Lulka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Biedna porzucona, sparalizowana rottka czeka na naszą pomoc. Sunia ma juz wątek na rottkach. Zajeły sie nią dziewczyny z Krakowa. Potrzebne są jak zwykle pieniadze - bez nich ani rusz :-( Poniżej przeklejam posty z forum rottkowego - poznajcie historię Krony i błagam pomóżcie - nawet najmniejsze wpłaty się liczą - pod opieką dziewczyn w Krakowie jest kupa psów - same nie dadzą rady. Lecznie jest bardzo kosztowne. 3.10.2007 "Kilka dni temu jakiś ... do siatki schroniska przywiązał swojego psa, przyjechał dobrą furą i pozbył się problemu. Problem to kochana sunia, która nie może chodzić, ma poważne zwyrodnienia kręgosłupa. Krona mieszka teraz w szpitaliku w krakowskim schronisku i czeka na wszelkie propozycje, planujemy konsultacje u najlepszych, zresztą Aga o tym napisze. " A wszelkie wpłaty nawet te bardzo drobne mozna wpłacać na: Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami 31-019 Kraków ul. Floriańska 53 80 1500 1487 1214 8000 9036 0000 Kredyt Bank. Z DOPISKIEM: dla Rottweilerki Krony. Quote
Lulka Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 sunia jest juz nienajmłodsza, miała do tego wszystkiego ropomacicze i guzy macicy :shake: na szczescie zostala szybko zoperowana Agnieszka P zabarała sunie na konsultacje do Warszawy Opis dr.Sterny 11.10.07 ciezki niedowlad niemozliwiajacy chodzenie konczyn miedniczych.wzmozone odruchy rzepkowe pr. normalnych piszczelowych przednich i kulszowych i raczej oslabionych zginania.odruchy prostownicze z kk. pp. normalne lub wzmozone.raz odruch skrzyzowany wyprostny.lewe kolano z objawami gon.chron.def. i zerwania wiezadla krzyzowego przedniego Prof Lechowski podejrzewal neuropatie i sugerowal tomografie albo mielografie moim zdaniem w rozpoznaniu nalezy uwzglednic zmiany w odcinku L7-S.Kregoslup wymaga RTG badania przegladowego na calej dlugosci przed tomografia(mielografia) POTRZEBNA KASA - pomozcie bez tego ta sunia nie ma szans :placz: Quote
Lulka Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 bazarek dla niuni http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=89871 Quote
Lulka Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 czy może ktoś wspomóc sunie?.....choć dobrym słowem? Quote
Ulka18 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Lulka, ja jestem splukana, bo mamy 9 szczeniakow w hoteliku w Niepolomicach i w sobote musialam wplacic pieniadze na ich pobyt. Moze po 1szym cos mi sie uda wplacic. Czy rocia ma szanse na wyleczenie? Co mozna zrobic, zeby ja uratowac? Quote
iwop Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Moja onka tez ma powaznie chory kręgosłup i początki problemów z chodzeniem... Niestety powiedziano mi po licznych konsultacjach, że nic nie mozna zrobić - złe warunki zycia i uraz spowodowany przez hycla zrobiły swoje... Bardzo mi przykro z Powodu Krony...:oops: Quote
Lulka Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 dzięki, że choc ktos sie odezwał :loveu: Aga zabrała rottke na badania, ale nie wiadomo co dalej :-( Ma miec tomograf, wtedy lekarz powie cos wiecej. Z tego co zrozumialam moze byc rehabilitowana, ale na to potrzebny jest DT lub hotel a na to z kolei kasa, kasa, kasa. :shake: Ona nie moze wrocic do schronu, to bedzie dla niej wyrok :placz: Quote
Ulka18 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 ciezki niedowlad niemozliwiajacy chodzenie Lulko, czy ktos z 'wlascicieli' rottki zrobil jej cos zlego w przeszlosci? Niemozliwe przeciez, zeby sama nabyla taki uraz kregoslupa.... Quote
iwop Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 w schornie to ona nie ma szans... Gdzie rehabilitacja w schronie.... Krona musi miec ciepło i idealne warunki... :oops: Quote
Lulka Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Krona jest w tej chwili zabrana ze schronu w Krakowie na badania i jest pod opieką Agnieszki P z Krakowa. Została też umieszczona na stronie fundacji - mozna ja wirtualnie adoptować. A wszelkie wpłaty nawet te bardzo drobne mozna wpłacać na: Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami 31-019 Kraków ul. Floriańska 53 80 1500 1487 1214 8000 9036 0000 Kredyt Bank. Z DOPISKIEM: dla Rottweilerki Krony. Quote
Lulka Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Ulka18 napisał(a):Lulko, czy ktos z 'wlascicieli' rottki zrobil jej cos zlego w przeszlosci? Niemozliwe przeciez, zeby sama nabyla taki uraz kregoslupa.... historii tej bidy pewnie sie nigdy nie pozna, miala tez ropomacicze i guzy wiec widac ze opieke miala przednią :angryy: jak tylko bedą nowe wiesci to wkleje, troche mnie nie pokoi ich brak, ale dziewczyny pewnie teraz jezdza po lekarzach i nie maja czasu pisac. Quote
Ulka18 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Lulko, znajac Age i Ksere na pewno tej roci nie zostawia bez najlepszej opieki :roll: Nie maja czasu, zeby napisac. Quote
Lulka Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Ulka18 napisał(a):Lulko, znajac Age i Ksere na pewno tej roci nie zostawia bez najlepszej opieki :roll: Nie maja czasu, zeby napisac. co do tego to nie mam najmniejszych watpliwosci :loveu: ale dziewczynom potrzebne jest wsparcie, maja tyle rottkow na utrzymaniu :shake: Quote
Lulka Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 podnoszę sunie i proszę o pomoc ...... Quote
Aga_Mazury Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 czemu na dogo...nie ma milionerów? :-( albo byli i już się skończyła kasa :( tyle potrzeb... Quote
Lulka Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 ech...niestety Aguś...niestety....więcej potrzeb niż możliwości :-( Quote
Brucio Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 moze komus sie przyda banerek dla biedusi:-( Quote
Lulka Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 jejku...dziekuje bardzo, wlasnie mialam szukacdobrej duszyczki co banerek zrobi cudny, bardzo dziekuje :loveu: poprosze jeszcze intrukcje wstawiania, bo mi nie wyswietla sie obrazek tylko link :shake: Quote
Lulka Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 juz umiem ;) Krona pobudka!!! Wstawaj maleńka. Kto pomoże suni wstać? Quote
Lulka Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 przeklejam z forum rottkowego wiesci: "wiec tak jestesmy po RTG ,tomografii i mielografii, szansa jest ale musimy jeszcze poczekc do jutra na kolejne konsultacje z wynikami u prof lechowskiego na razie moge napisac tyle ze zmiany w 3 odcinkach kregoslupa ,prawdopodobnie operacyjne koszty do tej pory 710 zł badania n sggw 50 zl konsultacja dr.sterna 450 zł opieka w klinice plus koszty paliwa razem 1210 zł dziekuje wszystkim" Quote
Ulka18 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Serce sie kroi....tyle bid w potrzebie, a my takie zwykle biedaki jestesmy...nie ma mozliwosci wszystkim pomóc :placz: Quote
Lulka Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 oj nikt dzis do nas nie zajrzał :-( Quote
wredne_słonko Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 O mamo jaki dramat :-( Wpłace na sunieczke pod koniec tygodnia. W weekend poszukam też czegoś na bazarek. O dt cieżko, a jeszcze z ogrodem :shake: Ale trzymamy kciuki. Quote
Recommended Posts