Muszelka Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 W Warszawie wymagania są następujące: właściciel zamieszkuje na terenie miasta (nie koniecznie adres zameldowania) i pies musi mieć aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie. Darmowo czipują tylko gabinety które mają umowę z urzędem miasta, ale w tym roku jest ich całkiem sporo. Quote
michau Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Super. Gdzie można znaleźć więcej info? Quote
michau Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Kolejna edycja: http://bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Biura_Urzedu/OS/Zwierzeta/chipowanie.htm Quote
michau Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Już znalazłem http://bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Biura_Urzedu/OS/Zwierzeta/chipowanie.htm Quote
Junka Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Buu a ja nie mieszkam w wawie tylko koło i mnie już ta akcja nie doyczy :angryy: Quote
Mudik Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 A gdzie można znaleźć listę lecznic które chipuja gratis? Quote
GameBoy Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 http://bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Biura_Urzedu/OS/Zwierzeta/chipowanie.htm Quote
Mudik Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Dzięki,:multi::multi::loveu: a co do transportu to moze ktoś z warszawiaków by mógł pomóc wracając z wystawy w Poznaniu,ale tu chyba chodzi o transport już prawda?:shake::roll: Właśnie się okazało ,że lista lecznic to plik załącznika,którego mój staruszek kopm nie odczyta, moge prosić o lecznicę odpowiedzialną za Ursynów, bo rozumiem jeśli kontynuacja to jak w zeszłym roku trzeba w swojej dzielnicy się zachipować? Quote
GameBoy Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 a kiedy ta wystawa? :oops: nie znam sie na tym Quote
Mudik Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 GameBoy napisał(a):a kiedy ta wystawa? :oops: nie znam sie na tym Jakoś w listopadzie ,popatrz w wątku wystaw. Quote
lek.wet. Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Nie ma konieczności znakowania zwierząt stosownie do dzielnicy. Nie trzeba być zameldowanym tylko ZAMIESZKAŁYM w Warszawie. Quote
Agnieszka K. Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Ja mam jedno pytanie - jaka firma jest producentem wszczepianych chipów?? Quote
lek.wet. Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 lecznice kupuja wg wlasnego wyboru. U nas jest geulincx Quote
lek.wet. Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Jeśli chodzi o sam chip to wg mnie nie, choć na pewno producenci będą twierdzić inaczej ;). Grubość igieł taka sama, ostrość też. Quote
Starbuck Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 W październiku rusza kolejna akcja darmowego chipowania psów w Łodzi. Wszystkie za chipowane psy będą umieszczone w międzynarodowej badzie danych SAFE-ANIMAL. Jak tylko poznam dokładną datę oraz spis lecznic biorących udział w akcji uzupełnię info. Quote
Alex78 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 A słuchajcie, czy urząd miasta rozpisuje przetarg na lecznicę, która ma chipować? Bo, jeśli w 38-tysiecznym mieście są 4 lecznice i każda chciałaby chipować? Quote
Starbuck Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Z tego co wiem w Łodzi nie ma przetargu tylko jest konkurs ofert. Nie ma ograniczeń jeżeli chodzi o liczbę lecznic, ograniczona jest tylko liczba chipów dostarczanych przez miasto.Tak więc każda zgłaszająca się lecznica (której oferta zostanie przyjęta) dostanie tyle samo chipów. Nie wiem jak to wygląda w innych miastach. Quote
Mudik Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Paulina dzięki za info o lecznicach to moze sie jutro z małym wybiorę, pewnie będzie straszliwy płacz bo to histeryk jest straszliwy:evil_lol::evil_lol::eviltong: Quote
an1a Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Jak jest ze szczeniakami, które nie mają jeszcze szczepienia p/wściekliźnie? Można je chipować? Quote
GameBoy Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 zuluguli sie udalo chyba zaszczepic mala z tymczasu, ja jutro zapytam jak bede szczepila malucha Quote
Recommended Posts