Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam prawie 10-miesięcznego yorka, urwisa co się zowie. Berek jest to chodząca rewelacja, pies z prawdziwego zdarzenia - z jednym wyjątkiem. Zwariował na punkcie autobusów. Nie mam samochodu, często podróżuję autobusem. Niestety - z Berkiem nie mogę. Musze go zostawiać z domu, jak tylko go zabieram, włącza mu się syrena. Wyje, piszczy szczeka jak oszalały. A wiecie jak potrafią drzeć mordę yorki. Pasażerowie się skarżą, kierowcy narzekają, jasna sprawa, tak się nie da. Nie wiem co jest przyczyną, jeździł autobusem od maleńkości i to nie tylko do weta, na spacery też, więc nie sądze ze źle mu się kojarzy. w którymś momencie zaczął popiskiwać - miałam wrażenie, że z nudów - i to wciąż się nasila. Nie mogę go już nigdzie zabierać i nie mam jak go uczyć - musiałabym sobie chyba kupić autobus i przyzwyczajać psa. W samochodzie wyczynia to samo. Pociąg - o dziwo - działa na niego jak środek nasenny. Co robić?

Posted

Napychaj żarciem - jak nie chce gryść, to paćką dla dzieci, mielonym mięskiem, pasztetem itd Na początku krótkie trasy, pies na kolanach (wtedy ni emusi mieć kagańca) i pchaj żarcie. W końcu załapie autobus=super żarcie=kocham jeździć autobusem:cool3:

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Napychaj żarciem - jak nie chce gryść, to paćką dla dzieci, mielonym mięskiem, pasztetem itd Na początku krótkie trasy, pies na kolanach (wtedy ni emusi mieć kagańca) i pchaj żarcie. W końcu załapie autobus=super żarcie=kocham jeździć autobusem:cool3:

Pomysł przedni, bo Berek to fan jedzenia w każdej postaci. Problem tylko z początkiem nauki - będzie wył jak 150 - musiałabym tłumaczyć każdemu pasażerowi z osobna i wszystkim naraz o co mi chodzi. Ale przemyślę sprawę:)Dziękuję!