Szczurosława Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 chyba nie ma takiej organizacji, a szkoda, bo tyle owczarków w potrzebie... Quote
maggiejan Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Jak to możliwe, że nikt tu jeszcze nie założył takiej organizacji? :crazyeye: Quote
Ulaa Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Czy schron wydaje psy na tymczas, czy jest to na zasadzie normalnej adopcji? Quote
maggiejan Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Raczej adopcja...schron nie jest zbyt chętny do współpracy, niestety... Quote
Ulaa Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 W takim razie zastanówmy się nad wyciągnięciem staruszka ze schronu. Jak jest z jego zdrowiem? Wymaga leków albo badan? Quote
maggiejan Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Z tego co wiem, jest w niezłej formie. Chyba nie ma poważnych kłopotów ze zdrowiem, ale wet go raczej nie widział. Chetnie pomogę w wyciągnięciu go, jest kochany i grzeczny, a przebąkują o uśpieniu go:placz::angryy::mad: Quote
Ulaa Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Powiem tak. Mogłabym go zabrać do budy i kojca po Sorbonie, bo jak na razie buda nie będzie chyba potrzebna żadnemu psu fundacyjnemu. Widzę, że jest spokojny do innych psów i do ludzi też chyba ok, a jeśli zdrowy, to z adopcją nie powinno być większych problemów. Ludzie lubią ONki. Muszę jeszcze to uzgodnić, ale myślę, że udałoby się :) Quote
maggiejan Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Ulaa, to byłoby cudownie, gdybyś znalazła mu dobry domek:loveu:. On jest naprawdę kochany, taki elegancki, kulturalny starszy pan. I bardzo ładny. Szczurosława musi się jeszcze wypowiedzieć, ale myślę, że tyn pomysł spodoba się jej. Szkoda, aby ten piękny pies się marnował w schronie. Quote
Szczurosława Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 o, jakie wieści! do ludzi i innch zwierząt spokojny, wet go tylko szczepił na wścieklizne i chyba tez odrobaczał, żadnych lekow nie bierze, jest zdrowy, choć czasem powłóczy tylnymi nogami, na tymczas zostanie wydany na zasadzie normlanej adopcji, a w tym schronisku wystarczy zapłacić 20 zł i podać dane,nie sprawdzają dowodu tylko transport... Quote
Ulaa Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Szczurosława napisał(a):o, jakie wieści! do ludzi i innch zwierząt spokojny, wet go tylko szczepił na wścieklizne i chyba tez odrobaczał, żadnych lekow nie bierze, jest zdrowy, choć czasem powłóczy tylnymi nogami, na tymczas zostanie wydany na zasadzie normlanej adopcji, a w tym schronisku wystarczy zapłacić 20 zł i podać dane,nie sprawdzają dowodu tylko transport... Pod koniec tygodnia będę na 100% wiedzieć, czy mogę zabrać dziadunia :) Ale trzeba by uzbierać na okup za niego no i transport.... Jak myślicie, jest to do zrobienia? Quote
Szczurosława Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 okup tak;) ale jeśli nie jest wam potrzebne zaświadczenia o szczepieniu to może uda mi się go wyciągnąc bezpłatnie, wtedy pozostanie tylko kwestia transportu; kurcze, jakbym miała pieniądze to mogłabym go pociągiem do Poznania, wyjdzie o wiele taniej niż samochodem, ale dalej? Quote
maggiejan Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Ja go mogę odebrać w Poznaniu i dzień, dwa przechować. Dołożę się do transportu i okupu. Quote
Szczurosława Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 oo, no to super:multi: Ulaa, widzisz Ty to?;) Quote
Ulaa Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [quote name='Szczurosława']oo, no to super:multi: Ulaa, widzisz Ty to?;) Widzę, ale :angryy: dzisiaj odebrałam telefon o błąkającej się od 3 tyg ONce prawdopodobnie w ciąży. Jest przeganiana. Jeśli człowiekowi uda się ją do mnie dowieźć, to ona zajmie kojec... Jak na złośc teraz. Także staruszek musi jeszcze troszkę poczekać... Quote
Szczurosława Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 z jednej strony szkoda, ale z drugiej jest to szansa dla suni,tymbardziej,że jest zaciążona:shake: Quote
Ulaa Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 i też ONkowata.... za co one muszą tak cierpieć :-( Quote
maggiejan Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Za nic...to niezasłużone....poprostu niesprawiedliwość... Quote
Szczurosława Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Nikt nie czyni tyle zła na świecie co człowiek... Quote
maggiejan Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Czy można zostać wirtualnym opiekunem psa z waszego schronu? Oczywiście nie dawać im pieniędzy do ręki, ale podesłać na szczepienia albo puszkę karmy do Ciebie? Quote
Szczurosława Posted February 9, 2008 Author Posted February 9, 2008 szczerze mówiąc nie wiem, szczepienia to schronisko, z tą karmą może i by się udało,ale może z tej szkolnej zbiórki najpierw troche przemycić;) Quote
maggiejan Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 A więc szkolna zbiórka czeka ciągle na lepsze czasy...:evil_lol: Quote
Szczurosława Posted February 9, 2008 Author Posted February 9, 2008 nie moge znaleźc tego w internecie,więc zrobiłam foto, zerknij na ostatnie zdanie:cool1: http://i32.tinypic.com/eb1uuo.jpg oryginalny rozmiar, nie wiem czemu ten wyżej tak nieczytelny :/ http://i32.tinypic.com/2cqy7fr.jpg Quote
maggiejan Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Szczurosławo, czy na dogo jest wątek zbiorowy ONków...? Nie mogę go znaleźć... Quote
Szczurosława Posted February 9, 2008 Author Posted February 9, 2008 ja znalzłam takie coś i już dwukrotnie wstawiałam tam link i zdjęcia do Lorda http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8669 Quote
Recommended Posts