Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W białostockim schronisku przebywa śliczna suczka w typie whippeta. Jak na moje oko jest już starsza, ma mniej więcej 6-7 lat. Na razie przebywa w kwarantannie, co świadczy o tym, że do schroniska przybyła w ciągu ostatnich 2 tygodni. Jest nieufna i zagubiona w schroniskowej rzewczywistości :shake: Reaguje "groźnym" szczekaniem i podkulonym ogonkiem na każde podejście do boksu...
Nie wiem, jak trafiła do schroniska, jaka jest jej historia.

Już teraz, w październiku, w południe trzęsie się z zimna (i pewnie troszkę ze stresu, strachu), a co będzie zimą?!

Jest ktoś chętny na zrobienie bannerku?

Posted

Krecik (robocze imię suni :lol:) jest już na podforum X grupy. Może ktoś stamtąd wstawi ją na jakieś inne charcie forum? Zaraz zrobie Edita z prośbą o ogłoszenie Kreciczki :lol:

Posted

to nie jest whippetka tylko strasznie zabiedzona mixia na chudych nozkach...nie znaczy to ze nie nalezy jej pomoc, 3ba i to szybciutko bo przy tych zimnych nocach długo nie pociagnie, czy nie macie mozliwosci zaniesc jej narazie jakiejs kolderki, zobaczcie jakie ma odlezyny juz na lapkach, zrobie jej jutro po powrocie do domku allegro chyba ze ktos mnie wyprzedzi, nie macie jakiejs fotki jak stoi?
bidulka straszna:-(
ogłosic ja 3ba

Posted

Możliwe, że źle oceniłam "rasę" bo niestety charty to nie moja grupa :cool1: Sunia powinna miec tam dalej jakieś posłanko, ale ona po prostu woli leżec tutaj, postaramy się oczywiście coś jej tam zanieśc, jakiś kocyk, czy coś, jak będziemy w sobotę. A co do tych odleżyn, to ona już chyba z nimi do schroniska przywędrowała, bo jest od niedawna, i od początku je miała :shake: I niesetety nie ma "stojącej fotki" :-( Suczka nie chciała wstawac...

Jabłuszko dziękuję ślicznie za bannerek ;)

Posted

W schronie są specjalne pomieszczenia dla szczeniaków, ale nie są ocieplane. Jest tam minimalnie cieplej, bo pomieszczenia są w budynku. Zresztą i tak jakbyśmy chciały ją przenieść to: "nie, bo psów się nie przenosi" =/
Malutka podeszła dziś do nas trochę ufniej, dała się pogłaskać, widać, że jest spragniona kontaktu z człowiekiem, ale nadal trochę się boi i trzęsie z zimna :c

Posted

oby ogloszenia przyniosły efekt, ona powinna doopke na kanapie grzac:-(
straszna sierotka, moge niestety narazie tylko podniesc i 3mac mocno kciuki...
przepraszam malutka:-(

Posted

Suczka będzie miała w sobotę kocyk i śliczne wdzianko :cool1:

Niestety, na razie nie ma ŻADNEGO zainteresowania adopcją Malutkiej, ale znalazły się osoby chętne do rozwieszania i zrobienia ogłoszeń oraz sponsor opisanego wyżej kubraczka :lol:

A, i jeszcze jedno :diabloti:. Podjął się ktoś zrobienia Allegro :roll: ?

Posted

To na jaką wygląda :-o?

Ona jest bardzo drobniutka, cienkiej kości, sięga mniej więcej do łydki (kłębem), główkę ma troszkę za kolano.

W sobotę postaram się zrobic zdjęcia jak stoi.