Agnieszka & Figo Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 !!! WITAMY W GALERII FIGO !!! Figo jest (niestety nierodowdowym :-() cocker spanielem angielskim, urodził się 25 czerwca 2006 roku, a imieniny rasy przypadają na 22 październik. Wygląda tak: Figo uwielbia się bawić, a najbardziej, trenować agility i amatorsko frisbee. Nasza przygoda z agility zaczęła się w sierpniu 2006 roku z dwumiesięcznym Figusiem. Do nauczenia Rudzielca chodzenia po kładkach, huśtawkach, wchodzeniado tunelu oraz pokonywania slalomu (to wszystko na początek) namówiły mnie palma i JESS (i wielkie dzięki wam za to dziewczyny :Rose: :). Frisbee (także za sprawą palmy i JESS) interesujemy się od niecałego miesiąca i na razie to pani, nie piesek, się uczy. Figo uwielbia także leniuchować i spać :roll:: Mam nadzieję, że będziecie często odwiedzać naszą galerię i zostawiać liczne komentarze fotek, które na pewno będą się pojawiać. :Dog_run: Quote
Russellka Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Przesłodki kulek :loveu: Wygłasiaj go tam i uczcie się łapania talerzyka! :razz: Quote
Agnieszka & Figo Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Wygłaskany, wygłaskany :loveu: Quote
Kasia Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Mamy sąsiadkę cocker spanielkę, którą Fidlasty bardzo lubi i która bardzo mu się podoba...;) Przesyłamy głaski dla Figo :loveu: i oczywiście prosimy o więcej fotek!!! Quote
Agnieszka & Figo Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Jeszcze kilka fotek na dobranoc: DOBRANOC!! Quote
Kasia Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Możesz dać fotki w większym rozmiarze...? :lol: Dopuszczalne jest 640x640. Quote
basia2202 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 witajcie!! :multi: zajrzałyśmy z Zuzką do Was - z rewizytą:) Figo jest śliczny :loveu: ale.. co z tego, że nie rodowodowy? ;) czy to waażne...;) najważniejsze, że jest do kochania:) a czy mam papier... cooo to za różnica:) ważne, że jest szczęśliwy :loveu::loveu: pozdrawiamy serdecznie, będziemy zaglądać:) P.S. aaa.... i prosimy o większe fotki!! :mad::cool3: ja nie pierwszej młodości... oczy nie te... hehe... przyślepawa jestem :evil_lol: :loveu: Quote
Agnieszka & Figo Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 A co musze zrobić żeby były większe foty?? Bo jak robie linki na imageshack.us to wybieram fote i tam wybieram z listy rozmiar 640x480... :oops: Napiszcie jak zrobić większe Quote
:: FiGa :: Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Witamy przystojnego imiennika :multi: Moja sunia wabi się Figa ;) [quote name='Figo_94'] Figo jest (niestety nierodowdowym :-() cocker spanielem angielskim Czyli slicznym kundelkiem :loveu::loveu: [quote name='Figo_94']A co musze zrobić żeby były większe foty?? Bo jak robie linki na imageshack.us to wybieram fote i tam wybieram z listy rozmiar 640x480... :oops: Napiszcie jak zrobić większeI dobrze wybierasz ;) Po prostu na forum wstawiaj tę linikję z Hotlink for forums (1) ;) Pozdrawiamy ;) Quote
Agnieszka & Figo Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 Witaj :: FiGa :: :p dzięki za radę. A więc kilka kolejnych fot wg. rad Figi: ------------------------------------------------- Byliśmy wczoraj na wsi u babci. Figo ładnie łapał talerzyki :loveu:. Jak wróciliśmy to spał jak zabity :cool3:. Quote
Agnieszka & Figo Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 Kolejne foty (sory, że tamte małe, ale dopiero po wstawieniu skapnęłam się że są 160x120): PRZYJACIELE: Boogie ze Sfory z Krasnego Boru - border collie (palma & JESS) Dżafa I jeszcze filmik (mam śmieszny głos, wyłączcie dźwięk :roll:): http://figo.agility.patrz.pl (jest na patrz.pl, bo oczywiście nie potrafiłam wstawić na youtube.com. Cóż, angielski się kłania :D) pozdrawiam F. --------------------------- Byliśmy wczoraj na wsi u babci. Figson ładnie łapał talerzyki :loveu:. Idzie mu to coraz lepiej :lol:. Quote
:: FiGa :: Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 http://img100.imageshack.us/img100/1355/dsc00272uu7.jpg Cudny pyszczek :loveu: Quote
BooBC Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Cześć! Aga Figo jest po prostu prześliczny, słyszałam ze kupiłaś dyski we frisbee'owym sklepie :cool3: Quote
Agnieszka & Figo Posted October 27, 2007 Author Posted October 27, 2007 Nie tak śliczny jak Boogie :loveu: Kupiłam dwa Compentitiony, rzucamy rollers'y na razie :lol: Hmm. Negocjuję z rodzicami na temat drugiego psa [bordera oczywiście :cool3:], bo Figo cierpi na tzw. syndrom samotności czy jakoś tak, bo jak zostaje sam to dużo niszczy i w ogóle... No i wet powiedział, że problem by się rozwiązał gdyby był drugi pies i oba na dworzu (a w zime by spały w garażu czy gdzieś w domu). Taki borderek by mógł spać na dworzu w budzie?? A i jeszcze jak już to na 100% suczka ;). Figo by się jakoś na pewno dostosował myślę... Albo w dzień na dworze a w nocy w domu...? Niewiem. Zobacze co się da zrobić :p. Jade do Poznania na 75% i jak już to pociągiem. Niedługo będą foty, tylko trzeba jeszcze iść do lasu i pamiętać żeby wziąść komórke :oops:... Może jeszcze dziś pójdę, jeśli tak to dam foty. pozdr. Figo_ Quote
sonia123 Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 BOZZZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE Ty chcesz wsadzic bORDERA DO BUDY ?! PS. JAK COS TO JA JUZ U PALMY MAM ZAREZERWOWANA SUCZKE Z PIERWSZEGO MIOTU BOOGIE, A JAK SIE URODZI TYLKO JEDNA, TO IDZIE ( CHYBA) ALBO DO MNIE ALBO DO PALMY, BO TEZ CHCE SOBIE ZOSTAWIAC :eviltong: LEPIEJ WEZ SOBIE PSA NA POCZATEK MOWIA ZE PSY SA MNIEJ NAKRECONE NA WSZYSTKO CO SIE RUSZA, ALE CZY TAK JEST TO NIE WIEM... NIE WIEM.. Quote
BooBC Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Aga dzisiaj do mnie Sonia przyjeżdża może chcesz iść z nami na spacer? Quote
Agnieszka & Figo Posted October 28, 2007 Author Posted October 28, 2007 Nie będzie bordera :shake:. Ani na dworze ani w domu (ale w jakiejś książce czytałam, że borderom często lepiej jest na dworzy niż w domu :roll:. Pomińmy ten temat). Rodzice jesli już (bardzo jeśli już :eviltong:) to chcą cavalier king charles spaniela albo owczarka szetlandzkiego (raczej ten pierwszy). Szkoda, że nie borderek. No dobra zostawmy temat drugiego psa i przejdźmy do fotek: Rozwalimy smycz!!! Głupawa mina Figusia :eviltong: Ohhh... Jaki spragniony :lol: Filmik z agility Quote
BooBC Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 To jeszcze można ustawić tę palisadę na wybiegu? Quote
Agnieszka & Figo Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 Można na szczęście :loveu:. 2 ławeczki jeszcze żyją :cool3:. Palma może pójdziemy w sobotę bądź niedzielę gdzieś... [stary wybieg, kapliczki (!)]?? Teraz trochę fotek. Z lasku i wybiegu: Speedy dogs - Figo & Murzyn :evil_lol: Ohh... jak fajnie leży się plackiem na piasku :eviltong: Ocka :crazyeye: Ciekawe, co Figo tam widzi :razz: Polowanie na kreta :cool1: Jak będziecie pisać to dam więcej :diabloti:, bo strasznie tu pusto :angryy:. Quote
Jess Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Hey Marcjaszka. No wiesz co ! Takie super fotki, a jak na gg prosiłam żebyś mi wysłała to tylko kilka powysyłałaś mi i powiedziałaś że więcej nie ma :mad: No wiesz co ! :eviltong: Sonia123 nie chwal się szczeniakiem Boogie bo nie wiadomo czy by poszedł szczeniak na pewno do ciebie jako pierwszej. Tak tylko powiem że ty chcesz na warunkach hodowlanych, a często bywa tak że to jak szczenie zostanie to idzie na warunkach hodowlanych, a tak to normalnie bez komplikacji idą do domków normalnie . . . :roll: Quote
BooBC Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 A po za tym konkretnych planów jeszcze nie ma ... więc Sonia nie szykuj się tak. Marcjaszka z miłą chęcią ... proponuję agility na wybiegu koło Iny :) Przyjdź po mnie i po Elwirę. Weronika by szła ? Do zobaczenia Quote
Agnieszka & Figo Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Hey palma i JESS:)!!! Byłam po was dziś gdzieś tak około 14.30 ale nikogo nie było. Byłyśmy z Gulbą na wybiegu (na starym) no i przytaszczyłam slalom (ze dwa kilometry na wybieg mam)... a was nie ma :-(. A co Figo wyczyniał!!! Już piszę: w piątek jak jechałam do babci (z psem) zajechaliśmy na taki mały cmentarz na wsi. No i tak się jakoś złożyło, że był jakiś pogrzeb. No to rodzice i bratem poszli na ten cmentarz a ja z Figsonem wejść nie mogłam więc poszłam sobie dalej taką polną drogą i go spuściłam ze smyczy. A Figo co? Oczywiśćie zdąrzył wparować na cmentarz i zaczął szukać rodziców, a ludzie się gapią... :angryy: zanim go dogoniłam obsikał jakiś grób :shake:. Dzisiaj jak szłam z Gulbą na wybieg (szłyśmy koło Iny) Figo zobaczył kaczki i, no cóż, razem ze smyczą wskoczył do wody. Potem oczywiście nie mógł wyjść na brzeg bo był dość duży prąd, ale jakoś dopłynął. Potem już na wybiegu cały mokry wytarzał się w piasku... :lol: Ej, jak wstawiam foty to mogę tylko 5 w poście prawda?? :oops: FOTKI!!! (z dzisiejszej wyprawy na wybieg): Najpierw pojedyńcze: Buddy: Luka: Dżafa: Figo: Teraz niepojedyńcze :eviltong:: Quote
Agnieszka & Figo Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Gulba i Dżafa: Figo, Luka & Ja: Luka & Dżafa: Caaaaaała trójka: I jeszcze filmiki: FIGO AGILITY FIGO & LUKA & DŻAFA Quote
basia bonnie Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Witam kolejnego spanielka! :multi: jest prześliczny :loveu: trenujecie agility? :) Quote
Recommended Posts