Maupa4 Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 [quote name='Mudik']A jeśli meldunek mam w woj.mazowieckim ale mieszkam z psami Warszawie bo tu cały tydzień nie malże jestem w pracy to też mogę, czy wtedy wystarczy ,że oprócz wymaganych dokumentów będę mieć umowę o pracę i najem mieszkania????[/quote] zapytam sie jutro mojego weta (chipują u nas na Różanej) ... my się zgłosiliśmy Quote
lothia Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 dzwoniłam dzisiaj na Schroegera i powiedziano mi że właściciel musi być zameldowany w Warszawie[interesował mnie konkretnie Izabelin, ale pani powiedziała że meldunek warszawski],ponadto w tej akurat klinice będą zapisy od przyszłego tygodnia,dla odmiany na Podleśnej zapisów nie ma i chipują od już Quote
puchu Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Na Strzeleckiego też czipują od ręki. Ariuchna już oznaczona :) Quote
Mudik Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 [quote name='Maupa4']zapytam sie jutro mojego weta (chipują u nas na Różanej) ... my się zgłosiliśmy[/quote] Ok poczekam i dziękuję:loveu: Czyli ak ktoś ze wsi to nie ma szans:angryy::angryy: kurde Quote
Ewa-Jo Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 [quote name='Mudik']Ok poczekam i dziękuję:loveu: Czyli ak ktoś ze wsi to nie ma szans:angryy::angryy: kurde[/QUOTE] teoretycznie zawsze sie chyba mozna podczepic pod kogos znajomego zameldowanego w WAW. No i po paru dniach zmienic w bazie nazwisko i adres wlasciciela -ale to czysto teoretyczne rozwazania o omijaniu bezsensownych barier :crazyeye: Quote
Maupa4 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='Mudik']Ok poczekam i dziękuję:loveu: Czyli ak ktoś ze wsi to nie ma szans:angryy::angryy: kurde[/quote] no niestety pies musi mieć "meldunek" warszawski ... :shake: Mudik - ja mam "zamówione" 5 chipów a dzisiaj okazało sie że "musimy się poważnie zastanowić czy chipować Migotkę" (ona jest maluteńka i dodatkowo nie ma oczu i najprawdopodobniej w jej przypadku chipowanie to byłaby tzw "trauma" ale chip dla niej też będzie) więc ... pomyślimy ;) Quote
Eddiii Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 :hmmmm: a odwrotnie - mam meldunek warszawski a mieszkam pod wawą - mam podac adres zamieszkania czy potem zmieniac w bazie - i czy to mozna samemu zmienic :roll: Quote
Maupa4 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 meldunek warszawski to ... podstawa :evil_lol: ja myślę że w tym papierze który wypełnia się w lecznicy (do każdego chipa oddzielnie) spokojnie można podać "adres korespondencyjny" :diabloti: Quote
asher Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 A sprawdzają, czy jest zapłacony podatek? Ja zapłaciłam, ale kwity oczywiście mi wcięło :roll::evil_lol: Quote
Mudik Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='Maupa4']meldunek warszawski to ... podstawa :evil_lol: ja myślę że w tym papierze który wypełnia się w lecznicy (do każdego chipa oddzielnie) spokojnie można podać "adres korespondencyjny" :diabloti:[/quote] czyli wychodzi na to,że a) powinnam się zameldować w Warszawie(nie możliwe ze względów urzędowych dla mnie) b)przepisać na kilka dni moje psy na kogoś zameldowanego w Wawie podać mój adres jako korespondencyjny i po zachipowaniu przepisać abarot psy na mnie. WNIOSEK b) to dobry pomysł Ula co ty na to :cool3: ,żeby mieć przez jakiś czas 4 piesy:evil_lol: Quote
Maupa4 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='asher']A sprawdzają, czy jest zapłacony podatek? Ja zapłaciłam, ale kwity oczywiście mi wcięło :roll::evil_lol:[/quote] kazali przyjść z: dowodem osobistym, książeczką "zdrowia" psa, pies musi mieć aktualną "wściekliznę" (ja np. mam jednego ze szczepieniem w "końcu listopada" i nie muszę zaszczepić wcześniej żeby "wścieklizna" była aktualna) ... no i oczywiście z psem ;) Quote
WŁADCZYNI Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Mały Morderca zaczipowany dzisiaj, właśnie pożera nagródkę za bycie dzielną. :diabloti: Poszłyśmy na Różaną, trafiłyśmy na państwa z gazety zrobili nam zdjęcia, bardzo się zdziwili że istnieją psie sporty:evil_lol: Igła do czipowania robi wrażenie, ale suka nawet nie miaukneła, zniosła wszystko bardzo dzielnie:loveu: Za tydzień mamy się zgłosić po jakieś papiery. Kod czipa wklejony w książeczkę - suka ma własny kod kreskowy:evil_lol: Quote
BeataSabra Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Ale wam dobrze Ja zapłaciłam w Krakowie 60 zł za CHIPA wrrrr Quote
karenina Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='BeataSabra']Ale wam dobrze Ja zapłaciłam w Krakowie 60 zł za CHIPA wrrrr[/quote] A gdzie tak tanio chipuja? Ja płaciłam 130 :shake: Quote
BeataSabra Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='karenina']A gdzie tak tanio chipuja? Ja płaciłam 130 :shake:[/quote] Pewnie 130 za CHIP + paszport...... Quote
karenina Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [quote name='BeataSabra']Pewnie 130 za CHIP + paszport......[/quote] No własnie za sam chip. :shake: Poprosze na prv info gdzie Ty robiłas. Quote
*Monia* Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 W najbliższą sobotę najprawdopodobniej Hexolinę zachipujemy :multi:. Mój brat z meldunkiem warszawskim już namówiony :evil_lol: (opierał się trochę, bo po co niepotrzebnie psa kłuć :roll:). Chyba nie będą robili problemów, że pies ma kogoś innego wpisanego w książeczce? W sumie nazwisko mamy to samo :lol:. Bo jakby mieli robić problemy to nie będę niepotrzebnie stresować suńki :cool1:. Wścieklizna ważna do końca listopada :). Quote
*Monia* Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 To dobrze :). W takim razie w sobotę Hexik będzie miała troszkę stresów. Quote
Viris Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Lepiej się śpieszcie, bo ilość chipów jest ograniczona. Na Różanej ponoć mieli do dyspozycji tylko 820 chipów. Jak oni chcą obskoczyć 100 tys. psów... Moja zachipowana przed wakacjami 2006 roku, z paszportem kosztowało to nas stówkę, we Włocławku. Quote
puchu Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 "elektronicznych znaczków wystarczy tylko dla 15 tys. zwierząt" http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,4556796.html Quote
WŁADCZYNI Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 W tym roku znaczków ylko tyle, ale akcja darmowego czipowania będzie trwała. Kto czyta Gazetę Wyborczą miał okazję oglądać mojego Małego Mordercę w trakcie czipowania:loveu: razem niestety ze mną:angryy: Quote
blaira Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Witam, Czy ktos z was wie gdzie na terenie Polski darmowo chipuja psy, i jakie sa wymogi? Wyczytalam ze we Wroclawiu. Gdzie jeszcze? pozdr. Quote
Viris Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Teraz jest w Warszawie. Do grudnia. Wątek jest na tej podstronie. Quote
blaira Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Dziekuje...juz szukam...wglebiam sie w temat ;) pozdr. Edit: o ten watek chodzi?? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56716 Quote
Recommended Posts