Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja daje Acanę z jagniecina w podobnej cenie i też jestem bardzo zadowolano.
Owczarkarze chwalą bewi doga..

Przyznam sie że pisałam równiez do Agnieszki Nojszewskiej z fundacji Dobry Pies - były juz z dogo u niej psy w hotelu, ale dla naszego Beja warunki nie sa najlepsze..

Ale zacytuję fragment listu Agnieszki

Poniewaz cale dnie jezdze po klientach i bywam czasami w okolicach
>Legionowa, moge wpasc do Beja i troche go pomasowac. Bylam na fajnym kursie
>gdzie nauczylam sie masowania zwierzaków.
>Potrzebny mi jest adres hotelu i ew. telefon zebym mogla sie zapowiedziec.
>

CO Wy na to??

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no wiec ponownie:
jezeli udzielicie mi glosu, to jak dla mnie ten hotelik z konikami jest the best!

ja moja onke karmie karma guabi naturals(jedyny importer jest na slasku, wiec nie wiem czy tam do was juz dotarla?) 140 zl za 15 kg na bazie kurczaka.
po poprzednim onku, ktory nie przyswajal pokarmow, stwierdzam, ze ta karma jest dobra.

jak na moj gust nie kupujcie mu karmy specjalnie dla owczarkow, to kit jest..
kupcie mu oslonowa na stawy i kosci, moze to cos da przy jego kregoslupie i tylnych lapach.

Posted

Co do karmy to ja nie dyskutuję. Wprawdzie miałam onegdaj paranoje wychowania pierwszego w Polsce prostego mastiffa. I nawet mi się udało.......
Ale ja ją karmiłam do 2 lat miesznkami szaleńca o nazwisku Wojnarowski, Wojnowski......jakoś tak + drobiowe mielone z kośćmi. Ponoć najlepsze na stawy. Ale się nie spieram, bo nie mam doświadczenia. O wychowie molosów mogę dyskutować..
I kurka wodna o stawianiu szkieletów na nogi.......właśnie mam pseudobernardynke dziecko z niedowagą ( jeszcze jakiś 10 kg..bagatela)

Leczenie jasne, że powinno mu się ustawić, zwłaszcza, że chyba będą na to środki ( tfu tfu odpukać w niemalowane).,
Chętnych do odwiedziń proszę o kontakt na pw. Tam się nikt nie dostanie bez uprzedniego tłumaczenia..........niby jest adres, ale się jedzie przez łąki, padoki itp.......
Dobra robię tak: jutro zadzwonię do Gajowej....grzecznie podziękuję. I robimy próbe. Niech Bej sobie jedzie. Wiecie mam trochę tremy, bo to nowy kontakt, pierwszy ich pies hotelowy........ale jakby wszystko wyszło.......to może być fajny kontakt dla innych przypadków. Nawet dlatego warto go sprawdzić.

Achaś i proszona jestem o zapytanie czy nie możemy pomóc w adopcji Znajdka.......( Medor mu chyba???).
4 pozostałe psice są na stałe ( 3 chciane + jedna znajda - też już chciana)goldenka, mastiffka, dożyca, i takie malusie cuś.
Dożyca ma ADHD, mastiffka autyzm.....a goldenka wszystko gdzieś. Ciekawy zestaw........

Posted

kako80 napisał(a):
no wiec ponownie:
jezeli udzielicie mi glosu, to jak dla mnie ten hotelik z konikami jest the best!

ja moja onke karmie karma guabi naturals(jedyny importer jest na slasku, wiec nie wiem czy tam do was juz dotarla?) 140 zl za 15 kg na bazie kurczaka.
po poprzednim onku, ktory nie przyswajal pokarmow, stwierdzam, ze ta karma jest dobra.

jak na moj gust nie kupujcie mu karmy specjalnie dla owczarkow, to kit jest..
kupcie mu oslonowa na stawy i kosci, moze to cos da przy jego kregoslupie i tylnych lapach.

Każdy głos się liczy.......zresztą wpłacając kasę stajesz się współodpowiedzialna Kochana.....:-)

Posted

uczynienie mnie wspolodpowiedzialna mobilizuje mnie do znalezienia kasy na nastepny miesiac, jezeli onek nie znajdzie jeszcze domku!

trzymam kciuki, zeby w hoteliku sie udalo!
mam tylko nadzieje, ze ta sfora panienek nie bedzie go molestowala zbytnio!
pewnie sie zakochaja jak tylko zobacza naszego pieknego chlopaka!

Posted

kako80 napisał(a):
uczynienie mnie wspolodpowiedzialna mobilizuje mnie do znalezienia kasy na nastepny miesiac, jezeli onek nie znajdzie jeszcze domku!

trzymam kciuki, zeby w hoteliku sie udalo!
mam tylko nadzieje, ze ta sfora panienek nie bedzie go molestowala zbytnio!
pewnie sie zakochaja jak tylko zobacza naszego pieknego chlopaka!

Też o tym myślałam...........dwie suki są duże i ruchliwe..............zwłaszcza jedna. Z drugiej strony - jego nie można izolować. On musi się więcej ruszać. Serio widać ile mu nawet to ciut u mnie dało. Tajdzi, która mu robiła zdjęcia, a widziała go wcześniej tydzien temu powiedziała, ze chodzi o niebo lepiej.
Szczrze mówiąc mnie się też tak wydaje.......Ruch ćwiczy mieśnie. Dziewczyny go zmobilizują......Taką mam nadzieję.
No szkoda, że przez czas jakiś moge mieć problem z kontrolą ( brak auta )

Posted

to fakt ze PROF dla dorosłych psiaków jest troche tańszy. ja napisalam 160 ale to dla szczeniorów jak dla mojej.
potwierdzam ze bewi dog tez bardzo polecany i chyba w podobnej cenie :)
Ponawiam wiec pytanie: kto zrzuca sie na karme? nie dam rady kupic calego worka bo mojej pasqdzie tez zaraz bede kupowac a ja nie mam stalych dochodow...

Posted

Na tych nowych fotkach Bejuś jest prześliczny!!!:loveu:

Mi też się wydaje, że ten domek u koników będzie dla niego lepszy.

Pieniążki powinny jutro być na koncie.

Posted

Peter Beny napisał(a):
Jeżeli by Bej trafił na Śląsk , mogę załatwić i zapłacić wizytę u wybitnego ortopedy w Katowicach , dr. Gierek już nie raz pomógł biedom i jestem pod wrażeniem jego osiągnięć , wiec nawet konsultacja jest wskazana . Kochani nie dajmy mu zginąć , wiem ile osób jest już zaangażowanych w pomóc . Trzymam kciuki za Beja i dziękuję Agnieszce za opiekę :multi::multi::multi::multi:

gdzie wkatowiach przyjmyje ten gierek ......???

Posted

Teoretycznie powinien w Komitecie Centralnym:-)

Oj przepraszam.......ale czasem nam się wszystkim ciut offa nalezy.........dla równowagi psychicznej...

Posted

Napiszę jeszcze raz bo przeszło bez echa.....

Przyznam sie że pisałam równiez do Agnieszki Nojszewskiej z fundacji Dobry Pies - były juz z dogo u niej psy w hotelu, ale dla naszego Beja warunki nie sa najlepsze..

Ale zacytuję fragment listu Agnieszki

Poniewaz cale dnie jezdze po klientach i bywam czasami w okolicach
>Legionowa, moge wpasc do Beja i troche go pomasowac. Bylam na fajnym kursie
>gdzie nauczylam sie masowania zwierzaków.
>Potrzebny mi jest adres hotelu i ew. telefon zebym mogla sie zapowiedziec.
>

CO Wy na to??

Posted

Wczoraj wyslalam pieniazki :-).Mozecie od razu przeznaczyc cala sume na hotel dla Beja, lub podzielic na miesiace.Zdaje sobie sprawe ze to kropla w morzu potrzeb.W miare moich mozliwosci postaram sie od czasu do czasu przeslac Bejkowi pare groszy .Pozdrawiam Goska

Posted

WPŁATY

Israel - 100 zł
Mecka )- 50 zł
Miki - 75 zł
Neigh - 200 zł ( z Funduszu "Przyjaciele Trusta")

Razem 425 zł
+50 zł guasimodo
+ 100 zł Peter Beny
Razem 575 zł
+ 06.11 ( stan konta)
Mysza1 60 zł
Goskis 100 zł
MTJL 50 zł
Chrupek 20 zł
israel 50 zł
p.Kasia ( Katowice ) - brak nicka 50 zł
Peter Beny 130 zł

Razem 1035

Wydatki:
50 zł schron ( zapłaciła Miki)
25 zł wet ( zapłaciła MIki)
15 zł szampon ( poszedł cały)
+ odrobaczenie i rimadyl 50 zł
+ 174 rentgen
Razem 314 zł
+ hotel 350 zł ( listopad)
=664 zł

W puli Beja pozostało - 371 zł

Posted

Neigh, wielka prośba... sprawdź, czy Bej ma czucie w tej przykurczonej łapie. Dla wetów teraz to podstawowa informacja i jako, że jutro zdjęcia RTG będą konsultowane przez ortopedę, do kompletu informacji potrzebna jest jeszcze ta.

Posted

Jeszcze jedno pytanie - czy wiadomo co dalej z psiakiem, gdzie będzie przebywał ? Zadeklarowałysmy, że zabierzemy go na konsultację, na którą musimy go zapisać - w przyszłym tygodniu znowu wyjeżdżamy i jeżeli nie uda nam się tego załatwić w tym (albo na poczatku przyszłego), to z naszej strony bedzie to możliwe dopiero za ok. miesiąc...

Posted

Witokret napisał(a):
Neigh, wielka prośba... sprawdź, czy Bej ma czucie w tej przykurczonej łapie. Dla wetów teraz to podstawowa informacja i jako, że jutro zdjęcia RTG będą konsultowane przez ortopedę, do kompletu informacji potrzebna jest jeszcze ta.

To jest trudne pytanie. Moim zdaniem łapa go boli, albo to podświadomy lęk. Przy próbie manipulowania przy łapie popiskuje, jakby go bolało. Wyraźnie panikuje. Próbowałam kujnąć igłą.......ale trudno to zrobić tak żeby tego nie widział.
Ponowię próbę.........trzeba go czyms zająć i po kryjomu w łapę dziabnąć......dam znać - jak tylko coś będzie wiadomo.