody do miski z jedzeniem na zmianę....nie potrafił się nacieszyć. Huzar jest bardzo usłuchany, dostał wczoraj to imię i już jak go wołam to wychodzi ze swojej ciepłej norki,ale widzę że lubi tam przesiadywać. Śpi na futerku z którego wczoraj bardzo się cieszył. Kładł się i podlatywał ucieszony do mnie ,potem znowu na futerko i znowu uchachany do mnie i tak kilka razy:razz: Dodam tylko ,że zdjęcia nie oddają stanu faktycznego.... więcej zdjęć na jej wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/217347-s%C5%82odkopsiaki-szukaj%C4%85-swoich-domk%C3%B3w-Pom%C3%B3%C5%BC-im-%21%21%21%21%21%21%21%21%21-aktualizacja-1-i-2-strona?p=19947432#post19947432[/url] Quote
Eden Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Dzieki już chłopak jest dodany do chartów w potrzebie. Quote
andzia69 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 kopiuję z naszego schronowego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/31124-Schron-KIELCE-mini-goldenka-GAFA-odesz%C5%82a-za-TM-%2A-%2A-%2A-czy-inne-te%C5%BC-odejd%C4%85?p=20010207#post20010207 33 charty!!!:(:( "Nasze Stowarzyszenie właśnie otrzymało do wykonania 29 wyroków (z jednego sądu!), orzekających przepadek 33 chartów i ich mieszańców. :lying: Wyroki są z lat 2008-2012. Te najstarsze były przez kilka lat kiszone przez nieoceniony kielecki TOZ, który pomimo monitów sądu nie kwapił się z wykonaniem choćby jednego z nich. Potem sąd już w ogóle zwątpił i przestał wysyłać wyroki gdziekolwiek (w międzyczasie uzbierało się ich pół metra). Po drodze było orzeczenie Sądu Najwyższego, który rozwiał "wątpliwości" TOZ-u, że przepadki zwierząt powinna wykonywać organizacja społeczna, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt, a nie - uwaga - Urząd Skarbowy. Ostatecznie wyroki trafiły do nas, bo sąd już ma alergię na różne TOZ-y:motz:, a ja zgodziłam się pomóc przy ich wykonaniu (żeby nas nikt przypadkiem do jednego worka z jakimś, za przeproszeniem, tfu, tozem :2gunfire:, nie wrzucał). Skutkiem tego, za chwilę będziemy mieć charty do wyboru-do koloru, stare, młode, wszystkie płcie, w paski, prążki i kratkę." Quote
Eden Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 My juz o nich wiemy, szukamy Dt narazie mamy na 6 chartów :-( Quote
andzia69 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Eden napisał(a):My juz o nich wiemy, szukamy Dt narazie mamy na 6 chartów :-( to dobrze, że wiecie...do schronu ostatnio dzwonila policja i mówiła o 34.... Quote
andzia69 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Eden napisał(a):Jeszcze lepiej :-( no nasze woj. od dawna "słynie" z tego, co najgorsze jeśli chodzi o zwierzaki niestety:( Quote
Gosiapk Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Czy duże charty długo (średnio) czekają na adopcję? Quote
Eden Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Rożnie, miałam takie które czekały tydzień a były takie które byly pół roku. Quote
Recommended Posts