Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anita_happy']a wiecie o tych??
ZAGINĘŁY 2 PSY CHARTY!!!

Cena:

Opis: ZAGINĘŁY 2 PSY
RASA: CHART KRÓTKOWŁOSY
SAMIEC: WABI SIĘ ASTON, KOLORU CZARNEGO Z BIAŁYM KRAWATEM, BIAŁYMI SKARPETKAMI I BIAŁĄ KOŃCÓWKĄ OGONA, OBROŻA GRANATOWO-BEŻOWA W HAFTOWANY WZÓR!

SAMICA: HERA, KOLORU BEŻOWEGO, MNIEJSZA I SZCZUPLEJSZA Z PODPALANYM PYSKIEM, OBROŻA W KOLOROWE HAFTOWANE KWIATKI!
PSY UCIEKŁY Z POSESJI DO LASU W HORNÓWKU
NA PIESKI CZEKAJĄ STĘSKNIONE DZIECI I WŁAŚCICIELE

KONTAKT: 503 701 580, 502 064 316
Mail: figoska@tlen.pl
NA ZNALAZCĘ CZEKA NAGRODA!!!
ogłoszenie z
12.08.2011

odpowiedź na forum charcim:
to jest nieaktualne, psy znalazły się na drugi dzień

Posted

Dunaj jak czytam Twoje wspomnienia o Patii to chciałabym Cię sklonować!!! wtedy bym uwierzyła,że gdzies na świecie jest człowiek,który sobie z Rufusem poradzi
Rufus był psem łańcuchowym,odebranym interwencyjnie przez TOZ,trafił do schroniska skąd wzięła go jako swojego pierwszego tymczasa pewna dziewczyna
niestety nie pracowała z psem,nie wymagała od niego niczego,bo on taki biedny jest.....a pies się zmieniał! uwierzył,że ma stado,uwierzył że to on jest alfa i stada musi bronić!! a kobietę można zastraszyć warczeniem i pokazaniem zębów i już robi co pies chce
skutek - agresja smyczowa,brak stabilizacji,na wszelki wypadek do wszystkiego startuje z zębami,a co za tym idzie na chwile obecną- nieadopcyjny
jeśli szkoleniowcy z hoteliku nie będą dawali mu szansy na wyprowadzenie na prostą grozi mu uśpienie :(

Posted

Szkoda psa, bo to ludzie do tego doprowadzili, trzeba je kochać, rozumieć i zachować zdrowy rozsądek. Każdy wymaga innej ręki i traktowania, ale żadnemu nie można pokazać, że się go obawia, to przychodzi trochę z czasem, a trochę ma się we krwi. Ja potrafie psy wyciszać, ale gdyby ktos zapytał jak to zrobić to nie wiem nie mam gotowej recepty. To prawie 25 lat życia z psami różnej rasy i wielorasowców w większości po przejściach. dlatego teraz mogę poradzic sobie z dwoma "koniami" prowadzonymi na smyczy, jak niektórzy żartują powinnam raczej siodło kupić. Jedyna rada to konsekwencja i jasne zasady. Z takim agresorem zabranym z łańcucha też miałam do czynienia. Zostawiała u nas swoje psy koleżanka jak musiała wyjechać służbowo i jej pies chart polski, ale prawie wielokości doga był taki, u nas zachowywał się przyzwoicie, a miała problem z zapewnieniem mu opieki. Chętnie sama zajęłabym się Rufusem, ale trochę jestem zapsiona i zakocona - 6 sztuk zwierza, a miewałam więcej dlatego wiem że to starczy, bo nie tylko koszty, ale i czasu kazdemu trzeba troche poświęcić i jeszcze na to wszystko zapracować. Może powinnam zająć się bechawiorystyką

Posted

Widać,że Bono się zadomawia......chyba Ewa bardziej za nim teskni niż on za Ewą
Bono ma cudowny charakter,ale to jednak duży pies,więc prowadź go mądrze,aby był Twoim przyjacielem,ale nie pozwól mu rządzić domem ;)

Posted

_Dunaj_ napisał(a):
[...]Chętnie sama zajęłabym się Rufusem, [...]

A my byśmy Ci go oddały... tylko że zmiana na kolejne DT nie ma sensu. Jemu potrzebny już dom stały, po szkoleniu - nie ma co chłopakowi we łbie mieszać.
I tak ma tam nieźle narobione na ten moment :angryy: - schron, DT (2 miesiące), hotelik (tydzień), pani odbiera, długa podróż i zostawia w kolejnym hoteliku (minął niepełny tydzień).

Posted

[quote name='elisse']ta "borzojka" to przypuszczalnie mix whippet/grey
chyba zeby ja uznac za ogolona borzojkę ;)

kolejna ślicznota:) oby miała tyle szczęścia co bono, który widzimy podczas naszej chwilowej nieobecności na forum juz zmienił adres:)

powodzenia dla wszystkich

Posted

aisai napisał(a):
A my byśmy Ci go oddały... tylko że zmiana na kolejne DT nie ma sensu. Jemu potrzebny już dom stały, po szkoleniu - nie ma co chłopakowi we łbie mieszać.
I tak ma tam nieźle narobione na ten moment :angryy: - schron, DT (2 miesiące), hotelik (tydzień), pani odbiera, długa podróż i zostawia w kolejnym hoteliku (minął niepełny tydzień).

Dlatego nic nie proponuję, bo znając siebie, to tylko na stałe, ale w tej chwili nie moge sobie na to pozwolić. U mnie dłużej niż tydzień i przepadło zostaje. Nawet przez chwilę myślałamj akiś czas temu, żeby taki dt mieć, ale ja nie potrafię może jeszcze nie dorosłam, no cóż. Często pomagam w znalezieniu domu dla psa, ale on jest u kogos innego, choć ostanio suczkę haski mielismy przez 2 tygodnie, ale wziął ją znajomy tak blisko, że prawie jakby w domu była. Ale jak będę szukała jakiegoś charciego biedaka, to wiem, gdzie szukać i jakby ktoś szukał to wiem gdzie pokierować i chocby dlatego będę z przyjemnością na watek zaglądać. Hodowli nie zamierzam prowadzić, więc nie muszę mieć psa z papierami, a pseudohodowli nie chcę zachęcać do produkcji no i tyle jest potrzebujących biedaków, nawet nie z głupoty ludzkiej, ale czasem z innych powoaznych problemów rodzinnych, choroby itp. po co mają trafiać do schronisk. Zresztą podrzutki też mi się trafiają i co z takim np. prfzywiązanym do płotu lub drzewa zrobić. Mamy kundelka, 8 lat temu zawieszono nam w reklamówce na bramie ok. 2-3 tygodniowe szczenię, wykarmiłam go zakraplaczem do nosa bo takiego małego smoczka nie miałam (dopóki sam nie zaczął jeść) i został bo to prawie jak własne dziecko - taki ni to jamnik ni terier

Posted

Nie dodałam, że to był koniec listopada/początek grudnia i pierwszy przymrozek, gdyby mąż z pracy nie wrócił, to nie wiem co by było, bo nawet w nic zawinięty nie był, a sierść u takiego malucha też skąpa

Posted

Łojej! to biedaczysko ten szczeniak. A kogoś powaliło!...
Rufusowi założymy pewnie wątek na dogomanii, damy znać jak będzie - może tutaj go ktoś wypatrzy? Chłopak miał trudną przeszłość, mam nadzieję, że wyjdzie na psa i ma zdecydowanie lepszą przyszłość przed sobą.

Posted

Już teraz ma całkiem nieźle, opatrzność go pod właściwy adres skierowała, ze zbyt szybkiego odstawienia od matki pozostała mu skłonność do alergii. Ale panujemy nad tym. I gdyby do nas nie trafił,to kto by chciał kundla alergika trzymać i leczyć
Czekam na watek Rufusa. Co do agrsji to jest wątek Tajgi dożycy, w tej chwili jest u forumowego Frciaczka i tam pracuje dziewczyna nad jej agresją a właściwie socjalizacją, ponoć ma osiągnięcia z trudnymi psami, nie znam jej osobiście tyle co z forum i jest jeszcze jeszcze jedna osoba prowadzi hotelik pod boserem , ma też tymczasowe zwierzaki i jest behawiorystką. jak znajdę nazwę to napiszę bo nie chcę przekręcić

Posted

Dziewczyna juz po wizycie u weta, dostała glukozę z solą fizjologiczną na wzmocnienie i antybiotyk na kobiece przypadłości, to tylko na dzisiejszą noc jutro Lenka (bo tak ją nazwałam) będzie porzadnie przebadana. Położyłam ją w pokoju, nawet moje psiaki jej nie widziały. Paniczny strach na wszystko, ludzi, psy. Najważniejsze że dziewczyna troche zjadła. Jutro dalsze relacje.

Uploaded with ImageShack.us

Kumple:

Posted

Lena jest całkowicie autystyczna na obeną chwilę :(
jak ją Eden postawi to tak stoi i nawet się nie ruszy,jak się od niej odejdzie to chowa się w jakiś zakamarek,podejrzewamy że ze strachu
co ona musiała przejść,że jest w takim stanie psychicznym???

Posted

elisse napisał(a):
Lena jest całkowicie autystyczna na obeną chwilę :(
jak ją Eden postawi to tak stoi i nawet się nie ruszy,jak się od niej odejdzie to chowa się w jakiś zakamarek,podejrzewamy że ze strachu
co ona musiała przejść,że jest w takim stanie psychicznym???

biedna sunia:placz: pewnie jakiś "kłusownik" trzymał ją w ziemiance albo ciul wie w czym...to taki standard trzymania tych psów u nas w woj:-( do nas ze 3 mies temu przyszedł facet, który usiłował sprzedac na giełdzie charty/w typie...tam dupnęli go policjanci, ma wyrok z sądu o odebranie mu tych psów...ale niestety my do schronu je przyjąć nie mogliśmy...nie wiem, co dalej z tymi psami, miał dowieźć zdjecia i tego nie zrobił...ech:shake:

Posted

Już po wizycie, dr podał następną kroplówkę i antybiotyk o 16 znowu kroplówka, a jak się wzmocni dziewczyna bedzie miała usuwaną macicę, wyciek jest cuchnący i nie ma co czekać ale to dopiero w przyszłym tygodniu.
Wieczorem podam nowe info o jej zdrowiu. Nastapił wielki sukces Lenka przeszła z 5 metrów !!!!!