:: FiGa :: Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Barry przystojniak szuka domu :multi: Quote
parowka50 Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Ulaa napisał(a):Znowu mi posta zjadło nad którym tyle czasu się namęczyłam :mad: Tak jak Ada-jeje napisała - Barry jest IDEAŁEM jeśli chodzi o zachowanie!! Zupełnie to nie jest dalmat!! Cierpliwy, spokojny, łagodny... Niestety wyraźny chaos u niego wprowadza Mika w cieczce, od której nie jest izolowany i biegają razem, oboje sie denerwując. Piękny i grzeczny dalmat. Tylko o tej łapce nic nie wiemy, która wyraźnie mu dokucza... Ale dowiemy się, jako że Barry jest w tej chwyli psem fundacyjnym (czyli naszym) mamy zamiar dowiedzieć się na jego temat WSZYSTKIEGO :lol: a zaraz będą fotki :cool3: Barry oprocz tego ze jest psem fundacyjnym jest tez pod nasza opieką, na temat łapki rozmawiałam z włascicielem, łapka nie boli go i nie przeszkadza. Nie da sie operowac, a skoro nie boli, wiec nie trzeba amputowac. Bardzo fajnie sie bawia i cieczka Miki nie powoduje tak wielkiego zdenerwowania Barrego jak sugeruje Ula. Wszyscy maja problem jak suka ma cieczke. Ewa opowiadła nawet jak Jeje dobierał sie do Megi. Cieczka miki nie była w planach, trudno jest wiec co mamy zrobic, wyrzucic czy odesłac do schroniska. Staramy sie zapewnic psom jak najlepsze warunki, maja ciepło, czysto, dobre jedzenia,opieke weterynryjna jak potrzeba, mnostwo miłosci, ale widac to za mało. Dlatego jezeli warunki jakie zapewniam sa według fundacji niewystarczajace musze zrezygnowac z pomocy psom, w tym takze kropkom.Dlatego Barry i Mika sa ostanimi psami, ktore przyjełam na tymczas. Quote
Ada-jeje Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 A kto napisal zle zdanie o DT, czy dopominanie sie fotek jak rowniez relacji o psach jest czyms uwlaczajacym. Kto ma pretensje ze Miki u was dostala cieczke bo ja sobie czegos takiego nie przypominam zebysmy zrobily jakis zarzut z tego tytulu? Ktos tu sobie cos dospiewal chyba sam. Quote
:: FiGa :: Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Przeciez DT nie ma wpływu na to czy Mika dostanie cieczki teraz czy później.. nie ma sie co denerwować :) Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za to co robi Pani dla kropków, nikt nie napisał pod Waszym adresem złego słowa, bo po prostu nie ma ku temu żadnych podstaw ;) Pozdrawiamy serdecznie :) Quote
Ulaa Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Absolutnie nigdzie nie zasugrowałam, że psy mają źle albo cierpią! Jednak jeśli psy przyjeżdżają jako "fundacyjne" to powinna być między nami odpowiednia współpraca, a nie że my musimy same jechać, robić fotki i wręcz dopraszać się aby móc psa ogłosić. Akurat to ja ogłaszam psy i potem to do mnie mają wszyscy pretensje, że psy tyle czasu siedzą na DT i tyle kasy leci na nie. A tak się składa, że o przyjeździe dalmatów dowiedziałam się praktycznie z Dogo, a potem w rozmowie Ewa stwierdziła, że zajmie się szybkim znalezieniem psom domów - a co więcej - że Mika nawet ma już dom, co okazało się bzdurą. Jeśli chcecie brać psy na tymczasy, proszę bardzo, ale jeśli fundacja ma brać udział w szukaniu im domów - a znalezienie psu to chyba główny cel (tymczas pownien być zatem minimalnie krótki!!), to wypadałoby żeby jakaś współpraca między nami była - dla dobra psów i szukania im domów właśnie. A fundacja to nie tylko Ewa. Quote
paros Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 paros napisał(a):Bary jest w domku tymczasowym..... :roll: [SIZE="3"]BARDZO PROSIMY O POMOC FINANSOWĄ. Potrzebne jest 166 zł na pokrycie transportu Barego ..... i DT musimy opłacić. Nie wiemy ile bo nie wiemy jak długo Bary będzie tam przebywał. Mamy nadzieje że króciutko. Psiak jest bardzo ładny i sympatyczny.... no i oczywićnie liczymy na pomoc cioteczek z ProAnimals PROSIMY O WPŁATY :modla::modla::modla::modla: [SIZE="3"]NR rachunku Łaciatej Strony 50 10205558 11111062 20901152 Ewa Pacałowska, Michał Miąskiewicz z dopiskiem "dla Barego" Konto prowadzone jest przez PKO Bank Polski S.A., tak więc wpłat bez prowizji można dokonywać we wszystkich oddziałach PKO B.P. Bary prosi o wsparcie, kto pomoże?? :modla::modla::modla::modla: Quote
bea_m Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Z rozrzewnieniem wspominam Parówkowe czasy jak to wszyscy jednym głosem pomagaliśmy Parówce. Mam nadzieje że teraz się też uda. Moim zdaniem DT jest bardzo dobry. Pomoc Fundacji jej układy z wetami, ogłoszenia na stronie i w gazetach są dla nas (kropkowych)nieodzowne. Bardzo was wszystkich proszę. Współpracujmy. Rozmawiałam z Panem od Barego. Pan decyzji nie zmienił. Bary jest do adopcji. Trzeba go doszczepić i ogłaszać. Musi szybko dom znaleźć bo Cent czeka na wyciągnięcie ze schronu. Quote
Ulaa Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 W takim razie jutro wstawię Barrego na stronkę. Kiedy on będzie szczepiony? Quote
bea_m Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Proponuje jak najszybciej. Poproszę również podanie konta fundacji i ile to szczepienie będzie kosztowało. Proponuję żeby wszystkie pieniądze na szczepienia, leczenie i sterylizacje naszych kropków wchodziły na konto fundacji bo to fundacja ma układy u wetów (lepsze ceny) i fundacja będzie opłacać wetów z kropkowych pieniędzy. Nie chce obarczać fundacji kosztami naszych kropków. I tak są to psiaki z innego terenu. Liczę tylko na pomoc w szukaniu domu bo mi z tekiej odległości jest cokolwiek zrobić bardzo trudno. Quote
Ada-jeje Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 W takim razie Barri jest gotowy do adopcji i tak samo ma sie rzecz z Miki bo nic nie stoi na przeszkodzie zeby znalazla sie w ogloszeniu najwazniejsza rzecza jest jej odpchlenie w pierwszej kolejnosci po dwoch dniach kapiel. Obaydwa psy musza byc zgloszone najpozniej jutro w jezu w przeciwnym razie bedzie za pozno na nadchodzaca srode. Ulka juz wspomniala ze na naszej stronie tez sie znajdzie a o szczepienie prosze sie nie martwic bo to mozna zrobic nawet w ostatnim dniu jesli chodzi o Barrego gdyby zas na Miki znalazl sie chetny tez reszte wpisujemy w umowe adopcyjna i dalej pilotujemy psa do calkowitego jego zakonczenia. Przeciez szczepienie jak i odrobaczenie Miki oraz sterylka moze sie juz odbyc u nowego wlasciela gwarantujac mu pokrycie wszystkich kosztow. Do przelomu w ta srode nie moga byc ogloszone bo juz poszly trzy nasze psy. Quote
bea_m Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Bary jak najbardziej i to szybciutko. Powiem tylko tyle że wcześniej pytałam się właściciela Barego czy pies jest szczepiony. Odparł że oczywiście tak. Dzisiaj z nim rozmawiałam i poinformowałam że Bary nie ma wpisów w książeczce o szczepieniach na wirusówki. Pan się zdziwił że psy na to trzeba szczepić. No cóż. Trzeba Baremu szybko dom znaleźć bo nikt na niego nie wpłaca a na byłego własciciela nie ma co liczyć. Bary ma tymczas opłacony do 25 listopada. Inne psy czekają na jego miejsce. Quote
paros Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 Piszcie, gdzie ogłaszacie Barego :roll: a może ktoś napisze tekścik do ogłoszeń :lol: bo ja niewiele wiem o jego charakterze .... W tygodniu będę oglaszać psiaki to i Barego ogłoszę :lol: Quote
bea_m Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Paros Bary będzie szukał domu w okolicach Chrzanowa. Jest pod opieką Fundacji z Chrzanowa więc sprawdzenie domku mam nadzieję trzeba cioteczki obarczyć. Ukaże się w gazetach lokalnych. Nie mam złudzeń. Takiego psa każdy pokocha :) Quote
bea_m Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 No i dobrze. Niech szybciutko znajdzie domek :) Quote
Ada-jeje Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Male sprostowanie z mojej strony, zarowno Barry jak i Mika ukaza sie w zoltym jezu w srode. Po rozmowie telefonicznej z Ewa sa te psy juz podane w ubieglym tygodniu lecz sie nie poszly do druku. Nalezy zatem czekac cierpliwie do srody i zaciskac kciuki. Quote
paros Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 ...........:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
ewadr Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Barry został wczoraj zastrzepiony przeciw wirusówkom, szczepienie na wscieklizne ma aktualne. Quote
bea_m Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Ewadr ile kosztowało i na czyj koszt. Pieniązki musimy oddać. Quote
ewadr Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Ada-jeje poda wam dokładnie jakie sa koszty. Szczepionki były kupowane przez fundację. Quote
bea_m Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Czyli prosimy Ade-jeje o podanie tych informacji wraz z nr konta. Quote
Ada-jeje Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Szczepionka dla Barrego i Miki po 20 zl. x 2 = 40 zl. 3 tabletki na odrobaczenie dla miki 5 zl. ogloszenie dla Barrego 3,2 zl. ogloszenie Miki 5,6 zl. plus ogloszenie Koffi 8 zl. na ktore poszly pieniazki fundacyjne. razem poniesione koszty = 61.80.[SIZE=2] Komu podac nr. konta na PW do przelewu. Koszty ewentualnej sterylki nie sa jeszcze znane byc moze zgodzi sie je pokryc nowy wlasciel, jezeli nowy wlasciel nie wyrazi zgody na pokrycie kosztow sterylki napiszemy o tym na watku, po dokladnym uzgodnieniu tej kwoty u weta. Quote
bea_m Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Ja poproszę na pw nr konta do przelewu. Pieniążki pójdą dzisiaj. Na sterylkę przelejemy gdy będzie robiona no chyba ża sam właściciel będzie chciała zapłacić to nie będę się upierać. Dzięki cioteczki. Quote
Recommended Posts