Jump to content
Dogomania

Galeria Kundelka Bąbelka :) Gościnnie Rybka Nemo :)

Recommended Posts

Posted

Witamy :)
Dziękujemy za odwiedzinki :)
Eriu mam nadzieję,że będziesz do nas wpadać częściej ;)
Asiu mnie też to zdjęcie się podoba :loveu:
Pimpek - tak to ja z Bąbelkiem :)

A teraz specjalnie pod wpływem dobrych rad Viris (której serdecznie dziękuje) Rybcia Nemo w nowym lokum :cool3:

Viris jak myślisz czy teraz będzie jej troszkę lepiej ? wyjęłam też żywą roślinę bo strasznie muliła wodę... Naświetlam jej akwarium taką lampką normalną no i wode zmieniam często raz na dwa dni.

Jeszcze raz bardzo dziękuje za rady :) Nawet nie byłam świadoma,że robię Małej krzywdę... Tak to jest jeśli uważa się pana w zoologicznym za znawcę, którym niewątpliwie powinien być :(

I na koniec Bąbelek

Bąbelek mówi wszystkim ładnie DOBRANOC :loveu:

Pozdrawiamy
Ola i Bąbel:loveu:

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Możesz powiedzieć ile ma akwarium mniej więcej litrów?

Jest o niebo lepiej, przynajmniej rybka się nie męczy tym że widzi zniekształcone obrazy. Idealnie nie jest, ale lepiej!!! Bardzo się cieszę że nie przyjełaś moich rad jako jakiś atak itp, tylko chcesz poprawić warunki bytowe swojej rybci. Musisz uważać na sztuczne roślinki, szczególnie przy bojowniku. Może on poranić sobie płetwy.

Jeśli miałabyś możliwość kupić jakiś mały filtr, nawet bez napowietrzania ( przy bojowniku niepotrzebne ) i wywalić sztuczną roślinkę i kupić kilka łatwych w hodowli żywych ( np kryptokoryny - mi się rozmnażają ładnie z jednej roślinki mam już z 10 ) to było by już super. Żywe roślinki spełniają ważną funkcję, filtrują wodę. Filtr - oczyszcza mechanicznie, a po jakimś czasie wytwarzają się w filtrze pożyteczne dla rybek i roślin bakterie.

Aha - co do wymiany wody - to wcale nie jest dobre, jak wymieniasz całą wodę, dlatego przy normalnie funkcjonującym baniaczku ( akwarium ) nie wymienia się całej wody, tylko podmienia się koło 20% wody na nową ( odstaną - 1-2 dni kranówkę ). Jak byś się zdecydowała na filtr i żywe roślinki to za kilka zł możesz zakupić "odkurzacz" do dna akwarium, ale nie jest to konieczne przy jednej rybce.

Akwarystyka jest piękną pasją, też zaczynałam od bojowników w kuli.. Szkoda że nikt szybciej mnie nie oświecił. Ale nie ma tego złego. teraz nie mam bojownika, ale mam stadko kardynałów i kirysków..

Ja dopiero się uczę, mam już kilka sporych błędów za sobą, ale ciągle czytam i staram się uzupełniać wiedzę. Marzę o większym akwarium, ale niestety, na razie bez szans..

Pozdrawiam :D

P.s. jak się zdecydujesz na roślinki to nie idź do sklepu tylko daj znać. W sklepie możesz kupić do akwarium zwykłego skrzydłokwiata czy dracenę, które Ci zgniją po miesiącu jak dobrze pójdzie.

Aha, jak masz możliwość to zmierz temp. wody w tym zbiorniku. I daj znać.

Posted

Kurcze, rybcia teraz to ma wypas domek! Lokum jak się patrzy!
A Bąbelek ślicznie sobie śpi w łóżeczku :D.
Pozdrawiamy i na pewno będziemy wpadać :).

Posted

Witam!
Sprawy Rybciowe przeniosly sie na PW :) No staram sie zeby jej bylo coraz lepiej ;)

A teraz pomecze Was Bąbusiową mordką :)

Oprócz łóżka Pańci i własnego posłanka-ulubiona miejscówka

Ehh oto ulubiona forma spędzania wolnego czasu mojego kochanego staruszka ;)

Fotki trochę stare ale na nowe też przyjdzie pora :lol:

Posted

MałaMi napisał(a):

Ehh oto ulubiona forma spędzania wolnego czasu mojego kochanego staruszka ;)

Szczerze zazdroszczę przy temperamenie i wieku Bezy ;). Rzeczywiście ogonek ma nietypowy :D.

Posted

Witamy!!
Dzikeuje,że nas odwiedzacie i że jesteście sierpliwe w oczekiwaniu na fotki :cool3: Ostatnio wszytsko idzie nie po mojej myśli :( Nauki kupa, przeziębienie mnie rozkłada :Help_2: i ta pogoda :shake: taka dołująca :placz: No i fotek dziś nie będzie :( ImageSchack jest dziś wyjątkowo złośliwy :angryy:
Ehh Cioteczki musicie mi to wybaczyc :) Może jutro uda się coś wrzucić ;)

Posted

MałaMi napisał(a):
Witamy!!
Dzikeuje,że nas odwiedzacie i że jesteście sierpliwe w oczekiwaniu na fotki :cool3: Ostatnio wszytsko idzie nie po mojej myśli :( Nauki kupa, przeziębienie mnie rozkłada :Help_2: i ta pogoda :shake: taka dołująca :placz: No i fotek dziś nie będzie :( ImageSchack jest dziś wyjątkowo złośliwy :angryy:

No jasne, że wybaczamy. ;)
I cierpliwie czekamy na fotki. :cool3:

Posted

MałaMi napisał(a):
Witamy!!

Ty bidulko !:shake:
Ale to się wszystko zmieni, zobaczysz !
A na foty mogę poczekać ;) Byle nie długo :diabloti:

Posted

Witam!!
Kochane, Wasza cierpliwość zostanie nagrodzona :cool3: Porcja świeżutkich, jeszcze ciepłych fotek z dzisiaj :lol:

"Spójrzcie jaki jestem śliczny" :cool3::cool3:

Uśmiech :lol:

To my :eviltong:

w ostatnich promieniach słońca

Uśmiech numer 2 :lol:

Posted

[quote name='Pimpek']http://img504.imageshack.us/img504/8541/s5007765mz8.jpg
Ładna jesteś
http://img259.imageshack.us/img259/2065/s5007772zs1.jpg
W promieniach słońca
http://img505.imageshack.us/img505/1783/s5007755rf7.jpg

[quote name='Eriu']A no i tak teraz się przyjrzałam, że śliczny kolor oczu masz :)

Ahh dziewczyny :oops: zawstydziłam się :oops: ale bardzo mi miło :) Dziękuje za komplementy ;)

Ciężki mam teraz okres :-( nic mi nie wychodzi, związek sie rozpada :-( Szkoda gadać.... :shake: Dobrze, że jest Bąbelek, on zawsze przyjdzie i patrzy tymi swoimi ślepkami :-( i chce się przytulać ;) Kochana istotka :loveu: