Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

Posted

Ale wariacja, na tej Dogomanii, trzeba uważać, bo posty skaczą jak chcą.
Specjalnie dla Was wrzucę jeszczę zdjęcia, padam,ale dodam. Obiecałam.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rybc!a']

kUrde...Normalnie Szczęśliwa Nela!!!Nie wierzę, że jej nie boli..boli na pewno, ale mimo tego zobaczyła Rybc!ę i jest happy:multi::multi::multi:Kochana psinka....bardzo kochana....:multi::multi:'
Dzięki Rybcia raz jeszcze:loveu:

Posted

Ranę widać w zasadzie tylko na nodze...jak weci szyli kark, ktory był w takim strasznym stanie nie goląc sierści???To nie jest troche niehigieniczne???:razz:Pewnie panikuję...eh...durna baba..wiem:razz:

Posted

Rybc!a napisał(a):
Posty rzeczywiście skaczą-jak widać na zdjęciach Nela jest opatrzona i przy czujnych wzrokach pracowników wraca do siebie :loveu:

Rybciu- przez te skaczace posty nie zauważylam w ogóle tej fotki Neli stojącej z boku...tu widać, że jest ogolona i opatrzona:multi: Ufff...a nie mówilam, że durna baba jestem???:oops:

Posted

[quote name='koss']LILITH -:loveu:..opiszę historię NELUNI ..BARDZO SIE POSTARAM ...ale musimy jeszcze poczekać-jaka jest,oswoić z człowiekiem. (MUŚLAŁAM,ZE CHOZI O ALLEGRO SUNI:oops:..)bardzo Ci dziękuje za ofertę cegiełkowĄ...:p..Kurcze -chodzi o allegro cegiełkowe??? jetem tylko"słodkom blondynom" -oczywiście z pod serca napiszę -na kiedy ????
co z tymi postami..

powiedz co chcesz
to dostaniesz
a najlepiej to napisz pw
albo na gg
48 71 100

zrobię co mogę

Posted

Rybc!a napisał(a):
Brązowa,ten hotel nie jest jak schron, uwierz mi. Psów nie ma tam aż tak dużo, p. Wioletta wraz z córką dokonuje wszelkich starań, by psiakom było dobrze. Miały już w swoich rękach kilka lub kilkanaście psiaków,które były zaprezentowane na Dogo- m.in. wyżły od Basi, czy moja Józia,która została na stałe . :cool3:

Rany są opatrzone, wyczyszczone przez bardzo dobrego weta. :lol:

Jutro będę rozmawiała o ew.terminie zabrania Neli.Wtedy zawiozę ją do hotelu. :lol:

p.Wioletta mówiła,że wpłaty można kierować od razu do niej-ale jeśli Negri użyczyła nam swojego konta, jest świetnie :loveu: , bo nie będziemy obarczać p. Wioletty dodatkowym kłopotem z rozliczeniem wpłat.

Basiu, ale ty chyba nie mówiłaś, że chodzi o Nele.Dopiero dzisiaj rozmawialam z p. Wiolettą i mówiłam, co to za psiak, pokazywałam wątek.

Byłam dziś u Neli - jest naprawdę dobrze ! :loveu:

Rozmawialam z Wilettą o Neli, na chwilę przed napisaniem mojego postu.
Pytałam czy kontaktowalas sie z nią, odpowiedziała, że nie !. Nikt do niej sie nie zwracał a sprawie przetrzymania tej suki,

Posted

Ucinam wszystkie klotnie! =]
Fakt Basia napisala pierwsza o Neli. Chwile potem napisala Rybcia =]

Juz spokojnie. Wazne ze ostatecznie jest porozumienie =]

Posted

Heheh:lol: Ja nie odebrałam tego w ogóle jako kłótnię..ale być może się mylę...jednak zaniepokoił mnie post Basi...nie wiem przed którym postem rozmawiała z Wioletta...przed dzisiejszym, czy przed wczzorajszym...tak,czy siak- pisała już po Rybci...to chyba nie jest możliwe, że Rybc!a wiedy nie rozmawiała jeszcze z tą Panią...napisała nam, ze wszystko uzgodnione i opisała wszystkie warunki w jakich miałaby przebywac sunia....nasuwają mi się rózne mysli w związku z tym..ale jedną z nich jedst taka, ze dziewczyny myslą o dwóch różnych hotelikach:roll:
Bo jeśli jest inaczej...i chodzi o jednen hotelik..to ja nic nie rozumiem...:razz:a przecież nela miałaby za kilka pewnie dni jechać już do tego hoteliku...:cool3:Napiszcie prosze co i jak dokładnie dziewczyny, żeby nie było niepotrzebnego zamieszania i niepotrzebnych emocji..:roll:

Posted

jak milo widziec usmiechnieta Nele !!

i jak si brokatowo przystroila przy takim facecie :) ..

a powaznie ciesze sie ze trafi narazie w lepsze warunki .. i trzymam kciuki aby znalazla jak najszybciej kochajace serce i zeby nie musiala wiecej sie bac

Posted

gonia66 napisał(a):
Heheh:lol: Ja nie odebrałam tego w ogóle jako kłótnię..ale być może się mylę...jednak zaniepokoił mnie post Basi...nie wiem przed którym postem rozmawiała z Wioletta...przed dzisiejszym, czy przed wczzorajszym...tak,czy siak- pisała już po Rybci...to chyba nie jest możliwe, że Rybc!a wiedy nie rozmawiała jeszcze z tą Panią...napisała nam, ze wszystko uzgodnione i opisała wszystkie warunki w jakich miałaby przebywac sunia....nasuwają mi się rózne mysli w związku z tym..ale jedną z nich jedst taka, ze dziewczyny myslą o dwóch różnych hotelikach:roll:
Bo jeśli jest inaczej...i chodzi o jednen hotelik..to ja nic nie rozumiem...:razz:a przecież nela miałaby za kilka pewnie dni jechać już do tego hoteliku...:cool3:Napiszcie prosze co i jak dokładnie dziewczyny, żeby nie było niepotrzebnego zamieszania i niepotrzebnych emocji..:roll:

W gwoli wyjasnienia . Z Wioletta, ktora ma hotel dla psów w Elblagu rozmawialam wczoraj i od razu napisałam o tym na dogo. Nikt przedemną w sprawie neli nie rozmawiał . Nie wchodzilam na watek Neli aby siać zamęt ale prosiły mnie dziewczyny na priwa abym spytała o wolne miejsce w tym hoteliku i o warunki finansowe.Chciały to wiedzieć ponieważ zadeklarowały na ten cel swoje pieniądze. Ani ja ani Wiolla nie rozumiałysmy intetncji szukania hotelu dla Neli po Polsce jak pod nosem mamy takie miejsce. Poza tym Wioleta ma certyfikat z przeszkolenia w tzw. wychodzeniu psów z traumy, Nie wiem jak to sie nazywa !

Posted

basia0607 napisał(a):
W gwoli wyjasnienia . Z Wioletta, ktora ma hotel dla psów w Elblagu rozmawialam wczoraj i od razu napisałam o tym na dogo. Nikt przedemną w sprawie neli nie rozmawiał . Nie wchodzilam na watek Neli aby siać zamęt ale prosiły mnie dziewczyny na priwa abym spytała o wolne miejsce w tym hoteliku i o waranki finansowe.Chciały to wiedzieć ponieważ zadeklarowały na ten cel swoje pieniądze. Ani ja ani Wiolla nie rozumiałysmy intetncji szukania hotelu dla Neli po Polsce jak pod nosem mamy takie miejsce. Poza tym Wioleta ma certyfikat z przeszkolenia w tzw. wychodzeniu psów z traumy, Nie wiem jak to sie nazywa !

Basiu...ale czy ja Cię posadzam o sianie zametu???Nawet przez mysl mi nie przeszlo...własnie o to chodzi, i pisalam o tym, ze Koss prosila Rybcie aby weszla w konakt z Tobą odnośnie hoteliku w Elblagu..już po tym jak znalazla hotelik u Wiosny- bo wszystkie stwierdzilysmy, ze gdyby był Elblag i dobre warunki- nie ma co psa wieźc po swiecie..no i tak sie stało- Rybcia wczoraj napisala, ze jest po rozmowie z Wioletta i zamowila miejsce dla Neli własnie tam....ucieszyłyśmy sie wszystkie:lol: Niepokoj wprowadził tylkoTwoj post dziś z rana, ze Ty rozmawiałas poźniej niż pisala nam Rybcia z P.Wioletta i Ona stwierdzila, że nikt z Nią o Neli nie rozmawiał...a Rybcia wczesniej pisala, że wszystko jest uzgodnione...teraz tak myślę, że być może to wszystko dlatego, że wczoraj strasznie skakaly posty i Ty napisalas o wiele wczesniej niz Rybcia...ale Twoj post wszedl na dogo po wypowiedzi Rybci...ale w sumie przeciez nie o to chodzi.najważniejsze, ze Nela ma hotelik, jest on w Elblagu i są na niego deklaracje.wiec pieniązki też ma..a kto zadzwonil czy zalatwil, kto uzgadniał- to chyba nie ma większego znaczenia:lol:My cieszymy się, ze Nela nie wraca do schronu i ufamy, ze miejsce jakie jej znalazłyście będzie super- i to sie liczy na tym watku:multi::multi:

Posted

gonia66 napisał(a):
Basiu...ale czy ja Cię posadzam o sianie zametu???Nawet przez mysl mi nie przeszlo...własnie o to chodzi, i pisalam o tym, ze Koss prosila Rybcie aby weszla w konakt z Tobą odnośnie hoteliku w Elblagu..już po tym jak znalazla hotelik u Wiosny- bo wszystkie stwierdzilysmy, ze gdyby był Elblag i dobre warunki- nie ma co psa wieźc po swiecie..no i tak sie stało- Rybcia wczoraj napisala, ze jest po rozmowie z Wioletta i zamowila miejsce dla Neli własnie tam....ucieszyłyśmy sie wszystkie:lol: Niepokoj wprowadził tylkoTwoj post dziś z rana, ze Ty rozmawiałas poźniej niż pisala nam Rybcia z P.Wioletta i Ona stwierdzila, że nikt z Nią o Neli nie rozmawiał...a Rybcia wczesniej pisala, że wszystko jest uzgodnione...teraz tak myślę, że być może to wszystko dlatego, że wczoraj strasznie skakaly posty i Ty napisalas o wiele wczesniej niz Rybcia...ale Twoj post wszedl na dogo po wypowiedzi Rybci...ale w sumie przeciez nie o to chodzi.najważniejsze, ze Nela ma hotelik, jest on w Elblagu i są na niego deklaracje.wiec pieniązki też ma..a kto zadzwonil czy zalatwil, kto uzgadniał- to chyba nie ma większego znaczenia:lol:My cieszymy się, ze Nela nie wraca do schronu i ufamy, ze miejsce jakie jej znalazłyście będzie super- i to sie liczy na tym watku:multi::multi:

Oczywiście że to nie ma znaczenia ale pewne sprawy wyprowadzją mnie z równowagi. Kończy już ten temat. Przewożcie Nele do Wiolety i życze jej szczęścia.

Posted

basia0607 napisał(a):
Oczywiście że to nie ma znaczenia ale pewne sprawy wyprowadzją mnie z równowagi. Kończy już ten temat. Przewożcie Nele do Wiolety i życze jej szczęścia.

BAsiu..Nie denerwuj sie, bo przeciez jesteśmy tu wszystkie dla jednego tylko celu-pomocy zwierzętom naszym ukochanym. Myslę, że każdy z nas jest tu cenny i każdy potrzebny:lol: I każdy chce pomagac jak umie i na tyle, na ile moze...:lol:No a wiadomo tez, że każda z nas ma swoje humorki i swój charakterek:eviltong:..i czasem mozna źle odczytać- zrozumiec intencje piszącego...a niesądze, abyna tym watku były takie osoby które zła intencje maja:roll: teraz wszyscy czekamy na wyzdrowienie Neli i potem mam nadzieje, że zacznie sie dla Niej nowe- lepsze życie no i ze nie ustaniemy dalej w poszukiwaniach domku Stałego...mam nadzije. ze teraz to juz będzie tylko lepiej dla Neli:multi::multi:

Posted

Nie ma sprawy ! Pozatym kibicuję Neli bo chyba znam jej matkę / nie wiem czy jeszcze żyje !/. Była to stara umeczona życiem suka z 3 szczeniakami.
Jednego wycignelam, pozostałe zostały. Misia u mojej znajomej ma raj, jej siostra pieklo. Mam jej fotki.

Posted

basia0607 napisał(a):
Nie ma sprawy ! Pozatym kibicuję Neli bo chyba znam jej matkę / nie wiem czy jeszcze żyje !/. Była to stara umeczona życiem suka z 3 szczeniakami.
Jednego wycignelam, pozostałe zostały. Misia u mojej znajomej ma raj, jej siostra pieklo. Mam jej fotki.

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

czuję ogromna ulgę, bo mała jest bezpieczna, opatrzona i na zdjęciu wyraźnie uśmiechnięta :multi:
Rozumiem, że miejscówka też już jest zaklepana i czekamy tylko na decyzję weta, kiedy można ją zabrać?

Mam prośbą do wszystkich ślących pieniążki: koniecznie piszcie w przelewie swoje Nicki i dopisek "na Nele" dobrze?
W ten sposób nic mi się nie pochrzani. :lol:

Posted

Basiu :p-bardzo dziekuje,ze wypytałaś o miejsce dla Neluni -to niewiarygodne szczescie,ze macie Takie cudne miejsce pod nosem,...a my ,ze mamy Ciebie tak blisko:multi:.Rozumiem,:evil_lol:ze jezeli nie zrobiła,tego Rybcia -to TY zabukowałaś Neli miejsce..( kochana ...:oops:.dopilnuj, aby nie uciekło-).i domyslam sie ,ze teraz tylko wet. ma zadecydowac o czasie " wypuszczenia"Neli do tego fajnego miejsca-Nel - nie rozumie,ze WSZYSTKO W TYM SCHRONISKU SIE :p ZMIENA,ze to co przezyła to przeszłośc- ona po prostu pamieta gehhenę za, którą odpowiada ..Pani . P......... weterynarz." miłosnik" psów,chyba martwych....
RYBA - czy coś wiadomo,kiedy można spodziewac sie wyjscia Nel
Goniu-nie denerwuj się ,Basia -to mądra i rzeczowa kobita-:cool3: nie tak łatwo sie obraza...
BASIU- Amelka i Dosia tez maja raj...przysiegam:oops:

Posted

Chociaż jedna mała będzie bezpieczna. Ta pani może ją czegoś nauczy, ucywilizuje w jakimś zakresie i domek będzie łątwiej znaleść. Tak mi się marzy przynajmniej.

Sorry za brak deklaracji wpłaty ale ostatnio dużo wydałam na koniki, Bentleja, ogłoszenia a zwłaszcza aukcje allegro.