Jump to content
Dogomania

To był straszny widok !!! Spaniel Rubi z Orzechowców k/Przemyśla . MA DOM !!!

Recommended Posts

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beciu , zrecenzuj prosze ten tekst:
Tak pisze o piesku osoba , która odwiedza schronisko:
Byłam akurat w schronisku w sierpniowy, upalny dzień, gdy przywieziono starszego spaniela w momencie, kiedy chowano na cmentarzu jego Panią.
Widok był przerażający . szamoczący się w upale pies, przeraźliwie skomlący, zamknięty w końcu w nagrzanym, betonowym boksie. I te błagające, rozbiegane oczy.... Do tej pory śnią mi sie po nocach......
Tak zrozpaczonego psa nigdy wcześniej nie widziałam. Minęły 2 miesiące a Rubi ciągle siedzi w kącie boksu, tym razem zimnym, mokrym i ponurym i czeka.......A ja wiem, że nikt go stamtąd nie zabierze, bo przecież z tego schroniska utopionego w polach wychodzą tylko psy młode i piękne. Po co komu stary spaniel? Błagam, pomóżcie znaleźć mu dom na resztę życia, on nie zna chłodów i zimy na dworze. Przecież zabrany był z ciepłej kanapy od Pani, której już nie ma....
Czy zrobił coś złego? Czy kogoś skrzywdził? A może to Pani przestała go kochać ?
Z pewnością takie myśli kołaczą się po jego główce. Rubi ogromnie cierpi, jest bardzo , bardzo smutny…….
Rubi ma jeszcze wiele do ofiarowania człowiekowi, być może komuś równie samotnemu jak on , tylko pozwólmy mu to okazać! Dajmy mu szansę!
Staruszki to najcudowniejsze psy... miłe, łagodne, mądre, wierne...

Aukcja ma na celu znalezienie pieskowi dobrego domu. Złożenie oferty nie jest jednoznaczne z nabyciem pieska. Przed złożeniem oferty – zadzwoń.
Zastrzegam sobie możliwość zakończenia aukcji przed czasem jeśli piesek znajdzie ten jedyny, kochający, wymarzony, własny dom.
Informacje o piesku
Tel. Kontaktowy: 606262450

Posted

Rzeczywiście Rubi ma sporo wejść i DWÓCH obserwatorów /przypominam , że aukcja jest dopiero od wczoraj!/ . Na razie się tym nie ekscytuję , bo różnie to bywa z obserwatorami ale fakt pozostaje faktem.
Rubi ma sporo wejść bo zrobiłam mu aukcję wyróżnioną , tzn będzie ciągle na pierwszej stronie . Chciałam mu tym samym dać większe szanse na znalezienie domku , bo przecież na allegro aukcje też "spadają" w miarę wystawiania nowych ofert. Rubisiu , trzymam kciuki za to , żeby obserwatorzy zamieniali się w domki:).

Posted

Beciu , wielką siłe oddziaływania mają też gazety . Gdyby go tak dać ze zdjęciem i krótkim opisem do np. Gazety Wyborczej a jeszcze do tego piątkowej to miałby jeszcze większą szansę na szukanie i znalezienie domku.

Posted

becia66 napisał(a):
Anula super :lol:, mam nadzieje że wyciśnie łzę z niejednego oka...:-(

Beciu (;)jesteście wspaniałe. Znam Rubiego to wierne psisko. Napewno, jeśli ktoś go przygarnie to zejdzie smutek z jego oczu. On ciągle jest smutny i zapłakany ale dlatego, że jest w bidulu gdyby mieł dom było by inaczej.

Posted

Mam już doświadczenie w czekaniu na odzew z allegro :evil_lol:.
W marcu miałam na tymczasie przez 1,5 miesiąca Tośke z Orzechowców ślepą na 1 oko.
Po wykorzystaniu wszystkich możliwości adopcji tu na miejscu, Toska została wystawiona na allegro i po 8 dniach totalnej ciszy rozdzwoniły sie telefony tak, że nie wiedzialam który dom wybrać !!!
Jedna kobieta wręcz sie na mnie obraziła gdy jej oznajmiłam że wybralam inny dom i krzyczała do mnie że ona była pierwsza...:evil_lol:
Mam skrytą nadzieję, że tu w pewnym momencie też zadzwoni telefon, ten jeden jedyny, który da Rubiemu dom i miłość na ostatnie lata....

Posted

Beciu , dajmy ludziom trochę czasu do namysłu;). Adopcja pieska do decyzja bardzo odpowiedzialna , niech się ludziska zastanowią i niech zadzwoni ten najodpowiedniejszy domeczek;). Ja w każdym razie wierzę , że tak będzie:lol:

Posted

Beciu,
Tosi dalam ogloszenie na allegro wyroznione. Wiec bylo zawsze na tzw. gorze, bardziej widoczne.
Ja mam tez tak, ze najwiekszy ruch z ogloszen zaczyna sie, gdy ogloszenie ma sie ku koncowi. Moze w przypadku Rubiego bedzie tak samo.

To jest platne ogloszenie w weekendowym wydaniu GW, mamy 50% rabatu, gdybys Beciu chciala oglosic Rubiego, to dam namiary do Pan w GW. Koszt 30 zl.