AgaiTheta Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Kiedy to się skończy? Kiedy zwierzęta przestaną być traktowane jak rzeczy? Jak maszynki do robienia pieniędzy? Zanim kupisz sobie szczeniaka „z kartonu”. Zanim wesprzesz, pomożesz i napędzisz ten podły „przemysł produkcji” szczeniąt ZOBACZ co dzieje się z mamami tych słodkich kluseczek, gdy już przestają być opłacalne, gdy mioty już są zbyt małe, gdy nie ma zysku..... Prada: Trafiła do schroniska z ulicy. Nawet zabrakło głowy i serca, by odwieźć ją, w jakieś bezpieczne miejsce. Mało tego! Jakiś czas temu była zabrana z tego samego schroniska, tylko po to by rodzić szczeniaki. Łatwo, tanio i zarobi dla kogoś, kto ma czelność nazwać się „człowiekiem”. Ja bym tak nie nazwała... Zużyta i wyczerpana wylądowała na ulicy. Waży 16 kg!!! Coco Channel: Trafiła do schroniska kilka dni po porodzie. Jest wyeksploatowana do granic możliwości. Wygląda na dużo starszą niż jest w rzeczywistości. Przypuszczalnie szczenięta, które urodziła nie przeżyły, a suczka została wyrzucona na ulicę, bo nie można już na niej zarobić. Jej stan jest opłakany. Narządy rodne, listwy mleczne.... Coco nie ma jednego oczka, ale i tak jest śliczna i nie ujmuje jej to urody. Coco czeka na leczenie... Srom sunieczki jest zdeformowany, prawdopodobnie przez niemiłosierną eksploatacją. Nie wiemy też jak przebiegał poród, może stało się coś tragicznego w tym czasie... dzieci nie przeżyły a suni stała się krzywda. Błagam o pomoc w opłaceniu pobytu w klinice i leczenia. Juz nie proszę, bo proszę Was często - teraz błagam. Nie stać nas już na kolejne biedaki, ale jak je zostawić na zimnym betonie, w zimnej budzie? [SIZE=2]Mamy teraz 15 bokserków pod swoją opieką. Każde nasze faflątko chce żyć, a my chcemy im dać to życie, tylko potrzebujemy pomocy. Quote
AgaiTheta Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Allegro dla dziewczynek: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=257632821 Quote
AgaiTheta Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Ania_Mor napisał(a):poprosze o numer konta Dziękuję, wysłałam na pw. Quote
olenka_f Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 nie mam słów :-(:angryy::-(:angryy::-(:angryy: Quote
Donvitow Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Tragedia. Po wyborach trzeba zwrócić się Uni Europejskiej by wymogła na naszych mam nadzieję nowych władzach o jakieś prawa dla zwierząt.:angryy: Quote
Ziutka Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 olenka_f napisał(a):nie mam słów :-(:angryy::-(:angryy::-(:angryy: Ja też...........:angryy: :angryy: :angryy:...wrrr.... Quote
żywa Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7965476#post7965476 bazarek dla dziewczynek Quote
Hippies Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Na pierwszą słoneczka :placz::placz::placz: A tego kto wam ten los zgotował to chciałabym :mad::mad::mad::mad::mad: Quote
anilla Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Prada wygląda tak samo strasznie jak Sonia, którą miałam na tymczasie - serce się kraja :( Quote
malagos Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Gdzie sa te sunie? w Warszawie? W szpitalu? Quote
AgaiTheta Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 malagos napisał(a):Gdzie sa te sunie? w Warszawie? W szpitalu? Sunie są już na SGGW, mają codzienną opiekę. Cioteczki boksiowe dbają o nie. Tylko rachunki opłaty :-( Quote
żywa Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7971801#post7971801 kolejny bazarek dla Coco i Prady.... Quote
AgaiTheta Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Wieści od panienek z forum BwP: Coco jest taką chodzącą delikatnością - jest przyjazna wobec innych psiaków a całuski daje - ehhh - najkochańsza slodycz poprostu - naprawdę zaskakujące, że sunia, która ewidentnie tak skrzywdzona przez czlowieka - nadal tak bardzo kocha człowieka i tak strasznie stara mu się to okazać. Pradusia jest bardzo grzeczna - ale w tym małym ciałku duch wielki drzemie - dziś spacerowała z duża i bardzo żywiołową koleżanką i wyraźnie jej mówiła, że może i ona mała jest - ale nie znaczy to, że jakaś większa może jej w kaszę dmuchać . Ale widać, że dziewczynka źle się czuje - bidulka. Quote
Dharma Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Prada - nasza kruszynka ma uszkodzony jezyczek i nie moze sama jesc. Musi byc karmiona z reki :placz: Quote
Aganiok Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 o jej, ale jak uszkodzony? w ogóle nie będzie mogła sama jeść? Boże co za potwory trzymają teraz psy, czy to się nigdy nie skończy?:angryy: Quote
GrubbaRybba Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Dziewczyny z BwP, dziś wpłaciłam na Marcela ostatnie pieniądze, które wpłynęły z Allegro (50 zł). Jeśli jednak te pieniążki nie przydadzą się Marcelkowi, bo grzeje już doopkę w nowym domku, przeznaczcie je proszę na te dziewczynki. Przelew wyszedł ode mnie z konta dziś, tytuł: "boksery w potrzebie, bokser Marcel, wpłaty z allegro, cz.3 ostatnia". Quote
fafledwie Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Dziękujemy! Liczy sie każda złotówka. Proszę licytujcie na bazarkach,nawet symboliczne kwoty.. Jeśli większość z Was wpłaci choć 5 zł to uratujemy im życie! Quote
żywa Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91376 buttony - cegiełki dla Coco i Prady po 5 zł każda złotówka sie liczy Quote
malagos Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Oprócz pieniedzy na leczenie przydały by się pewnie i domki :shake: Quote
AgaiTheta Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Na wszystko przyjdzie pora... wieści prosto z forum BwP: Coco z cioteczką zoo na spacerku: Quote
Akadna Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Biedne sunie..:(:( Mam nadzieję że szybko znajdą kochający dom... Quote
Imbirka Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 śliczności, pokazujcie się na pierwszej Quote
Recommended Posts