Benia-b Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Na Dogo domki rozdają-więc może i temu dzieciakowi się jakis trafi?:cool3: Malibu opisała historie dzieciaka-przeczytajcie-może jakieś serducho mocniej zabije na widok takiego pięknego psiaka....:loveu: Prosze pomóżcie w szukaniu domku! """"Pisk opon i przeraźliwy skowyt psa.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kilka dni temu moja znajoma , mama naszej forumowiczki AniaN, jadac wieczorem samochodem Warszawskim Mostem Siekierkowsikim zobaczyła psa który nagle wbiegł na jezdnie. Bedac w odległości od dobrze juz widocznego psiaka , nagle usłyszała przeażajacy pisk opon, i jeszcze bardziej przearażajacy skowyt psa. Brawurowy kierowca zahamował ,i oczom ukazał sie stojacy i zdezorientowany bardzo piszczacy pies. Jadace samochody zaczeły omijać całe zdażenie. Wybiegła z samochodu Pani Krystyna . Kierowca pedzacego samochodu i Pani Krystyna byli jedynymi osobami które sie zatrzymały. Pies stał na jezdni jak sparaliżowany , w szoku. Bida. Stał i piszczał. Pani Krystyna nie zastanawiajac sie nad sytuacja i w jakim stanie jest pies , razem ze skruszonym kierowca zapakowali psa do jej samochodu który poddał sie absolutnie tej czynności bez okazywania jakich kolwiek oznak checi ucieczki , lub strachu od osób mu nie znanych. I tu sie zaczeły " schody". AniaN i jej mama maja w tej chwili aż 5 psów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i dwa koty . Piesek został zawieziony do domu Pani Krystyny. Tam w tej chwili jest 5 psów, w tym dwa "chłopaki" które absolutnie nie zaakceptowały nowego towarzysza. Najmłodszy z przygarnietych " Negreś" był najbardziej agresywny i zaborczy. Za dwa dni psiego życia w niezgodzie zadzwoniłam do Fundacji " Emir" z prośba o pomoc dla Kaukaza w " typie rasy ". Dzieki Fundacji " Emir" pies Dzigit&Kuba został umieszczony w Kliniece SGGW i czeka na wyniki badań w kierunku zdrowia ogólnego, oraz czy nie doznał urazu od potracenia przez samochód? Napewno piesek Kaukaz " w typie tasy "jest psiakiem młodym. Dzisiaj byłam odwiedzic go w klinice. To naprawde " psie dziecko", choc wieksze odemnie. Cieszy sie jak " szalony", kocha ogromnie cała swa psia miłoscia. Jest młody. Określony wiek przez lekarzy 8 miesiecy. Sika jeszcze jak " dziewczynka. Boi sie schodów. Nie wejdzie , ani nie zejdzie z nich. Być może nigdy po nich nie chodził , albo ma uraz jak było w przypadku DDB Parysa&Timona od Beni. Jego stan zdrowia ogólny nie jest zły. Ma na szczeście tylko potłuczenia ogólne. Bez złamań. Jest obserwowany czy nie ma urazów wewnetrznych. . W najblizszym czasie zostanie odrobaczony , oczywiście wykastrowany i zaszczepiony. Bedzie szukał w Fundacji " EmiR " swojego domu bez łańcucha, z pełna miska i wielka miłoscia od osób które go zaadoptuja. Prosze opomoc w szukaniu domu dla Dżigita&Kuby , oraz pomoc finansoawa w opłaceniu kosztów pobytu psiaka na SGGW.""""" _________________ Ula G. Quote
Benia-b Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Pies w tym tygodniu pojawi się juz na stronie Emira-dzisiaj został wykastrowany-jeśli możecie (i chcecie)pomóc w zapłaceniu rachunku(bo i za badania i za pobyt i za kastracje)-sporo się uzbierało-konto Emira: Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych Konto Fundacji: Bank Śląski O / Grodzisk Maz. 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 Adres: Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola Telefon: 0 601 300 726, 046 857 88 27 Jest równiez skarpeta molosowa-(znaczy dla psów w potrzebie)-kase trzyma Ula-Malibu-mozna równiez na jej konto wpłacac pieniądze-rozliczenie bedzie tu na forum..(z dopiskiem dla kaukaza) 02 1500 1865 1018 6007 0922 0000 Kredyt Bank dane posiadacza: Urszula Górska ul. Stryjeńskich 17 m. 100 02-791 Warszawa Quote
agusiazet Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Nadzwyczaj ładne to wyrośnięte szczenię:) Quote
Benia-b Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Ładniutki, łagodniutki, kochany, futrzasty, milusi-po prostu cudo:loveu: Marzy mu sie pańcia do miziania, dzieciak do wtulania sie w takie mieciutkie futerko-może byc równiez i pańcio-do podawania pełnej michy ;)czy ktos pokocha tego wielkopsa?:cool3: Quote
Benia-b Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Zobaczcie jaki jestem piękny!!!:loveu: Quote
Malibu Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Mało kto tu zaglada. Nie ma komu podnosić watku:help1::help1::help1::help1: Quote
ewajanka Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Uwielbiam kaukazowate. Słuchajcie a może ktoś go szuka, bo nie ma mowy o poprzednim właścicielu? Quote
Imp1 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Jeśli piesek jest misiowaty i ludzi kochający to może ma coś z leonbergera? TAki ma poczciwy Leosiowaty wygląd pysia. Quote
Malibu Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Przegladałam ogłoszenia, ale tylko internetowe. Nie było ogłoszenia o zaginionym psiaku. Czytałam też ogłoszenia na SGGW. Nikt nie szukał psiaka o takiej " urodzie " Quote
Igusia Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Malibu napisał(a):Przegladałam ogłoszenia, ale tylko internetowe. Nie było ogłoszenia o zaginionym psiaku. Czytałam też ogłoszenia na SGGW. Nikt nie szukał psiaka o takiej " urodzie " Skontaktuj sie z Kora - ona na bierzaco wie jakie psiaki w wawie sie zgubily i sa poszukiwane. Ps jest naprawde cudny:loveu: Quote
AniaN Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 No jest cudny i bardzo przyjacielski - ale domek mu potrzebny !!!! Quote
blue.berry Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Dzigit jest juz u Emira. http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-akt.htm Malibu - jak zwykle wielkie dzieki za sprawne zalatwienie pomocy. Emir - znow nam ratujesz sytuacje - ukłony wielkie za to forum bordoże zasililo konto EMIR kwota 300 pln (pobyt na sggw, kastracja itp) Quote
Malibu Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='blue.berry']Dzigit jest juz u Emira. http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-akt.htm Malibu - jak zwykle wielkie dzieki za sprawne zalatwienie pomocy. Emir - znow nam ratujesz sytuacje - ukłony wielkie za to forum bordoże zasililo konto EMIR kwota 300 pln (pobyt na sggw, kastracja itp) 300,00 zł z Bordożego Forum + 200,00 zł od stałych uczestników Bordożego Forum którzy chca pozostać anonomowi. Ogólna kwota przelana na konto Fundacji "EMIR" wynosi 500,00 zł Quote
blue.berry Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 przypominam o naszym misaczku. wprawdzie jest pod skrzydlami EMIR ale jak wspolnymi silami bedziemy szukac domu to ten dom predzej sie znajdzie:) Quote
Malibu Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Dzisiaj dzwoniła do mnie"P.Krystyna " Emir" z bardzo dobrymi wiadomściami. Dźigit vel Kuba dzisiaj pojechał do no nowego domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Powiedziała" Ma dom full wypas . Jego nowa właścicielka wzieła dni wolne od pracy , żeby sie psiak zaklimatyzował. Krystyna " Emir" Ty wiesz....... Dziekuje Funadacji " Emir" za pomoc , nie pierwszy, i nie ostatni raz. Quote
blue.berry Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 ależ niesamowita wiadomosc!!!! nie wiem jak Emir to robi - nie jest łatwo znalezc dom takiemu misiowi:) a to przeciez nie pierwszy mis ktory pojechal do nowego domu:) wielkie podziekowania dla Emira i jednoczesnie informacja ktora juz jest mniej optymistyczna: http://fundacja-emir.org/petycje/pomoc_emir.htm jesli mozemy to pomagajmy - bo przeciez czasem jedyne co mozemy zrobic to wspomoc finansowo. Quote
blue.berry Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 za stroną EMIRa: "DŻIGIT, bardzo oczekiwany, pojechal do zwariowanego propsiego domu w Dąbrowie Górniczej. Nie zrób nam wstydu piesku i powodzenia na dalsze dobre i bezpieczne życie ! " Quote
Recommended Posts