tygra Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 proszę o pomoc w imieniu siostry. Została Panią (dziś ) pudelka. Puiesek ma rok i 2 miesiące i non stop gwałci jej nogę. Czy ktoś wie jak zapanować nad tą akcją? pomocy, on tak bez przerwy próbuje Quote
Marzena&Gusti Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Tylko na spacetku tego nie robi.Biega jak szalony:) Quote
Hania:) Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Żaden ze mnie znawca, ale wyczytałam, że to może być chęć pokazania dominacji. a może po prostu lubi:oops: Quote
Marta i Wika Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Niektóre psy rozładowują napiecie w ten sposób. Moja suka tak robiła jak była szczeniakiem i dużo się działo dookoła - dużo ludzi, psów. Jak zrozumiałam, pudelek zmienił dom, właściciela - to dla niego na pewno duży stres. Ja bym spokojnie odsuwała psa, odwracała się i odchodziła jak tak robi i ograniczyła na jakiś czas czynniki pobudzające i stresujące psa. Quote
tygra Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 tak... już jest lepiej, myślę ze to jednak stres i brak ruchu (narazie musi chodzić na smyczy) dopóki się nie przyzwyczai do nowego domku Quote
kalina. Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Moja suka jak była małą też podobnie postepowała Z psem mojego kuzyna jest podobnie tylko,że on jest do tego jeszcze agresywny:shake:.Takiego agresywnego psa jeszcze nie widziałam.Pierwsze co robi jak spotka obcego psa "gwałci"...,oczywiście nogi też i ja padłam jego ofiarą:p.Jest agresywny do małych dzieci.Najpierw sie przymila a potem szczerzy zęby.Nie daj Boże podejśc do niego gdy je albo jest koło niego jedzenie.Nie reaguje na nic a nawet jeszcze startuje z zębami:cool1:.Ma z rok może i jak sięgam pamięcią od szczeniaka taki był.Nie mam jakoś szczególnie dobrych kontaktów z moją ciotką więc nic nie moge na to poradzić:roll:. Quote
Recommended Posts