supergoga Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Jenny pojawiła się w bukowskim schronisku 2 dni temu. W centrum Buku – przed Urzędem – leżała, czekając tam na pomoc. Doczekała się – ktoś kto kocha zwierzaki wziął na ręce zrezygnowaną sunię i zaniósł do domu. Jednak z uwagi na własne liczne stadko – nie mogła tam zostać. Ze łzami w oczach jej wybawicielka oddała ją w ręce opiekunów schroniska. I tak Jenny dostała swoje nowe zapewne imię i schroniskową klatkę. Jenny jest suką niezwykłą – piękna, młodziutka (około 10 miesięcy), wygląda jak mix Akity – do tego wspaniały charakter – przyjacielska, przytulasta, kochająca ludzi. W schroniskowej klatce spoglądała z rozpaczą w oczach na oddalających się ludzi. Jenny bardzo pilnie szuka domu. Im dłużej będzie przebywała w schronisku, tym gorzej dla niej. Sunia jest średniej wielkości, nad kolana – waży pewnie nieco ponad 15 kg. Sunia jest pod opieką Fundacji dla Zwierząt Animalia – zostanie wydana do adopcji po sterylizacji. Pomóżmy jej. Sunia jest na allegro alegratka aaaby kupsprzedaj eurocity 4łapy. Może jest jakiś portal, forum dla azjatów - może ktoś może ją tam wstawić. Szkoda tego dzieciaka. Zobaczcie na ostatnia fotkę z klatki - rozpacz w oczach. Boję się o nią. Ta sunia powinna być we własnym domu. Wyciągnijmy ja ze schroniska. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 faktycznie akitowata..Może dać cynk do akiciarzy? Na pewno tacy są.. Tylko gdzie? Poszukam;) ale ona wygląda dobrze..Może się zgubiła? Tylko nikt jej pewnie nie szuka. Ludzie są beznadziejni. wkleiłam ją w akity: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7803346#post7803346 Quote
halbina Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 teraz tylko podrzucę, potem wrócę poczytać! Quote
saga_86 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Nie dość,że piękna to i ma cudny charakter:loveu:O takie cudo to domki powinny się bić! Quote
mrowa23 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 sliczne malenstwo....moze jednak sie ktos skusi... Quote
Monia70 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Komu wpadnie w oko mała , piękna ,biszkoptowa Jeny?? Quote
supergoga Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Póki co nikomu nie wpada w oko. Ale nadziei nie tracę. Świetna jest psica. Quote
Kacedy Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 [quote name='supergoga'] Może jest jakiś portal, forum dla azjatów - może ktoś może ją tam wstawić. Szkoda tego dzieciaka. Zobaczcie na ostatnia fotkę z klatki - rozpacz w oczach. Boję się o nią. Jeśli pozwolicie wstawię ją na stronę "Akit w Potrzebie" (link w moim podpisie). Poproszę tylko o namiary na osobę, z którą należy się kontaktować w sprawie ew. adopcji. Rozumiem, że zamieszczone tu zdjęcia oraz opis możemy wykorzystać do ogłoszenia Jenny na stronie? Quote
Izis Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Oj bidulka. Bardzo milutka i faktycznie akitowa. Edytka na pewno zrobi jej sliczną podstronkę na Akity w potrzebie www.akity.pl Może kogoś chwyci za serce. Tym bardziej, że taka młodziutka :-) Quote
supergoga Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Dzięki wielkie. Fotki można spokojnie wykorzystać, zrobiła je nasza wolontariuszka, opiekująca się m.in. psiakami w schronisku. Namiar kontaktowy w sprawie Jenny: tel. 509 628 584 - Paweł. Sunia jest jeszcze 10 dni na kwarantannie - ale domu szukamy już teraz. Bo naprawdę jej szkoda. Wiem więcej o małej. Błąkała się w rejonach okolicznej szkoły 2-3 dni. Grupka dzieciaków dokarmiała sunie, próbowali się zajmować. Jak mała trafiła do schroniska - przychodza ją odwiedzać - zapadła w serce, bo jest miła, łagodna i kochana. Tylko troszkę wystraszona. Nie jest chuda, ale okropnie brudna i zapchlona. Walka z pasożytami już podjęta. Nikt jej nie szuka, zresztą stan w jakim została znaleziona nie zachęca mnie do szukania ewentualnego właściciela, a raczej do szukania nowego dobrego domu. Quote
Izis Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Biedna dziewczynka :-( Ale to znaczy, ze lubi dzieci. Może weźmie ją rodzina z dziećmi. Warto to zaakcentować w jej stronce, że lubi dzieci. Quote
halbina Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Kochanie, biegnij na szczyt, po domek!!! Quote
PaulinaT Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Ale fajnie że miłośnicy akit już tu są - :multi: Quote
supergoga Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Super super - mam nadzieję, że nam pomogą - mała musi mieć domek i to szybko, zanim straci wigor i nadzieję (a my też). Quote
Izis Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Edytka doda małą pewnie w poniedziałek, bo na razie wyjechała. Ja już rozsyłam wici. Dodam tylko, że link do akit w potrzebie, czyli: www.akity.pl znalazł się na okładce kalendarza z akitami na 2008 rok, który już można zakupić (link do strony z kalendarzem u mnie w linkach się znajduje na stronie). Bowiem rasowy kalendarz patronuje akcji Zaadoptuj akitę. Mam nadzieję, iż dzięki temu akitowi i akita-mix pechowcy łatwiej znajdą nowy domek. Quote
asiak Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 takie małe psie dziecko a już tyle doświadczyło...:-( co za swiat.... wierzę,że malutka znajdzie szybko wspaniały kochający domek... trzymam kciuki... Quote
Monia70 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Naszej slicznotce smutno strasznie i samotnie:-( Do domku maleńka, musi sie udać! Quote
basiaap Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Piesek piękny i młody, znajdzie dom szybko, tak myślę. Oryginalny jest. Tylko tę sterylkę to koniecznie...:roll: Widzę, że się tłoczno w bukowskim schonisku robi, ciągle nowi pensjonariusze:( Quote
Kacedy Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Jenny już na stronie Akit w Potrzebie. Jeśli coś trzeba zmienić to piszcie proszę. Trzymam kciuki za dobry domek dla Malutkiej :) Quote
supergoga Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Dzięki,ogłoszenie jest piękne. Tekst bierze za sercei trzyma. Mam nadzieję, że los Jenny wzruszy kogoś wspaniałego - kto dal jej najlepszy dom pod słońcem. Quote
Kacedy Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Sunia jest piękna i łapie za serce to i tekscik taki sam. W ogóle od siebie to ja tylko dwa małe zdanka dodałam....:) Mam konto na adopcjach. Może tam ją jeszcze dodać? Quote
Izis Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 No mówiłam, że Edytka śliczną stronkę zrobi małej Jenny :-) Złota kobieta po prostu. Tylko ciągle tej historii Hirka nie napisala ... a ja czekam i czekam i czekam ;-) Bo to historia z happy endem. Nie wiem, czy wiecie ale Edytka adoptowala akitę ze schroniska (dorosłego samca). Odważna kobieta i szczęśliwy pies (ten u niej w avatarku) :-) Quote
PaulinaT Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Z takim wsparciem to Jenny szybko trafi na salony! Quote
Recommended Posts