Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedny Czakart!
Pan jak zostawil Czakarta w hotelu , odchodzac ogladal sie ze lzami w oczach, mial wrocic po niego!
Tak bardzo pragne,zeby trafil do ludzi, ktorzy rownie mocno beda go kochac!

Posted

Ja niestety dalej nie znalazłam nikogo kto chciałby go wziąć :-(
Teraz tyle osób (bo nie nazwę ich ludzmi) porzuciło swoje psiaki (często papierowe) wyjeżdżając do Anglii czy Irlandii
... a tutaj ślepy los zadecydował, że zabierze Pana wcześniej od psa (na ogół to psy wcześniej odchodzą) i jego Pan pewnie nie przewidział tego, że nie wróci już ze szpitala :-( ... inaczej pewnie pomyślałby wcześniej o zabezpieczeniu mu dalszego bytu.

Posted

Bardzo smutna jest historia Czakarta.
Nie był bity, głodzony, nikt sie nad nim nie znęcał, nikt go nie porzucił w lesie, nic z tych rzeczy. Był kochany przez swojego Pana, był szczęśliwy...do czasu..
Pan odszedł od niego ale nie z własnej woli...... odszedł do innego świata...:-(

Czakart został sam:-(

Ma dopiero 7 lat....i nie ma domu:-(

Czy schronisko jest tym właściwym miejscem dla pięknego, zdrowego, młodego psa, który przeżył tragedię i stracił Pana?

Posted

Ja jestem za kastracja Czakarta w klinice gdzie przebywa od 3 miesiecy, to mniejszy stres dla niego, ma juz swoje te 7 lat ,bedzie pod opieka wetow . Sam koszt kastracji okolo 200 zl., (wczoraj rozmawialam). Po tygodniu po kastracji moze opuscic klinike!

Posted

Paros, napisz coś więcej co z tym domkiem. Jakieś szczegóły: gdzie, kto, jak itd? Będzie można odwiedzić psiaka?

Mariee ma rację. Ja również jestem za kastracją psa przed adopcją. No i dobrze by było zrobić to na miejscu. Mniejszy stres dla psa, bo już przyzwyczaił się do otoczenia, a i personel już go dobrze zna.

Posted

mariee napisał(a):
Ja jestem za kastracja Czakarta w klinice gdzie przebywa od 3 miesiecy, to mniejszy stres dla niego, ma juz swoje te 7 lat ,bedzie pod opieka wetow . Sam koszt kastracji okolo 200 zl., (wczoraj rozmawialam). Po tygodniu po kastracji moze opuscic klinike!

Mariee - Pan od Czakarta nie odbiera telefonów....

W tej sytuacji wiadomo jedynie, że nie ma jeszcze konkretnych decyzji w sprawie kastracji i terminu wyjazdu Czakarta.
Jak tak dalej pójdzie stracimy dom.... I to niezły dom....
Bardzo mnie to denerwuje. Nadwyżek domów nie mamy... Każdy dom jest cenny !!! Psów w kolejce mnóstwo....
Czy nie Masz przypadkiem możliwości kontaktu bezpośredniego z Tym Panem ?
To tak trwać nie może.

Posted

jutro przyjezdzaja po Czakarta z fundacji Maja. Ma jechac prosto na kastracje . Kastracje i transport pokryje dotychczasowa rodzina Czakarta. Na dzisiaj tyle.