Avaloth Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 byłam znów u weta i waży już ponad 4,5 kg ;) na odrobaczanie jedziemy za tydzień... a tak to wszystko w porządku Quote
Wyjątek Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Hmmm Gama tez była odrobaczana u hodowcy. nawet dwa razy. jak to zostało napisane w książeczce. tylko ze nie u weta a u hodowcy i bylo to robione bodajze PYRANTELUM. ale co z tego? pierwsze co zrobilam to do weta a wetka powiedziala odrobaczyc!! potem bylo 3 szczepienie. i pozniej jeszcze wscieklizna. poza tym Gama w wieku 8tyg wazyla 7kg. i wtedy wydawało mi sie ze to malo:oops: ale Twój szczenior to już w ogóle... jak dla mnie to naprawde niezle niedozywienie spowodowane przez "hodowce"... :/ Quote
Avaloth Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 już waży 5 kg, ważyłąm go dzisiaj :) nie wiem jaki jest powód ale we wtorek jedziemy an odrobaczenie... a kiedy mniej więcej piesek zaczyna reagować na imię? po ilu tygnodniach dniach pobytu u nas? :) Quote
ania skala Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 CZESC asher jerzeli suka ma tyle szczeniakow a dostaje wysokoenergetycznąkarme miecho i witam. i wapno niema takiej potrzeby dawac dodatkowych mlecznych potraw dla szczeniąt tylko wystarczy je dokarmic mieskiem zmielonym dobrze i karma papi dla szczeniakow i jest ok. Quote
ania skala Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 a pozatym suka jak jest dobrze odkarmiona to sama produkuje mleko wartosciowe. Quote
lisica Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Mój w wieku 11,5 tyg,w momencie kupna wazył 14,5 kg,ale on jest wielki Quote
jfn Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Ekhm, moje male w wieku 8 tygodni wazylo 5,5 kg, a to przeciez gronek... <wow> Quote
mimoza Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 A mój użytek (a użytki jednak zwykle mniejsze som, podobno :roll:) w wieku 9 tygodni wazył 10 kg, a hodowczyni mówiła, że nie jest duży, bo niestety szczeniaki dość długo walczyły z robakami. Hmmm, chociaż nie wiem, czy nie chodziło jej o wzrost, bo na wychudzonego to nie wyglądał. Raczej odwrotnie, bo jak go zobaczyliśmy, to brzuch był tłuściutki jak u prosiaka (odgłosy wydawany też podobne). Tyle, że w ciągu jednego dnia szczeniol zrobił kilka koopek i brzuch zniknął :evil_lol: Quote
Avaloth Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Chester wazy już 6 kg :loveu: dzisiaj dostał odrobaczenie. Ogólnie wszystko ok. a mniej więcej kiedy psiaki zaczynają reagować na imię? ;) Quote
Avaloth Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Chester był zarobaczony. W nocy po tabletce z kupą wyszły takie długie żółtawe robaki.. porównałam ze zdjęciami w książce o owczarkach i to były obleńce. Chester dostanie po 1 listopada następne odrobaczenie i powinno być wszystko ok. :roll: Quote
Luzia Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Hejka witam ślicznego masz Donka :loveu: Pozdrawiamy i mizamy :p Quote
ornela Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Witajcie, chciałam Wam przedstawić moją suczkę Ornelia Abakus tak wyglądała w wieku 3-4 mcy obecnie ma ok 9mcy Quote
haniamaj1 Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Ojojoj,a cóż to za piękności :loveu:Też mamy Onka ma 6 miesięcy,ale nie umiem wstawiać jeszcze zdjęć na forum.Pozdrawiamy:multi: Nasz Fador przesyła całuski dla ślicznej suni. Quote
Avaloth Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 "http://i1.tinypic.com/6jwzuac.jpg" Chester już podrósł ;) śliczne macie psiaki ;*;* Quote
haniamaj1 Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 O jejku jaka maniunia pierdołeczka śliczny.Ile ma teraz dokładnie?Jak te ONki szybko rosną nie dawno nasz był taki,a teraz ma 6 miesięcy.Pozdrawiam:biggrina: Quote
Avaloth Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Chester ma już skończone 5 miesięcy :) zdjęcie możesz zobaczyć w galerii ;) Quote
Recommended Posts