Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio Kokos ma dziwne myki, raz ładnie biegnie obok mnie a raz....
zostaje w tyle ja go ciagne a on ma gdzies bieganie, juz nic nie pomaga na ringu, ani zabawka ani smakołyk, co mi poradziecie, zeby go nauczyc ładnie obok biec
prosze pomozcie bo to fatalnie na ringu wyglada... :placz:

Posted

U mnie też się z Dorą tak zdarza, nie wiem jak to jest u Ciebie, ale u nas po prostu ona ma powoli dosyć tych ćwiczeń (ach ja niedobra ;p) i wystarczy że dam jej trochę spokoju, a potem co innego jak nie kiełbaska :cool3: życzę powodzenia!

Posted

Pies też czasem miewa gorsze dni, a czasami po prostu nie chce mu sie biegać. Znajdź jakąś rzecz za którą Twój pies wprost szaleje i spróbuj go nią zmotywować na wystawie.. Pamiętaj nie ćwicz z Psem biegania w dzień wystawy (możesz go też nie karmić, jak bedzie głodny to lepiej bedzie reagować na smakołyki)!
A jak się ładnie zaprezentuje na ringu to daj mu nagrodę (garść smakołyków, zabawę czy długi spacer). A może kliker pomoże...

Posted

zastosowałam dziś lekką głodówke przed jutrzejszą wystawą ;) a zabawka któr moze zadziała to chyba bedzie sznurek nie wiem zobacze... ;)
aa klikerem probowałam ale nie wiele to daje :(

Posted

na naszym ringu ok, ale i tak chciał nos przy ziemi miec bo chyba przed nami były suki wilczaków z cieczką... ;)
a wtedy kiedy zainwestowałam w zmijke, i ślicznie sie prezentował jak cwiczyłam przed bisami to zabroniono mi wm nich startować no ale cóż ;) w każdym razie zakończył Mł Ch ;)