Jagoda09 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Nie mam pojęcia, niestety nie wypytywałam dokładnie. Quote
Mośka Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 BeataSabra napisał(a):Chyba Ci chodzi o chipa MERIAL indexel?? To jest jeden i ten sam chip. Dokładnie tak :oops: Jestem niedoinfomowana, myslalam, ze typ chipa jest jeden -niestety nie :shake: ...myślałam, że baza jest jedna - okazuje się że nie :shake: A ja naiwna myślałam, że zachipuje psa i w razie zagubienia będzie go łatwo namierzyć :cool1: A tu sie okazuje, że czytniki odczytują tylko swoje (tej samej firmy, tudziez spelniajace wyznaczone normy, a jak ktos pisał -nie wszystkie spełniają). Baz z nrami chipow tez jest kilka... wot polska rzeczywistość :watpliwy: Quote
lothia Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 [quote name='BeataSabra']Gdzie jest taka baza?? Moja psica w ogólnopolskiej już jest..... a to nie ta baza? Quote
Majawrc Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 właśnie, na wrocławskiej stronce już nic nie jest napisane, czy ktoś się orientuje do kiedy trwa akcja? Quote
Majawrc Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 znalazłam to http://www.wroclaw.pl/m3508/p48567.aspx , ale ponoć już się płaci :shake: Quote
Rinuś Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 ale macie fajnie ...u nas pewnie nie zrobią czegoś takiego.. a trzeba mieć adres warszawski ? :razz: Quote
Viris Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Nie dość że już wątek o darmowych chipach dla psów Warszawskich istnieje to jeszcze go co chwile Beata25 podbijasz.. Akurat dział chipowanie nie należy do tych gdzie w godzinę wątek spada na 10 stronę. Proszę Cię o nie zasypywanie tematu "hopaniem", bo to bez sensu. Quote
Beata25 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Viris napisał(a):Nie dość że już wątek o darmowych chipach dla psów Warszawskich istnieje to jeszcze go co chwile Beata25 podbijasz.. Akurat dział chipowanie nie należy do tych gdzie w godzinę wątek spada na 10 stronę. Proszę Cię o nie zasypywanie tematu "hopaniem", bo to bez sensu. Moze i bez sensu,ale zalezy mi zeby jak najwiecej osob sie o tym dowiedzialo, jesli to pomoze choc jednej bidzie odnalezc swoj dom to ja bede podbijac ten wątek :eviltong: A Tobie jak się nie podoba to tu nie zaglądaj. Quote
Kamilapon Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Uwaga są na pewno jeszcze chipy na Shroegera (z zapisami) i na Ostródzkiej - bez zapisów. Jeśli jeszcze ktoś się zastanawia to ma coraz mniej czasu - do 14 grudnia :) Quote
Czoko Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Oprócz meldunku w Warszawie, ksiązeczki szczepień z aktualnym zaszczepieniem p/wściekliźnie ważne było uregulowanie wszystkich formalnosci w Urzedzie Miasta tzn. zapłacony podatek za psa. Wszczepiłyśmy chipa w ubiegłą sobotę, już tylko mamy się zgłosić po odbiór potwierdzenia. Quote
pixie Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Bardzo slabo jest rozleklamowana akcja czipowania psow w Warszawie W kazdym psim sklepiku powinna wisiec taka informacja czy jest mozliwosc Beatko bys przygotowala liste lecznic / sa jeszcze czipy na Strzeleckiego na Ursynowie, na Dobrej na Powislu/ i gdyby zorganizowac akcje rozlozenia ulotek lub powieszenie jednej czytelnej w sklepach z karma dla zwierzat,Gdyby tak kazdy z dogomaniakaow w sasiadujacych im sklepikach zaniosl taka inof to zawsze wiecej info trafi niz tutaj przez watek Ja kazdego psiarza po prostu zaczepiam na ulicy i informuje, ze jest akcja bezplatnego czipowania i namawiam o ulotkach informujacych myslalam, tylko ze zawalona praca i problemami ostatnio nie moglam sie zorganizowac moze uda sie to zrobic warszawa duza, ale dogomaniakow tez bardzo duzo - moze taka akcje moglabys zorganizowac beatko . Pozdrawiam przy okazji... Quote
WŁADCZYNI Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 czipy są wciąż dostępne - mało osób chętnych czy jak? Wiem że znowu był artykuł w GW z ogromnym zdjęciem mojego sucza (cudna jest nie?):loveu: Quote
_beatka_ Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 w moim psi też jest o akcji:razz: my dziś idziemy z moim glutkiem z avatarku na szwankowskiego zrobić czipka:cool3: Quote
_beatka_ Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 my już jesteśmy po czipowaniu:razz: mój mały twardziel nawet nie pisnął:cool2: Quote
elmira Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 W mediach podawali, że jeszcze 50% czipów jet do wykorzystania. Może po ogłoszeniach ludziska się ruszą? Quote
_beatka_ Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 jak pytalam weterynarza to mówil ze u niego bardzo dużo się zaczipowalo:razz: Quote
elmira Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Ja jesem z wsi:D Ale mówili,ze mało czipomaniaków:) Quote
zurdo Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 a ja z kolei jestem z poprzedniego wieku i nie rozumiem, na jakiej zasadzie to działa, to znaczy jak jest zorganizowane... Czy dane wprowadzane są do systemu ogólnokrajowego, czy każde miasto ma swój własny system (w tym kraju każdy idiotyzm jest możliwy). Kto ma do tego dostęp? Czy jak znajdę psa i wet odczyta numer chipa to będzie mógł też sprawdzić dane właściciela, czy zacznie się wędrówka po instytucjach w poszukiwaniu kogoś, kto ma uprawnienia i możliwość, żeby ustalić jego dane? Kto może wprowadzić zmiany w danych, np. kiedy zmienię adres? Kto będzie wprowadzał info o tym, że zapłaciłam podatek? Quote
Biedrona Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 może kogoś zainteresuje - akcja darmowego chipowania we Wrocławiu kończy się 22 grudnia 2007roku!!(wiem z pierwszej ręki, bo byłam wczoraj w lecznicy na głogowskiej i chipowałam swojego psa. pozdrawiam//Biedrona Quote
Majawrc Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Owszem, zgadza się, a nawet na Wiśniowej 33 trwa do ostatniego dnia przed świętami, tam też właśnie chipowałam Emiraska. Quote
REDA&MELA Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Do końca tego roku jest też za darmo przy ul. Pilczyckiej;). Quote
lothia Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 warszawskie są wprowadzane do warszawskiej bazy danych,moze z czasem coś się zmieni Quote
infers Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Ja Lene za darmo zachipowałem u weta, w Giżycku. Quote
kaskaSz Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 W Ełku zrobiono tak, że jesli zapłacisz podatek to za potwierdzeniem wpłaty u weta masz darmowe chipowanie lub szczepienie na wściekliznę. Ja zaraz idę na chipowanie i strasznie się boję.... Quote
Recommended Posts