Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na Dogo domki rozdają-więc może i temu dzieciakowi się jakis trafi?:cool3:
Malibu opisała historie dzieciaka-przeczytajcie-może jakieś serducho mocniej zabije na widok takiego pięknego psiaka....:loveu:
Prosze pomóżcie w szukaniu domku!

""""Pisk opon i przeraźliwy skowyt psa.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kilka dni temu moja znajoma , mama naszej forumowiczki AniaN, jadac wieczorem samochodem Warszawskim Mostem Siekierkowsikim zobaczyła psa który nagle wbiegł na jezdnie.

Bedac w odległości od dobrze juz widocznego psiaka , nagle usłyszała przeażajacy pisk opon, i jeszcze bardziej przearażajacy skowyt psa.

Brawurowy kierowca zahamował ,i oczom ukazał sie stojacy i zdezorientowany bardzo piszczacy pies.

Jadace samochody zaczeły omijać całe zdażenie.
Wybiegła z samochodu Pani Krystyna .
Kierowca pedzacego samochodu i Pani Krystyna byli jedynymi osobami które sie zatrzymały.

Pies stał na jezdni jak sparaliżowany , w szoku. Bida. Stał i piszczał.

Pani Krystyna nie zastanawiajac sie nad sytuacja i w jakim stanie jest pies , razem ze skruszonym kierowca zapakowali psa do jej samochodu który poddał sie absolutnie tej czynności bez okazywania jakich kolwiek oznak checi ucieczki , lub strachu od osób mu nie znanych.

I tu sie zaczeły " schody".
AniaN i jej mama maja w tej chwili aż 5 psów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i dwa koty .

Piesek został zawieziony do domu Pani Krystyny.

Tam w tej chwili jest 5 psów, w tym dwa "chłopaki" które absolutnie nie zaakceptowały nowego towarzysza.
Najmłodszy z przygarnietych " Negreś" był najbardziej agresywny i zaborczy.

Za dwa dni psiego życia w niezgodzie zadzwoniłam do Fundacji " Emir" z prośba o pomoc dla Kaukaza w " typie rasy ".

Dzieki Fundacji " Emir" pies Dzigit&Kuba został umieszczony w Kliniece SGGW i czeka na wyniki badań w kierunku zdrowia ogólnego, oraz czy nie doznał urazu od potracenia przez samochód?

Napewno piesek Kaukaz " w typie tasy "jest psiakiem młodym.
Dzisiaj byłam odwiedzic go w klinice. To naprawde " psie dziecko", choc wieksze odemnie.
Cieszy sie jak " szalony", kocha ogromnie cała swa psia miłoscia.
Jest młody. Określony wiek przez lekarzy 8 miesiecy.

Sika jeszcze jak " dziewczynka.
Boi sie schodów. Nie wejdzie , ani nie zejdzie z nich. Być może nigdy po nich nie chodził , albo ma uraz jak było w przypadku DDB Parysa&Timona od Beni.

Jego stan zdrowia ogólny nie jest zły. Ma na szczeście tylko potłuczenia ogólne. Bez złamań. Jest obserwowany czy nie ma urazów wewnetrznych. .
W najblizszym czasie zostanie odrobaczony , oczywiście wykastrowany i zaszczepiony
.

Bedzie szukał w Fundacji " EmiR " swojego domu bez łańcucha, z pełna miska i wielka miłoscia od osób które go zaadoptuja.

Prosze opomoc w szukaniu domu dla Dżigita&Kuby , oraz pomoc finansoawa w opłaceniu kosztów pobytu psiaka na SGGW."""""

Posted

Pies w tym tygodniu pojawi się juz na stronie Emira-dzisiaj został wykastrowany-jeśli możecie (i chcecie)pomóc w zapłaceniu rachunku(bo i za badania i za pobyt i za kastracje)-sporo się uzbierało-konto Emira:

Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych

Konto Fundacji: Bank Śląski O / Grodzisk Maz. 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 Adres: Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola Telefon: 0 601 300 726, 046 857 88 27

Jest równiez skarpeta molosowa-(znaczy dla psów w potrzebie)-kase trzyma Ula-Malibu-mozna równiez na jej konto wpłacac pieniądze-rozliczenie bedzie tu na forum..(z dopiskiem dla kaukaza)

02 1500 1865 1018 6007 0922 0000
Kredyt Bank

dane posiadacza:
Urszula Górska
ul. Stryjeńskich 17 m. 100
02-791 Warszawa

Posted

Ładniutki, łagodniutki, kochany, futrzasty, milusi-po prostu cudo:loveu:
Marzy mu sie pańcia do miziania, dzieciak do wtulania sie w takie mieciutkie futerko-może byc równiez i pańcio-do podawania pełnej michy ;)czy ktos pokocha tego wielkopsa?:cool3:

Posted

Przegladałam ogłoszenia, ale tylko internetowe.
Nie było ogłoszenia o zaginionym psiaku.

Czytałam też ogłoszenia na SGGW.

Nikt nie szukał psiaka o takiej " urodzie "

Posted

Malibu napisał(a):
Przegladałam ogłoszenia, ale tylko internetowe.
Nie było ogłoszenia o zaginionym psiaku.

Czytałam też ogłoszenia na SGGW.

Nikt nie szukał psiaka o takiej " urodzie "

Skontaktuj sie z Kora - ona na bierzaco wie jakie psiaki w wawie sie zgubily i sa poszukiwane.
Ps jest naprawde cudny:loveu:

Posted

[quote name='blue.berry']Dzigit jest juz u Emira.

http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-akt.htm

Malibu - jak zwykle wielkie dzieki za sprawne zalatwienie pomocy.
Emir - znow nam ratujesz sytuacje - ukłony wielkie za to

forum bordoże zasililo konto EMIR kwota 300 pln (pobyt na sggw, kastracja itp)

300,00 zł z Bordożego Forum + 200,00 zł od stałych uczestników Bordożego Forum którzy chca pozostać anonomowi.
Ogólna kwota przelana na konto Fundacji "EMIR" wynosi 500,00 zł

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj dzwoniła do mnie"P.Krystyna " Emir" z bardzo dobrymi wiadomściami.

Dźigit vel Kuba dzisiaj pojechał do no nowego domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Powiedziała" Ma dom full wypas . Jego nowa właścicielka wzieła dni wolne od pracy , żeby sie psiak zaklimatyzował.

Krystyna " Emir" Ty wiesz.......

Dziekuje Funadacji " Emir" za pomoc , nie pierwszy, i nie ostatni raz.