Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A nie da się tych małych baz połączyć w jedną?
Su zaczipowana, ale adresówkę ma na wszelki wypadek. Jeszcze paszport je wyrobię na wszelki wypadek - jakaś emigracja czy coś;)

Czipowanie będzie powtarzane do momentu zaczipowania wszystkich zwierząt, ale z pierwszej akcji chyba zostały czipy w lecznicach - czemu ludzie nie czipują?.

Posted

Ja zachipowałam u swojego weta. Nie skorzystałam z akcji. Pytałam na forum o producenta chipów, ale osoby tak reklamujace akcje zadnej odpowiedzi nie udzieliły. Poza tym wole, zeby był w bazie firmy Merial, niz tylko warszawskiej.

Posted

Agnieszka K. napisał(a):
Tak, tylko że wszystkie zachipowane psy w tej akcji zostały wpisane do warszawskiej bazy zachipowanych psów. Po co tworzyc jeszcze jedna baze, jakby tych baz mało było :(

jak w tej bazie można zmienić swoje dane? chodzi mi o numer telefonu...

Posted

ja czipowalam Nele podczas poprzedniej akcji w Warszawie ...sprawdzilam jest w bazie w Gdansku

ja czipowalam na ul. Potockich ( na Marysinie Wawerskim )...bylo mi tam z Grochowa najblizej ...na szczescie bo wszystko zrobili ok

Posted

A moich psów na identyfikacji.pl nie ma Właśnie dostałam od nich odpowiedź okazało się że ecznica na Strzeleckiego(ursynów) wyznaczona do bezpłatnego chipowania nie raczyła nawet przesłac danych moich psów do bazy producenta nie mówiąc o bazie w Gdańsku,po cholerę był zapis o zgodzie na wpis do bazy,ja sobie z nimi pogadam:angryy::angryy::mad::mad:

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Mudik wszystkie warszawskie powinny być na identyfikacja.pl? Czy rejestrowałaś sama jakoś?

Ale ta nie jest,skoro powinny być to po cholerę mam płacic i sama rejestrować?
EDIT: będę musiała to zrobić bo na razie psy pół roku maja chipa którego w żadnej bazie nie ma

Posted

wiem że na stronie miasta stołecznego warszawy jest coś tam o czipach i tam jest numer Su, w innych bazach nie ma. Nie czaję tego - po cholerę tak, jak nie ma bazy w której można to sprawdzić. :roll:

Posted

musisz zadzwonic pod ten numer do Gdańska i sprawdzic . Ten numer tel jest przy wiadomosci , ze jesli znalazles zwierze to zadzwon tu i tu tak chyba jak pamietam po prawej stronir strony

• 1 month later...
Posted

a ja zapytam czy w polsce bedzie szansa na wybor czy chce szceniaki urodzone w hodowli mojej chipowac czy tatuowac? czy takei akcje sa w poznaniu organizowane chodzi mi o darmowe chipowanie...

Posted

Po ostatnich "newsach" o czipowaniu jestem załamany.
Po co to w ogóle robić? Lepsza metalowa "kapsułka" z papierkiem z numerem komórki!! (+ ew. tatuaż na wypadek nieuczciwego znalazcy)
Jak Wam (odpukać) zaginie pies na wakacjach poza miastem zamieszkania, to kaplica!!
Przeczytajcie : http://www.dogomania.pl/portal/node/574 :mad:

Właśnie przewieszam taką "kapsułkę" ze starej obroży nieżyjącego Beksy do obroży Lumpa, który jest zaczipowany i miałem (naiwną) nadzieję, że to rozwiązuje problem ...

• 1 month later...
Posted

Jak by ktoś miał informację o chipowaniu w Łodzi to proszę napisać :) Kiedy takowe pojawiały się na stronie gospodarki miasta, a teraz nie widzę :(

• 1 month later...
Posted

W Mińsku Mazowieckim uchwałą Rady Miasta zniesiono całkowicie podatek od posiadania psów. Właściciele mieszkający w blokach pąłcili 50 zł/psa, a domkach chyba mniej.
Moim zdaniem ten podatek powinien istnieć, a korzyści powinny być nastepujace:
- za okazaniem dowodu wpłaty - darmowe chipowanie u weta
- ---------//---------------- - darmowe szczepienie p/wścielkiźnie
- ---------//---------------- - ekipa sprzątająca miasto z psich odchodów
- ---------//---------------- - w UM przy wniesieniu opłaty, dawaliby gratis zestaw do sprzątania po psie.

Widuje na mieście pewnego Pana, który wychodząc na spacery z malamutem, zawsze ma reklamówkę i gazetę. Gdy piesek zaczyna robic kupke, Pan podkłada mu gazetkę, potem "prezencik" z tą gazetką wrzuca do reklamówki i gdzieś wyrzuca. Zachowanie kulturalne i na poziomie.

Posted

problemem jest to, że większość podatków przepada nie wiadomo gdzie. Czy też może wiadomo aż nazbyt dobrze, lecz nikt nie odważy się nic zrobić :/ nie widzę, żeby w Polsce za szybko podatki szły na to, na co powinny. A już na pewno nie na sprzątanie parków albo takie znakowanie psów, żeby można było łatwo dotrzeć do właściciela bez względu na region zagubienia zwierzęcia. Tu jest burdel na kółkach, ot co ;P

Posted

Podobno pieniadze w naszym mieście szły na sprzątanie ulic z psich odchodów.
Ale ja ABSOLUTNIE ANI RAZU nie widziałam, żeby miejskie służby porządkowe sprzątały psie kupy.
W Łodzi chyba, albo w innym mieście ktoś chodzi z takim smiesznym odkurzaczem na plecach i wciaga kupki :)
I tak powinno być.

Posted

Muszelka napisał(a):
W Warszawie rusza właśnie nowa edycja darmowego czipowania psów :). Potrwa do 12.12.08r.

hmmmm... ciekawe, jakie mają warunki. cz meldunek w wawie, czy też lecznica, w której prowadzą psa

Posted

We Wrocławiu czipują psy w lecznicy "LEGWAN" za darmo tylko trzeba być pełnoletnim i trzeba mieć meldunek we Wrocku bo się z urzędem miasta rozliczają :)