Hania:) Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Mam prawie 10-miesięcznego yorka, urwisa co się zowie. Berek jest to chodząca rewelacja, pies z prawdziwego zdarzenia - z jednym wyjątkiem. Zwariował na punkcie autobusów. Nie mam samochodu, często podróżuję autobusem. Niestety - z Berkiem nie mogę. Musze go zostawiać z domu, jak tylko go zabieram, włącza mu się syrena. Wyje, piszczy szczeka jak oszalały. A wiecie jak potrafią drzeć mordę yorki. Pasażerowie się skarżą, kierowcy narzekają, jasna sprawa, tak się nie da. Nie wiem co jest przyczyną, jeździł autobusem od maleńkości i to nie tylko do weta, na spacery też, więc nie sądze ze źle mu się kojarzy. w którymś momencie zaczął popiskiwać - miałam wrażenie, że z nudów - i to wciąż się nasila. Nie mogę go już nigdzie zabierać i nie mam jak go uczyć - musiałabym sobie chyba kupić autobus i przyzwyczajać psa. W samochodzie wyczynia to samo. Pociąg - o dziwo - działa na niego jak środek nasenny. Co robić? Quote
WŁADCZYNI Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Napychaj żarciem - jak nie chce gryść, to paćką dla dzieci, mielonym mięskiem, pasztetem itd Na początku krótkie trasy, pies na kolanach (wtedy ni emusi mieć kagańca) i pchaj żarcie. W końcu załapie autobus=super żarcie=kocham jeździć autobusem:cool3: Quote
Hania:) Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 WŁADCZYNI napisał(a):Napychaj żarciem - jak nie chce gryść, to paćką dla dzieci, mielonym mięskiem, pasztetem itd Na początku krótkie trasy, pies na kolanach (wtedy ni emusi mieć kagańca) i pchaj żarcie. W końcu załapie autobus=super żarcie=kocham jeździć autobusem:cool3: Pomysł przedni, bo Berek to fan jedzenia w każdej postaci. Problem tylko z początkiem nauki - będzie wył jak 150 - musiałabym tłumaczyć każdemu pasażerowi z osobna i wszystkim naraz o co mi chodzi. Ale przemyślę sprawę:)Dziękuję! Quote
WŁADCZYNI Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Zaczynasz napychać zanim pies zacznie wyć żeby niedopuszczać do ćwiczenia i utrwalania złego nawyku. Może zacznij od pustego,nieruchomego autobusu na pętli? Pozdrawiam Asia&Su Quote
Recommended Posts