Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 849
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://www.allegro.pl/item264458853_pomoz_mama_popada_w_depresje_z_powodu_szczeniak.html

KIlku psom udało sie znaleźć dom,dlatego allegro pozostało po nich.W ich miejsce będę dawała aukcje kuleczki, bo dzięki temu będą bliżej początku, wiec wiecej ludzi wypatrzy.

Podajcie mi namiary do osoby, która mogłaby odbierać telefony w jej sprawie, nr gg, e mail.To bardzo ważne, nie podawajcie na schronisko,bo to zawsze różnie bywa.

I mówice, że sunia za sunie jest opłata, ale jeśli ktoś ma ciężką sytuacje, to możemy wyręczyć ją w tym.Ja wtedy postaram sie o pieniądze.

Posted

Nigdy nie wystawiajcie psa w opcji kup teraz,bo na allegro s ą malolaty, którzy zalicytują dla zabawy i wtedy aukcja skończy sie,a prowizja zostanie pobrana.Poza tym wtedy zawiera sie umowe cywilno-prawną i dana osoba ma prawo ją dostać.

Posted

Chciałam tylko zauważyć, że koszt adopcji Kulki wynosi 60 zł, a nie jak jest podane w linku do allegro powyzej w poście Justynki 1 zł.

Ja ją wystawiłam dzisiaj i chyba zostawię, bo tamto allegro kończy się za 20 godzin....

Posted

Szyszka napisał(a):
Chciałam tylko zauważyć, że koszt adopcji Kulki wynosi 60 zł, a nie jak jest podane w linku do allegro powyzej w poście Justynki 1 zł.

Ja ją wystawiłam dzisiaj i chyba zostawię, bo tamto allegro kończy się za 20 godzin....

..........

Posted

Szyszka napisał(a):

Nie rozumiesz i chyba za bardzo nie orientujesz sie,ani w ogłaszaniu psa,ani w allegro.

NIGDY nie wystawia sie psa w opcji kup teraz,bo w razie gdyby ktoś kliknął,to nie będzie wyboru i trzeba będzie sprzedać KULKE,a to przecież nie RZECZ,tylko żywa istota.Nawet gdyby ktoś chciał ją przerobić na smalec,to nie będzie wyboru.

Zawsze wystawia sie aukcje informacyjną, gdzie sa namiary na konkretną osobe, która może udzielić więcej informacji.Ludzie wiedza doskonale, ze schronisko zwraca sie koszt szczepień,ale Twoja aukcja skutecznie odstrasza ceną.Tego nie pisze sie na aukcji,tylko mówi w rozmowie.Sama przecież powiedziałam, że w razie czego pomoge znaleźć pieniądze.

Co do tych 20 godzin- przeczytaj mój post dokładnie.Napisałam, że to specjalnie,by jak najwięcej osób codziennie ją oglądało(bliżej końca-więcej ludzi)

Posted

Podajcie namiary do 1 konkretnej osoby, która jest często na internecie i moze odbierać telefon.

Była duża szansa na dom tymczasowy dla niej,ale nie wiem czy niestety czy stety, państwo pojechali po jednego chorego psiaka do schroniska,a on nie toleruje innych zwierząt.Chociaż tamtemu udało sie.

Posted

Justyne, zawsze wystawiamy psa na "kup teraz" i nigdy z tym nie ma problemu. Do każdej aukcji jest dodatkowo zapis
"Aukcja ma na celu znalezienie domu dla psa. Nie licytuj, zadzwoń lub napisz. Zastrzegamy sobie prawo wyboru odpowiedniego opiekuna dla tego skrzywdzonego przez życie psa oraz zakończenia aukcji przed czasem, jeśli pies znajdzie właściwy, kochający dom. Jeśli nie możesz, nie chcesz adoptować psiaka - nie obserwuj - rozbudzasz niepotrzebne nadzieje, że ma szanse na nowy domek"

Więc nie wiem o co ci chodzi.

Posted

Widzisz tak się składa, że znam się na ogłoszeniach bo już sporo psów dzięki moim ogłoszeniom poszło do domu.
I nie atakuje Cię, każdy z nas ma inne sposoby działania.
Ja mam takie, nie będę oszukiwała ludzi na allegro, że pies kosztuje złotówke skoro kosztuje 60 zł, bo osoba która ma psa zaadoptować ma być świadoma. Nie jestem w stanie wykładać pieniedzy za adopcje wszytskich psów i przyznam szczerze, ze nigdy nie miałam z tym problemów. Wystawiałam psy nawet po 200 zł i nie było problemów.

Podobnie nigdy nie miałam problemów z Kup Teraz.
Zwykle osoby zainteresowane dzwonią lub kontaktują się mailowo.

Poza tym z tego co wiem to nie może być dwóch takich samych aukcji dotyczących tego samego "towaru", bo tak to jest chyba nazwane....

Posted

Szyszka napisał(a):
Widzisz tak się składa, że znam się na ogłoszeniach bo już sporo psów dzięki moim ogłoszeniom poszło do domu.
I nie atakuje Cię, każdy z nas ma inne sposoby działania.
Ja mam takie, nie będę oszukiwała ludzi na allegro, że pies kosztuje złotówke skoro kosztuje 60 zł, bo osoba która ma psa zaadoptować ma być świadoma. Nie jestem w stanie wykładać pieniedzy za adopcje wszytskich psów i przyznam szczerze, ze nigdy nie miałam z tym problemów. Wystawiałam psy nawet po 200 zł i nie było problemów.

Podobnie nigdy nie miałam problemów z Kup Teraz.
Zwykle osoby zainteresowane dzwonią lub kontaktują się mailowo.

Poza tym z tego co wiem to nie może być dwóch takich samych aukcji dotyczących tego samego "towaru", bo tak to jest chyba nazwane....

Nie osuzkujmy sie- ona jest grubiutka,mnie sie to podoba,ale ludziom nie.Zobacz co by było, gdybym miała aukcje na kup teraz:
http://www.allegro.pl/item264525750_owczarek_niemiecki_sunia_w_schronisku.html
Aukcja skończyłaby sie,ktoś kupiłby psa i byłoby po sprawie

Trzeba ludzi zachęcić...jeśli ktoś już widzi cene,to nie wiem czy to taka zachęta.Znam mnóstwo osób, których nie stać na wyłożenie 60 zł za psa,bo te pieniądze woleliby przeznaczyć na jedzenie.

Znam sie na tym,co oddziałuje na ludzi.

Naprawde to taki problem dla kogoś, żeby podać namiary do siebie?

Posted

Podaj namiary na p. Zytę...Ona non stop jest pod telefonem i najwięcej wie o Kulce. Pani Zyta wie która to Kuleczka więc nie będzie problemu.
668 432 419

Posted

podpisze sie pod tym co pisala chyba przedwczoraj Luka, Kulka sie poddala, jest obojetna, ja tez juz kilka razy wyciagalam na spacer, ale ona idzie spokojnie i wraca tez spokojnie do tego co uwaza za swoje przeznaczenie

a 2 lata temu to byl pies, ktory non-stop nas wolal ze swojego boksu, przepychala sie przed inne psiaki (to byl taki boks z 5 psami wtedy w rogu)

Posted

LUDZIE błagamy ofiarujcie jej chociaż TYMCZAS, zanim będzie za późno.

A tak na marginesie ja jedną z moich aukcji musiałam wycofać ( dostałam powiadomienie, że dany pies jest już wystawiany). Teraz się dowiaduje, ze im więcej osób ogłasza jednego psa tym lepiej.

Posted

Nie będę się wdawać w zbędną dyskusje to jest wątek Kulki i pokazywanie jakie kto ma doświadczenie w szukaniu domów jest naprawdę zbyteczne.

Niech każdy działa tak jak potrafi oby tylko dom się dla Kulki czym prędzej znalazł.

Posted

I oto Szyszeczko chodzi. Masz rację Nie ważne jak , ani kto - ważne aby skutecznie.
A Kuleczka bardzo potrzebuje ciepła domowego, bo jeśli pozostanie w schronisku lub się nią nie zajmiemy - może to być jej ostatnia zima