Ewkaa Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 A czy ta organizacja nie wie co się dzieje, że zwierzęta są tak uśmiercane? http://www.cura.net/dierenbescherming/ http://www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/drastyczne_przypadki.html nasze polskie przypadki bestialstwa Quote
Kasia_82 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Pieski na zdjeciach wklejonych przez oktawie6 z pewnoscia juz nie zyja..:-( Na pierwszym zdjeciu wklejonym przez kaska9141868 psy sa wybudzane z narkozy.Byla to sterylizacja zasponsorowana przez Holandie w jednej z dzielnic Curacao.O ile mnie pamiec nie myli wysterylizowano wowczas ponad 150 psow.Dokladne dane znajduja sie z pewnoscia na stronie pod tym obrazkiem. Martens nie poddaje sie ale ile moze zdzialac jedna osoba? Tu potrzeba takich wspanialych ludzi jak na dogomanii ;) Ewkaa jak juz wczesniej wspomnialam staram sie cos wskurac poprzez jedna osobe dzialajaca w tej organizacji.Zauwaz jednak, ze ona sie miesci na terenie owego schroniska.A wiec nie trudno sie dowiedziec, ze tam reka reke kryje skoro dotychczas nic nie zrobiono po moich donosach. Quote
Ka$ka9141868 Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 [quote name='Ewkaa'] http://www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/drastyczne_przypadki.html nasze polskie przypadki bestialstwa Boshe wszędzie to samo ja nie moge :( :( :( Quote
dadiii Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 jeny!! przeciesz jakie to jest straszne!!! jak tok mozna!! ja poprostu niemoge mi az lzy zaczely leciec jak ogladalam te zdjecia!! Quote
Kasia_82 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Takie cudo trafilo do mnie dnia 2007-09-07 z wysypiska smieci. Jej siostrzyczka po tulaczce wreszcie trafila do schroniska... no comment. A tutaj zdjecie zrobione dnia 2007-10-10 Quote
furciaczek Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Kasia_82 napisał(a):furciaczek o tym sposobie wie zaledwie garska ludzi.Reszta mysli, ze wszystko wyglada tak pieknie i kolorowo jak na filmach z USA. Asystent tuli psa, lekarz robi bezbolesny zastrzyk i piesek odchodzi do krainy wiecznej szczesliwosci. Tak oktawio6 to jest codziennosc.Obecnie mam takie cudo z wysypiska smieci ... A czy dziala tam jakas inna organizacja?? Mam nadzieje ze ta osoba z ktora jestes w kontakcie cos poradzi... i jakie jest prawo dotyczace sposobu "usypiania" psow w schroniskach?? przeciez ta metoda nie jest legalna...mam taka nadzieje przynajmniej:oops: Quote
Kasia_82 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Nie furciaczek nie ma tutaj innej organizacji.Chcialam otworzyc non-profit organizacje ale po rozmowie z notariuszem stwierdzilam, ze to nie ma sensu.Przynajmniej nie teraz.Otoz organizacja sama w sobie prawo moze stworzyc, ale w sadzie nie bedzie uznawane :mad: Metoda stosowana przez schronisko bardziej dotyczy moim zdaniem niechumanitarnego traktowania zwierzat.Osoba od ktorej uzyskalam te informacje nie chce aby inni wiedzieli, ze to od niej wyszlo.Boi sie stracic prace.Druga zas ( z utylizacji zwierzat ) powiedziala mi, ze czasami zdaza sie tak, ze przywoza na wpol zywe zwierzeta, ktore chcac nie chcac do kotla musi wrzucic.Osoba ta rowniez nie chce aby jej dane byly wykorzystane do walki ze schroniskiem.Kolo sie zamyka. Z tym prawem jest tutaj roznie.Bowiem nawet doprowadzenie zwierzecia do takiego stanu jak widzialas na zdjeciach wystawionych przez oktawia6 nie jest karalne :shake: A prawo usypiania psow w schronisku to chyba jest ustalone przez nich samych........ Quote
Kasia_82 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Greven o koniku nic nie wiem,.Jak tylko bede miala mozliwosc rozmowy z osoba w miare poinformowana w temacie to sie dopytam co i jak. Quote
furciaczek Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='Kasia_82'] Z tym prawem jest tutaj roznie.Bowiem nawet doprowadzenie zwierzecia do takiego stanu jak widzialas na zdjeciach wystawionych przez oktawia6 nie jest karalne :shake: A prawo usypiania psow w schronisku to chyba jest ustalone przez nich samych........ Ehhh no brak mi juz slow:shake: nawet prawo jest przeciwko "nam"... Quote
Martens Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 [quote name='Kasia_82'] Z tym prawem jest tutaj roznie.Bowiem nawet doprowadzenie zwierzecia do takiego stanu jak widzialas na zdjeciach wystawionych przez oktawia6 nie jest karalne :shake: Normalnie jak w krajach trzeciego świata :wallbash: [quote name='Kasia_82'] A prawo usypiania psow w schronisku to chyba jest ustalone przez nich samych........ Może już lepiej, gdyby nie było tam schronisk... :-( Quote
Ka$ka9141868 Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=LW1z7Osr4gM Zawsze przy tej piep..........ej reklamie łza mi sie w oku kręci :( :( :( Nie moge normalnie na to patrzec ten piesek był taki radosny i kochany :( :( :( http://pl.youtube.com/watch?v=99zOL4qVNDc :( :( :( :( :( :( Nie!!! http://pl.youtube.com/watch?v=d4j9s4iLRqw Jade chyba :(( Ten filmik troche niewyraźny ale tragiczny :( Quote
Kasia_82 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Spotkanie osob majacych zmienic przyszlosc tylu czworonogow nie przebieglo po mojej myslii :comp26::sadCyber::grab::wallbash: Quote
furciaczek Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Kasia_82 napisał(a):Spotkanie osob majacych zmienic przyszlosc tylu czworonogow nie przebieglo po mojej myslii :comp26::sadCyber::grab::wallbash: Kurcze no:placz: :placz: jest jeszcze jakas nadzieja?? czy cos jeszcze mozna zrobic:-( Quote
Ka$ka9141868 Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Jejku!! Ja już nie wiem co o tym wszystkim sądzic :/ Quote
Kasia_82 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Nadzieja umiera ostatnia :lol: Ja z mojej strony bede kontynuowac pomoc potrzebujacym zwierzetom. Sledzic nasze dzialania mozecie na stronie. Obecnie staje na glowie aby wszystko mialo rece i nogi. Jezeli macie jakiekolwiek pytania, pomysly badz rady chetnie Was wyslucham.W zwiazku z tym, ze nie jest to watek zalozony przeze mnie a bardzo bym chciala takowy miec to postaram sie nad tym pozniej troche popracowac i wkleje go tutaj. Pozdrawiam Wszystkich i dziekuje za zainteresowanie losem tych zwierzat. Quote
furciaczek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Kasia_82 napisał(a):Nadzieja umiera ostatnia :lol: Ja z mojej strony bede kontynuowac pomoc potrzebujacym zwierzetom. Sledzic nasze dzialania mozecie na stronie. Obecnie staje na glowie aby wszystko mialo rece i nogi. Jezeli macie jakiekolwiek pytania, pomysly badz rady chetnie Was wyslucham.W zwiazku z tym, ze nie jest to watek zalozony przeze mnie a bardzo bym chciala takowy miec to postaram sie nad tym pozniej troche popracowac i wkleje go tutaj. Pozdrawiam Wszystkich i dziekuje za zainteresowanie losem tych zwierzat. Ja bym powiedziala ze nadzieja nie umiera nigdy;) Moge prosic jeszcze raz link do tej strony:oops: troszke sie pogubilam bo tu juz kilka linkow bylo:oops: Szkoda ze nie moge pomoc, ale bede wspierac myslami i sercem:loveu: Quote
Kasia_82 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Adres mojej strony: http://www.petcaremanager.com/ A oto wyslany przezemnie list do osob, ktore byly na owym spotkaniu: Hello all, How are you? It was great to finally meat you all. About the meeting. I am a little bit confuse........ 1.I thought that you wanted to open an organization.That 's why I joined the meeting.I notice that not everyone set up their goal. I think that without this we cannot go any further. Sheila is the only one which is planning to open an organization but also still thinking wetter to join the Dierenbescherming or to start something new. I think that we should go for something new. So I want to open an organization.It would be great if you would decide what you are going to do. You are gonna go for Dierenasiel, Dierenbescherming or new organization. 2.We do not have to work against the Dierenasiel or any other organization.We should work with them, but using our own rules and our own place. I do not see any reason why we should wait one more year.What are you planning to do during this entire year? You want to raise money and give it to them? I don't believe in that because they get a lot of donation but I do not see anything happening except them expanding their offices. There are no new shelters and they did not continue with the sterilization project. That's why it is so important for me to know what are you planning to do? 3.I am not against the Dierenasiel or Dierenbescherming. Everyone is doing what they are able to do. Even so they are doing some strange things I still think that they are doing a great job. Because everyone who is helping animals have my respect. That's why I think that we are able to do it too. But as a new organization. We do not need to start as something big. We do not need to become something big. What we need to decide is what are we (as a organization) going to do. We do not need to do everything in the beginning. Everyone of us has to decide what they are able to do or want to do? * educate people * providing foster home * looking for a new home to dogs which we are taking care of * fixing dog's * collecting money * sterilize dogs * .........and much much more. When we know what all of us are able to do then we can make some serious decision. So I will advice you to take some time and really think about this. At this moment I am able to provide a foster home to unwanted puppies, one at a time. Why? Because of the money, space and my own animals and of course time. I like to help in every way I am able to help. But this what I do, I do on my own and this is what I am able to do now. How the organization is gonna work that's another story. I hope you understand me and that everybody will think seriously about the next step. Let's plan a meeting in two week so everybody will have time to think how serious they are about this and what they are able to do. I have a couple of ideas that we can discuss together with all of yours. Just something for you to think about: If we start a new organization and we are able to make a difference and a good name, we could try to be officially recognized by Dierenbescherming and try to get better (international) help. Greetings, Kasia Quote
furciaczek Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 pare pytan na poczatek;) 1." Dierenbescherming" i "Dierenasiel" to organizaje dzialajace na waszym (Twoim?) terenie ?? Jakie oni maja podejscie do "calej" sprawy?? 2. Czy podali konkretne powody dlaczego chca poczekac jeszcze rok? Czyli tak ogolnie te organizacje pomimo sporych dotacji praktycznie nic nie robia:roll: 3. jakie to sa te dziwne rzeczy ktore robia Dierenbescherming i Dierenasiel? Nio i mam nadzieje ze dasz znac jak przbieglo kolejne spotkanie:cool3: Quote
Ka$ka9141868 Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 heh a ile ty lat jestes tam na tej wyspie???? Quote
Kasia_82 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Na wyspie jestem juz prawie piaty rok ale swoj wolontariat rozpoczelam pod koniec zeszlego roku. Dierenbescherming jest to jedyna organizacja na wyspie do ktorej owe Dierenasiel nalezy.Dierenasiel jest to schronisko dla zwierzat.Jakie maja podejscie do calej sprawy? Moim zdaniem takie jakie widac na stronie.No comment..... Rok zwloki tlumacza tym, ze w tym czasie beda sie mogli nauczyc od Diernasiel i Dierenbescherming jak zarzadzac organizacja :roll: Dziwne rzeczy to miedzy innymi: Odnowa biura zamiast budowa nowych klatek, zbieranie funduczy na sterylizacje - darmowych nie ma od 2005, mordowanie a nie usypianie zwierzat, bycie katem a nie schronem, palenie na wpol zywych zwierzat, nie karmienie szczeniat - oszczednosc...Jest tego bardzo duzo.......... Do tej pory nie otrzymalam zadnej odpowiedzi od 10 osob ktorym owy E-mail zostal wyslany.Nie wiem czy bedzie nastepny meeting...... Quote
Ka$ka9141868 Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Aha zapytałam bo twoj angielski to ooo Nie wiem przeciez z tych fotek ze str to oni mają duzo jedzenia dla psow :/ :roll: palenie zwierząt???? :o Weś namów lub porozmawiaj z koleżankami/kolegami ze schronu jescze raz i spróbuj może zechcą zeznawac na policji bo takie coś jest niedopuszczalne. Ciekawe czy by niemówili jak ich rodzine by tak traktowali :( :( :( :( ŻaL i tYch PiEsków. Quote
Recommended Posts