Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elisse']foty szczęśliwego Hana aż mnie wzruszyły,piękne są
my mamy też dobre wieści! nasz chłopak od pana hycla już jest w charcim DT i odsypia podróż :)
Dobra wiadomość:)

Jakie piękneoczyska
http://img402.imageshack.us/img402/311/dscn8968o.jpg

Według mnie na Klare nie trzeba miec żadnego pozwolenia. Poza tym wydajemi się, że na whippety to takiego pozwolenia nie potrzeba. Może zapytac gdzieś na charcim watku...?

Pzdr.

Posted

Chłopak podbija serca kobiet dostał prezent od Elisse wspaniałą charcią obroże, zobaczcie jak się wspaniale w niej prezentuje. Elisse w imieniu chłopaka serdecznie dziękuję.
Bono jest wspaniały, zero agresji, zero dominacji, nie wchodzi w konflikty z psami wręcz odwrotnie jemu w głowie tylko zabawa, po wczorajszej zabawie z labradorka ja mam pełno siniaków na nogach najlepiej mu się na mnie hamowało bawi się piłką, zabawkami, do ludzi przyjaźnie nastawiony, został na 100% wyrzucony z samochodu, do tej pory za nimi się rozgląda.
Uwielbia czesanie a sierść zaczyna mu się sypać na potęgę.
A teraz przystojniak w nowej obroży:

Uploaded with ImageShack.us

Posted

puchu napisał(a):
Na wszystkie chart z X grupy trzeba mieć pozwolenie. Nawet na charciki włoskie.

Dzięki za wyjasnienie. Wydawało mi się, że tylko na duze, a tu okazuje się, że i na małe też...

pzdr.

Posted

[quote name='Eden']Chłopak podbija serca kobiet dostał prezent od Elisse wspaniałą charcią obroże, zobaczcie jak się wspaniale w niej prezentuje. Elisse w imieniu chłopaka serdecznie dziękuję.
Bono jest wspaniały, zero agresji, zero dominacji, nie wchodzi w konflikty z psami wręcz odwrotnie jemu w głowie tylko zabawa, po wczorajszej zabawie z labradorka ja mam pełno siniaków na nogach najlepiej mu się na mnie hamowało bawi się piłką, zabawkami, do ludzi przyjaźnie nastawiony, został na 100% wyrzucony z samochodu, do tej pory za nimi się rozgląda.
Uwielbia czesanie a sierść zaczyna mu się sypać na potęgę.
A teraz przystojniak w nowej obroży:

przystojniak i bardzo sympatyczne wrazenie robi i zaznaczam, że nie tylko kobietom się podoba:)
przy okazji zawsze mnie ciekawiło w jakim celu charcie obroże tak są skonstruowane a nigdy nie chciało mi się dorzebać do tego. mam kilka przypuszczeń ale może ktoś mi wyjaśni. będę wdzięczny.

hehe a pozwolenie na charciki włoskie to mnie rozbawiło:)

Posted

makik napisał(a):
przystojniak i bardzo sympatyczne wrazenie robi i zaznaczam, że nie tylko kobietom się podoba:)
przy okazji zawsze mnie ciekawiło w jakim celu charcie obroże tak są skonstruowane a nigdy nie chciało mi się dorzebać do tego. mam kilka przypuszczeń ale może ktoś mi wyjaśni. będę wdzięczny.

hehe a pozwolenie na charciki włoskie to mnie rozbawiło:)

Charty mają specjalne obroże, ponieważ ma szerszą szyje niż głowe, standartowe obroże się nie sprawdzają ponieważ charciole z nich się wysuwają bez problemu.

Posted

Eden napisał(a):
Charty mają specjalne obroże, ponieważ ma szerszą szyje niż głowe, standartowe obroże się nie sprawdzają ponieważ charciole z nich się wysuwają bez problemu.

czyli tak jak pszczypuszczałem, że to o to chodzi. czyli nasza Klarucha bo prawie charcią także szyje bo umie dość łatwo z obroży się wysunąć ale na szczęście raczej nie próbuje. dzięki za wyjaśnienie

Posted

no przystojniak z niego:) wreszcie widze normalne beagle na jakimś zdjęciu. my spotykamy same zapasione na spacerach i az się zaczeliśmy zastanawiać czy wszystkie takie gabaryty osiągają czy tylko te są chore lub zapasione. ruchu na pewno im nie brakuje bo ciągle spacerują.
powodzenia dla tych dwóch smutnych biedaków.

PS
w ogóle to bez pytania "ukradliśmy" logo strony chartów w potrzebie na blog klary, żeby odsyłacz dać. mamy nadzieję, że nikt nie będzie miał tego klarze za złe

Posted

Dominik Grzelak napisał(a):
Witaj Eden,
Czy to ty masz teraz to szczęście by opiekować się Bono?
pozdrawiam,
Dominik Grzelak

Tak, Bono jest u mnie i umila mi wspaniale czas :-)

Posted

Wiem, wiem...już rozmawiałam z elisse, cieszę sie że chłopak trafi do domu który zna rase, chłopak ma wspaniały charakter totalnie bezproblemowy, trzeba z nim trochę popracować i będzie charcim ideałem, jest bardzo inteligentny i szybko się uczy to jeszcze charci młodzieniec. Dominik fajnie że się zalogowałeś na dogomani ale zapraszam jeszcze na forum charcie tu jest link do rejestracji: http://www.swiatchartow.net/profile.php?mode=register&sid=20da99cc0c8da7eb2a63742583964307

Posted

oczywiście,że nikt nie ma za złe taką "kradzież" :)
Klara ma fajną rodzinke,zaadoptowali zamiast kupić z pseudo i do tego chcą pomagać innym psom,tylko naśladować!

Dominik,zanim będziesz mógł pogłaskać Bono to musisz przejść wizytę przedadopcyjną,a wiedz,że wysłałam do Ciebie wymagającą osobę ;)
Bono musi mieć dom najlepszy z najlepszych!

Posted

Ah! Jaki ten bono cudowny, widać charci żywioł i energiczność , choć często mam wrażenie ,że Charty potrafią delikatnie charakter zmienić pod właściciela :) nie mówię ,że całkowicie ,ale delikatnie go "podrasowują" :)