Jump to content
Dogomania

To był straszny widok !!! Spaniel Rubi z Orzechowców k/Przemyśla . MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='becia66']To czemu nikt nie dzwoni ???!!!
Beciu, ludzie dodaja aukcje do obserwowanych nawykowo. Trzymaja te aukcje obserwowane do ostatniej chwili, jak ma sie ku koncowi, to wtedy dopiero pisza i dzwonia.

Posted

Dziewczyny nie wiem jak to napisać....po prostu...RUBI MA DOM !!!!
Hurrrrrra!!! RUBI MA DOM !!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
Dzwonił przed chwilką Pan z Warszawy / ten co wcześniej / i potwierdził
że chcą zabrać Rubisia do siebie !!! Mieszkają w Izabelinie pod Warszawą
w domku jednorodzinnym i mają 2 nowofunlandy - takie łagodne
ciapołapy z których strony naszemu spanielkowi nic nie grozi tylko będą musieli uważać na niego podczas zabawy żeby tamte stwory go nie przygniotły... Rubiś będzie oczywiście spał w domku otoczony wielką miłością...:loveu:. Za 2 tygodnie najwcześniej Pan może po niego przyjechać,
chyba że uda nam się transport skołować wcześniej bo noce już zimne...
Jestem taka, taka szczęśliwa...:loveu::loveu:

Posted

O mamciu , a jak ja się cieszę :multi:!
Gęsia skórka mi przelatuje po grzbiecie i łzy cisną mi się do oczu , jestem taka szczęśliwa , że choć troszkę udało mi się pomóc . Gdybyś go Beciu nie wypatrzyła w tych nieszczęsnych Orzechowcach to nie dowiedział by się o nim pies z kulawą nogą. Wielkie ukłony dla Ciebie dziewczyno :modla:!
RUBISIU , TO JUŻ NIEDŁUGO !!!!!!!! WYTRZYMAJ JESZCZE TROSZKĘ!!!
Zdejmować go z aukcji allegro?:cool3:

Posted

Beciu, dostałam taki mail od Pani Joli (mail :zuzanna-zaraza)
witam serdecznie
prosze o przeslanie wiekszej ilosci informacji na temat pieska, ile ma lat, czy mieszkał w bloku czy w ogrodzeniu na wsi?, czy umie podrozowac samochodem, jak znosi obecnosc innych psów, mam juz jednego spanielka - moze by sie wiec zaprzyjaznili, czy jest kastrowany?i jaki stan zdrowia?czy pies wymaga nadzoru lekarza weterynarii

przepraszam za taka ilosc pytan - ale po prostu jak patrze na tego psa łzy same cisna mi sie do oczu:(
z gory dziekuje za informacje
pozdrawiam jolka stalowa wola
No i co? A nie wierzyłyście dziewczyny , że odmieni się los dla Rubisia:lol:
Odezwiesz się do Pani?

Posted

Anula, właśnie ta Pani dzwoniła przed chwilą do mnie i mówiła że wysłała maila, a to się okazuje że do ciebie, bo ja nic w skrzynce nie mam...
A więc po tym telefonie cała zgłupiałam bo naprawdę nie wiem co robić i proszę was o radę.
Więc mamy 2 domy : w Warszawie i Stalowej woli.
W tym pierwszym mieszkają 2 nowofunlandy i 8-miesięczne dziecko i jest dom z ogrodem. Pan może po Rubiego przyjechać dopiero za 2 tygodnie.
Drugi dom jest w Stalowej Woli tj. u nas na Podkarpaciu, mieszkanie w bloku, małżeństwo bezdzietne i czasowo dyspozycyjne, Pani może pracować w domu a wychodząc do pracy zabierać psa. Mają rodziców w domku pod miastem którzy mają spaniela i podróżują tam często.
Po Rubiego mogą pojechać już w najbliższy weekend.
I co o tym myslicie ?

Posted

Trudny wybór :shake:, może zastanowić się nad tym drugim domkiem? Państwo mieliby więcej czasu dla Rubisia a on teraz potrzebuje duuuuużo ciepła i miłości i więcej uwagi.
Pierwszy domek też fajny ale tam byłby jednym z wielu , no i jeszcze musiałby czekać 2 tygodnie......
Nie wiem Beciu , może jednak ten drugi domek ?W Stalowej Woli? A Państwo zgodzą się na wizytę w domku ? Pytałaś może o to?
Radźcie dziewczyny!:placz:

Posted

Na dzień dzisiejszy nie wiem co robić, muszę się z tym przespać i jeszcze raz przemysleć.... Nie spodziewałam sie ,że jeszcze drugi domek się
o Rubiego upomni...:lol:

Posted

mnie tez się wydaje ,że ten drugi domek może być korzystniejszy dla Rubisia.Panstwu z pierwszego domku może uda się zaproponowac innego piesia?

Posted

Dlaczego nikt nie dał mi znać o Rubisiu? :mad: ;)

Bardzo się cieszę, że są do wyboru aż 2 domki. :cool3: :loveu:
Jeśli zdecydujecie, do którego domku trafi Rubi, bardzo proszę o zaproponowanie drugiemu domkowi innego cockerka. A mamy ich ostatnio trochę do adopcji. :-(

Wydaje mi się jednak, że drugi domek będzie odpowiedniejszy dla Rubiego, bo jest to już starszy psiak i potrzebuje spokoju.
Do pierwszego domku mógłby trafić młodszy cockerek, który chętniej będzie się bawił z innymi psami. We wrocławskim schronisku jest 3-letni czarny cockerek. :cool3:

Posted

Przychylałabym się do domku nr.2 ponieważ nie ma tam innych zwierząt,
nie ma dzieci i Rubiś pewnie byłby oczkiem w głowie. Poza tym opuściłby schronisko w ten weekend a nie za 2 tygodnie, a noce już takie zimne. Na razie wysłałam maila do Pani z zapytaniem, czy na 100% ?
Pan z pierwszego domku też zrobił na mnie świetne wrażenie, trzeba było słyszeć jak pięknie i ciepło mówił o Rubisiu i że cała rodzina czeka na niego.
Niemniej jest tam 8-miesięczne dziecko, które niedługo pewnie zacznie raczkować i zaczepiac, a ja naprawdę nie wiem jak Rubi się zachowa.
To przecież stary pies i potrzebuje więcej spokoju, tym bardziej że do tej pory mieszkał sam z Panią.
Zobaczymy co Pani ze Stalowej Woli odpisze. :roll:

Posted

Pani Jola jeszcze nie odpisała ale ja już podjęłam ostateczną decyzję
i jej nie zmienię. Rubi pojedzie jednak do Izabelina pod Warszawą !!!.
Dzwonił przed chwilką Pan zmartwiony że zapowiadają deszcz i ochłodzenie
i chce przyjechać po Rubisia o godz.9 rano w tą niedzielę.
Przejął się bardzo tym drugim domkiem i zapewniał że u nich będzie bardzo, bardzo kochany i wszyscy nie mogą się już doczekać na jego przyjazd.
Ponieważ jedziemy w sobote do Orzechowców, uzgodniliśmy że przywiozę Rubiego do siebie do Rzeszowa, a Pan odbierze go w niedzielę rano ode mnie. I jak wam się to podoba ?:razz: