Neigh Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Oto Bej............niegdyś Tuhajbej........teraz już tylko Bej Pojawił się w schronie stosunkowo niedawno. Jest młody, jest piękny, kocha dzieci...........i jest kaleki. Bej został potrącony przez samochód. Nikt nie wie tak naprawdę jak do tego doszło. Jedna z wersji mówi, że nie dopilnował właściciel.........kiedy się okazało, ze pies nieźle oberwał - wylądował w schronie. Bej początkowo powłoczył tylnymi nogami - ponoć to wynik urazu głowy. Powłoczenie na szczeście minęło..........niestety ma cały czas zgiętą przednią łapę w nadgarstku. Zdaniem weta ( schronisko ) jest to porażenie i tak mu już pozostanie. Leczenie byłoby długie, żmudne i mało efektywne. Możliwe.........nie jestem omnibusem. Dziwi mnie jednak takie porażenie, które sprawia psu ból. Bej ewidentnie cierpi, ukrywa się za budą..........ma depresję. Ożywia się kiedy do boksu wchodzi opiekun, garnie się bardzo. Jest przylepny, kontaktowy, posłuszny. Wydaje mi się, że jeśli to porażenie - w łapie powinno nie być czucia. Ale to mi się tylko tak wydaje. Wiem natomiast, że on nie powinien być w schronie. Pytanie tylko gdzie...........nie mam już siły, pomysłu i woli walki. Przepraszam Cię Bej.........nie dziś. Może Wy podpowiecie jakieś wyjście? Quote
Ziutka Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Neigh napisał(a): Może Wy podpowiecie jakieś wyjście? Myślę, że może Kasiaprodex mogłaby tutaj coś poradzić.....Ona kocha owczarki i znajduje im przewspaniałe domki.........może napisz prv do Kasi....:roll: Neigh nie widzę zdjęć ONeczka :shake: Quote
Neigh Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 Bo ja już nie miałam siły wstawić........mam nadzieję, ze niebawem nastąpi poprawa w tej materii......... Quote
Yona Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 A oto Tuhajbej, zwany też Bejem i Łapkiem. BARDZO PROSIMY O POMOC W ROBIENIU I AKTUALIZOWANIU OGŁOSZEŃ !!! Ja zrobiłam mu następujące ogłoszenia: http://www.allegro.pl/item254327762_bezdomny_owczarek_niemiecki_po_wypadku_.html ale.gratka.pl, kupiepsqa.pl, psy.pl, ogloszenia.24polska.pl, portal.animalia.pl. Quote
Olga132 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 jest przepiękny - może zacząć mu od razu szukać opiekuna który zechce go leczyć??? przecież jest wielu miłosników rasy, których choroba nie zraża Quote
madzia828 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 on jest piękny:loveu: te oczy takie smutne i zrezygnowane:-(:-( Quote
Neigh Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 Jest przepiękny, na moje oko baaardzo "w typie rasy"..........młody i cudownego charakteru. Jeśli mu nie pomożemy, albo spędzi tam resztę życia..........albo eee nawet nie napiszę drugiej ewentualności..... Quote
*Gajowa* Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Piękny pies ! Nie mozemy zostawić go w schronie zwłaszcza, ze cierpi. Może udałoby się jednak tę łapę zdiagnozować i wyleczyć ale do tego psiak musiałby opuścic schron a u mnie DT zajety... Quote
Neigh Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 Najtańszy jaki znam to 450 zł miesięcznie ( z wyżywieniem ). Są to boksy z budami i słomą.......... Quote
madzia828 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 napiszcie do anashar on ma stronę onków do adopcji może cos pomoze:cool3: Quote
Neigh Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 napisalam jakiś tydzien temu......... Quote
Olga132 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 a czy jest szansa żeby owczarka przebadał inny wet niż schroniskowy? Np czy kierowniczka zgodziłaby sie zeby pies pojechał na badania albo zeby inny weterynarz odwiedził schronisko i zerknął na psa? Quote
Neigh Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Z tego co mi mówiono pies był u "zewnętrznego" chirurga - cieszącego się niezłą opinią. Na moje propozycje dodatkowej diagnozy usłyszę zapewne - po co? Ale można próbować rzecz jasna. Mnie najbardziej martwi to jego ustawiczne leżenie na betonie.... Quote
Yona Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Neigh?... Ale ten problem z łapą to neurologiczna sprawa?... To nie jest złamanie?... Quote
Neigh Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Tak mówią. ALe skąd ja mogę o tym wiedzieć. Nie ruszałam mu tej łapy, zresztą bałabym się, że jeszcze coś bardziej uszkodzę... Ponoć to porażenie, nieodwracalne. Quote
Yona Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Jak mu się "odwróciło" z tylnych, to dlaczego z przedniej nie mogłoby?... Coś trzeba mu dobrego, bogatego Pana :cool3: coby na wetów dobrych było go stać. Quote
Neigh Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Yona napisał(a):Jak mu się "odwróciło" z tylnych, to dlaczego z przedniej nie mogłoby?... Coś trzeba mu dobrego, bogatego Pana :cool3: coby na wetów dobrych było go stać. Może tak być:-) Quote
Olga132 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Neigh - dowiedz się czy pozwolą zabrac psa na badania... Quote
Neigh Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Dobra będę w niedzielę, to zapytam. Chyba muszę sobie kupić duuuży notes..........o do Św Mikołaja zgłoszę. Muszę sobie zacząć to zapisywać. Zakres pytań, kandydaci do sesji...........cechy charakteru.........do tej pory do ja je wszystkie na pamięć.........a ja w końcu starsza kobieta jestem, nie? Quote
Neigh Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 Bej? A co tu u ciebie taka cisza.......ciotki bo wezmę i tyłki przetrzepię:mad: Quote
Olga132 Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 no czekamy aż wrócisz z odpowiedziami na nasze pytania Quote
malagos Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Pies jest śliczny! ciekawe, czy ta lapa jest bolesna i sprawia trudności przy poruszaniu, czy psiak nauczył sie z nią zyc... Quote
Recommended Posts