Neigh Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 Witokret napisał(a):Jeszcze jedno pytanie - czy wiadomo co dalej z psiakiem, gdzie będzie przebywał ? Zadeklarowałysmy, że zabierzemy go na konsultację, na którą musimy go zapisać - w przyszłym tygodniu znowu wyjeżdżamy i jeżeli nie uda nam się tego załatwić w tym (albo na poczatku przyszłego), to z naszej strony bedzie to możliwe dopiero za ok. miesiąc... Wydawało mi się, że decyzja zapadła. Przynajmniej tak to zrozumiałam. Nawet napisałam, że chętnym do odwiedzenia psa w Rajszewie wyślę na pw info jak dojechać - bo bez dodatkowych tłumaczeń będzie trudno. Ja też mam w planach zabranie go na konsultację - jak tylko będę mieć samochód.........a już nie mam. Quote
kako80 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 no ja zrozumialam, ze idzie do hoteliku z konmi, i niech sie tam kuruje! Quote
Wyjątek Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Neigh napisał(a):Wydawało mi się, że decyzja zapadła. Przynajmniej tak to zrozumiałam. Nawet napisałam, że chętnym do odwiedzenia psa w Rajszewie wyślę na pw info jak dojechać - bo bez dodatkowych tłumaczeń będzie trudno. Ja też mam w planach zabranie go na konsultację - jak tylko będę mieć samochód.........a już nie mam. zadałam pytanie nim zapadła decyzja;) Quote
Gugusia7 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Wysłałam trochę grosików - jutro powinny być Quote
Neigh Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 Ponieważ wczoraj net mi wcięło dziś telefonicznie gdgt udającą się ze zdjęciami Beja na konsultację poinformowałam, że : bardzo trudno jest sprawdzić czy Bej ma czucie w łapie, kręci się, wierci ........druga osoba by się przydała. Na 78% w stopie czucie jest. Ale głowy sobie za to obciąć nie dam Quote
Neigh Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 No więc Bej już w hoteliku. Mieszka sobie w dużym pokoju, ma ogromne okna, do wyglądania na konie i psy. W domu ma jedna malutką koleżankę, którą straszliwie wystraszył. Wygląda na całkiem zadowolonego. I co najważniejsze nie ślizga się ( tak jak u mnie) na tamtejszej podłodze!!!! Tym samym nie wywala się i ma mniej oporów do kicania po całym pokoju. Wieczorem zadzownię i Wam doniosę co i jak. Do tego jest zapisany na 14.11 - 8.30 na konsultacje do dokor Degórskiej no i dodatkowo hihi na 21.11 do tejze samej doktor przez Witokretki. W tym samym niemal czasie zapisany. Mam nadzieję we wtorek odebrać samochód, ale tak czy siak, zeby zdążyć na badanie na Ursynów......trzeba z Rajszewa wyjechać o 7 rano. Do zrobienia dla mnie, nie sadze zeby dla kogoś kto by miał na 7 tu dojechać dałby radę. Dlatego dobrze, ze jest awaryjny 21. Na pewno chętni do przejęcia wizyty się znajdą jakby co:-) To tyle. Quote
Mośka Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Fajnie, że Bej na razie przyjął zmianę miejsca bez paniki. Z tego co piszecie powinno mu byc tam OK. Po konsultacji będziemy więcej wiedzieć - na razie trzymajmy kciuki. Neigh, mój ukłon dla tego co robisz :loveu: Quote
Peter Beny Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Neigh, mój ukłon dla tego co robisz :loveu: Ja też się kłaniam głęboko i wierzę że hotelik jest tylko na krótki czas :lol::lol::lol: Znam kilka koniarzy i wiem że mają duże serducho :loveu::loveu::loveu: Wiec czekam na nowe info o Beju i szukajmy domku docelowego ;) Quote
Gugusia7 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Neigh jesteś WIELKA!!! :Rose: Pamiętajmy też, że do 14 lub 21 to trochę czasu jest. Czy na wszystko wystarczy pieniędzy? Na hotel, jedzenie, rehabilitacje, leki i konsultacje lekarskie? Quote
kako80 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 super!bardzo sie ciesze!bedzie mu tam dobrze! Quote
Neigh Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 [quote name='Neigh']WPŁATY Israel - 100 zł Mecka )- 50 zł Miki - 75 zł Neigh - 200 zł ( z Funduszu "Przyjaciele Trusta") Razem 425 zł +50 zł guasimodo + 100 zł Peter Beny Razem 575 zł + 06.11 ( stan konta) Mysza1 60 zł Goskis 100 zł MTJL 50 zł Chrupek 20 zł israel 50 zł p.Kasia ( Katowice ) - brak nicka 50 zł Peter Beny 130 zł Razem 1035 Wydatki: 50 zł schron ( zapłaciła Miki) 25 zł wet ( zapłaciła MIki) 15 zł szampon ( poszedł cały) + odrobaczenie i rimadyl 50 zł + 174 rentgen Razem 314 zł + hotel 350 zł ( listopad) =664 zł W puli Beja pozostało - 371 zł + Urszula ( Gliwice ) brak nicka - 150 zł Gugusia7 - 50 zł Wyjątkek 30 zł Miki 50 zł Razem 280 zł + 371 = 651 ( tyle aktualnie w puli Beja) Quote
Gugusia7 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Ja deklaruję kolejną wpłatę w grudniu ale proszę o przypomnienie na pw. Quote
Peter Beny Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Urszula ( Gliwice ) = Ortopedia :cool3::cool3::cool3: Z Owczarka :lol: No i pewnie więcej jest takich :lol: Quote
Neigh Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 No hihihi było jak wół Ortopedia hihihih, ale ja byłam przekonana, że to jest cel....znaczy się Bej Ortopedia = Bej na leczenie łapy.. Bardzo Cię Ortopedio przepraszam za pomyłkę:Rose: Quote
kako80 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 kasia z katowic to ja.. niech sie biedaczek rehabilituje! Quote
Mecka Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Puk, Puk, co słychać Bejutku? Pamietajmy o domku stałym dla naszego ulubieńca, więc nadal rozsyłajmy info gdzie się da. Quote
Witokret Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Neigh napisał(a): Do tego jest zapisany na 14.11 - 8.30 na konsultacje do dokor Degórskiej no i dodatkowo hihi na 21.11 do tejze samej doktor przez Witokretki. W tym samym niemal czasie zapisany. Mam nadzieję we wtorek odebrać samochód, ale tak czy siak, zeby zdążyć na badanie na Ursynów......trzeba z Rajszewa wyjechać o 7 rano. Do zrobienia dla mnie, nie sadze zeby dla kogoś kto by miał na 7 tu dojechać dałby radę. Dlatego dobrze, ze jest awaryjny 21. Na pewno chętni do przejęcia wizyty się znajdą jakby co:-) To tyle. 7 rano w Rajszewie :crazyeye: to faktycznie niewykonalne dla nas. To moze zrobmy tak, my postaramy sie przesunac nasz wyjazd z Wawy i tego 14 spotkamy sie na SGGW, jesli bedziesz juz miala Neigh samochod, ok? W trzy osoby latwiej bedzie Beja diagnozowac ;). Jesli Neigh nie bedzie miala samochodu, to prosimy o pomoc tego 21, bo my juz wtedy musimy byc na Slasku. Quote
Neigh Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 Ewentulaną pomoc w środę zaoferowała wczoraj Miki. Jeśli tylko będę miała auto poradzimy sobie we dwie. Ale tak czy siak dzięki Wszystko się wyjaśni w poniedziałek. Jeśli nie będę miała autka i tak leżymy. Ostatnie doniesienia z hotelu - Bej dostał kość, poczuł się i z miną dumnego posiadacza warczy na cały świat;-) Brzmi to wszystko obiecująco, tak powiem Prośbę mam wielką, to jednostek sprawnych w sporządzaniu plakacików i takich tam. Baaardzo jest potrzebny gotowiec.......celem rozsyłania mailem. Zawierający zdjęcia i historię Beja. Ma ktoś czas takowy przygotować? Baaaardzo proszę. Quote
Witokret Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Poprosimy o nr konta na pw - do tej pory nic na ten temat do nas nie dotarło... :cool3: Quote
Angelwings Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Dopiero trafiłam na wątek i całego nie czytałam :oops: , ale jak na niego patrzę to przypomina mi się sparaliżowany Oskarek. Artykuł o nim był w którymś numerze "Wróżki" i wiem,że znalazł nowy domek.... może jakoś skontaktować sie z gazetą i może... to takie moje gdybania, ale odzew był spory, a Oskar jeden. Teraz Ci chętni mogliby pomóc innemu pieskowi w potrzebie. Co o tym myślicie? Bo stała "współpraca", to chyba zbyt wielkie marzenie...:oops::oops::oops: Quote
mysza 1 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Myslę, że ogłaszanie Beja jest jak najbardziej dobrym pomysłem, moim zdaniem im więcej tym lepiej. Moze wypatrzy go dobra istota. On jest przepiękny.:loveu: Quote
israel Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Bardzo się cieszę że Bejutek tak się rozruszał i nawet powarkuje przy kostce - bałem się że będzie bardzo tęsknił za Tobą Neigh. Chciałbym żeby już był poniedziałek, żeby było po badaniach i żeby było już wszystko wiadomo. Czy nikt o Niego nie pyta z tych ogłoszeń które ma? Quote
Zosia4 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Oj tak, fotki. Te ostatnie mnie powaliły. Tak pięknie zrobionych zdjęć jeszcze nie widziałam. Całe piękno Beja uchwycone w 100 %. Sesja rzeczywiście superprofesjonalna i takaż sama jakość zdjęć. Neigh czytam wątek od początku i od początku trzymałam i nadal trzymam kciuki za Beja. Tak wiele dla niego już zrobiłaś i robisz nadal. Podziwiam Twoją determinację. Jeszcze powiedz, że sama robisz takie foty - to oniemieję. Quote
Peter Beny Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Bejuniu hopsaj z rana na pierwszą stronkę :lol: Domek pilnie potrzebny dla pięknisia :multi::multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts