Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W NOWYM DOMU :multi:

Niedawno do schroniska w Kaliszu trafiła przesłodka, młoda dalmatynka.
Rodzina wyjechała za granicę, sunia została na miejscu...

Sunia pojechała do nowego domu początkiem października :multi:

Dexter - 3 letni piesek. Grozi mu łańcuch, więcej na wątku.
Wątek TU

Piesek znalazł domek w połowie października :)

ERROR - młody kropek, który nie toleruje innych psów, do ludzi nie przejawia agresji, jest kochany i sympatyczny, umie podstawowe komendy.
Wątek TU

Zoja około 2 letnia dalmatynka. Jest wesołą, pełną energii suczką. W domu zachowuje się wzorowo. Na spacerze jest grzeczna i posłuszna. Uwielbia biegać, jeść i przytulać się.
Wątek TU

Zojeczka została w domku dotychczasowym :)

2,5 letni zadbany z ksiazeczka zdrowia i pełna karta szczepien. Wychowany wsrod dzieci przez co nie jest agresywny. Szybko sie przyzwyczaja do ludzi.Bardzo bysmy chcieli aby trafił do kogos kto ma domek i ogród poniewaz pies potrzebuje duzo miejsca aby sie wybiegac.
Wątek TU

Ruda Śląska- suka, wiek ok. 6 lat, znaleziona, jest po szczeniakach, bardzo miła. Nie zostanie wydana przed sterylizacją.

Czerdasz - kochany 3-letni strasznie wychudzony pies szuka serca i domu. Został zabrany wczoraj ze schroniska w Myszkowie. Jest bardzo przyjacielsko nastawiony do ludzi-a przeciez to właśnie oni go skrzywdzili.
Tymczas ma zapewniony na tydzień a potem........nie napiszę bo się boję.
Wiemy że pies ma metrykę i jest po rodowodowych rodzicach (obydwoje mają tytuł championa). Jego WĄTEK

Ciąg dalszy - post nr 5 ;)

Posted

W NOWYM DOMU :multi: C.D.

Dalmatyńczyk przywiązany do łańcucha. Znajduje sie w okolicach Czerska. Jest młody i żywiołowy, bardzo łaknie kontaktów z człowiekiem, lubi dzieci i inne psy. Jego wątek TU

9-letni kropek z łatka na oku. Łagodny i przekochany - wychowywał się z dziecmi. Czeka na dom w Koszalinie.
Wątek TU

TINA - 9 miesięczna sunia. Znajduje sie w schronisku w Bydgoszczy. Miała dom z ogródkiem. Miła i łagodna dla ludzi ale nie lubi innych psów i kotów.

2 letnia sunia. Jest bardzo łagodna, lubi dzieci, przebywa w Świętochłowicach.
Wątek TU

Dalmatyńczyk został znaleziony w lesie przez ludzi zbierających grzyby i przywieziony do schroniska. Pies jest nadal bardzo wychudzony, miał obtarcia skóry, ranki na tylnych łapach, ale już powoli wszystko się goi. Pies jest oceniany na 3-4 lata, mieszka w budynku
Więcej zdjęć TUTAJ
www.mielec.bezdomne.com

8-letnia dalmatynka, przebywa w schronisku w Kołobrzegu. Zostanie wysterylizowana. Jej WĄTEK

Piękny dalmatyńczyk szuka domu w mysłowickim schronisku.
Kontakt do schroniska: 032-316-08-85. Mieści się ono przy ul. Sosnowieckiej 16 w Mysłowicach.Wszystkie psy w schronisku są zaszczepione przeciw wściekliźnie.

DELMA - suka ok. 4-letnia, ślicznie umaszczona, subtelna. Dość mocno wychudzona. Oddana z powodu "agresji do dzieci". Trzeba brać poprawkę, że bywa to często wygodna wymówka, ale z drugiej strony należy zachować ostrożność w kontaktach z dziećmi.
Wątek TU

Półroczna suczka mieszańca z dalmatyńczykiem, wychowywana w domu, czysta, zadbana, bardzo wesoła, skora do zabaw, uległa.
Wątek TU

CIĄG DALSZY POST NR 7

Posted

MAM JUŻ DOM C.D. 2

Kropek - 4-letni pies. Reaguje na podstawowe komendy takie jak siad, zostań, daj łapę...
Jego wątek TU

Wspaniała 7 letnia sunia szuka kochającego domu. Właściciele są zmuszeni oddać ją z powodu wyjazdu. Jej WĄTEK

Sunia ma numer 2969/07, przebywa na Paluchu od ponad miesiąca – pawilon V, kl. 0. Jest delikatna, łagodna i spokojna. I tyle wiem… Więcej informacji u wolontariusza - tel. 0503 069 502

2-3 letni potwornie wychudzony kropeczek o wspaniałym charakterku. GROZI MU SCHRONISKO! Znajduje sie w Łodzi.

BARRY - piekny kropek, jeżeli szybko nie znajdzie domu czeka go uspienie lub schronisko :-(
Wątek TU

MIKA - to młoda sunia. Reaguje na komendę "siad". Idealnie nadaje się dla kogoś, komu sprawia przyjemność zabawa z psem. Nadaje się do domu z dziećmi. Ma prześwietny charakter, jest przymilna, kochana, ale nie natarczywa. Jest poszłuszna i mądra.
Wątek TU

CENT znajduje sie w Ostródzkim schronisku. Jest to bardzo sympatyczny psiak, pozytywnie nastawiony do wszystkich.
Jego wątek TU

Maleńka Dalmatynka zostala oddana do schroniska 5 stycznia 2008 roku, wraz z ksiazeczka zdrowia. MA JUZ DOMEK :)

5-miesięczne nakrapiane dzieciątko :( Przebywa w schronisku na paluchu w warszawie.
503 069 502
elali@aster.pl

Młodziutka, 8-miesięczna sunia w typie. Przebywa w Radomiu.
Jej wątek

Mieszaniec wyżła z dalmatem. Ma 1,5 roku, szuka domu ponieważ rzekomo jest agresywny w stosunku do dzieci. Jego WĄTEK

Posted

jeszcze jest w Pabianicach taki jeden :p

Nuki ma ok 1-2 lata. Nuki to pies pełen energii. Jest też bardzo zaborczy i zazdrosny. Czasami wszczyna małe kłótnie z innymi psami. Psiak o dość silnym charakterze. W stosunku do ludzi nie ma wykazuje wrogiego zachowania.

tel do mnie 0603 046 770

Posted

kropki kropki, może ktoś Was zauważy :placz:

co myślicie o tym, żeby wysłać ogłoszenie "zbiorcze" do wyborczej? typu - "szukasz dalmatyńczyka? psy i suki w różnym wieku i o różnym temperamencie czekają na domy!" telefonem... wiem, że wśród pięciu domków jeden będzie dobry dla takiego psa, ale może... może...

Posted

znikam napisał(a):
co myślicie o tym, żeby wysłać ogłoszenie "zbiorcze" do wyborczej? typu - "szukasz dalmatyńczyka? psy i suki w różnym wieku i o różnym temperamencie czekają na domy!" telefonem... wiem, że wśród pięciu domków jeden będzie dobry dla takiego psa, ale może... może...

Ja myślę że to bardzo dobry pomysł ;)
Tylko kto podejmie się tego wyzwania i poda swój tel, będzie rozmawiał z ludzmi i proponował dane psy? ;)

Posted

huhu ;) tyle roboty.... a może zrobimy kropkom stronę, a do gazety będziemy dawać ogłoszenie z odsyłaczem do strony, a nie z telefonem? :D ze strony na każdego psa będzie mail, i wstępna selekcję (bardzo wstępną) będzie można przeprowadzić bez konieczności rozmawiania z chamstwem... (też tego nienawidzę). później dopiero poda się telefon, potem wizytę przedadopcyjną przeprowadzi ktoś z dogo (ja nie mogę się deklarować, bo teraz spadnie mi nawał pracy na głowę :(), a papiery+adopcja+ewentualny transport na samym końcu...

Posted

Kropki miały stronę :oops: Ale niestety nie było osoby która podjęłaby sie prowadzenia jej :( Ja mogłabym, ale dla mnie html to czarna magia... :oops:

Bea udane jesteśmy :evil_lol:

znikam spadłas nam z nieba :multi: Podsuwasz wspaniałe pomysły, dizekuję Ci bardzoo :loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...