Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oczywiście że się pochwalę :) będę próbowała rozgryź jak się zakłada nowy temat i dziewczyna będzie do wglądu, jest bardzo wystraszona i kompletnie nie wie co się dzieje ,odizolowana na chwilę obecną bo była okropnie zapchlona , chciałam podziękować Agusi W że dała znać o tej biedzie ,żeby nie ona nie wiem jak by ta zima się dla tej suni skończyła

Posted

1izabelka1 napisał(a):
oczywiście że się pochwalę :) będę próbowała rozgryź jak się zakłada nowy temat i dziewczyna będzie do wglądu, jest bardzo wystraszona i kompletnie nie wie co się dzieje ,odizolowana na chwilę obecną bo była okropnie zapchlona , chciałam podziękować Agusi W że dała znać o tej biedzie ,żeby nie ona nie wiem jak by ta zima się dla tej suni skończyła

aż miło przeczytać że sunia jest w ciepłym miejscu bo za oknem prawdziwa zima,Izabelko zdążyłaś przygarnąć sunię tuz przed wielkim śniegiem także cała zasługa w ocaleniu suni leży po Twojej stronie,dziękuję!!!Temat mogę z kolei ja założyć tylko mam problem za wstawianiem nowych zdjęć, ale może na chwilę obecną wystarcza te niedawno zamieszczane.

Posted

wollygator napisał(a):
Aby rozpocząć nowy wątek trzeba wejść do do działu, w którym ma być wątek umieszczony i kliknąć przycisk 'Napisz nowy temat' :) TO WSZYSTKO :)

dzięki :) już dziewczynka jest do wglądu

Posted

andzia69 napisał(a):
W Staszowie jest kolejny chart albo charcica i na dodatek ze świerzbem...Jak tylko będę coś więcej wiedziala to dam znac - na razie tyle wiem od osoby prowadzącej hotel, do której gmina chyba zglosiła się z zapytaniem, czy może ją od nich zabrać:(

czy już coś wiadomo o tej suni? jest możliwość uzyskać jakieś zdjęcie ?

Posted

wieść z DT o Homerze (wrześniej Hormon)
chłopak to typowy chart-panikarz,do tego bardzo delikatny: za zimno-źle,deszcz pada-źle,ca ciepło-żle,koń stoi za bliko-pisk itd na fotelu za to czuje się świetnie!
mieszka z dużymi psami,gdzie hierarchia jest już ustalona,dopasował się i szaleje z Janis - młoda suczką wilczarza
razem kopią doły,razem psocą- ostatnio pożarli drewnianą metrówkę i ukradzione z samochodu choinki zapachowe
w domu ani razu siku nie zrobił,zdarzyły się 2 wpadki z kupą,ale podejrzanych jest dwoje-Homer i Janis ;-)
był w pracy ze swoją tymczasową opiekunką,ale ją olał i cały czas spędził przy biurku innej pani,zdrajca jeden!
dopóki pogoda pozwala to psy zostają w godzinach pracy na dworze,bo młody mógłby nie wytrzymać tych 8-9 godzin,jak znudzi mu się zabawa to idzie do stajni,zakopuje się w słomie i śpi
musimy go jeszcze sprawdzić do kotów,dzieci i na zostawianie w domu......dopiero potem zaczniemy chłopka oglaszać :-)

Posted

dobrze wiedzieć że chłopak nie sprawia większych kłopotów ,one są niesamowite z tą wrażliwością na pogodę zachowują się jak by było co najmniej z -20 trzęsą tymi doopkami jak osika :)

Posted

kolejny chart ze Staszowa trafił do Słodkokwaśnej, okazal się być psem, mega zachudzonym i nie ze świerzbem, a nużycą...wygląda tak:

[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/6358/img5051y.jpg[/IMG]

[IMG]http://img521.imageshack.us/img521/6075/img5023e.jpg[/IMG]

Edyta tak o nim pisze:

Huzar,przemiły ,kontaktowy i grzeczny psiak ....a tak skrzywdzony przez człowieka.
Jego stan dzisiejszy podobno jest o niebo lepszy niż był..........ja osobiście sobie nie wyobrażam.:shake:
Prawdopodobnie znaleziony został na terenie cegielni w stanie agonalnym. Skóra(tak naprawdę to nie było widać skóry ,tylko jeden wielki chudy strup) kości .
Miał nużycę w stanie zaawansowanym . Teraz ma nużycę-końcówkę i atopię skóry ,która się pokazała w trakcie leczenia.
Psiak na zdjęciach jest już po 3 posiłkach,ale jak przyjechał wczoraj wieczorem ,to latał od wody do miski z jedzeniem na zmianę....nie potrafił się nacieszyć.
Huzar jest bardzo usłuchany, dostał wczoraj to imię i już jak go wołam to wychodzi ze swojej ciepłej norki,ale widzę że lubi tam przesiadywać. Śpi na futerku z którego wczoraj bardzo się cieszył. Kładł się i podlatywał ucieszony do mnie ,potem znowu na futerko i znowu uchachany do mnie i tak kilka razy:razz:
Dodam tylko ,że zdjęcia nie oddają stanu faktycznego....

więcej zdjęć na jej wątku:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/217347-s%C5%82odkopsiaki-szukaj%C4%85-swoich-domk%C3%B3w-Pom%C3%B3%C5%BC-im-%21%21%21%21%21%21%21%21%21-aktualizacja-1-i-2-strona?p=19947432#post19947432[/url]

Posted

kopiuję z naszego schronowego wątku:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/31124-Schron-KIELCE-mini-goldenka-GAFA-odesz%C5%82a-za-TM-%2A-%2A-%2A-czy-inne-te%C5%BC-odejd%C4%85?p=20010207#post20010207

33 charty!!!:(:(

"Nasze Stowarzyszenie właśnie otrzymało do wykonania 29 wyroków (z jednego sądu!), orzekających przepadek 33 chartów i ich mieszańców. :lying:

Wyroki są z lat 2008-2012. Te najstarsze były przez kilka lat kiszone przez nieoceniony kielecki TOZ, który pomimo monitów sądu nie kwapił się z wykonaniem choćby jednego z nich. Potem sąd już w ogóle zwątpił i przestał wysyłać wyroki gdziekolwiek (w międzyczasie uzbierało się ich pół metra). Po drodze było orzeczenie Sądu Najwyższego, który rozwiał "wątpliwości" TOZ-u, że przepadki zwierząt powinna wykonywać organizacja społeczna, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt, a nie - uwaga - Urząd Skarbowy.
Ostatecznie wyroki trafiły do nas, bo sąd już ma alergię na różne TOZ-y:motz:, a ja zgodziłam się pomóc przy ich wykonaniu (żeby nas nikt przypadkiem do jednego worka z jakimś, za przeproszeniem, tfu, tozem :2gunfire:, nie wrzucał).

Skutkiem tego, za chwilę będziemy mieć charty do wyboru-do koloru, stare, młode, wszystkie płcie, w paski, prążki i kratkę."