Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 743
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moj tel. czuje się zaszczycony :cool3:

w nagrodę zadzwonię i omówimy szczegóły przejęcia Lorda :D
tzn. mam nadzieję, że razem z nim pojedziemy do nowego domku z tą osóbką, która go będzie wiozła :)

Posted

Dziewczyna, a raczej jej telefon, cały czas poza zasięgiem; wysłałam sms-a i czekam.
A teraz o Lordzie - w samochodzie rzeczywiście zbyt spokojnie nie siedział, cały czas się kręcił. Zrobiłam jeden spacerek w czasie podróży, ale się nie chciał załatwiać.
Nie czytałam całego wątku Lorda, ale na 100 % ten pies wie co to kuchnia, a zwłaszcza lodówka, którą próbował sam otworzyć:mad:. Chlebek był be, wziął do pyska a potem wypluł, ale za to zjadł pół garści suchej karmy, po czym znowu wrócił do kuchni. Czuł sie jak u siebie w domu, podszedł do stołu, wziął do pyska talerz i się oddalił; niestety talerz był chiba zbyt śliski i "wymsknął się " z pazernej paszczy prosto na podłogę:cool3:. I to na razie tyle z jednego wieczoru jego Lordowskiej mości.

Posted

wapiszon napisał(a):
A to Lord, nie zachował sie jak lord, tylko jak prostak.:evil_lol:

:roflt: a ja pani nagadałam, że on ledwo chodzi :evil_lol:

wapiszon napisał(a):

Lordziku, musisz być grzeczny:lol::eviltong:

no. bo pójdziesz na smalec.

Posted

maggiejan napisał(a):
Ula, bój się Boga, dziewczyno :crazyeye:

Spoko, na smalec to sie Jego Lordowska Mość nie nadaję.
Ale poważnie, cieszę się,że znaleźliście dom Lordowi i zorganizowaliście transport. W schronie długo by nie pożył, uśpiliby go. Jeszcze raz piszę: JESTEŚCIE WSPANIALI!!!!!:loveu::loveu::loveu:
WSPANIALI TEŻ SĄ LUDZIE,KTÓRZY GO ADOPTUJĄ:loveu::loveu::loveu:

Posted

Rozumiem, że żadnych papierów Lord nie ma ?
Czy Donvitow (ale nick:evil_lol:) zapomniałeś mi je zostawić ?
Pytam, bo dzis wieczorem odbieralismy z Wrocławia suńkę, która w schronie spędziła kilkadziesiąt minut, a jest zachipowana i zaszczepiona. :)

Posted

maggiejan napisał(a):
Czyżbym Cię kiedyś nastraszyła...? :diabloti:

Na razie nie miałaś powodu, ale gdybym napisała to co zamierzałam wcześniej, to pewnie by tak było.
Niby na wesoło, ale skasowałam, bo mi się Białka przypomniała i jakoś przestało być śmieszne :-(:-(:-(:-(

Słuchajcie, a czy Lord ma od str weterynaryjnej wszystko? Tzn szczepienia, jakieś diagnozy postawione? Czy nie trzeba sobie tym na razie głowy zawracać?

Posted

[quote name='Ulaa']:roflt: a ja pani nagadałam, że on ledwo chodzi :evil_lol:

To się zgadza, że on ledwo chodzi, ale nochal jeszcze działa bez zarzutu i do kuchni trafia bezbłędnie.:evil_lol:
Mój Kocurek podwoił swoją objętość jak zobaczył obcego psiura we własnym mieszkaniu i chodził za Lordem pewno po to, żeby mu wtłuc (dla niewtajemniczonych -Kocurek to kot zaczepno-obronny i do tej pory ani razu nie zrejterował z placu boju), potem usiadł na wersalce i pilnie Lorda obserwował. Natomiast Glorisia była zdegustowana jego zachowaniem przy pierwszym spotkaniu - Lord bezceremonialnie próbowal jej wsadzić nos pod ogon. Glorisia nie za bardzo była zadowolona, więc tylko spojrzała wymownie na intruza i przywołała go swym wzrokiem do porządku(naprawdę baaaardzo łagodnym, ale o wielkiej sile oddziaływania na wszystkie osobniki).

Posted

Lord ma aktualne szczepienie, ale Ania zapomniała przekazać zaświadczenie.( Za które schron sobie życzy 20 zł). Prześle je pocztą lub elektronicznie. W tym schronie nie czipują, uważają to za zbędny wydatek:crazyeye::crazyeye::crazyeye:( po co, psy mogą zdechnąć, i są to pieniądze wyrzucone w błoto:mad::mad::mad:)

Posted

Obawiam sie dziewczyny, że nie rozumiecie sytuacji: Lord siedział w schronie na wsi, gdzie weta widuje się raz w miesiącu, kiedy przypadkiem zmyli drogę :diabloti:. Szczepienie na wściekliznę może mieć, ale reszta to idee fix...

Posted

maksiorek napisał(a):
[quote name='Ulaa'] Natomiast Glorisia była zdegustowana jego zachowaniem przy pierwszym spotkaniu - Lord bezceremonialnie próbowal jej wsadzić nos pod ogon.

A ja go reklamowałam jako dystyngowanego, starszego pana :roll: Ależ się maskował :diabloti:

Posted

maksiorek napisał(a):
[quote name='Ulaa'] Mój Kocurek podwoił swoją objętość jak zobaczył obcego psiura we własnym mieszkaniu i chodził za Lordem pewno po to, żeby mu wtłuc (dla niewtajemniczonych -Kocurek to kot zaczepno-obronny i do tej pory ani razu nie zrejterował z placu boju), potem usiadł na wersalce i pilnie Lorda obserwował.

Zmodyfikuję moje pytanie: czy Lord przeżył spotkanie z Kocurem?

Posted

maggiejan napisał(a):
Obawiam sie dziewczyny, że nie rozumiecie sytuacji: Lord siedział w schronie na wsi, gdzie weta widuje się raz w miesiącu, kiedy przypadkiem zmyli drogę :diabloti:. Szczepienie na wściekliznę może mieć, ale reszta to idee fix...

Maggiejan, nie żartuj, tak często? Wet raz w miesiącu?:diabloti::diabloti::diabloti::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Szczepienie przeciwko wściekliźnie ma.

Posted

wapiszon napisał(a):
Maggiejan, nie żartuj, tak często? Wet raz w miesiącu?:diabloti::diabloti::diabloti::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

A więc to ja nie rozumiem sytuacji :evil_lol:.

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Rozumiem, że żadnych papierów Lord nie ma ?
Czy Donvitow (ale nick:evil_lol:) zapomniałeś mi je zostawić ?
Pytam, bo dzis wieczorem odbieralismy z Wrocławia suńkę, która w schronie spędziła kilkadziesiąt minut, a jest zachipowana i zaszczepiona. :)

Nie dostałem od Ani i założyłem że może być "golas" jak w wielu schronach.
Przy następnych odwiedzinach opowiem Ci historię niku./ w skrócie złośliwość córci/ Ale się przyzwyczaiłem. No i mam wygrawerowany na breloczku. Bym nie zapomniał:evil_lol:/ córcia/

Z niecierpliwością zaglądam i oczekuję dalszych informacji.

A że Ania zapomniała. Nie dziwię się:evil_lol:.

A wracając do ników na pewno nie przejdzie mi przez usta i klawiaturę nik Ani. Popieram Jagodę i jej TZ-a

Posted

Ciotki ja tu tyle czasu nie zaglądałam.....a widzę że sporo się zmieniło!!!
Cieszę się że z Lordzikiem bardzo dobrze......nie mam siły czytać całego wątku ....ehh przygniotła mnie moja "mądra sąsiadeczka" ale nie o tym mowa......[SIZE=2]czyli Lordzik jest teraz w DT i niedługo jedzie do DS?? Sorry że taka nie w temacie jestem......