israel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Ja też poproszę o maila. Codziennie czytam wątek Bejutka z nadzieją na dobre informacje... Myślałem że taki piękny psiak szybciej znajdzie dom bo przecież ta łapa nie jest żadną przeszkodą. Quote
Neigh Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Bej się kotami hmm no interesuje i emocje w nim wywołują. Pogonić baaardzo chętnie. Dogonić mu się raczej nie uda. Ale on jest do wyedukowania..... Mnie się też wydawało, że będzie szybko w nowym domu. I co z tego żę na 3 łapach? Młody, ładny, żywiołowy, świetnie dający sobie radę....... A tu lipa. Quote
Peter Beny Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Cytuję : Kochany Święty Mikołaju! W tym roku nie proszę Cię o nic dla siebie, tylko o dom dla mojego przyjaciela. On teraz nie ma domu ani kochających go bliskich, a bardzo tego pragnie! Mój przyjaciel także prosi, ale nie może napisać do Ciebie, bo nigdy nie nauczył się pisać. To nie znaczy jednak, że jest gorszy albo głupi. On potrafi bezgranicznie kochać i gotów jest oddać życie za swój dom i swoich bliskich. Jest wierny i lojalny aż po kres swego życia. Mój przyjaciel pies… Proszę Cię, spraw, by każdy na świecie dostał to, czego najbardziej potrzebuje! Bejuniu gdzie ten domek ???????? Quote
Beata_Dorobczyńska Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Piękne , popłakałam się . Oby Mikołaj spełnił zyczenia wszystkich przyjaciół mniejszych. Quote
Yona Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 No i jest ktoś zainteresowny Bejem :) Za bardzo to nie porozmawiałam sobie z Panią, bo Pani mieszka na wsi i ma problemy z zasięgiem. Otóż... Bej mieszkałby na wsi pod Lesznem, miałby koleżankę jamniczkę, posłanko w domku i spory wybieg. Pani chciałaby odebrać pieska po weselu, na które wyjeżdża za 2 tygodnie. Wtedy będzie mogła poświęcić Bejowi dużo czasu, niemąconego żadnymi już wyjazdami. No i co najważniejsze, musi jeszcze Beja pokazać mężowi, którego niet w domu w ciągu najbliższych dni... W szczegóły nie wchodziłam... Obiecałam przekazać jej nr telefonu Neigh, bo Pani bardzo ciekawa wszystkiego, co wiąże się z psem, a ja nie wiem prawie nic... Poza tym Neigh pięknie nam Panią prześwietli... :p i stwierdzi, czy w szczegółach, w które nie wchodziłam, nie tkwi przypadkiem diabeł... Quote
maggiejan Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Kochany piesek zasługuje na to co najlepsze. Quote
Gugusia7 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Wysłałam na Beja obiecane 50 zł - przepraszam, że parę dni później niż zadeklarowałam. Trzymam kciuki za spełnienie mikołajkowych życzeń. Quote
israel Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Yona napisał(a): Bej mieszkałby na wsi pod Lesznem, miałby koleżankę jamniczkę, posłanko w domku i spory wybieg. Kciuki, kciuki :thumbs::thumbs: oby to był TEN domek! Owczarek i jamniczka mogą zostać wspaniałymi przyjaciółmi - wiem coś o tym :) Quote
Neigh Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Ja się nie cieszę.......... nie zapeszam zadzwonię jutro tak koło 10.........żeby nie obudzić. I wszystko Wam opiszę. Oczywiście, ze prześwietlę...........przecież wiesz Yona, że ja mam obsesję:-). Quote
gusia0106 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Jestem już i przepraszam za opóźnienie. Zmogło mnie choróbsko. Ale właśnie zabieram się za pisanie maila. O rezultatach dam Wam znać za minut/godzin parę (zależy czy szef w pracy będzie w monitor zaglądał czy nie;) ) Ps. Neigh wysyłam Ci PW z pytaniami kilkoma. Quote
Mośka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Neigh napisał(a):Ja się nie cieszę.......... nie zapeszam zadzwonię jutro tak koło 10.........żeby nie obudzić. I wszystko Wam opiszę. Oczywiście, ze prześwietlę...........przecież wiesz Yona, że ja mam obsesję:-). No to mamy 9:30.... TRZYMAJMY mocno kciuki :roll: Quote
Izabela124. Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Mam nadzieje, ze domeczek wypali. Prosze podanie nr konta, to wysle pieniazki z bazarku,a le dopiero w poniedzilek, bo teraz chora jestem Quote
Neigh Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 No dzwoniłam........o 10.30 , pani była u fryzjera. Obiecała odzwonić. Cisza. Cóż koło 15 zadzwonię jeszcze raz...... Quote
Neigh Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 No więc się dodzwoniłam. Pani jest spod Poznania. Nie jest zdecydowana konkretnie na Beja. Po prostu chce jakiegoś potrzebującego. Zastanawia się jeszcze nad labradorem Białkiem. Wróci mąż to zadecydują i się odezwą..... Brzmiała sensownie, ale dopóki się nie zdecydują, to co ja będę przepytywać. Jest dom, jest jamniczka, są warunki, jest wola pomocy........ Cóż ..........pożyjemy, zobaczymy. Quote
Yona Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 No tak... Pytała też o Białka... ale Białek jest drugi w kolejności... jak powiedziała. Zresztą przez całą rozmowę wypytywała mnie tylko o Beja... Cóż tam dużo mówić... O Białka, pomimo tego, że on starszy od kamienia węgielnego... więcej sensownych ludzi pyta. Tylko że on też ma pecha... wszyscy chętni mieszkają na 3-4 piętrze bez windy :p Quote
Yona Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Dzisiaj napisał pan z allegro, który chciałby wesprzeć finansowo Beja. Podam więc link do tego wątku, żeby nie było, że coś tam... Niegh?... Zapodziałam gdzieś Twój nr konta. Możesz mi przesłać?... Ty nadal zbierasz pieniądze?... Quote
MTJL Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Neigh, jutro powinny wpłynąć ode mnie pieniążki na Beja. Bejusiu, obyś znalazł w końcu swój ukochany stały domek!!! Quote
Neigh Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Wszystko zrobię, ale nie dziś........postaram się jutro. Pani od Beja nie dzwoniła. ......... Gdyby coś pilnego, to proszę na mail. Wybaczcie jesli nie będzie weryfikacji konta. ........mam ważne powody........psie, ale mocno osobiste. Moze mnie nie być kilka dni, muszę się pozbierać.... Quote
Neigh Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Tak jak napisałam w tytule - pilnie potrzebna osoba, która odbyłaby wizytę w prawdopodobnym domu Beja... Pani się odezwała.....wszystko wygląda ok. Ale ja, jak większość ludzi tutaj cierpię na obsesję i manię prześlawdowczą. Dlatego wolałabym gdyby ktoś obejrzał dom, pogadał z Panią. Jest to możliwe od poniedziałku do piątku.... Pies mógłby pojechać po Świętach, o ile będzie Pani miała samochód, jeśli nie konieczne będzie zorganizowanie transportu. No ale to juz chyba nie jest dla nas problem, prawda? Zwłaszcza ze on lubi jeździc i nie ma choroby lokomocyjnej - wiem bo woziłam gościa. Na razie najistotniejsza przedadopcyjna. Co do wpłat - na razie nic nie mowię, żeby nie zapeszyć, ale naturalnie wszystko będzie rozliczone jak należy. Quote
Neigh Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 [quote name='Neigh']Kolejne wpłaty ( stan z 3.12 ) Kajan - 50 zł Witokretki ( hotel ) - 50 zł Mośka - ( z bazarku) - 20 zł Israel - 50 zł Razem w puli Beja 321 zł Kolejne wpłaty ( do 10.12 ) Mecka - 50 zł Kika i Czaka - 40 zł Gugusia7 50 zł Razem 321 + 140 = 461 zł Quote
Mośka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Wolontariusze z okolic POZNANIA!!!! Potrzebny ktoś do oceny domku :razz: Szkoda by było zaprzepaścić taką szansę dla BEJA :roll: Quote
supergoga Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Gdzie dokładnie miałby jechać Bejuś. Pod Leszno, czy pod Poznań. Bo czytałam na wątku, że Pani mieska na wsi pod Lesznem, a później w innym poście,że Pani spod Poznania. Jak się miejscowość nazywa. Leszno nie jest pod Poznaniem - to dość daleko. Trzeba by szukac kogoś, kto mieszka w okolicy, ale do tego przydałaby sią konkretna nazwa miejsca pobytu przyszłego - dla psiaka. Quote
Yona Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 No właśnie... Jak rozmawiałam z panią to powiedziała mi, że jest spod Leszna pod Poznaniem... Kurcze... Pod Warszawą też mamy Leszno... Neigh ślicznie panią już wypyta... a ja za chwilę poszukam po Poznaniem... No i jeszcze o Panu, który napisał z allegro, że chciałby wesprzeć finansowo... Odpisał co prawda na ogłoszenie Beja, ale, że zacytuję: "...chciałbym jeśli jest taka potrzeba wesprzeć Państwa wpłatą na te zwierzęta." To może podam panu jeszcze link do wątku Frodo, bo on chyba ma długi... Quote
Recommended Posts