Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oczywiscie organizacje ,lub osoby ze schronisk niem .zabieraja pieski do organizacji bazujacych na DZ (celem ich poznania przebadania ,leczenia),lub do schronisk(ktore wogole nie mozna porownac do schronisk polskich .Polskie schroniska bbbb rzadko spelniaja normy EU ,jak i nie posiadaja wystarczajaco ilosc pieniedzy ,sa przepelnione, itd.Uwazam ,ze piesek ze schroniska polskiego ,jak dostanie sie do schroniska niem to i tak ma szczescie ,gdyz w trakcie 14 dni kwarantanny bedzie przebadany ,wykastrowany,bedzie obserwowany ,gdyz nie kazdy piesek nadaje sie do kazdej rodziny!.Zasada jest ,ze polskie pieski z polskich rodzin zastepczych nie trafiaja do schronisk,albo pieski kalekie-dla tych znajduje sie miejsce w org zajmujacych sie kalekimi pieskami.Wszystko odbywa sie na zasadzie wzajemnego zaufania i dobrej informacji i porozumienia.
PS gdyby byly zabrane na granica do schroniska to i tak by mialy lepiej niz w Polsce,ale konczy sie kontakt z tym psem,nie daliby informacji,a moze jeszcze zakaz przewozu zwierzat do Niemiec.
Zakaz -bylby ogromna strata ,gdyz nie moglyby wyjechac pieski ,kotki i dla wielu chorych ,starych psiakow nie byloby juz zadnej nadziei.
Oczywiscie wiem ,jestem pewna ,ze wspaniale dogomanianki znajduja wspaniale domki,wydaja ostatnia zlotowke na leczenie,ratowanie ,ale jest to kropla w morzu zwierzecych nieszczesc.

Posted

neverend napisał(a):
i znowu wywiązuje się niepotrzebna dyskusja...
znowu burza...
AFN nie ma obowiązku wypisywać nazwisk i kontaktów ludzi, do których trafiają psy...najważniejsze,że im tam dobrze jest bądź było...i nie wiem po co ten wątek, po co dyskusja...Ja nie pytam fundacji, gdzie wyadoptowywuje "swoje" psy...

MonikaP napisał(a):
Modliszka, myślę, że to wcale nie jest takie do śmiechu ;-). Te informacje podała w którymś ze swoich postów xxxx52, a źródło, z którego je miała, jest raczej wiarygodne.

Ja się gubię . Jedzie Pani jak po łysym burku po Donvitow za jego postty o pajuni i jej konszachtach z AFN a teraz totalna odwyrtka. Czy pani wie co piszę czy ja nie rozumiem.?

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Ja się gubię . Jedzie Pani jak po łysym burku po Donvitow za jego postty o pajuni i jej konszachtach z AFN a teraz totalna odwyrtka. Czy pani wie co piszę czy ja nie rozumiem.?

Nie rozumiesz. A ja wiem, co piszę. Zadaję pytania dotyczące adopcji zagranicznych. Ni mniej, ni więcej.

P.S. Helga, komu użyczasz swojego loginu?

Posted

MonikaP napisał(a):
Nie rozumiesz. A ja wiem, co piszę. Zadaję pytania dotyczące adopcji zagranicznych. Ni mniej, ni więcej.

P.S. Helga, komu użyczasz swojego loginu?

Tylko myślę. Oceniam krytycznie. Czytam posty. Oceniam co się dzieje. I wiem że obiecała Pani na nasz schron 1000PLN. ale się Pani wyparła.Publicznie!!!. Mam potwierdzeni Szykanowanego Donvitow i oczernianego przez panią/ super się pani zaplątała na wątku adpcji do niemiec. Totalna odwyrtka. / Wstyd. Czego pani w końcu chce

Posted

Tweety napisał(a):
temu, o kim myślisz zapewne:razz: chyba, że tam wszyscy są tacy kulturalni inaczej

Znowu pani kotem odwraca. A co z tym którego vito chciał zabrać ale nie zasłużył. Młody czy stary bo pani w zależności od potrzeb zmienia wiek. Czas zająć się waszym podejściem do nas wolątariuszy bo to podpada

Posted

Tweety napisał(a):
temu, o kim myślisz zapewne:razz: chyba, że tam wszyscy są tacy kulturalni inaczej

Lepsi tacy kulturalni inaczej/ Może nagonka Kaczorów/ Niż ludzie którzy rozmienili na drobne inicjatywę AFN

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Znowu pani kotem odwraca. A co z tym którego vito chciał zabrać ale nie zasłużył. Młody czy stary bo pani w zależności od potrzeb zmienia wiek. Czas zająć się waszym podejściem do nas wolątariuszy bo to podpada

proszę przekazać donvitow, że była mowa o tym, że pomyślę czy ten kot może iść do domu wychodzącego jako, że przez kilkanaście lat był kotem domowym i czy nie zaszkodzi mu to bardziej niż pobyt w schronie. I nigdy nie zmieniałam mu wieku, zawsze był staruszkiem.

Widzę również, że dysleksja to również wspólna przypadłość:razz: Ciekawe ...

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Lepsi tacy kulturalni inaczej/ Może nagonka Kaczorów/ Niż ludzie którzy rozmienili na drobne inicjatywę AFN

zdaję się, że tutaj jest wątek o adopcjach zagranicznych. Więc juz na PW można mi odpowiedzieć od czego chamstwo jest lepsze, niż zaśmiecać tu wątek

Posted

Tweety napisał(a):
proszę przekazać donvitow, że była mowa o tym, że pomyślę czy ten kot może iść do domu wychodzącego jako, że przez kilkanaście lat był kotem domowym i czy nie zaszkodzi mu to bardziej niż pobyt w schronie. I nigdy nie zmieniałam mu wieku, zawsze był staruszkiem.

Vito panią pozdrawia i docenia nocną debate. W nioedzielę jedzie do niego kot z Rzeszowa przez Kraków i myślał że to pogodzi. Dzieki wam znacznie więcej to kosztuje bo tylko komórka. Buziaki. Co do dysleksji lepsza wspólnaa niż modzi z ostródy. Pozdrawiam serdecznie

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Vito panią pozdrawia i docenia nocną debate. W nioedzielę jedzie do niego kot z Rzeszowa przez Kraków i myślał że to pogodzi. Dzieki wam znacznie więcej to kosztuje bo tylko komórka. Buziaki. Co do dysleksji lepsza wspólnaa niż modzi z ostródy. Pozdrawiam serdecznie

nie bardzo widzę wspólną trasę dla kociucha z Rzeszowa i Ostródy, gdzie przebywa ten potrzebujący, chyba, że jak zwykle czytał to co chciał a nie to co pisałam

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Tylko myślę. Oceniam krytycznie. Czytam posty. Oceniam co się dzieje. I wiem że obiecała Pani na nasz schron 1000PLN. ale się Pani wyparła.Publicznie!!!. Mam potwierdzeni Szykanowanego Donvitow i oczernianego przez panią/ super się pani zaplątała na wątku adpcji do niemiec. Totalna odwyrtka. / Wstyd. Czego pani w końcu chce

:roflt:

Dziecko drogie, w jakimkolwiek jesteś wieku. Chcę jednego. Zapomnieć, że kiedykolwiek Was wszystkich znałam. Dziękuję za uwagę i do NIE usłyszenia.

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Lepsi tacy kulturalni inaczej Niż ludzie którzy rozmienili na drobne inicjatywę AFN
Helga&Ares napisał(a):
Co do dysleksji lepsza wspólnaa niż modzi z Ostródy.

Helga, nie mogłaś tego lepiej ująć !!
Jestem przerażona działaniem osób zrzeszonych w AFN i cenzurą, jaka panoszy się na Dogomanii.
Wiele z moich wypowiedzi, bynajmniej nie obraźliwych, za to merytorycznych, zostało wyciętych w pień. Nie rozumiem też dlaczego banuje się osoby, które mają odmienne zdanie od AFN czy pajuni, bo zdaje się to duet....

Tweety napisał(a):

Tweety napisał(a):
zdaję się, że tutaj jest wątek o adopcjach zagranicznych. Więc juz na PW można mi odpowiedzieć od czego chamstwo jest lepsze, niż zaśmiecać tu wątek

MonikaP napisał(a):
:roflt:

Dziecko drogie, w jakimkolwiek jesteś wieku. Chcę jednego. Zapomnieć, że kiedykolwiek Was wszystkich znałam. Dziękuję za uwagę i do NIE usłyszenia.

A powyższe wypowiedzi (a jest ich znacznie więcej) faktycznie pokazują klasę :cool1: Tylko Paniom pogratulować....

Posted

GoniaP napisał(a):
Helga, nie mogłaś tego lepiej ująć !!
Jestem przerażona działaniem osób zrzeszonych w AFN i cenzurą, jaka panoszy się na Dogomanii.
Wiele z moich wypowiedzi, bynajmniej nie obraźliwych, za to merytorycznych, zostało wyciętych w pień. Nie rozumiem też dlaczego banuje się osoby, które mają odmienne zdanie od AFN czy pajuni, bo zdaje się to duet....

A powyższe wypowiedzi (a jest ich znacznie więcej) faktycznie pokazują klasę :cool1: Tylko Paniom pogratulować....

Teraz to mnie rozbawiłaś :evil_lol:

Ty piszesz o Waszej klasie?

cytuję "Ty Suko" "Skurwielu" ..to z Waszego słownictwa na dogo....(za to chyba dostaliście bana a nie za teorię jaką do tego przypisujecie, cenzury....chyba braku kultury)

jeżeli to dla Ciebie jest klasa to faktycznie daleko nam do Was

a swoją droga za zasługi zostałas wyrzucona z fundacji? :)

Posted

[quote name='Aga_Mazury']Teraz to mnie rozbawiłaś :evil_lol:

Ty piszesz o Waszej klasie?

cytuję "Ty Suko" "Skurwielu" ..to z Waszego słownictwa na dogo....(za to chyba dostaliście bana a nie za teorię jaką do tego przypisujecie, cenzury....chyba braku kultury) z naszego :crazyeye: A ty z Ukrainy jesteś, że zwracasz się do mnie pre "Wy" :evil_lol::razz: A może z Polski C :cool1:

[quote name='Aga_Mazury'] jeżeli to dla Ciebie jest klasa to faktycznie daleko nam do Was no teraz to faktycznie boki skręcam :diabloti:

[quote name='Aga_Mazury'] a swoją droga za zasługi zostałas wyrzucona z fundacji? :) Ooooo, widzę, że jesteś super poinformowana... Mam ci przeslać skan rezygnacji?? A może popiorę brudy publicznie, idąc za przykładem :cool3: Co??

Posted

[quote name='GoniaP']Helga, nie mogłaś tego lepiej ująć !!

GoniaP - niestety podział dogo jest coraz bardziej widoczny... a wystarczyloby wykazac sie chęcią do rozmów... tym bardziej, że tak jak wspomina się tysiące razy -przy tych wszystkich niesnaskach- coś nas jednak łączy... nie wolno nam o tym zapominać...

A co dowycinania, czy braku obiektywnego spojrzenia osób pilnujących porządku - można przecież pisac do Admina.

czekam na sypiące się na moją głowę gromy :evil_lol:

Posted

[quote name='carolinascotties'] a wystarczyloby wykazac sie chęcią do rozmów... tym bardziej, że tak jak wspomina się tysiące razy -przy tych wszystkich niesnaskach- coś nas jednak łączy... nie wolno nam o tym zapominać...

czekam na sypiące się na moją głowę gromy :evil_lol:

powiem tak, są ludzie, którzy nie mogą się dogadać, bo na tyle się różnią więc lepiej, żeby robili swoje i nie wcinali się innym. Jeżeli nie da się wspólnie, to można równolegle ale przede wszystkim nie przeciw sobie.
Niestety, niektórzy za wszelką cenę chcą zabłysnąć po przez dokopanie innym. Nie wiem komu i czemu to ma służyć. Na pewno nie zwierzakom.

Posted

[quote name='Tweety']powiem tak, są ludzie, którzy nie mogą się dogadać, bo na tyle się różnią więc lepiej, żeby robili swoje i nie wcinali się innym. Jeżeli nie da się wspólnie, to można równolegle ale przede wszystkim nie przeciw sobie.
Niestety, niektórzy za wszelką cenę chcą zabłysnąć po przez dokopanie innym. Nie wiem komu i czemu to ma służyć. Na pewno nie zwierzakom.

i przez to powstają takie wątki jak ten, na którym się nie rozmawia,, tylko obrzuca błotem...

Posted

[quote name='Tweety']powiem tak, są ludzie, którzy nie mogą się dogadać, bo na tyle się różnią więc lepiej, żeby robili swoje i nie wcinali się innym. Jeżeli nie da się wspólnie, to można równolegle ale przede wszystkim nie przeciw sobie.

Tweety - na pewno też...ale nie tylko -poniewaz w duzej mierze wszelkie napiecia wynikaja z pewnych niewiadomych i troche tez z zaciecia osob posiadajacych informacje ... monopol na informacje...

wszedzie tam, gdzie cos sie ukrywa wzbudzaja sie w ludziach podejrzenia- a jak sa podejrzenia - to sa nerwy... ja potrafie to zrozumiec..

w takich kwestiach jak adopcje -szczegolnie zagraniczne - wszystko powinno byc klarowne...

Posted

[quote name='carolinascotties']

w takich kwestiach jak adopcje -szczegolnie zagraniczne - wszystko powinno byc klarowne...

tylko, że tutaj adopcji jest mnóstwo, i o większości zwierzaków, Ci którzy wiernie kibicowali zapominają kilka dni później, nie interesuje ich to w ogóle. Natomiast niektóre są cały czas na cenzurowanym ale nie na zasadzie: szukajmy dobrych stron tylko wprost przeciwnie: co by tu znaleźć aby się przyczepić i wywołać burzę, nie sądzisz?

Posted

[quote name='modliszka84']Dziwi mnie zwłaszcza punkt o tym, że powiatowy wet musi być obecny w momencie wkładania psów do samochodu.

Ustawa o ochronie zwierzat jak i rozporzadzenie o transporcie zwierząt jest jedno dla wszystkich transportowanych zwierząt, nietowarzyszących. Nie ma znaczenia czy to pies czy kon. Pisalam gdzies, dosc szczegolowo, o co chodzi ale nie wiem czyt to nie jest usuniete..:shake:

Posted

[quote name='Tweety']tylko, że tutaj adopcji jest mnóstwo, i o większości zwierzaków, Ci którzy wiernie kibicowali zapominają kilka dni później, nie interesuje ich to w ogóle. Natomiast niektóre są cały czas na cenzurowanym ale nie na zasadzie: szukajmy dobrych stron tylko wprost przeciwnie: co by tu znaleźć aby się przyczepić i wywołać burzę, nie sądzisz?

to tez sie zdarza... ale ja w ciagu ostatnich kilku tygodni - zauwazylam, ze nawet jesli w watku danego psa uczestniczylam i staralam sie wysuplac cos na leczenie- i teraz-gdy po tych wszystkich podzialach - o cos pytam - patrzy sie na mnie jak na wroga...

poza tym - jak juz zajrze na watek - powiedzmy - innego obozu- jestem nieproszonym gosciem - mimo, iz zdarzalo mi sie pomagac w adopcji...

to przykre- bo ja mam swoje zdanie na temat pewnych osob - ktore wyrabiam na podstawie obserwacji - co nie znaczy, ze walcze ze wszystkimi, ktorzy sie z tymi osobami dogaduja...

otwarcie mowiac-
takie zachowania uwazam za niedojrzale i nie wyobrazam sobie, zeby moj brak zaufania w stosunku do np. Pajuni - mial pogarszac stosunki z innymi dogomaniakami... niestety ten proces juz sie zaczal :shake:

Posted

[quote name='carolinascotties']

otwarcie mowiac-
takie zachowania uwazam za niedojrzale i nie wyobrazam sobie, zeby moj brak zaufania w stosunku do np. Pajuni - mial pogarszac stosunki z innymi dogomaniakami... niestety ten proces juz sie zaczal :shake:

Ciężko się z tym nie zgodzić:shake:

Posted

neverend napisał(a):
i przez to powstają takie wątki jak ten, na którym się nie rozmawia,, tylko obrzuca błotem...

Sa gorsze watki na dogo zalozone i obrzucanie blotem to jest nic, w porownaniu z tamtym wątkiem.

Posted

Ewkaa napisał(a):
Ciężko się z tym nie zgodzić:shake:

jeżeli ktoś się upiera, że jeżeli jedni z drugimi wspólpracują a do tych jednych coś mają to do drugich profilaktycznie też i ci drudzy są na pewno (no bo jak robią coś wspólnie to "muszą" być tacy sami) tacy sami jak ci pierwsi