Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kata358 napisał(a):
Po wszczepieniu czipa, nie sprawdził nawet czy działa. Nie wiem, może ja się naoglądałam za dużo Animal Planet, ale mam wrażenie, że powinien sprawdzić jakimś czytnikiem czy wszystko w porządku... (choć tu mogę się mylić).

Nie, nie mylisz sie. Mój wet u kazdego psa sprawdzał po zachipowaniu i porównywał z naklejką ( z tego co pamietam przed chipowaniem tez). Oprocz tego co jakis czas sprawdza, czy chipy działaja ;-).

• 2 weeks later...
  • Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Arial]OSTATNIE 10 DNI BEZPŁATNEGO CZIPOWANIA W WARSZAWIE[/FONT].
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Jest jeszcze możliwość bezpłatnego zaczipowania psów z bezpłatnym wpisem do ogólnopolskiej bazy www.identyfikacja.pl i europetnet. [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]MOKOTÓW[/FONT]ul. Skolimowska 4 – gabinet weterynaryjny
[FONT=Arial]Tylko na zapisy – tel. 22 849 47 44[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]OCHOTA[/FONT]ul. Siemieńskiego 21 – przychodnia wet.
[FONT=Arial]Wtorek 14.00 – 20.00 [/FONT]
[FONT=Arial]Środa 8.00 – 12.00[/FONT]
[FONT=Arial]Czwartek – 14.00 do ostatniego pacjenta[/FONT]
[FONT=Arial]Piątek 7.30 – 12.00[/FONT]
[FONT=Arial]Tel. 22/ 823- 35- 63[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Prosimy o powiadomienie znajomych piesków które nie skorzystały jeszcze z okazji (niekoniecznie muszą być rasowe ) [/FONT]

Posted

[FONT=Arial]OSTATNIE 10 DNI BEZPŁATNEGO CZIPOWANIA W WARSZAWIE[/FONT].
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Jest jeszcze możliwość bezpłatnego zaczipowania psów z bezpłatnym wpisem do ogólnopolskiej bazy www.identyfikacja.pl i europetnet. [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]MOKOTÓW[/FONT]ul. Skolimowska 4 – gabinet weterynaryjny
[FONT=Arial]Tylko na zapisy – tel. 22 849 47 44[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]OCHOTA[/FONT]ul. Siemieńskiego 21 – przychodnia wet.
[FONT=Arial]Wtorek 14.00 – 20.00 [/FONT]
[FONT=Arial]Środa 8.00 – 12.00[/FONT]
[FONT=Arial]Czwartek – 14.00 do ostatniego pacjenta[/FONT]
[FONT=Arial]Piątek 7.30 – 12.00[/FONT]
[FONT=Arial]Tel. 22/ 823- 35- 63[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Prosimy o powiadomienie znajomych piesków które nie skorzystały jeszcze z okazji (niekoniecznie muszą być rasowe ) [/FONT]

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Byłam sceptycznie nastawiona do czipów do czasu aż znalazłam suczkę. Pojechałam z nią do weta , aby ją odrobaczyć , odpchlić i zaszczepić - zawsze tak postepuję gdy biorę znalezionego psa do domu i okazało się , że sunia ma czipa. Ustalenie właściciela trwało 1 dzień , ponieważ właścicielka zmieniła adres zamieszkania i nawet nazwisko ( wyszła za mąż ). Ustalono właścicielkę po numerze pesel , ustalono także jej adres zamieszkania. Kontaktowała się ze mną osoba z Gdańska. Naprawdę super to funkcjonuje.
Po tym zdarzeniu zaczipowałam także swojego psa .
Oczywiście adresówka nie zaszkodzi , ale może się zdarzyć , że pies ściągnie obrożę . Miałam kiedyś collie , one mają obfitą kryzę i podłużną głowę , trudno jest dopasować obrożę , żeby nie spadała , chyba , że zaciskową , ale ja nie uznaję takich. Obecnie mam pieska , który ma małą główkę i tłustą szyjkę , więc czasem jak mi się zaprze to wymyka się z obroży. Poza tym różnie bywa z adresówkami - trzeba zwrócić uwagę czy kółko , na którym wiszą jest mocne.
Podsumowując naprawdę warto czipować , zwiększa to szanse na odnalezienie psa.
W Grudziądzu czipowanie jest bezpłatne , przy szczepieniu na wściekliznę , za które trzeba zapłacić.

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

co do czipowania,wszyscy co tak chętnie czipowali psy teraz dostali listy z urzędu miasta o wszczęciu postępowania podatkowego bo nie zapłacili podatku za 2010,czyli kolejna ściema naszych władz jakoby czipowanie nie miało nic wspólnego z podatkami,Bytom nie zwalnia nawet z tej opłaty osób które przygarneły psy ze schroniska czy też są kastrowane,tak jest np. w poznaniu,w innych miastach też jest taki przepis,żenada normalnie

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

W grudniu ruszyła akcja bezpłatnego ,elektronicznego znakowania psów,zwanego popularnie czipowaniem.
akcja dotyczy psa,który ma swojego właściciela z terenu Gliwic.
Warunkiem dokonania rejestracji psa jest okazanie:
-dokumentu tożsamości właściciela
-książeczki zdrowia psa

Czipowania można dokonać w dwóch gliwickich lecznicach:

-Gliwicka Klinika Weterynaryjna ul.Toszecka 19
tel.(32)270-55-65

-Gliwickie Weterynaryjne Centrum Leczenia Zwierząt ul.Pszczyńska 12
tel.(32)238-29-88

Zachęcamy do skorzystania.Dane psa i właściciela będą wprowadzone do Międzynarodowej Bazy Danych"Safe-Animal"

• 1 month later...
Posted

Witam! Nie wiecie czy ma być akcja darmowego chipowania w Krakowie? Chyba jeszcze nie było takiej akcji w moim mieście? A jeśli nie będzie takiej akcji to ile to normalnie kosztuje u weta? Dziękuję z góry za odpowiedzi

• 3 weeks later...
Posted

u nas za chipa chcą koło 120zł - liczą wszczepienie + cena samego chipa i rejestracji.
Zadzwoń do urzędu miasta i zapytaj się o chipowanie - u mnie niby też nie ma akcji bezpłatnego chipowania, a jak się okazało miasto non stop od kilku lat ma podpisaną umowę z kilkoma wetami i nic się nie płaci - ale nigdzie też nie ma o tym informacji, dowiedziałam się dopiero dzwoniąc do urzędu czy nie planują takiej akcji..

Posted

[quote name='sachma']u nas za chipa chcą koło 120zł - liczą wszczepienie + cena samego chipa i rejestracji.
Drogo. Może razem z paszportem? Paszport kosztował 51 zł.

Zadzwoń do urzędu miasta i zapytaj się o chipowanie - u mnie niby też nie ma akcji bezpłatnego chipowania, a jak się okazało miasto non stop od kilku lat ma podpisaną umowę z kilkoma wetami i nic się nie płaci - ale nigdzie też nie ma o tym informacji, dowiedziałam się dopiero dzwoniąc do urzędu czy nie planują takiej akcji..
Myślę, że gdyby taka możliwość istaniała to nasze energiczne i prężne koleżanki z KTOZu już by to wyniuchały ;-)
[quote name='greatmadwomen']ok zadzwonię :) dziękuję za odpowiedź
Napisz jeśli się czegoś dowiesz.

Posted

Paszport w Pruszczu to kolejne 100zł - czyli paszport + chip to wydatek 220zł ;) ja dlatego paszport w Gdańsku wyrabiałam bo tam tylko 51zł :P a nie 100 ;)

Posted

u nas jest po prostu wet monopolista .. często bardziej się opłaca jechać 30km dalej do Gdańska niż iść do tego w Pruszczu.. bo o ile szczepienia i odrobaczenia są w normalnej cenie o tyle wszystkie badania, chipowanie i paszport mają przebitkę 50%-100%.. a i podejście do klienta pozostawia wiele do życzenia - zwłaszcza jeśli coś się wie i człowiek widzi jak go nabijają w butelkę na każdym kroku i wciskają coś co zupełnie zwierzęciu potrzebne nie jest.. np karma wet dla zupełnie zdrowego i karmionego dobrą drogą karmą szczeniaka..

znalazłam email od mojej wetki z Gda, u niej za chipa 80zł, jak jest się zameldowanym w Gda to nic.

i w Gda i w Pruszczu chipy są rejestrowane w PTRiIZ - dla szaraczka wpisanie psa to ich bazy to wydatek 30zł.. baza jest ogólnopolska, więc może dlatego takie ceny mamy? no ale mniej niż 80zł z rejestracją nie znalazłam - bo na co mi chip skoro nigdzie nie jest zarejestrowany ;)

• 4 weeks later...
Posted

Niestety nie doszukałam się tu takiego tematu. A mianowicie,mam do Was pytanie. Wiecie może czy gdzieś w pobliżu Szczecina/Świnoujścia w tym roku nie będzie darmowego czipowania?

• 1 month later...
Posted

[quote name='milka88']i czy w ogóle przewidywane jest darmowe chipowanie w tym roku gdziekolwiek?[/QUOTE]

nam weterynarz mówiła, że przed wakacjami zawsze są bezpłatne... tylko trzeba pamiętać, żeby się samemu do baz dopisać, bo inaczej grom wie gdzie psa wpiszą :)

• 3 weeks later...