Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witokret napisał(a):
Jeszcze jedno pytanie - czy wiadomo co dalej z psiakiem, gdzie będzie przebywał ? Zadeklarowałysmy, że zabierzemy go na konsultację, na którą musimy go zapisać - w przyszłym tygodniu znowu wyjeżdżamy i jeżeli nie uda nam się tego załatwić w tym (albo na poczatku przyszłego), to z naszej strony bedzie to możliwe dopiero za ok. miesiąc...

Wydawało mi się, że decyzja zapadła. Przynajmniej tak to zrozumiałam. Nawet napisałam, że chętnym do odwiedzenia psa w Rajszewie wyślę na pw info jak dojechać - bo bez dodatkowych tłumaczeń będzie trudno.
Ja też mam w planach zabranie go na konsultację - jak tylko będę mieć samochód.........a już nie mam.

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neigh napisał(a):
Wydawało mi się, że decyzja zapadła. Przynajmniej tak to zrozumiałam. Nawet napisałam, że chętnym do odwiedzenia psa w Rajszewie wyślę na pw info jak dojechać - bo bez dodatkowych tłumaczeń będzie trudno.
Ja też mam w planach zabranie go na konsultację - jak tylko będę mieć samochód.........a już nie mam.

zadałam pytanie nim zapadła decyzja;)

Posted

Ponieważ wczoraj net mi wcięło dziś telefonicznie gdgt udającą się ze zdjęciami Beja na konsultację poinformowałam, że :

bardzo trudno jest sprawdzić czy Bej ma czucie w łapie, kręci się, wierci ........druga osoba by się przydała. Na 78% w stopie czucie jest. Ale głowy sobie za to obciąć nie dam

Posted

No więc Bej już w hoteliku. Mieszka sobie w dużym pokoju, ma ogromne okna, do wyglądania na konie i psy. W domu ma jedna malutką koleżankę, którą straszliwie wystraszył. Wygląda na całkiem zadowolonego. I co najważniejsze nie ślizga się ( tak jak u mnie) na tamtejszej podłodze!!!! Tym samym nie wywala się i ma mniej oporów do kicania po całym pokoju.
Wieczorem zadzownię i Wam doniosę co i jak.

Do tego jest zapisany na 14.11 - 8.30 na konsultacje do dokor Degórskiej
no i dodatkowo hihi na 21.11 do tejze samej doktor przez Witokretki. W tym samym niemal czasie zapisany.
Mam nadzieję we wtorek odebrać samochód, ale tak czy siak, zeby zdążyć na badanie na Ursynów......trzeba z Rajszewa wyjechać o 7 rano. Do zrobienia dla mnie, nie sadze zeby dla kogoś kto by miał na 7 tu dojechać dałby radę.

Dlatego dobrze, ze jest awaryjny 21. Na pewno chętni do przejęcia wizyty się znajdą jakby co:-)

To tyle.

Posted

Fajnie, że Bej na razie przyjął zmianę miejsca bez paniki. Z tego co piszecie powinno mu byc tam OK. Po konsultacji będziemy więcej wiedzieć - na razie trzymajmy kciuki.

Neigh, mój ukłon dla tego co robisz :loveu:

Posted

Neigh, mój ukłon dla tego co robisz :loveu:

Ja też się kłaniam głęboko i wierzę że hotelik jest tylko na krótki czas :lol::lol::lol:
Znam kilka koniarzy i wiem że mają duże serducho :loveu::loveu::loveu: Wiec czekam na nowe info o Beju i szukajmy domku docelowego ;)

Posted

Neigh jesteś WIELKA!!! :Rose: Pamiętajmy też, że do 14 lub 21 to trochę czasu jest. Czy na wszystko wystarczy pieniędzy? Na hotel, jedzenie, rehabilitacje, leki i konsultacje lekarskie?

Posted

[quote name='Neigh']WPŁATY

Israel - 100 zł
Mecka )- 50 zł
Miki - 75 zł
Neigh - 200 zł ( z Funduszu "Przyjaciele Trusta")

Razem 425 zł
+50 zł guasimodo
+ 100 zł Peter Beny
Razem 575 zł
+ 06.11 ( stan konta)
Mysza1 60 zł
Goskis 100 zł
MTJL 50 zł
Chrupek 20 zł
israel 50 zł
p.Kasia ( Katowice ) - brak nicka 50 zł
Peter Beny 130 zł

Razem 1035

Wydatki:
50 zł schron ( zapłaciła Miki)
25 zł wet ( zapłaciła MIki)
15 zł szampon ( poszedł cały)
+ odrobaczenie i rimadyl 50 zł
+ 174 rentgen
Razem 314 zł
+ hotel 350 zł ( listopad)
=664 zł

W puli Beja pozostało - 371 zł
+
Urszula ( Gliwice ) brak nicka - 150 zł
Gugusia7 - 50 zł
Wyjątkek 30 zł
Miki 50 zł

Razem 280 zł + 371 = 651 ( tyle aktualnie w puli Beja)

Posted

No hihihi było jak wół Ortopedia hihihih, ale ja byłam przekonana, że to jest cel....znaczy się Bej Ortopedia = Bej na leczenie łapy..

Bardzo Cię Ortopedio przepraszam za pomyłkę:Rose:

Posted

Neigh napisał(a):

Do tego jest zapisany na 14.11 - 8.30 na konsultacje do dokor Degórskiej
no i dodatkowo hihi na 21.11 do tejze samej doktor przez Witokretki. W tym samym niemal czasie zapisany.
Mam nadzieję we wtorek odebrać samochód, ale tak czy siak, zeby zdążyć na badanie na Ursynów......trzeba z Rajszewa wyjechać o 7 rano. Do zrobienia dla mnie, nie sadze zeby dla kogoś kto by miał na 7 tu dojechać dałby radę.

Dlatego dobrze, ze jest awaryjny 21. Na pewno chętni do przejęcia wizyty się znajdą jakby co:-)

To tyle.

7 rano w Rajszewie :crazyeye: to faktycznie niewykonalne dla nas. To moze zrobmy tak, my postaramy sie przesunac nasz wyjazd z Wawy i tego 14 spotkamy sie na SGGW, jesli bedziesz juz miala Neigh samochod, ok? W trzy osoby latwiej bedzie Beja diagnozowac ;).
Jesli Neigh nie bedzie miala samochodu, to prosimy o pomoc tego 21, bo my juz wtedy musimy byc na Slasku.

Posted

Ewentulaną pomoc w środę zaoferowała wczoraj Miki. Jeśli tylko będę miała auto poradzimy sobie we dwie. Ale tak czy siak dzięki

Wszystko się wyjaśni w poniedziałek. Jeśli nie będę miała autka i tak leżymy.

Ostatnie doniesienia z hotelu - Bej dostał kość, poczuł się i z miną dumnego posiadacza warczy na cały świat;-)
Brzmi to wszystko obiecująco, tak powiem

Prośbę mam wielką, to jednostek sprawnych w sporządzaniu plakacików i takich tam. Baaardzo jest potrzebny gotowiec.......celem rozsyłania mailem. Zawierający zdjęcia i historię Beja. Ma ktoś czas takowy przygotować? Baaaardzo proszę.

Posted

Dopiero trafiłam na wątek i całego nie czytałam :oops: , ale jak na niego patrzę to przypomina mi się sparaliżowany Oskarek. Artykuł o nim był w którymś numerze "Wróżki" i wiem,że znalazł nowy domek.... może jakoś skontaktować sie z gazetą i może... to takie moje gdybania, ale odzew był spory, a Oskar jeden. Teraz Ci chętni mogliby pomóc innemu pieskowi w potrzebie. Co o tym myślicie? Bo stała "współpraca", to chyba zbyt wielkie marzenie...:oops::oops::oops:

Posted

Bardzo się cieszę że Bejutek tak się rozruszał i nawet powarkuje przy kostce - bałem się że będzie bardzo tęsknił za Tobą Neigh.
Chciałbym żeby już był poniedziałek, żeby było po badaniach i żeby było już wszystko wiadomo.
Czy nikt o Niego nie pyta z tych ogłoszeń które ma?

Posted

Oj tak, fotki.
Te ostatnie mnie powaliły. Tak pięknie zrobionych zdjęć jeszcze nie widziałam. Całe piękno Beja uchwycone w 100 %.
Sesja rzeczywiście superprofesjonalna i takaż sama jakość zdjęć.

Neigh czytam wątek od początku i od początku trzymałam i nadal trzymam kciuki za Beja.
Tak wiele dla niego już zrobiłaś i robisz nadal. Podziwiam Twoją determinację.

Jeszcze powiedz, że sama robisz takie foty - to oniemieję.