Agnieszka K. Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Tak, tylko że wszystkie zachipowane psy w tej akcji zostały wpisane do warszawskiej bazy zachipowanych psów. Po co tworzyc jeszcze jedna baze, jakby tych baz mało było :( Quote
WŁADCZYNI Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 A nie da się tych małych baz połączyć w jedną? Su zaczipowana, ale adresówkę ma na wszelki wypadek. Jeszcze paszport je wyrobię na wszelki wypadek - jakaś emigracja czy coś;) Czipowanie będzie powtarzane do momentu zaczipowania wszystkich zwierząt, ale z pierwszej akcji chyba zostały czipy w lecznicach - czemu ludzie nie czipują?. Quote
Agnieszka K. Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Ja zachipowałam u swojego weta. Nie skorzystałam z akcji. Pytałam na forum o producenta chipów, ale osoby tak reklamujace akcje zadnej odpowiedzi nie udzieliły. Poza tym wole, zeby był w bazie firmy Merial, niz tylko warszawskiej. Quote
an1a Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Agnieszka K. napisał(a):Tak, tylko że wszystkie zachipowane psy w tej akcji zostały wpisane do warszawskiej bazy zachipowanych psów. Po co tworzyc jeszcze jedna baze, jakby tych baz mało było :( jak w tej bazie można zmienić swoje dane? chodzi mi o numer telefonu... Quote
Agnieszka K. Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Nie wiem, na stronie powinien byc chyba jakis kontakt do administratora. Quote
GameBoy Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 wiecie moze kiedy w Wawie bedzie mozna czipowac psy gratis? Quote
hankag Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 ja czipowalam Nele podczas poprzedniej akcji w Warszawie ...sprawdzilam jest w bazie w Gdansku ja czipowalam na ul. Potockich ( na Marysinie Wawerskim )...bylo mi tam z Grochowa najblizej ...na szczescie bo wszystko zrobili ok Quote
Mudik Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 A moich psów na identyfikacji.pl nie ma Właśnie dostałam od nich odpowiedź okazało się że ecznica na Strzeleckiego(ursynów) wyznaczona do bezpłatnego chipowania nie raczyła nawet przesłac danych moich psów do bazy producenta nie mówiąc o bazie w Gdańsku,po cholerę był zapis o zgodzie na wpis do bazy,ja sobie z nimi pogadam:angryy::angryy::mad::mad: Quote
WŁADCZYNI Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Mudik wszystkie warszawskie powinny być na identyfikacja.pl? Czy rejestrowałaś sama jakoś? Quote
Mudik Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 WŁADCZYNI napisał(a):Mudik wszystkie warszawskie powinny być na identyfikacja.pl? Czy rejestrowałaś sama jakoś? Ale ta nie jest,skoro powinny być to po cholerę mam płacic i sama rejestrować? EDIT: będę musiała to zrobić bo na razie psy pół roku maja chipa którego w żadnej bazie nie ma Quote
WŁADCZYNI Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 wiem że na stronie miasta stołecznego warszawy jest coś tam o czipach i tam jest numer Su, w innych bazach nie ma. Nie czaję tego - po cholerę tak, jak nie ma bazy w której można to sprawdzić. :roll: Quote
PALATINA Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Czipowałam psy w W-wie w grudniu. Gdzie mogę sprawdzić, czy są w jakiejkolwiek bazie? Na identyfikacji.pl nie ma. Quote
hankag Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 musisz zadzwonic pod ten numer do Gdańska i sprawdzic . Ten numer tel jest przy wiadomosci , ze jesli znalazles zwierze to zadzwon tu i tu tak chyba jak pamietam po prawej stronir strony Quote
lothia Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Perka była tez jakos tak chipowana i jest tutaj https://animalum.um.warszawa.pl/login.asp właśnie tam weszłam[musisz się zalogowac] i jest takie info UWAGA !!! - Pies (nr czipa : 972000000791936 ) został skradziony ze schroniska Quote
Mudik Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Moje też ,ale jak tylko będę mogła to je zgłosze do gdańskiej. Dzięki Lothia za linka:lol: Quote
mrowa23 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 a ja zapytam czy w polsce bedzie szansa na wybor czy chce szceniaki urodzone w hodowli mojej chipowac czy tatuowac? czy takei akcje sa w poznaniu organizowane chodzi mi o darmowe chipowanie... Quote
M@d Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Po ostatnich "newsach" o czipowaniu jestem załamany. Po co to w ogóle robić? Lepsza metalowa "kapsułka" z papierkiem z numerem komórki!! (+ ew. tatuaż na wypadek nieuczciwego znalazcy) Jak Wam (odpukać) zaginie pies na wakacjach poza miastem zamieszkania, to kaplica!! Przeczytajcie : http://www.dogomania.pl/portal/node/574 :mad: Właśnie przewieszam taką "kapsułkę" ze starej obroży nieżyjącego Beksy do obroży Lumpa, który jest zaczipowany i miałem (naiwną) nadzieję, że to rozwiązuje problem ... Quote
Kolia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Jak by ktoś miał informację o chipowaniu w Łodzi to proszę napisać :) Kiedy takowe pojawiały się na stronie gospodarki miasta, a teraz nie widzę :( Quote
pepsicola Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 a czy ktoś słyszał o darmowym chipowaniu w Bydgoszczy? Quote
Alex78 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 W Mińsku Mazowieckim uchwałą Rady Miasta zniesiono całkowicie podatek od posiadania psów. Właściciele mieszkający w blokach pąłcili 50 zł/psa, a domkach chyba mniej. Moim zdaniem ten podatek powinien istnieć, a korzyści powinny być nastepujace: - za okazaniem dowodu wpłaty - darmowe chipowanie u weta - ---------//---------------- - darmowe szczepienie p/wścielkiźnie - ---------//---------------- - ekipa sprzątająca miasto z psich odchodów - ---------//---------------- - w UM przy wniesieniu opłaty, dawaliby gratis zestaw do sprzątania po psie. Widuje na mieście pewnego Pana, który wychodząc na spacery z malamutem, zawsze ma reklamówkę i gazetę. Gdy piesek zaczyna robic kupke, Pan podkłada mu gazetkę, potem "prezencik" z tą gazetką wrzuca do reklamówki i gdzieś wyrzuca. Zachowanie kulturalne i na poziomie. Quote
Vlk Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 problemem jest to, że większość podatków przepada nie wiadomo gdzie. Czy też może wiadomo aż nazbyt dobrze, lecz nikt nie odważy się nic zrobić :/ nie widzę, żeby w Polsce za szybko podatki szły na to, na co powinny. A już na pewno nie na sprzątanie parków albo takie znakowanie psów, żeby można było łatwo dotrzeć do właściciela bez względu na region zagubienia zwierzęcia. Tu jest burdel na kółkach, ot co ;P Quote
Alex78 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Podobno pieniadze w naszym mieście szły na sprzątanie ulic z psich odchodów. Ale ja ABSOLUTNIE ANI RAZU nie widziałam, żeby miejskie służby porządkowe sprzątały psie kupy. W Łodzi chyba, albo w innym mieście ktoś chodzi z takim smiesznym odkurzaczem na plecach i wciaga kupki :) I tak powinno być. Quote
Muszelka Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 W Warszawie rusza właśnie nowa edycja darmowego czipowania psów :). Potrwa do 12.12.08r. Quote
Ania&Andzia Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Muszelka napisał(a):W Warszawie rusza właśnie nowa edycja darmowego czipowania psów :). Potrwa do 12.12.08r. hmmmm... ciekawe, jakie mają warunki. cz meldunek w wawie, czy też lecznica, w której prowadzą psa Quote
akira Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 We Wrocławiu czipują psy w lecznicy "LEGWAN" za darmo tylko trzeba być pełnoletnim i trzeba mieć meldunek we Wrocku bo się z urzędem miasta rozliczają :) Quote
Recommended Posts