Agnieszka K. Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 kata358 napisał(a):Po wszczepieniu czipa, nie sprawdził nawet czy działa. Nie wiem, może ja się naoglądałam za dużo Animal Planet, ale mam wrażenie, że powinien sprawdzić jakimś czytnikiem czy wszystko w porządku... (choć tu mogę się mylić). Nie, nie mylisz sie. Mój wet u kazdego psa sprawdzał po zachipowaniu i porównywał z naklejką ( z tego co pamietam przed chipowaniem tez). Oprocz tego co jakis czas sprawdza, czy chipy działaja ;-). Quote
kunikwet Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [FONT=Arial]OSTATNIE 10 DNI BEZPŁATNEGO CZIPOWANIA W WARSZAWIE[/FONT]. [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Jest jeszcze możliwość bezpłatnego zaczipowania psów z bezpłatnym wpisem do ogólnopolskiej bazy www.identyfikacja.pl i europetnet. [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]MOKOTÓW[/FONT] – ul. Skolimowska 4 – gabinet weterynaryjny [FONT=Arial]Tylko na zapisy – tel. 22 849 47 44[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]OCHOTA[/FONT] – ul. Siemieńskiego 21 – przychodnia wet. [FONT=Arial]Wtorek 14.00 – 20.00 [/FONT] [FONT=Arial]Środa 8.00 – 12.00[/FONT] [FONT=Arial]Czwartek – 14.00 do ostatniego pacjenta[/FONT] [FONT=Arial]Piątek 7.30 – 12.00[/FONT] [FONT=Arial]Tel. 22/ 823- 35- 63[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Prosimy o powiadomienie znajomych piesków które nie skorzystały jeszcze z okazji (niekoniecznie muszą być rasowe ) [/FONT] Quote
kunikwet Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 [FONT=Arial]OSTATNIE 10 DNI BEZPŁATNEGO CZIPOWANIA W WARSZAWIE[/FONT]. [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Jest jeszcze możliwość bezpłatnego zaczipowania psów z bezpłatnym wpisem do ogólnopolskiej bazy www.identyfikacja.pl i europetnet. [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]MOKOTÓW[/FONT] – ul. Skolimowska 4 – gabinet weterynaryjny [FONT=Arial]Tylko na zapisy – tel. 22 849 47 44[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]OCHOTA[/FONT] – ul. Siemieńskiego 21 – przychodnia wet. [FONT=Arial]Wtorek 14.00 – 20.00 [/FONT] [FONT=Arial]Środa 8.00 – 12.00[/FONT] [FONT=Arial]Czwartek – 14.00 do ostatniego pacjenta[/FONT] [FONT=Arial]Piątek 7.30 – 12.00[/FONT] [FONT=Arial]Tel. 22/ 823- 35- 63[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Prosimy o powiadomienie znajomych piesków które nie skorzystały jeszcze z okazji (niekoniecznie muszą być rasowe ) [/FONT] Quote
obiektyw Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Gdyby ktoś miał informację na temat czipowania psów w Gdańsku/Gdyni, bardzo proszę o informację tutaj, ew. prywatną wiadomość. Z góry wielkie dzięki! Quote
ana2309 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Jeżli ktoś będzie miał informację na temat bezpłatnego chipowania psów w Katowicach bedę bardzo wdzięczna za informację. Quote
iskra_wroc Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Czy we Wrocławiu dalej czipują za darmo????? Quote
liwus Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Szukam darmowego chipowania w Olsztynie? Wie ktoś coś na ten temat? Jeśli tak to gdzie i do kiedy? Quote
toyota Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Byłam sceptycznie nastawiona do czipów do czasu aż znalazłam suczkę. Pojechałam z nią do weta , aby ją odrobaczyć , odpchlić i zaszczepić - zawsze tak postepuję gdy biorę znalezionego psa do domu i okazało się , że sunia ma czipa. Ustalenie właściciela trwało 1 dzień , ponieważ właścicielka zmieniła adres zamieszkania i nawet nazwisko ( wyszła za mąż ). Ustalono właścicielkę po numerze pesel , ustalono także jej adres zamieszkania. Kontaktowała się ze mną osoba z Gdańska. Naprawdę super to funkcjonuje. Po tym zdarzeniu zaczipowałam także swojego psa . Oczywiście adresówka nie zaszkodzi , ale może się zdarzyć , że pies ściągnie obrożę . Miałam kiedyś collie , one mają obfitą kryzę i podłużną głowę , trudno jest dopasować obrożę , żeby nie spadała , chyba , że zaciskową , ale ja nie uznaję takich. Obecnie mam pieska , który ma małą główkę i tłustą szyjkę , więc czasem jak mi się zaprze to wymyka się z obroży. Poza tym różnie bywa z adresówkami - trzeba zwrócić uwagę czy kółko , na którym wiszą jest mocne. Podsumowując naprawdę warto czipować , zwiększa to szanse na odnalezienie psa. W Grudziądzu czipowanie jest bezpłatne , przy szczepieniu na wściekliznę , za które trzeba zapłacić. Quote
Felicity18 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Czy dalej można za darmo czipować psy? Prosiłabym tez o jakieś namiary. Z góry dziękuję Quote
sachma Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 zadzwoń do urzędu miasta, albo dzielnicy - oni powinni najlepiej wiedzieć. Quote
Aleksandra Bytom Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 co do czipowania,wszyscy co tak chętnie czipowali psy teraz dostali listy z urzędu miasta o wszczęciu postępowania podatkowego bo nie zapłacili podatku za 2010,czyli kolejna ściema naszych władz jakoby czipowanie nie miało nic wspólnego z podatkami,Bytom nie zwalnia nawet z tej opłaty osób które przygarneły psy ze schroniska czy też są kastrowane,tak jest np. w poznaniu,w innych miastach też jest taki przepis,żenada normalnie Quote
.Labradore. Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 jakieś 5 lat temu zaczipowaliśmy psa za darmo w nowym sączu - wymogi - trzeba być zameldowanym w powiecie n.s ^^ Quote
skipi29 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 W grudniu ruszyła akcja bezpłatnego ,elektronicznego znakowania psów,zwanego popularnie czipowaniem. akcja dotyczy psa,który ma swojego właściciela z terenu Gliwic. Warunkiem dokonania rejestracji psa jest okazanie: -dokumentu tożsamości właściciela -książeczki zdrowia psa Czipowania można dokonać w dwóch gliwickich lecznicach: -Gliwicka Klinika Weterynaryjna ul.Toszecka 19 tel.(32)270-55-65 -Gliwickie Weterynaryjne Centrum Leczenia Zwierząt ul.Pszczyńska 12 tel.(32)238-29-88 Zachęcamy do skorzystania.Dane psa i właściciela będą wprowadzone do Międzynarodowej Bazy Danych"Safe-Animal" Quote
Rumi. Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Witam! Nie wiecie czy ma być akcja darmowego chipowania w Krakowie? Chyba jeszcze nie było takiej akcji w moim mieście? A jeśli nie będzie takiej akcji to ile to normalnie kosztuje u weta? Dziękuję z góry za odpowiedzi Quote
Lidan Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Nie wiem czy we wszystkich lecznicach jest taka sama cena ale rok temu gdy pytałam w swojej lecznicy to powiedzieli mi 50 zł. Quote
sachma Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 u nas za chipa chcą koło 120zł - liczą wszczepienie + cena samego chipa i rejestracji. Zadzwoń do urzędu miasta i zapytaj się o chipowanie - u mnie niby też nie ma akcji bezpłatnego chipowania, a jak się okazało miasto non stop od kilku lat ma podpisaną umowę z kilkoma wetami i nic się nie płaci - ale nigdzie też nie ma o tym informacji, dowiedziałam się dopiero dzwoniąc do urzędu czy nie planują takiej akcji.. Quote
Lidan Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='sachma']u nas za chipa chcą koło 120zł - liczą wszczepienie + cena samego chipa i rejestracji. Drogo. Może razem z paszportem? Paszport kosztował 51 zł. Zadzwoń do urzędu miasta i zapytaj się o chipowanie - u mnie niby też nie ma akcji bezpłatnego chipowania, a jak się okazało miasto non stop od kilku lat ma podpisaną umowę z kilkoma wetami i nic się nie płaci - ale nigdzie też nie ma o tym informacji, dowiedziałam się dopiero dzwoniąc do urzędu czy nie planują takiej akcji..Myślę, że gdyby taka możliwość istaniała to nasze energiczne i prężne koleżanki z KTOZu już by to wyniuchały ;-) [quote name='greatmadwomen']ok zadzwonię :) dziękuję za odpowiedź Napisz jeśli się czegoś dowiesz. Quote
sachma Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Paszport w Pruszczu to kolejne 100zł - czyli paszport + chip to wydatek 220zł ;) ja dlatego paszport w Gdańsku wyrabiałam bo tam tylko 51zł :P a nie 100 ;) Quote
Lidan Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Albo ja jestem do tyłu z wiadomościami (co jest możliwe) albo potwornie drogo nad tym morzem jest :eviltong: Quote
sachma Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 u nas jest po prostu wet monopolista .. często bardziej się opłaca jechać 30km dalej do Gdańska niż iść do tego w Pruszczu.. bo o ile szczepienia i odrobaczenia są w normalnej cenie o tyle wszystkie badania, chipowanie i paszport mają przebitkę 50%-100%.. a i podejście do klienta pozostawia wiele do życzenia - zwłaszcza jeśli coś się wie i człowiek widzi jak go nabijają w butelkę na każdym kroku i wciskają coś co zupełnie zwierzęciu potrzebne nie jest.. np karma wet dla zupełnie zdrowego i karmionego dobrą drogą karmą szczeniaka.. znalazłam email od mojej wetki z Gda, u niej za chipa 80zł, jak jest się zameldowanym w Gda to nic. i w Gda i w Pruszczu chipy są rejestrowane w PTRiIZ - dla szaraczka wpisanie psa to ich bazy to wydatek 30zł.. baza jest ogólnopolska, więc może dlatego takie ceny mamy? no ale mniej niż 80zł z rejestracją nie znalazłam - bo na co mi chip skoro nigdzie nie jest zarejestrowany ;) Quote
Sprytna Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Niestety nie doszukałam się tu takiego tematu. A mianowicie,mam do Was pytanie. Wiecie może czy gdzieś w pobliżu Szczecina/Świnoujścia w tym roku nie będzie darmowego czipowania? Quote
milka88 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 i czy w ogóle przewidywane jest darmowe chipowanie w tym roku gdziekolwiek? Quote
Dobert Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='milka88']i czy w ogóle przewidywane jest darmowe chipowanie w tym roku gdziekolwiek?[/QUOTE] nam weterynarz mówiła, że przed wakacjami zawsze są bezpłatne... tylko trzeba pamiętać, żeby się samemu do baz dopisać, bo inaczej grom wie gdzie psa wpiszą :) Quote
Rut Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 tak wygląda zabieg http://www.faunaplanet.tv/309/Chipowanie_Psa_tv.htm Quote
Recommended Posts