Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mudik napisał(a):
Zapomniałam i nie dzwoniłam:roll::shake:, więc chyba zachipuję w przyszłym roku

:evil_lol: co sie odwlecze to nie uciecze

p.s. mam straszny sentyment do Twoich psow :oops:

Posted

figa33 napisał(a):
wiem ,że temat darmowego chipowania psów jest nieaktualny, ale chciałabym powiedzieć o jednej rzeczy.
Otóż weterynarze mają limity chipów . Byłam świadkiem jak przyszli państwo do gabinetu i chcieli skorzystać z akcji , ale darmowe juz się u tego weta skończyły. Nie pamiętam aby gdziekolwiek była informacja o ograniczonej liczbie chipów. A nie mam podstaw nie wierzyć mojemu wetowi , bo jest to życzliwy człowiek i wielokrotnie przekonałam się o jego dobrej woli , i na pewno nie można powiedzieć,ze jest pazerny i chce zarobić.

Każda lecznica dostaje ok. 80szt. chipów. Jak dzwoniłam do weta dostałam info w której lecznicy jeszcze mają.

Posted

kingula napisał(a):
:evil_lol: co sie odwlecze to nie uciecze

p.s. mam straszny sentyment do Twoich psow :oops:

??????:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

Moj. Byl z nami 18 lat, odszedl w maju dwa lata temu :-( Niesamowity pies, nie bedzie drugiego takiego nigdy :shake:
Dostalam go gdy mialam 5 lat, wiec byl ze mna odkad pamietam, stad sentyment do Twoich murzynkow :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Vini. napisał(a):
Wie ktoś jak jest w Białymstoku może?

W Olsztynie u wet-a jest plakat,że darmowe czipowanie jest do końca roku 2008. Potem odpłatnie ale nie wiem czy to zarządzenie na region czy kraj.

Posted

$modliszka$ napisał(a):
Mam pytanie czy ktos wie gdzie mozna bezplatnie zaczipowac psa?czy jest jeszcze takie miejsce w wawie?:p

Raczej nie. Akcja skończyła się w połowie grudnia, a lecznice miały ograniczoną ilość chipów, które dostały od miasta.

Posted

vikiii napisał(a):
Super akcja!
A może w Lesznie lub Poznaniu też jest taka?
Jeśli ktoś coś wie - proszę o info.

Tak,super akcja,ale nie w Poznaniu.Mamy najwyżwszy w Polsce podatek za psa ok.60 zł.i diabli wiedzą na co te pieniądze idą bo napewno nie na sprzątanie ani schronisko.A ostatnio radni wpadli na supre pomysł,obowiązkowe czipowanie psów przy szczepieniu na wściekliznę.Czip ma kosztować kilkanaście złotych.I wszystko było by OK gdyby to miało służyć temu aby odnaleźć właściciela gdy pies zginie,ale nie o to chodzi radnym :angryy:chodzi im o to,że po zaczipowaniu pieska będą mieli dane wszystkich właścicieli aby ściągać podatek,bo połowa posiadaczy psów niepłaci.Ciekawe co jeszcze durnego wymyślą.Acha były jeszcze ogrodzone toalety dla psów na podwórkach kamienic.

Posted

kendo-lee napisał(a):
Tak,super akcja,ale nie w Poznaniu.Mamy najwyżwszy w Polsce podatek za psa ok.60 zł.i diabli wiedzą na co te pieniądze idą bo napewno nie na sprzątanie ani schronisko.A ostatnio radni wpadli na supre pomysł,obowiązkowe czipowanie psów przy szczepieniu na wściekliznę.Czip ma kosztować kilkanaście złotych.I wszystko było by OK gdyby to miało służyć temu aby odnaleźć właściciela gdy pies zginie,ale nie o to chodzi radnym :angryy:chodzi im o to,że po zaczipowaniu pieska będą mieli dane wszystkich właścicieli aby ściągać podatek,bo połowa posiadaczy psów niepłaci.Ciekawe co jeszcze durnego wymyślą.Acha były jeszcze ogrodzone toalety dla psów na podwórkach kamienic.

HEH no rozumiem Cie ale moze niewszedzie tak jest dlamnie to piorytet teraz bez tego boje sie puszczac swobodnie swojego okolo10-11 miesiecznego lobuziaka wabi sie Milka...jak ja zaczipuje bede sie czuc spokojniejsza o nia jak i ona sama o troche wiecej ruchu ...boje sie ja puszczac bo jak zobaczy kolege to leci hen.daleko niemam a ja zania lece wtedy:pdlatego jestem ciekawa czy jeszcze bedzie moze taka akcja w wawie albo odplatna ale gdzie ?