Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ja z prezentem 18-nastkowym Siostry:D

KONIEC:)
.................

[quote name='Pusiakowa']sama sie nie znasz. :obrazic:
jak będziecie jej tak wychwalać to nigdy sie porządnych nie nauczy robić, o !

haha:P
dobra mniejsza czy brzydkie czy ładne ważne że są:P
a moze kiedys sie naucze robic:P

Posted

[quote name='Pusiakowa']oj nieprawda Aga. nie zależy wszystko od sprzętu. zdjęcie robi fotograf a nie aparat. właśnie wszystko zależy od umiejętności a cząstka od sprzętu .;)

niby tak, ale nie dokonca ....
bo bez sprzetu nic nie zrobisz chocbbys miala swietne umiejetnosci ...

[quote name='Sweet']Wiem wiem:)
ale żeby robić dobre zdjęcia przede wszystkim trzeba umieć je robić..
Ja nie zrobiłam jeszcze zdjęcia na auto cały czas na Manualu próbuje wychodzi jak wychodzi ale z czasem uda mi sie:)

ale probujesz i to sie liczy ;)

No dokładnie..
Bo co z tego że dostaniesz najlepszy sprzęt jak nie będziesz umiał go nawet włączyć ani nie będziesz wiedział jakie ustawienia co oznaczają nie będziesz miał koncepcji na zdjęcia ani nic..;)

od tego jest instrukcja, ewentualnie jakas szkola jak kogos interesuje, poza tym nie sadze aby ktos byl az taki ciemny :roll:

[quote name='Bartiśkowa_']
Pusiakowa się nie zna ;P

zna sie, zna, ale jest zbyt rygorystyczna ;>

[quote name='Pusiakowa']
jak będziecie jej tak wychwalać to nigdy sie porządnych nie nauczy robić, o !

a jak bedziesz ja tak karcic to sie zniecheci ...
trzeba troszku zachecic do kolejnych prob - postepow ;)

Posted

Aga K napisał(a):

ale probujesz i to sie liczy ;)

od tego jest instrukcja, ewentualnie jakas szkola jak kogos interesuje, poza tym nie sadze aby ktos byl az taki ciemny :roll:

zna sie, zna, ale jest zbyt rygorystyczna ;>

;)
ja sie nie zniechęce;)
Nie po to sobie kupiłam aparat żeby go odłożyć w kąt bo komuś się moje zdjecie nie podobają;P
heh:)

No co do tego że nie jest tak ciemny to nie wiem...
u mnie połowa osób którym dałam aparat nie mogła znaleźć gdzie się włącza go.... ;)

Posted

Aga K napisał(a):

no prawda, ze komórką nie zrobisz takiego zdjęcia jak np. lustrzanką. ale jak będziesz miała lustro a nie będziesz miała umiejętności to też lipa. ;)

no właśnie nie ma się zniechęcić tylko pokazać mi, że potrafi lepiej, że aż otworze szczęke jak spojrze na jej zdjęcia. ;) jeśliby się zniechęciła moją 'krytyką' to znaczy, że w ogóle nie była warta tej lustrzanki. :P

Posted

Pusiakowa napisał(a):
no prawda, ze komórką nie zrobisz takiego zdjęcia jak np. lustrzanką. ale jak będziesz miała lustro a nie będziesz miała umiejętności to też lipa. ;)

no właśnie nie ma się zniechęcić tylko pokazać mi, że potrafi lepiej, że aż otworze szczęke jak spojrze na jej zdjęcia. ;) jeśliby się zniechęciła moją 'krytyką' to znaczy, że w ogóle nie była warta tej lustrzanki. :P

no;)
dokładnie;)
hehe;)
to długo sobie poczekasz na zdjęcia przy których otworzysz szczękę;P

Posted

Pusiakowa, ale Ty krytykujesz. Też często robisz nieostre, a w domu z tego co widze to przeważnie z lampą cykasz, a Ada stara się bez i jak na początki wg mnie dobrze sobie radzi. Ja mam lustrzanke dłużej niż Ada, a wychądzą mi takie same zdjęcia mimo ciągłych prób (a może nawet gorsze) :)

Posted

Izuuus napisał(a):
Pusiakowa, ale Ty krytykujesz. Też często robisz nieostre, a w domu z tego co widze to przeważnie z lampą cykasz, a Ada stara się bez i jak na początki wg mnie dobrze sobie radzi. Ja mam lustrzanke dłużej niż Ada, a wychądzą mi takie same zdjęcia mimo ciągłych prób (a może nawet gorsze) :)

a czy ja uważam siebie za jakąś profesjonalistke? nie. i właśnie tego sie bałam, że jak napisze to co myśle to wszyscy zaczną na mnie jechać. no cóż... takie jest życie . a jak by tak wszyscy jej słodzili co do tych fot to byłaby zachwycona i w ogóle (chociaż mam nadzieje, że sama dostrzega też co jest nie tak w swoich fotkach. ;) ) a krytyka to dla mnie w pewien sposób motywacja żeby się starała i pokazywała mi, że jednak potrafi. ;) przecież nie krytykuje mówiąc 'o Boże co to w ogóle jest? przecież tego zdjęciem nie można nazwać' . Tylko daje konstruktywną krytyke i mam nadzieje, że Ada odbiera to inaczej niż Ty. ;)

Posted

Nikt po Tobie 'nie jedzie'. Poprostu wytykasz komuś błędy popełniając takie same, a wiadomo, że sweet napewno się stara, że wszytskeigo odrazu się nie nauczy. Masz rację, żeby nie słodzić, ale bez przesady, te fotki nie są tragiczne! Jak na tydzień obcowania z lustrem są całkiem ok. :)
A co do tego:

czy ja uważam siebie za jakąś profesjonalistke

Pisząc w ten sposób, krytykując, można wywnioskować, że tak właśnie uważasz. ;)

Posted

Izuuus napisał(a):
Nikt po Tobie 'nie jedzie'. Poprostu wytykasz komuś błędy popełniając takie same, a wiadomo, że sweet napewno się stara, że wszytskeigo odrazu się nie nauczy. Masz rację, żeby nie słodzić, ale bez przesady, te fotki nie są tragiczne! Jak na tydzień obcowania z lustrem są całkiem ok. :)
A co do tego:

gdzie ja napisałam, że są tragiczne? no to oczywiste, że sie wszystkiego od razu nie nauczy, bo do tego potrzebny jest czas, ale też konstruktywna krytyka...
a co do tego, że często robie nieostre fotki.. jesteś tego pewna? ;) to wejdź do mojej galerii, może teraz ostatnio wstawiłam pare nieostrych, ale to jak Puszek biegł i było ciemno więc nic nie widziałam.
hm, no to trochę źle wnioskujesz. ;)

Posted

[quote name='Pusiakowa']gdzie ja napisałam, że są tragiczne? no to oczywiste, że sie wszystkiego od razu nie nauczy, bo do tego potrzebny jest czas, ale też konstruktywna krytyka...
a co do tego, że często robie nieostre fotki.. jesteś tego pewna? ;) to wejdź do mojej galerii, może teraz ostatnio wstawiłam pare nieostrych, ale to jak Puszek biegł i było ciemno więc nic nie widziałam.

Nie mówię, żeby nie krytykować wcale, ale nie powinno się z tym przesadzać. Co do ostrości: jak robisz zdjęcia z lampą, aż takie rozmazane nię będą [SIZE="1"](oczywiście jeśli robisz zdjęcia wieczorem bez się nie obejdzie. Są sytuacje, że użycie lampy jest koniecznością). Ale oglądając na wakacjach foty, na dworze jak skacze czy coś widywałam nieostre. Nie mówię też, że zawszę są nieostre, alę bywają. I nie piszę tego, żeby Ci dogryżć czy coś. Ale Ty tak ciągle krytykując sweet możesz sprawić jej przykrość [SIZE="1"](chyba, że wy sobie tak na żarty).

Co jak co, moje fotki też bardzo często są nieostre.. ciąglę sie wszyscy uczymy.

Posted

Izuuus napisał(a):

Pusiakowa napisał(a):
a czy ja uważam siebie za jakąś profesjonalistke? nie. i właśnie tego sie bałam, że jak napisze to co myśle to wszyscy zaczną na mnie jechać. no cóż... takie jest życie . a jak by tak wszyscy jej słodzili co do tych fot to byłaby zachwycona i w ogóle (chociaż mam nadzieje, że sama dostrzega też co jest nie tak w swoich fotkach. ;) ) a krytyka to dla mnie w pewien sposób motywacja żeby się starała i pokazywała mi, że jednak potrafi. ;) przecież nie krytykuje mówiąc 'o Boże co to w ogóle jest? przecież tego zdjęciem nie można nazwać' . Tylko daje konstruktywną krytyke i mam nadzieje, że Ada odbiera to inaczej niż Ty. ;)

Izuuus napisał(a):
A co do tego:

Pusiakowa napisał(a):
gdzie ja napisałam, że są tragiczne? no to oczywiste, że sie wszystkiego od razu nie nauczy, bo do tego potrzebny jest czas, ale też konstruktywna krytyka...

nie chce mi sie kazdej z osobna odpowiadac wiec podsumuje;)

Ja wiem ze fotek dobrych nie robię;) Martyna wiem że poczęści sobie żartowała a po części to co juz wczesniej napisałam;)
I w żadnym stopniu nie odbieram tego jako obrazę;)
Nie można tylko zachwalać;)
a wiadomo że z czasem sie nauczę wszystkiego;)
ale czego oczekiwać po tygodniu;)
A każdemu zdarzają sie gorsze i lepsze zdjecia;)
niektórzy wstawiaja tylko te najlepsze ja wstawiam rózne;)
A co do ciebie Izuś to tez nie mów że robisz takie złe bo ostatnie widziałam i byly fajne:)
A Martynie tez zdarzają sie dobre fotki;)

Posted

Każemu zdarzają się dobre i złe. Martyna też robi ładne, nie mówię, że nie. Co do moich nie jestem z ani jednej zadowolona, ale może kiedyś taką zrobię :)

Posted

[quote name='Izuuus']Nie mówię, żeby nie krytykować wcale, ale nie powinno się z tym przesadzać. Co do ostrości: jak robisz zdjęcia z lampą, aż takie rozmazane nię będą (oczywiście jeśli robisz zdjęcia wieczorem bez się nie obejdzie. Są sytuacje, że użycie lampy jest koniecznością). Ale oglądając na wakacjach foty, na dworze jak skacze czy coś widywałam nieostre. Nie mówię też, że zawszę są nieostre, alę bywają. I nie piszę tego, żeby Ci dogryżć czy coś. Ale Ty tak ciągle krytykując sweet możesz sprawić jej przykrość (chyba, że wy sobie tak na żarty).

Co jak co, moje fotki też bardzo często są nieostre.. ciąglę sie wszyscy uczymy.
hm, ostrość to nie znaczy, że są rozmazane... w sumie zależy o czym myślisz. a fotki ze skakania zapewne takie były, bo jak mam sobie poradzić sama ze skaczącym psem, trzymając w ręku smaka i robić jeszcze zdjęcie...? z lampą robię zdjęcia jak jest ciemno albo już zaczyna się ściemniać, bo wtedy bez lampy na dobrą fotkę nie ma co liczyć. ale ogólnie tak dużo nie używam lampy. ;)
Adzie nie sprawiam przykrości, bo gdałyśmy o tym.;) poza tym ja nie wszystko tak na bardzo poważnie.
człowiek uczy się całe życie. ;)

Posted

[quote name='Sweet'];)
ja sie nie zniechęce;)
Nie po to sobie kupiłam aparat żeby go odłożyć w kąt bo komuś się moje zdjecie nie podobają;P
heh:)

nie mowie o tym, ze masz go rzucic w kat, ale moze cie to w jakis sposob zniechecic - chyba ze siebie tak pol zartem pol serio krytykujecie

No co do tego że nie jest tak ciemny to nie wiem...
u mnie połowa osób którym dałam aparat nie mogła znaleźć gdzie się włącza go.... ;)

nie skomentuje .......

[quote name='Pusiakowa']no prawda, ze komórką nie zrobisz takiego zdjęcia jak np. lustrzanką. ale jak będziesz miała lustro a nie będziesz miała umiejętności to też lipa. ;)

dlatego nie chce miec lustrzanki, po cholere mi aparat, ktorym nie bede wiedziala jak dobrze zrobic zdjecie ( pomijam mojego staruszka :( )

to czy jest cos czegos warte to juz chyba nie nam to oceniac ....

[quote name='Sweet']no;)
dokładnie;)
hehe;)
to długo sobie poczekasz na zdjęcia przy których otworzysz szczękę;P

czekac mozemy dlugoi ;) byleby byly ;)

[quote name='Sweet']nie chce mi sie kazdej z osobna odpowiadac wiec podsumuje;)

Ja wiem ze fotek dobrych nie robię;) Martyna wiem że poczęści sobie żartowała a po części to co juz wczesniej napisałam;)
I w żadnym stopniu nie odbieram tego jako obrazę;)
Nie można tylko zachwalać;)
a wiadomo że z czasem sie nauczę wszystkiego;)
ale czego oczekiwać po tygodniu;)
A każdemu zdarzają sie gorsze i lepsze zdjecia;)
niektórzy wstawiaja tylko te najlepsze ja wstawiam rózne;)
A co do ciebie Izuś to tez nie mów że robisz takie złe bo ostatnie widziałam i byly fajne:)
A Martynie tez zdarzają sie dobre fotki;)

konczac ten temat
wazne jest to, ze na kazdym zdjeciu jest ukochany nasz psiak, czy jest to zdjecie ostre czy tez nie... czy jest z komorki czy z lustrzanki ... wazne jest to, ze kochamy piaki i temu jest poswiecona dogomania, a nie prfesjonalnosci naszych fot, z tym tematem to na foruym fotograficzne ...

Posted

Pusiakowa napisał(a):
hm, ostrość to nie znaczy, że są rozmazane... w sumie zależy o czym myślisz. a fotki ze skakania zapewne takie były, bo jak mam sobie poradzić sama ze skaczącym psem, trzymając w ręku smaka i robić jeszcze zdjęcie...? z lampą robię zdjęcia jak jest ciemno albo już zaczyna się ściemniać, bo wtedy bez lampy na dobrą fotkę nie ma co liczyć. ale ogólnie tak dużo nie używam lampy. ;)
Adzie nie sprawiam przykrości, bo gdałyśmy o tym.;) poza tym ja nie wszystko tak na bardzo poważnie.

A to akurat fakt ....
ja mam tak samo, psa na sznurku, smakolyk w jednej lapce, aparat w drugiej i brakuje mi jeszcze dwoch
Pusiaku, czlowiek uczy sie cale zycie - ty takze :) I nikt po Tobie nie ma zamiaru jezdzic jak to nazwalas, a przynajmniej nie ja :*
Ja na zdjeciach sie az tak nie znam. moze ze wzgledu na moj wzrok ( na codzien widze nie ostro, wiec mi to lotto z lekka ), dla mnie wazny jest pies i jaki mialbyc czy jaki jest przekaz ;)

Posted

Izuuus napisał(a):
Każemu zdarzają się dobre i złe. Martyna też robi ładne, nie mówię, że nie. Co do moich nie jestem z ani jednej zadowolona, ale może kiedyś taką zrobię :)

Pusiakowa napisał(a):

Aga K napisał(a):
nie mowie o tym, ze masz go rzucic w kat, ale moze cie to w jakis sposob zniechecic - chyba ze siebie tak pol zartem pol serio krytykujecie

nie skomentuje .......

dlatego nie chce miec lustrzanki, po cholere mi aparat, ktorym nie bede wiedziala jak dobrze zrobic zdjecie ( pomijam mojego staruszka :( )

to czy jest cos czegos warte to juz chyba nie nam to oceniac ....

czekac mozemy dlugoi ;) byleby byly ;)

konczac ten temat
wazne jest to, ze na kazdym zdjeciu jest ukochany nasz psiak, czy jest to zdjecie ostre czy tez nie... czy jest z komorki czy z lustrzanki ... wazne jest to, ze kochamy piaki i temu jest poswiecona dogomania, a nie prfesjonalnosci naszych fot, z tym tematem to na foruym fotograficzne ...

Aga K napisał(a):
A to akurat fakt ....
ja mam tak samo, psa na sznurku, smakolyk w jednej lapce, aparat w drugiej i brakuje mi jeszcze dwoch
Pusiaku, czlowiek uczy sie cale zycie - ty takze :) I nikt po Tobie nie ma zamiaru jezdzic jak to nazwalas, a przynajmniej nie ja :*
Ja na zdjeciach sie az tak nie znam. moze ze wzgledu na moj wzrok ( na codzien widze nie ostro, wiec mi to lotto z lekka ), dla mnie wazny jest pies i jaki mialbyc czy jaki jest przekaz ;)

znowu nie chce mi się odpisywać na wszystko pojedynczo...

Koniec tematu;)
;)

Posted

Aga K napisał(a):
A to akurat fakt ....

no może nie chodziło mi o takie dosłowne jechanie po mnie. wiem, że sie uczymy całe życie i także ja, przecież nigdzie nie napisałam, że robie najlepsze fotki i jestem profesjonalistką, ciągle się uczę. ;)

Posted

Pusiakowa napisał(a):
no może nie chodziło mi o takie dosłowne jechanie po mnie. wiem, że sie uczymy całe życie i także ja, przecież nigdzie nie napisałam, że robie najlepsze fotki i jestem profesjonalistką, ciągle się uczę. ;)

nie napisalas pusiaczku, ale niektorzy mogli to tak odebrac, a szczegolnie ci co ciebie nie znaja za dobrze ;)

Posted

Aga K napisał(a):
nie napisalas pusiaczku, ale niektorzy mogli to tak odebrac, a szczegolnie ci co ciebie nie znaja za dobrze ;)

no właśnie... jak ja kocham ludzi, którzy oceniają a nie znają. :loveu: :eviltong:
dobra, koniec tematu. ;)