Wyjątek Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Mecka, masz PW. Jak bys mogła zajmij się tym i przekaż Neigh.deklaruje też miesięczną wpłatę 30zł. Minimum. jak będę mogła to wpłacę wiecej. Na jakie konto?? Quote
Mecka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Neigh nie może na bieżąco pilotowac sprawy na necie, ale ja obdzwonilam wszystkich znajomych i mniej znajomych, jest trudno znaleźć domek dt, ale się nie poddajmy. Mam nadzieje, ze jakiś super czlowiek zakocha się w Beju. Sprawa jest dal mnie o tyle skomplikowana, że po rozmowach z moim wetem wynika, że dla Beja rehabilitacja będzie bardzo bolesna, a ja mam nadzieję, że ktoś go pokocha na tych 3 łapkach i uda się go postawić "do pionu". On zasługuje na szansę. Quote
Mecka Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Aha i chcialam wam onkomanom i nie tylko bardzo mocno podziękować. URATUJMY RAZEM BEJA! Quote
Witokret Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Zdjęcia RTG zostały zrobione - konsultacje (bez psa) będą w poniedziałek i w środe (na razie). Dobrze byłoby żeby osobiście obejrzał go dobry ortopeda - i tak naprawdę to dopiero wtedy będzie postawiona konkretna diagnoza... Wtedy też będzie wiadomo jaka konkretnie rehabilitacja będzie psu potrzebna - a takowa będzie potrzebna na pewno. Quote
*Gajowa* Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Bardzo szkoda mi Beja i chciałabym mu pomóc tylko nie wiem czy podołam. Obecnie jestem nie całkiem sprawna /po operacji nogi/ i wszystko zależy jakie zabiegi musiałyby być robione. Czytałam ostatnie dwie strony i wiem, że jeszcze nic nie wiadomo i okaże sie za dwa trzy dni. Kiedy Bej musiałby opuścić DT ? Czy jest zaszczepiony przeciw chorobom wirusowym? Miejsce byłoby w kojcu zadaszonym z drewnianą podłogą, ciepła buda i mozliwość korzystania z dużego wybiegu / są same sunie/. Tak jak Beka napisała kocham Onki. Quote
Witokret Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 No witaj :) podobno Bej nie chce wchodzic do budy - ze wzgledu na przednia lape ma z tym problem, pewnie wszystko zalezy od wysokosci progu i umieszczenia otworu w budzie. Dzisiaj jeszcze nie wiemy jaka rehabilitacja bedzie konieczna. Pewnie codzienne masaze przedniej lapy (tam juz jest zanik miesni). Pies ma rowniez problemy z utrzymaniem sie na tylnych lapach, ale podejrzewamy, ze to akurat sie cofnie. Przede wszystkim potrzebuje ruchu i stalego kontaktu z czlowiekiem, zeby mu psychika nie siadla, bo wtedy zadna rehabilitacja nie pomoze :shake:. *Gajowa* napisał(a):Bardzo szkoda mi Beja i chciałabym mu pomóc tylko nie wiem czy podołam. Obecnie jestem nie całkiem sprawna /po operacji nogi/ i wszystko zależy jakie zabiegi musiałyby być robione. Czytałam ostatnie dwie strony i wiem, że jeszcze nic nie wiadomo i okaże sie za dwa trzy dni. Kiedy Bej musiałby opuścić DT ? Czy jest zaszczepiony przeciw chorobom wirusowym? Miejsce byłoby w kojcu zadaszonym z drewnianą podłogą, ciepła buda i mozliwość korzystania z dużego wybiegu / są same sunie/. Tak jak Beka napisała kocham Onki. Quote
Miki Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 U Neigh nie chciał wchodzić do budy - ale ta buda jest dość mała. Kiedy go zabierałyśmy ze schronu, siedział w budzie i dla odmiany nie chciał wyjść. Quote
Neigh Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 israel napisał(a):Wydaje mi sie ze na owczarku Bej ma juz watek ale jako Łapek. Na stronie anashara (owczarekwpotrzebie.com) jest Tuhajbejem. Czy można by to jakoś ujednolicić? Może zmienić wszedzie na Bej - to piekne imie i pasuje do Niego. Proszeeee Łapkiem był jeszcze w schronie. Tuhajbej to kawał twardziela..........no i łatwo się skubany nie poddawał......stąd pomysł na imię. Wątki zakładane były jak tylko zajęłam się szukaniem pomocy. Masz rację trzeba to jakoś ujednolicić! Quote
Neigh Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 Co do budy sprawy miały się tak: W schronisku ilekroć do niego chodziłam leżał głównie za budą. Czemu? Nie wiem. Istotnie, jak go zabierałyśmy siedział w budzie i nie chciał wyjść. Pewnie, że dla niego pochylanie się włażenie nie jest łatwe.......stad lęki. Ja mam małą budę to raz. Dwa ma wejście do przedsionka z jednej strony, a do głownej komory z drugiej ( żeby nie wiało ) to dla niego awykonalne. Zreszta w jego stanie buda odpadała. Był tak wydzieńczony, że pewnie by ciepła nie trzymał. Grubol to z niego rzecz jasna dalej nie jest. Ale na nogi postawiony został. Myślę, że w tej chwili najważniejsze jest znalezienie dobrego miejsca. O rehabilitacji i jej rozmiarach będzie można mówić, jak się weci wypowiedzą. Na razie to jest takie gdybanie. Najgorsze jest to, że ja już w tej chwili nie bardzo mogę jeździć samochodem. Od wtorku w ogóle nie mam czym. Quote
Peter Beny Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Jeżeli by Bej trafił na Śląsk , mogę załatwić i zapłacić wizytę u wybitnego ortopedy w Katowicach , dr. Gierek już nie raz pomógł biedom i jestem pod wrażeniem jego osiągnięć , wiec nawet konsultacja jest wskazana . Kochani nie dajmy mu zginąć , wiem ile osób jest już zaangażowanych w pomóc . Trzymam kciuki za Beja i dziękuję Agnieszce za opiekę :multi::multi::multi::multi: Quote
Wyjątek Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 ja trzymam kciuki za chlopaka i bardzo zaluje, ze nie moge go wziac do siebie... ale mam nadzie że wplatami i PW jakos pomoge;) Quote
Miki Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Kiedy Neigh wiozła Beja do domu, byłam przekonana, że ratuje mu życie i bałam się tylko, że ze względu na stan psa, może być za późno na pomoc. Udało się. Bej z dnia na dzień odzyskiwał siły pod czułą opieką Neigh. Wczoraj zupełnie straciłam głowę. Dziękuję bardzo wszystkim osobom za zainteresowanie, pomoc i wsparcie finansowe Beja. Jestem przekonana, że wspólnie uda nam się zapewnić mu pomoc i opiekę jakiej potrzebuje i że znajdziemy mu domek, gdzie będzie czuł się kochany i bezpieczny. Quote
MTJL Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 A jeszcze mam pytanko - czy to Allegro było cegiełkowe? Czy ta osoba, która go wystawiała mogłaby takie zrobić? Ja już też dzisiaj pytałam wszystkich na urodzinach syna, czy nie wzięliby psa, czy nie znają kogoś. Znalazłam tylko jedną osobę chętną na jamnika... Quote
Neigh Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 Cegiełkowego allegro nie było. Przepraszam, ze odpowiadam z takim opóźnieniem. Z uporem mianiaka walczę z chorobą mojej Sake. Chore to, bo jeszcze nikt z chłoniakiem nie wygrał. Ale udusić jej się kurcze nie pozwolę. Otwartym tekstem pojechałam...... Posłuchajcie pies może mieć wystawioną puszkę u moich znajomych wetów ( w 2 miejscahc). poza tym myślę, ze trzeba zrobić WSZYSTKO - oplakatować co się da........ogłosić gdzie się da. No w ogóle akcja gigant. Puscić netem info.......Marzy mi się akcja jakiej jeszcze nie było. Hotel tak......ale tylko jako rozwiązanie chwilowe. On potrzebuje człowieka. Swojego człowieka. I go znajdzie. Po niby czemu nie?? Quote
MTJL Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Wiesz co Neigh, Ulka18 wystawiła aukcję wyróżnioną i jeden psiak już znalazł dom, a teraz nastąpiłą podmianka i w miejsce tamtej aukcji jest nowy psiak. Ale jak widać to zadziałało :crazyeye: "Hotel tak......ale tylko jako rozwiązanie chwilowe. On potrzebuje człowieka. Swojego człowieka. I go znajdzie. Po niby czemu nie??" Całkowicie sie z Tobą zgadzam. Quote
Neigh Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 Hmm ja mam takie hmm no gazetowe kontakty ......postaram się coś wiecej niz zwykłe ogłoszenia. Ale to nie ode mnie zależy....... Słowo Neigh........mózg mi paruje od myślenia....... Quote
GoskaS Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Niestety , moge pomoc tylko finansowo.Bardzo prosze o nr. konta na ktore moge wplacic w poniedzialek pieniazki.Deklaruje 100 zl i moze cos uda mi sie uszczknac z domowego budzetu w grudniu.Trzymaj sie Bej , masz tyle kochanych serduszek wokol siebie.Pozdrawiam GoskaS&Poker Quote
Neigh Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Przemyślałam sprawę. Wpłaty jasne to ważne.Ale zawsze jest tak, że łatwiej zebrać jakąś kwotę niż skupić uwagę ludzi na psie przez dłuższy czas. 1. Kto zrobi Bejowi - chwytliwy plakat? Plakacik można rozsyłać mailowo i wytapetować Bejem co się da - sklepy, lecznice itp. 2. warto by przygotować maila........i rozesłać tez komu się da. 3. nie wiem jak to aktualnie funkcjonuje, ale w ZK w poszczególnych miastach są sekcje - w tym przypadku interesuje nas sekcja owczarków. Należałoby każdą z nich poinformować, wręczyć plakat poprosić o przekazanie informacji o Tuhajbeju członkom. 4. Przydałby się filmik w internecie - tylko jemu poświęcony. Głownie temu jak się porusza........o to ludzie mnie pytali dzwoniąc z allegro. Wiem, że są tu osoby, które takie filmy robią. 5. prasa - przede wszystkim fachowa, ale każda się liczy. 6. tkliwy mms. To na razie tyle wymyśliłam. Wszystkie pomysły, wskazania osób, które mogłyby pomóc itp mile widziane. Słuchajcie, chodzi o zorganizowanie popisowej akcji - "Bej" I do jasnej anielki wystarczy, że dotrzemy do JEDNEJ osoby............TEJ osoby. Tyle Bejowi wystarczy, a ja głęboko wierzę, że ona gdzieś tam jest. Tylko jeszcze o nim nie wie. Quote
Neigh Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Załatwiłam mu na dziś profesjonalną sesję zdjęciową. Ja porządnego aparatu nie mam. Nikomu nie trzeba tłumaczyć ile znaczą dobre zdjęcia. Quote
Mecka Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Teraz ja swoje trzy grosze DEKLARACJE WPŁAT: Miki- 50zł Chrupek-20zł Israel-50zł Peter Beny-100zł MTJL-50zł Wyjatek-30zł Kako80-50zł GoskaS-100zł Jeśli kogos pominęłam proszę się przyznać!;) Czy beka i MTJL nadal podtrzymują chęć pomocy np. odwiedziny u Beja czy coś? - zgrajcie się proszę nawet tel. z Neigh Peter Beny pytanie- czy jeśli w Warszawie uda się dotrzeć do dobrego ortopedy jesteś w stanie pomóc? Izabela124- dzięki serdeczne za ogłoszenia o Beju i za chęć zrobienia bazarku. BAZARKI POTRZEBNE!!!! Gajowa - JESTEŚ WIELKA, mam nadzieję, że z Neigh nawiązałyście bezpośredni kontakt, Neigh jeśli nie to do roboty :mad::lol:. Co do wytycznych Neigh to bardzo ważne- APELUJEMY O KAMPANIĘ REKLAMOWĄ!!! KAŻDY MOŻE POMÓC właśnie w taki sposób- przesylanie info o Beju do jaknajwiększej liczby osób!!! Dorwiemy tego człowieka, który pokocha Beja na maxa.:lol: Może w tym filmiku który będzie robiony pokazać jego zdjęcia, jak się porusz, jakis podkład muzyczny- film warto wrzucic na youtube, ważne żeby w filmie był podany kontakt do osoby ktora wie o Beju najwięcej- Neigh co ty na to. Mysle żeby to zrobic tak jak w przesyłanych zyczeniach do innych, takim łańcuszku, że jak zerwiesz to coś tam- to tylko pomysł- że miałem kiedyś swojego pana, który mnie niedopilnował, zdarzyła się tragedia, potem opis co się stało plus zdjęcia, na koniec, że nie daj mi umrzeć z powodu głupoty właściciela, namiary na osobę ktora przeprowadzi adopcje psa, podkład muzyczny chwytający za serce. Czy ktoś mógłby coś takiego skombinować? Quote
israel Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Niewidomy Bokserek Tommy ma taki filmik - http://pl.youtube.com/watch?v=VkIjOfbz4C8 czy o cos takiego chodzilo? sprobuje sie dowiedziec kto go zrobil - moze uda sie zrobic taki dla Bejutka Czy moglbym prosic na PW o numer konta i dane konta - gdzie kierowac wplaty na Bejutka - jutro moglbym wplacic pieniadze. Quote
Mecka Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 israel dokładnie taki filmik, te teksty pod koniec super i dokładne namiary- tutaj z neigh musicie ustalić co to będzie czy np. odnośnik do jakiejś strony internetowej- musicie pamiętać, że na filmie nikt nie wklika się na stronkę, musi byc jasno sprecyzowana, żeby ktoś zapamiętał, może jakis telefon?, fajnie dobrana piosenka, dla Beja nie mam pomysłu jaka melodie dobrać. Taki filmik można rozsyłać zarówno mailowo jak i jeśli ktoś jest na youtube zalogowany do innych osób bezpośrednio z ich stronki. Quote
Miki Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Poproszę o numer konta do wpłaty na Beja - najlepiej już dziś. Poniedz.-wtorek nie będę mogła wpłacić, bo wyjeżdżam. Quote
Recommended Posts