Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj wieczorem to niestety były dobre złego początki.:shake: Kup było 5.Dwie w nocy . Jedna taka,że mnie obudziła. Dziś jeszcze nic,ale nie wiem co będzie po południu. Od 14 przyjmuje wet. Zobaczymy co powie.

Posted

byłam u wet. Ocenia ją na góra 8 tygodni. Jej zdaniem będzie taka wilczkowata, może mniejsza, do 20 kg. Na razie trudno powiedzieć Znowu dostała zastrzyki przeciwzapalne. Kupę zrobiła papkowatą ale z odrobiną krwi. Mam jej gotować samą pierś z odrobiną ryżu. Ta krew może być również od podrażnionych jelit. Może jej zrobić badania ?

Posted

Obstawiam kokcydiozę. Wiem, że jedna z suczek zabrana wcześniej miała kaszel. Jakieś szczeniaki przechodziły tam ponoć zapalenie płuc. Trochę się w nich gubię............ciągle umierają.

Posted

gorączki nie ma. Bawi się ładnie ale przed kupą widać,że ja boli brzuszek. Zaraz dostanie jeść. Najgorsze,że jest straszną śmieciarą.:mad: Przed wczoraj dorwała kawałek myszy, którą upolowały moje koty i leżała gdzieś w krzakach. Wyciągałam ją Mai z pyska za ogon :p Po prostu super. Wczoraj przegladałam cały ogród.

Posted

Mój szczeniak leczony był aniprazolem 3 dni pod rząd, potem tydzien przerwy i baycox. Niestetety nie pamiętam jakie dawki, musiałabym zapytać wetki.
Baycox jest środkiem dla ptactwa, ale doskonale sprawdza się też u ssaków.

Posted

jutro zaniosę kał do badania na swoje nazwisko. Sunia ma bardzo duzy brzuszek ale ze względu na biegunkę nie można jej odrobaczyć. Dałam jej węgiel.. Ona ma tak długie i puszyste futro,że ledwo zniosła wyprawę do weta było jej tak gorąco.Po powrocie układała sie na podłodze,rozciągała się ,żeby się ochłodzić.

Posted

Tak było z moim szczeniakiem - biegunka, nie można było odrobaczyć. Węgiel niestety spowoduje tylko że biegunka będzie czarna, serdecznie odradzam.

Niestety biegunka jest najczęściej u małych z tego schronu wywołana gardiami, a na to tylko aniprazol...

Posted

Neris napisał(a):
Weci to wiedzą, tyle że nie każdy ma pojęcie jakie nagromadzenie wszystkiego moze być w jednym maleńkim psie...

No i mało który wet wie, ile może być tego w jednym małym psie ze schronu.......

Posted

W badaniu kału mojego wyszło - liczne gardie, kokcydia i jakieś bakterie, nie pamietam jakie. ILOŚCI NIEWIARYGODNE. Mała pewnie też to ma, od kiedy zmienili weta nie ma co liczyć że je odrobaczają dobrym środkiem...

Posted

A nie myślałyście, że może mała (między innymi oczywiście) jest uczulona na mięsko z kurczaka. Jak ja wzięłam swojego, miał 7 tygodni i też biegunkę z krwią. Metodą prób i błędów doszliśmy do tego, że to kurczak. Co 3-4 dni zmianialiśmy mu jedzonko i wylazło wreszcie o co chodzi... Nawet teraz, jak gdzieś jednego Chrupka (:evil_lol:) z kurczakiem zje, to wiemy to od razu...

Posted

jestem. Byłam dzis 10,5 godz. w pracy i padam. Maja dziś miała trochę lepszą kupę. Kał oddany do badania . Chcę wiedzieć co jej jest, a nie ładowac lekarstwa w ciemno. Maja to pies z charakterkiem nie daje o sobie zapomnieć przez chwilę:cool3:. Dziś i jutro do wet. chodzi moja córka, bo ja zarabiam pieniądze ;) acha , nauczyła się chodzic po moich kręcono- łamanych schodach a po prostych nie potrafi.

Posted

[quote name='auraa']jestem. Byłam dzis 10,5 godz. w pracy i padam. Maja dziś miała trochę lepszą kupę. Kał oddany do badania . Chcę wiedzieć co jej jest, a nie ładowac lekarstwa w ciemno. Maja to pies z charakterkiem nie daje o sobie zapomnieć przez chwilę:cool3:. Dziś i jutro do wet. chodzi moja córka, bo ja zarabiam pieniądze ;) acha , nauczyła się chodzic po moich kręcono- łamanych schodach a po prostych nie potrafi.

Widać to taka pokręcono - połamana jednostka.......:evil_lol:

Posted

No super, dzięki za zainteresowanie. :mad:Widocznie jest za mało chora: nie jest połamana, nie jest obdarta ze skóry, nie ma nowotworu. Nieważne,że została wyciągnięta ze schronu za ostatnie pieniądze. Nie ważne, że te szczeniaki które tam zostawiono z braku możliwości, już pewnie nie zyją i ją czekał ten sam los. Na prośbę o pomoc w wyciągnięciu z tamtego miejsca nikt nie odpowiedział i teraz nikt się nią nie interesuje. Maję trzeba wyleczyć, odrobaczyć, zaszczepić i znaleźć jej kochający dom.Dziękuję za pomoc i zainteresowanie w imieniu Mai, swoim i dziewczyn,które gonią w piętkę.:p
W nocy były dwie kupy takie sobie ale potem to już chyba nie. Córka nic nie znalazła. Myslałam o tym uczuleniu na kurczaka. Chciałam jej kupić indyka ale kg kosztował 27zł. Maja awanturuje sie z moimi psami bo nie chcą się z nią bawić. Fred ma zapalenie okostnej i ślinianki. Widać,że bardzo cierpi a Atos jest od niej 2 razy mniejszy i nie ma ochoty na bliskie kontakty z rozszczekanym szczeniakiem. Maja uczy się podstaw zachowania i jest strasznym uparciuchem. No cóż, wszystko przed nami.
Wyniki badań będą w poniedziałek. Dobrze,że się z niej już tak nie leje.

Posted

auraa napisał(a):
Chciałam jej kupić indyka ale kg kosztował 27zł.

Ja kupuję szyje indycze. U nas na targu po 6.50/kg. Mają trochę kości jak to szyja ale w sumie bardzo dużo mięsa więc się mimo wszystko opłaca.

Posted

Neigh napisał(a):
No jasne.............nikt się sierotką nie interesuje..........BARDZO NIEŁADNIE!!!!:angryy:

A co się dziwisz, przecież psiak bezpieczny, żadnej draki, to po co sie nim interesować...;)

Ja też mam takie szczeście .
Jak wezmę psa na tymczas to oprócz jednej , dwóch (najczęściej znajomych) osób niktr nie zagląda :(