Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przecudna sunia :loveu: zakochać się można od pierwszego wejrzenia. :loveu:

Camaro, wspaniała akcja ratunkowa. Jestem pod wrażeniem. :lol:

A teraz trzeba malutkiej szukać dobrego domku. Tylko z dala od pseudohodowców. :angryy:

Posted

[quote name='kinga']nie zgodzili mi się w domu :placz::placz::placz::placz::placz:

pozachwycali się okiem znawcy, a kiedy już duch we mnie wstąpił :multi:- sprowadzili mnie do parteru :placz: - ze o takiego szczeniaka to się będą w całej Polsce bić :mad: - a ja powinnam - jako psia weteranka - wziąć jakiegoś starego i zdychającego, którego nikt nie weźmie :shake:

a ja chcem szczenioraaaa :placz::placz::placz::placz:

Biedna Kinia :shake:

camara, nie mogłabys tak przejazdem podrzucić małej Kindze na kilka godzin, że niby na zakupy przyjechałaś do Koszalina? :razz: ;) :p

Tak np. w niedzielę, jak wszyscy będą (a o to już zadba Kinga) w domu i będę mogli z nią troche poprzebywać :evil_lol:. Jak wrócisz z akupów, to nie będą chcieli oddać. :evil_lol:

A łapy to ta mała ma wieeeelkieeee.

Posted

[quote name='mar.gajko']A co ty taka spolegliwa. Chcą starego - to nei problem, zaraz coś ci Camara dowiezie, albo i kto inny; a to cudo... bierz, bierz i niech gadają. Pogadają, pogadają i ... pokochają tego samego dnia.

mar.gajko - a nie pogadałabyś z moimi :placz:, wiesz, tak przekonywująco... bo ja nie mam siły przebicia we własnym domu :placz::placz::placz:

ja już Camarze oferowałam własnego kota w zamian za szczeniora - a kot niebylejaki, bo łowny :p ( a camara ma myszy wokół domu) - dyktując jej niemalze już numer do mojego męza - ale nie zapisała sobie :shake:

natomiast dodała kilkakrotnie ( małpa jedna :diabloti:) , ze mam prawo pierwowzięcia :placz::placz::placz: i że mi nawet domu sprawdzać nie będzie przed adopcją

podłe z jej strony, prawda? :placz:

a facet w domu powiedział mi, ze oczywiście, mogę brać, ale on wtedy wyjedzie w daleką i długą delegację, i tylko od czasu do czasu będzie nam przesyłał pieniądze z daleka :placz:
...przy czym zaznaczył, ze ta delegacja na pewno nie będzie w stronę Krakowa :shake:

Posted

samoglow napisał(a):
. Bylo wziac od Camary szczeniora i powiedziec w domu, ze Drachma sie niespodziewanie oszczenila......:evil_lol:

a wiesz, ze to całkiem niegłupie ;)

muszę tylko zaczać ćwiczyć przed lustrem, zeby przekonywująco wypadło stwierdzenie:

- a wiesz, kochanie, ze nasza wysterylizowana Drachma nieoczekiwanie się w wieku 10,5 lat oszczeniła :crazyeye: - i popatrz, ma co prawda tylko jedno szczenię, ale za to jakie dorodne...:p

jak myslicie, przełknie? :lol:

Posted

kinga napisał(a):

- a wiesz, kochanie, ze nasza wysterylizowana Drachma nieoczekiwanie się w wieku 10,5 lat oszczeniła :crazyeye: - i popatrz, ma co prawda tylko jedno szczenię, ale za to jakie dorodne...:p

:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt:

Posted

Kinga - to dla Ciebie :p

A Gapa to jest takie cudo, że trudno sobie to wyobrazić :loveu:
Bardzo spokojna, śpich i żarłok - taki typowy molosek :p Roznosi buty, już wie do czego służą zabawki, bardzo odważna i ciekawska. Lubi na rączki i bardzo się tego dopomina, a że waży 13,5 kg to :mdleje:
Słodziak :loveu:

Z ogłoszeniami sobie poradzę, dziękuję!!!

Posted

allegro moge zrobic nad tekstem moge pomyslec lub podrzućcie gotowca cos co rzuca na kolana łza sie kreci itd itd :placz::placz::placz::placz::placz:i wogóle

podajcie mi nr tel kontaktowego i adres meilowy

ponadto proponuje dodac ze sunia musi miec sterylke !!!!!!!!warunek adopcji a tak wogóle w jakim wieku sunia moze miec taki zabieg

na molosach jest juz sunia w watku bernadyny do adopcji ...osobnego nie ma

czekam na propozycje allegro

Posted

oczywiscie, ze przelknie. faceci maja slaba pamiec. Myslisz, ze On pamieta, ze D. jest wysterylizowana? :shake: Tylko jeszcze zapytaj ze lzami w oczach: Kochany, a wlasciwie to dlaczego nie lubisz psow? :crazyeye:

kinga napisał(a):
a wiesz, ze to całkiem niegłupie ;)

muszę tylko zaczać ćwiczyć przed lustrem, zeby przekonywująco wypadło stwierdzenie:

jak myslicie, przełknie? :lol:

Posted

Kinga - to dla Ciebie :p

ładnie ty ja rozpuszczasz ale jest słodziutka ....

nie czaruj nie czaruj z tym szczeniore w wieku 10.5 roku

poprostu ktos ci ja podrzucił łezka w oku czyni cuda ,,,,na facetów ....

ja jak w domu wspominam o jakiejs sierotce to moj TZ mówi pamietaj jestes juz spakowana :placz::placz::placz::placz:

Posted

[quote name='Reno2001']Ja pierwszą sukę wzięłam za obopólną zgodą, drugą przywiozłam samowolnie na tymczas ;). Po dwóch dniach TZ nie pozwolił mi jej oddać :evil_lol:.

- ja pierwszą sukę wzięłam za obopólną zgodą

- drugą sukę wyżebrałam, ze jak weźmiemy ze schronu TERAZ ( czyt. prawie 4 lata temu) - to własnoręcznie odgruzuję zagracony strych w domu ( chałupę sprzedaliśmy - strychu nie odgruzowałam :shake:)

- trzeciego psa przytachałam z ulicy tylko na noc, bo była zima, i po tygodniu ryczenia ( mojego) mój mąż zgodził się otrzymać go na imienieny

- kota, którego ktoś nam podrzucil na działkę, jakos nie mogłam zacząć ogłaszać w necie, choć dawałam w domu słowo honoru, że zacznę... i teraz śpi rozwalony na kanapie, mimo alergii domowników na koty :oops:

po tych wszystkich incydentach mój niedobry maż zrobił się CZUJNY :placz:
czyta w moich myślach, zanim mi pojawią się w ogóle w głowie :-(

... na razie w sprawie Gapy impas :shake:

Camara - z tymi zdjeciami jesteś podła. Nie kopie się leżacego :placz:.

Posted

Kinga,a to Ty nie wiedzialas,ze starsze ,wysterylizowane bernardynki miewaja szczenieta?Rzadko,ale sie zdarza,jakies tam skrawki jajanikow zostaja czy cos.Ja czekam,kiedy moja wystarylizowana wyzliczka bedzie miala mlode.Prawdopodobnie urodzi terierka.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Ja czekam,kiedy moja wystarylizowana wyzliczka bedzie miala mlode.Prawdopodobnie urodzi terierka.

Nie no ciotki....nie mogę z wami :biggrina: :biggrina: :biggrina: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='kinga']
Camara - z tymi zdjeciami jesteś podła. Nie kopie się leżacego :placz:.

i tak cie kocham :evil_lol:

a pamiętasz jak ci opowiadałam moją wizytę u weta? przed szczepieniem pytał, czy Belcia nie jest w ciąży? sam ją sterylizował - więc wykorzystałam ten strzał w swoją bramkę :razz: i oskarżyłam go o nadmierne zapsienie mojego domu. Jakby nie było, to po Belci w moim domu pojawiły sie jeszcze dwa białasy :mad: i to na pewno przez moją sukę i jego "partacką" robotę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

kinga napisał(a):

a facet w domu powiedział mi, ze oczywiście, mogę brać, ale on wtedy wyjedzie w daleką i długą delegację, i tylko od czasu do czasu będzie nam przesyłał pieniądze z daleka :placz:

:multi:
ale to jest układ idealny! :multi:

Jezu co za baba... Camara jak to dobrze, ze trafiło na Ciebie...

Gapa jest przeeeeeeeeeeeeeecudna.
Przyznam się w tajemnicy - bo o ile kocham psy z włosem gładkim, i żadne takie kudłate nie robią az takiego wrażenia na mnie :oops: - to bernardyny wyłamuja się z tego trendu - bernerdyna kiedyś będę mieć :p

... ale jeszcze nie teraz :shake:

Ale będę motywować, podjudzać i zagrzewać do walki : Kinga nie daj się!
(kto to mi mówił o luce emocjonalnej?? :hmmmm:)

Posted

Wczoraj wieczorem nie mogłam dopchac się do kompa, bo Maciek walił w klawiaturę przez cały czas :razz:.

widząc, ze przestępuję z nogi na nogę, zeby zasiąść przed monitorem i obejrzeć nowe zdjęcia szczeniora, spławił mnie w sposób perfidny :angryy::

- właśnie piszę do Camary.
Zeby przysłała bernardyna.
A wraz z nim jeszcze kilka innych psów.

Camara - dostałaś jakiegoś maila w sprawie szczeniora? :multi:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Kurde zakochałam się :placz: Ja chcę bernardyyynaaaaa:placz: :shake:

Ulv - Ty masz brać starego :angryy:

ja też sobie postanowiłam, ze wezmę starego :p... i to kieeeedyś, jak mojej Drachmy zabraknie :roll:

i taka Camara podstępnie pokrzyżowała nam życiowe plany... :niewiem:

Posted

kinga napisał(a):

ha! brzmi jakby klamka zapadła, decyzje pojęte, Maciek urobiony i tylko czekacie na Camarę z paczuszką :p

Posted

kinga napisał(a):

Czyżby decyzja była już podjęta? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Jeśli nie, to mam radę. Ostatnio tak przekonałam mojego TZ, no i mamy psiaka.
Najpierw opowiedziałam tragiczną historię (tu nie musiałam zmyślać, ale dodałam tragizmu intonując odpowiednio :evil_lol:), potem, kilka dni później powiedziałam, że ten pies, o którym opowiadałam i o którym ciągle myślę, nie ma się gdzie podziać, że trafi do schronu, a tam zamarznie i że musimy mu pomóc. Że jeśli mu nie pomożemy, to będzie świadczyło tylko o naszym konformizmie (tego słowa mój TZ nie znosi) i lenistwie, bo warunki mamy. No i tak zostawiłam sprawę na głowie TZ, tzn zapytałam go grzecznie, co według niego powinniśmy w takiej sytuacji zrobić. Taki chwyt, niech facet myśli, że on podejmuje decyzje :evil_lol:. No i podziałało, wieczorem powiedział, rób, co masz robić, czyli weź psa. :multi:
Potem oczywiście dałam ogłoszenia, aby zamydlić oczy, a gdy ludzie zaczęli dzwonić opowiedziałam TZ, że dzwonią jacyś kompletnie nieodpowiedzialni, że chcą, aby pies załatwiał sie do kuwety, bo nie mają czasu na spacery lub że chcą aby psa wysłać pocztą. (Faktycznie tacy dzwonili. Tu nie ściemniałam wcale.) No i tak pies został u nas. A teraz wszyscy go kochają :loveu: i nikt już nie myśli o oddaniu go.

Posted

GrubbaRybba - ok, spróbuję w domu np. tak:

kochanie, te wszystkie poprzednie zwierzęta, którymi ci mydliłam oczy, że nie będą u nas na stałe :shake:- a zostały :crazyeye: - a swoją drogą, jakim cudem :-o zostały - to nieporozumienie...
zapomnij o nich i posłuchaj, co ci powiem:

- ten szczeniak mógł już być krwawą plamą na jezdni ( dodaję tragizmu)

- on się naprawdę nie ma gdzie podziać :placz: - bo Camara ma już w domu trzy psy :placz: - my co prawda mamy też trzy psy :oops:, ale co z tego:oops:

- i Camara go nie bierze do domu, tylko trzyma w ogródku, więc on tam zamarznie, zanim mu siersc porządna urośnie :placz:

- i jeśli temu szczeniakowi nie pomożemy - to będzie świadczyło tylko o naszym konformizmie :angryy: - i lenistwie :angryy: - bo do Camary dzwonią sami nieodpowiedzialni ludzie :shake: - chcą, zeby bernardyn załatwiał się do kuwety :crazyeye: - kochanie, ta kuweta to mniejsza od jego łba :oops: - i zeby im psa wysłać pocztą :-o

- i jak myślisz, kochanie, co w takiej sytuacji powinniśmy zrobić? :placz::placz::placz:

Posted

[quote name='kinga']GrubbaRybba - ok, spróbuję w domu np. tak:

kochanie, te wszystkie poprzednie zwierzęta, którymi ci mydliłam oczy, że nie będą u nas na stałe :shake:- a zostały :crazyeye: - a swoją drogą, jakim cudem :-o zostały - to nieporozumienie...
zapomnij o nich i posłuchaj, co ci powiem:

- ten szczeniak mógł już być krwawą plamą na jezdni ( dodaję tragizmu)

- on się naprawdę nie ma gdzie podziać :placz: - bo Camara ma już w domu trzy psy :placz: - my co prawda mamy też trzy psy :oops:, ale co z tego:oops:

- i Camara go nie bierze do domu, tylko trzyma w ogródku, więc on tam zamarznie, zanim mu siersc porządna urośnie :placz:

- i jeśli temu szczeniakowi nie pomożemy - to będzie świadczyło tylko o naszym konformizmie :angryy: - i lenistwie :angryy: - bo do Camary dzwonią sami nieodpowiedzialni ludzie :shake: - chcą, zeby bernardyn załatwiał się do kuwety :crazyeye: - kochanie, ta kuweta to mniejsza od jego łba :oops: - i zeby im psa wysłać pocztą :-o

- i jak myślisz, kochanie, co w takiej sytuacji powinniśmy zrobić? :placz::placz::placz:

Kinga, po co tyle sarkazmu i ironii :niewiem: Ja tylko chciałam pomóc.