Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj zglosila sie do mnie pani, ktora znalazla moje ogloszenie o Crotim na adopcje.org.
Dzis przyjechala zobaczyc Crotiego. Kobieta o wielkim sercu, mila, spokojna i odpowiedzialna osoba.
Wlasnie wrocilam, bo bylysmy z Jayo zawiezc kochanego do domku jego nowej pani :multi:. Miseczki, obroza, smycz i piekne poslanie juz czekaly na niego :lol: . Nowy domek jest na saskiej kepie, pani mieszka na drugim pietrze, a Croti niestety nie chce wchodzic po schodach. Dlatego mam nadzieje, ze pani wykaze sie cierpliwoscia i wytrwaloscia w naukach wchodzenia. Byla nim zachwycona, wiec pozostaje nam wierzyc, ze bedzie OK i ze to bedzie juz jego ostatnia, jedyna ukochana pancia. Ja trzymam kciuki, jestem z pania w kontakcie, no i oczywiscie niezawodna Jayo trzyma reke na pulsie ;)

Posted

:iloveyou::iloveyou::iloveyou::klacz::klacz::klacz::BIG::laola::laola::laola::cunao::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Tak się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evula, Jayo piszcie jak się adaptuje.
Czy pani wie o jego zdrowiu?
Trzymam kciuki, żeby nauczył się chodzić po schodach :Dog_run:

Czy mam zdejmować go z allegro czy jeszcze poczekać?

Posted

Asiuniap, mozesz go zdjac z allegro. Ale tak na wszelki wypadek, nie usuwaj aukcji ze swojego konta. Musimy jeszcze poczekac, bo nigdy nic nie wiadomo.
Nowa pancia Crotosa jest bardzo ciepla i serdeczna osoba i mam nadzieje, ze sie nie rozmysli. Wszystko jest OK, tylko te schody... :shake: Dlatego mam nadzieje, ze wykaze sie cierpliwoscia i jej nie straci. Ma bardzo przytulne mieszkanko i kupila mu sliczna obroze :lol:

Pani wie wszystko o jego zdrowiu. Przekazalysmy jej wszystkie informacje od A do Z. Jayo jedzie do niej za 2 tyg. zawiezc Crotiego do wetki na pradze, bo trzeba powtorzyc badania krwi. Nowa Pani dostanie rowniez od Jayo wszystkie wyniki badan.
Ja oczywiscie bede w kontakcie z nowa pania ;) Tez bardzo sie ciesze bardzo bardzo :multi: :multi::multi:

Posted

Jak się cieszę, że Crotos ma dom!!! Śledzę jego losy od czasu pojawienia się wołania o pomoc dla niego na forum gazety. Nie mogłam w żaden sposób pomóc, nawet finansowo. Ale cały czas trzymałam za niego kciuki i zaglądałam na forum, żeby wiedzieć jak się sprawy mają.

Miej się dobrze w nowym domku, mordo kochana!!!

Posted

Wlasnie jestem po rozmowie z pania Justyna, czyli nowa pancia Crotosa, wiec natychmiast przekazuje najswiezsze wiadomosci:lol:
Pani Justyna bardzo przejela sie kaszlem Crotosa. Pojechala z nim do przychodni na Ksiazeca, gdzie stwierdzono kaszel kanelowy (chyba dobrze zrozumialam). Jest to rodzaj wirusa, typowy dla duzych skupisk psow (schroniska), ale Croti nie byl w schronisku, wiec najprawdopodobniej zlapal wirusa w przychodni. Dostal leki.
Adaptacja w nowym miejscu: Na poczatku traktowal nowa pania, jako "jakas" kolejna osobe w jego zyciu, ale powoli zaczal sie otwierac. Wbija nosek w jej rece, wciaz domaga sie pieszczot :lol: i zaczyna sie zawiazywac miedzy nimi serdeczna wiez. Na pieknym poslanku nie spi. Wybral sobie dywanik kolo lozka pani Justyny i tam spi :lol:.
No i najwazaniejsze, czyli schody:
Rano jest ciezko; pani Justyna ma wrazenie, ze po nocy piesio jest jakby "zastaly" i ciezko mu zlamac opor przed schodami. Kilka schodkow wejdzie, a dalej trzeba go zachecac smakolykami. Natomiast po poludniu wchodzi normalnie! Bierze maly rozped i wbiega. Pani Justyna okazuje duzo cierpliwosci i wyrozumialosci w tej kwestii.
Reasumujac: Croti trafil do wspanialego domu, ma cudowna, serdeczna, kochajaca i troskliwa pania. Jego nowa pani juz sie do niego przywiazala, opiekuje sie nim bardzo troskliwie, czuje sie za niego w pelni odpowiedzialna. Opowiada o piesku bardzo serdecznie, moim zdaniem lepiej nie mogl trafic:multi:

Pani Justyna jest ze mna w kontakcie, leczy kaszel Crotiego, za tydzien ma z nim jechac na kolejna wizyte.

W zwiazku z powyzszym sugerowalabym przeniesienie watku na "Znalazly dom". Croti znalazl domek i nie ma watpliwosci, ze zostanie w nim juz na zawsze. :multi:

A mi sie lezka w oku zakrecila..... i o.. stesknilam sie za kochana czarna mordka:-)

Posted

Madzik77 napisał(a):
QWysyłam Pani Justynie gorące wibracje :)
szkoda ze nei jest zalogowana na dogo
w jakim wieku jest p. justyna?

;) Pani Justyna ma ok 33-35 lat.

Posted

asiuniap napisał(a):
ŻĄDAM INFORMACJI CO U CROTOSA! :mad:

Asiuniap, dzwonilam do pani Justyny, ale jest poza zasiegiem. Zadzwonie jeszcze raz po poludniu. Sama jestem ciekawa co u niego. A moze Jayo cos wie?
Tymczasem pedze na Paluch, do beidnej potraconej przez samochod suni. Oby jej nie uspili :-(

Posted

Juz jestem po rozmowie z panią Justyną. W czwartek była z Crotim na wizycie kontrolnej (kaszel). Piesio jeszcze dostaje leki, ale kaszel prawie zniknął:multi:. Dziś był na 1.5 godzinnym spacerze i już się tak nie męczył jak dotychczas. Pani Justyna mówiła, że Croti bardzo się cieszy na widok innych psów (czyli wszystko OK:-), bo gdy był u mnie,było tak samo:-). Jedyny mankament to te nieszczęsne schody,czyli: raz wchodzi, raz nie chce. I tylko to, także właścicielka jest na etapie poszukiwania rozwiązania, aby przekonac piesia do schodów. Poprosiłam również o fotki, mówiła, ze w sprawach technicznych nie jest najlepsza, ale obiecała w przyszłym tyg. przysłac fotki. :lol:

Posted

Wstawiam najnowsze zdjecia Crotosa. Sa co prawda nienajlepszej jakosci, ale w niedlugim czasie pani Justyna obiecala przyslac lepsze, zrobione aparatem wysokiej jakosci. Najwazniejsze, ze przekonal sie do swojego spanka i ze widac jego nowa piekna obrozke:lol:

Ponizej linki do zdjec i tradycyjnie prosze o pomoc w ich wstawieniu:-)

http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,996202,2,1.html

http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,996203,2,2.html

http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,996204,2,3.html

Posted

Zostalam zaproszona w odwiedziny do Crotosa w przyszlym tyg. :multi:

Trzeba przeniesc watek do "Znalazly dom", ale nie wiem jak to zrobic. Czy ktos moglby przekleic watek do tego dzialu? ;)