anula1959 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Beciu , zaczekać z tym allegro ? Może się coś wykluje z tych telefonów które ma Agnieszka? Quote
MagYa^^ Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 oby oby!!! Temu panu potrzebny domek na JUZ! Quote
Becia66 Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 Anula, myślę że nie ma co czekać bo czas na prawdę pili.......jak sypnie śniegiem - nikt tam nie dojedzie :shake:. Quote
anula1959 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Beciu , zrecenzuj prosze ten tekst: Tak pisze o piesku osoba , która odwiedza schronisko: Byłam akurat w schronisku w sierpniowy, upalny dzień, gdy przywieziono starszego spaniela w momencie, kiedy chowano na cmentarzu jego Panią. Widok był przerażający . szamoczący się w upale pies, przeraźliwie skomlący, zamknięty w końcu w nagrzanym, betonowym boksie. I te błagające, rozbiegane oczy.... Do tej pory śnią mi sie po nocach...... Tak zrozpaczonego psa nigdy wcześniej nie widziałam. Minęły 2 miesiące a Rubi ciągle siedzi w kącie boksu, tym razem zimnym, mokrym i ponurym i czeka.......A ja wiem, że nikt go stamtąd nie zabierze, bo przecież z tego schroniska utopionego w polach wychodzą tylko psy młode i piękne. Po co komu stary spaniel? Błagam, pomóżcie znaleźć mu dom na resztę życia, on nie zna chłodów i zimy na dworze. Przecież zabrany był z ciepłej kanapy od Pani, której już nie ma.... Czy zrobił coś złego? Czy kogoś skrzywdził? A może to Pani przestała go kochać ? Z pewnością takie myśli kołaczą się po jego główce. Rubi ogromnie cierpi, jest bardzo , bardzo smutny……. Rubi ma jeszcze wiele do ofiarowania człowiekowi, być może komuś równie samotnemu jak on , tylko pozwólmy mu to okazać! Dajmy mu szansę! Staruszki to najcudowniejsze psy... miłe, łagodne, mądre, wierne... Aukcja ma na celu znalezienie pieskowi dobrego domu. Złożenie oferty nie jest jednoznaczne z nabyciem pieska. Przed złożeniem oferty – zadzwoń. Zastrzegam sobie możliwość zakończenia aukcji przed czasem jeśli piesek znajdzie ten jedyny, kochający, wymarzony, własny dom. Informacje o piesku Tel. Kontaktowy: 606262450 Quote
tamb Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Po takim tekście musi się ktoś wzruszyć. Oby szybko. Quote
Becia66 Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 Anula super :lol:, mam nadzieje że wyciśnie łzę z niejednego oka...:-( Quote
anula1959 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Rubi debiutuje na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=255329229 Rubisiu , dstałeś od cioci Anuli aukcję wyróżnioną więc będziesz ciągle na 1-wszej stronie. Mam nadzieję , że to pomoże znaleźć ci domek:lol: Quote
Becia66 Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 Oby to allegro domek mu przyniosło... Wielkie dzięki !!!:loveu: Quote
Becia66 Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 czekam na choćby jeden telefon !!! - podniosło by mnie na duchu że Rubi ma jednak jakąś szansę...:roll: Quote
Ulka18 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Jest sporo wejsc na aukcje... moze juz ktos mysli o Rubim :kciuki: trzeba wierzyc :roll: Quote
anula1959 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Rzeczywiście Rubi ma sporo wejść i DWÓCH obserwatorów /przypominam , że aukcja jest dopiero od wczoraj!/ . Na razie się tym nie ekscytuję , bo różnie to bywa z obserwatorami ale fakt pozostaje faktem. Rubi ma sporo wejść bo zrobiłam mu aukcję wyróżnioną , tzn będzie ciągle na pierwszej stronie . Chciałam mu tym samym dać większe szanse na znalezienie domku , bo przecież na allegro aukcje też "spadają" w miarę wystawiania nowych ofert. Rubisiu , trzymam kciuki za to , żeby obserwatorzy zamieniali się w domki:). Quote
anula1959 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Beciu , wielką siłe oddziaływania mają też gazety . Gdyby go tak dać ze zdjęciem i krótkim opisem do np. Gazety Wyborczej a jeszcze do tego piątkowej to miałby jeszcze większą szansę na szukanie i znalezienie domku. Quote
weronika1 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 becia66 napisał(a):Anula super :lol:, mam nadzieje że wyciśnie łzę z niejednego oka...:-( Beciu (;)jesteście wspaniałe. Znam Rubiego to wierne psisko. Napewno, jeśli ktoś go przygarnie to zejdzie smutek z jego oczu. On ciągle jest smutny i zapłakany ale dlatego, że jest w bidulu gdyby mieł dom było by inaczej. Quote
albiemu Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Rubi jest fantastycznym psem, nie dajmy mu tak latwo odejść do swojej Pani, powalczmy o niego bo zasługuje. Jest przerażpny tym co się wokoło niego dzieje :( Quote
anula1959 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 RUBI ciocie się mobilizują! Do działania:lol:! Obserwatorzy obserwują nadal , ciekawe czy coś z tego wyniknie. Quote
MagYa^^ Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 ..nie obserwowac :mad: - tylko brac psa! nasza Miske tez obserwuja i obserwuja... a ona nadal tkwi w DT :roll: Quote
Becia66 Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Mam już doświadczenie w czekaniu na odzew z allegro :evil_lol:. W marcu miałam na tymczasie przez 1,5 miesiąca Tośke z Orzechowców ślepą na 1 oko. Po wykorzystaniu wszystkich możliwości adopcji tu na miejscu, Toska została wystawiona na allegro i po 8 dniach totalnej ciszy rozdzwoniły sie telefony tak, że nie wiedzialam który dom wybrać !!! Jedna kobieta wręcz sie na mnie obraziła gdy jej oznajmiłam że wybralam inny dom i krzyczała do mnie że ona była pierwsza...:evil_lol: Mam skrytą nadzieję, że tu w pewnym momencie też zadzwoni telefon, ten jeden jedyny, który da Rubiemu dom i miłość na ostatnie lata.... Quote
anula1959 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Beciu , dajmy ludziom trochę czasu do namysłu;). Adopcja pieska do decyzja bardzo odpowiedzialna , niech się ludziska zastanowią i niech zadzwoni ten najodpowiedniejszy domeczek;). Ja w każdym razie wierzę , że tak będzie:lol: Quote
Becia66 Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 A może ktoś z dogomaniaków pokocha starego spaniela ? :roll: Quote
Becia66 Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Czekamy cierpliwie.....nikt jeszcze nie dzwonił.....:shake: Quote
Ulka18 Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Beciu, Tosi dalam ogloszenie na allegro wyroznione. Wiec bylo zawsze na tzw. gorze, bardziej widoczne. Ja mam tez tak, ze najwiekszy ruch z ogloszen zaczyna sie, gdy ogloszenie ma sie ku koncowi. Moze w przypadku Rubiego bedzie tak samo. To jest platne ogloszenie w weekendowym wydaniu GW, mamy 50% rabatu, gdybys Beciu chciala oglosic Rubiego, to dam namiary do Pan w GW. Koszt 30 zl. Quote
Becia66 Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Ulka, Rubi właśnie dostał od Anuli1959 aukcję wyróżnioną !!!........:buzi: Quote
Recommended Posts