Jump to content
Dogomania

Galeria Kundelka Bąbelka :) Gościnnie Rybka Nemo :)

Recommended Posts

Posted

Witamy :loveu:

Najwyższy czas abyśmy się i my Wam przedstawili :cool3:

Mój psiak ma na imię Bąbel i jest ze mną odkąd pamiętam :razz: Mama pewnego dnia pojechała sobie po perfumy a przywiozła czarną, drżącą kuleczke :loveu::loveu: Bąbelek jest już wiekowym psiakiem, ma 14 lat. Ale energi i wigoru mu nie brakuje :cool1: ;)

Czas na fotki :)

A oto i kawaler o którym mowa :)

Wspomniana Rybcia Nemo o której też troszkę będzie ;)

Mam nadzieję, że będziecie nas odwiedziać :oops: Jutro kolejna porcja zdjęć, może wygrzebe coś z młodości Bombka :D

Pozdrawiamy

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikt nas nie odwiedza :( :-(

Mimo to zgodnie z obietnicą daje fotki Bąbelkowe z młodości ;)

Niestety tylko jedno szczeniorskie i jedno w wieku młodzieńczym :D Jeszcze nie miał takiej siwej brody jak teraz :D

Przepraszam za jakość ale to skan :oops:

Mam nadzieję że ktoś wreszcie nas odwiedzi ;)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Jaki cudny Bąbelek :loveu:i wcale nie wygląda na swój wiek :)
miziaki dla śliczniocha i całusek w piękny nosek :) :razz:
czekamy na więcej fotek .
A Nemo tez niczego sobie zwierz :)
Pozdrawamy z Bianeczką

Dziękujemy :oops: Bąbelek wymiziany i wycałowany :) Fotki będą najbardziej :) Cieszymy się niezmiernie z odwiedzin :loveu:

Posted

[quote name='Pimpek']
Po 14 a pyszczek jak u szczeniaczka :loveu:

Dziękujemy za odwiedziny :lol:
Taak jak u szczeniaka tylko troszke siwy :razz:

Martwie się o tego mojego strauszka, coraz trudniej mu wchodzić po schodach i łapeczki tylnie drżą strasznie :-( ehh starość nie radość :evil_lol: ale dusze ma szczenięcą :loveu: Uwielbiam go :loveu:

No to jedna fotka na dobranoc a jutro wspomnienie lata czyli sesja wakacyjna :cool3:

Przepraszam za słabą jakość ale to z czasów kiedy aparat cyfrowy był odległym marzeniem:oops:

Posted

[quote name='asia_pie']Cześć Wam. :p
http://img512.imageshack.us/img512/8955/s5002735pl8.jpg
Ale Bąbelek ma fajne frędzelki na uszkach. :cool3: Podobny jest trochę do papillonka. :cool3: Słodziak z niego. :loveu: :loveu: :loveu:

ahh papillonki słodkie psiaki :loveu: dziękujemy za komplementy :loveu: Bąbelek właśnie siedzi u moich nóg i patrzy tymi swoimi ślepkami co ta pańca o nim wypisuje :cool3:

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
hej co u Was ? gdzie nowe zdjęcia śliczności ? czekamy niecierpliwie :cool3:

Rudziu u nas wszytsko wporządku :) Nowe fotki są nic tylko podziwiać :cool3:
Dziękujemy że nas odwiedzasz :loveu:

Posted

Witamy :multi:

Bąbelek jest słodki i nie wygląda na swój wiek ;) tylko ta siwa bródka go zdradza ;) świetne ma uszka! :loveu:

Czekam na jeszcze! Pozdrawiamy i buziaki przesyłamy :) oraz głaski dla Bąbla :loveu:

Posted

Dziękujemy za odwiedziny :loveu: Za niedługo kolejna porcja fotek :cool3: Ale teraz jestem tak zarobiona że na Dogo prawie nie mam czasu :-( cuż uroki klasy maturalnej :cool3:

Posted

Wyjmij te muszle z wody:roll: Muszle wydzielają związki do wody, raczej na pewno zaszkodzi to Twojemu bojownikowi. Jedyne ryby słodkowodne które tolerują a wręcz wymagają nawet umieszczenia muszli to muszlowce.
Poza tym nie wiem czy wiesz, ale ryba w kuli źle się czuje. Pływa w kółko, i nie widzi normalnie, tylko zniekształcone obrazy. Bez sensu się męczy. Szkoda że w Polsce jeszcze nie wprowadzono zakazu trzymania ryb w kulach. W niektórych krajach jest to surowo wzbronione i karalne.
Śliczna rybka, zasługuje na lepsze warunki.

Posted

Viris napisał(a):
Wyjmij te muszle z wody:roll: Muszle wydzielają związki do wody, raczej na pewno zaszkodzi to Twojemu bojownikowi. Jedyne ryby słodkowodne które tolerują a wręcz wymagają nawet umieszczenia muszli to muszlowce.
Poza tym nie wiem czy wiesz, ale ryba w kuli źle się czuje. Pływa w kółko, i nie widzi normalnie, tylko zniekształcone obrazy. Bez sensu się męczy. Szkoda że w Polsce jeszcze nie wprowadzono zakazu trzymania ryb w kulach. W niektórych krajach jest to surowo wzbronione i karalne.
Śliczna rybka, zasługuje na lepsze warunki.

Witam!!
Muszle już wyjęte, były tylko pierwsezgo dnia ale nie zdały egzaminu. A co do kuli Pan w zoloogicznym polecił właśnie kulę.....

Posted

Ja bym tych wszystkich panów w zoologiku wystrzelała:angryy:
Kiedyś nawet starałam się o posadkę na dziale akwarystycznym ale nie zgodziłam się wciskać kitu i mi odmówili:evil_lol:
Jeśli masz możliwość zmień mu zbiornik na zwykły prostokątny, nawet mały - taki żeby dało radę umieścić filtr no i jeśli temp wody jest niższa niż 25 stopni to grzałeczkę. Nie ma nic piękniejszego niż bojownik pływający w zwykłym akwarium... Sama się o tym przekonałam.:roll:

Posted

Co do temperatury wody to już się boje przesadzać, bo właśnie ten sam szanowny pan kazał żeby rybka miała tem. pokojową no wieć ja chyba zbytnio przejełam się jego słowami bo rybcia mi sie ugotowała :oops::placz: To mój trzeci bojownik, jeden dożył pięknego wieku (tak mi się wydaje) 1,5 roku, drugi został ugotowany , a ten właściwie jest siostry ;) no a z 3 tygodnie temu miałam szansę kupić takie malutkie prostokątne akwarium za 5 zł.... Teraz żałuję , że nie skorzystałam z tamtej okazji :-(

Dzięki za rady, w życiu nie pomyślałabym, że rybci może być źle :-(

Posted

Witam, wpadłam z rewizytą i trafiłam na takiego słodziaka :) Naprawdę nie widać po nim jego wieku. Pozdrawiamy z Bezą i życzymy miłego dnia :).